Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر ابوالفضل نیکوسیر روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کرم‌های دست‌ساز جمع‌آوری شده بیشتر به عنوان برطرف‌کننده تیرگی و لک پوست و کک و مک معرفی شده اند  که همگی غیرمجاز و استعمال آن مضر بوده است.

وی گفت:  فروش شامپوهای غیر مجاز برای تقویت موی سر از دیگر محصولاتی بود که جمع آوری و پرونده های تخلف این چند عطاری به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی طبق قوانین وزارت بهداشت، عطاری‌ها تنها مجاز به عرضه گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، روغن های گیاهی دارای مجوز از وزارت بهداشت، ادویه جات، و عرقیات هستند.

افروز جعفرنیا مدیر نظارت بر فرآورده های طبیعی ،سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم هم گفت: ساخت و ترکیب هر گونه داروی گیاهی به صورت پودر، شربت، قرص، پماد، کپسول.... در عطاری ها ممنوع است.

به شهروندان توصیه می‌شود مکمل‌های لاغری و چاقی را تنها از داروخانه‌ها تهیه کنند. عرضه قاچاق این محصولات حاوی ترکیبات آمفتامین و شیشه هستند که سبب اعتیاد مصرف‌کنندگان و ایجاد عوارض جانبی شدید می‌شود.

وی بیان کرد: عرضه و تبلیغ داروهای شیمیایی و گیاهی با عنوان داروهای ترک اعتیاد، خواب آور، اعصاب و روان، داروهای چاقی و لاغری در عطاری ها ممنوع بوده و جرم محسوب می‌شود.

افروز جعفرنیا گفت: بسیاری از داروهای لاغری که از طریق برخی از آرایشگاه‌های زنانه، عطاری‌ها، باشگاه‌های ورزشی، مکمل‌فروشی‌ها معرفی می‌شوند، قاچاق، تقلبی و دست‌ساز بوده و حاوی مواد مخدر ترکیبات آمفتامین و شیشه، هستند و سبب اعتیاد مصرف‌کنندگان و ایجاد عوارض جانبی شدید می‌شوند.

به گفته مدیر نظارت بر فرآورده های طبیعی ،سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم این داروهای غیرمجاز چاقی دارای کورتون و بسیار مضر هستند و چاقی کاذب برای فرد ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: مردم هرگز به تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی مکمل های لاغری و چاقی توجه نکنند. داروهایی که از طریق ماهواره تبلیغ می‌شوند، کیفیت و استانداردهای لازم را ندارند، چون اگر داشتند در داخل کشور می‌توانستند ثبت شوند.

این مسوول  تأکید کرد:  تنها مکان مجاز به عرضه این گونه اقلام داروخانه‌ها هستند. معمولا ترکیبات درج شده بر روی ظروف محتوی مکمل‌های غذایی غیر مجاز، با ترکیبات داخل قوطی تطابق ندارد و حاوی مواد شیمیایی یا هورمون‌هایی هستند که عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت.

 در حال حاضر ۷۵ واحد فعال عطاری در شهرستان وجود دارد و هر عطاری برای فعالیت ملزم به اخذ پروانه کسب و کارت بهداشت است. سالانه دوره‌های آموزشی توسط اداره نظارت بر فرآورده برای عطاران برگزار می‌شود.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها اقلام دارویی گیاهان دارویی سازمان غذا و دارو جهرم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقلام دارویی گیاهان دارویی سازمان غذا و دارو اقلام دارویی گیاهان دارویی سازمان غذا و دارو جهرم عطاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۹۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است

مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان این که چالش عمده ما در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی بحث قاچاق است، گفت: محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاقی می‌توانند برای افراد عوارض بسیاری ایجاد کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمود آل‌بویه با بیان این که اقلام آرایشی و بهداشتی یکی از بخش‌های مهم مصرفی آحاد جامعه ما محسوب می‌شوند و میانگین بالایی در میزان مصرف در کشور دارند، اظهار کرد: چالش عمده ما در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی بحث قاچاق است و شاید دلیل اصلی آن عدم توجه جدی به تولید داخلی این محصولات در سال‌های گذشته باشد.

وی افزود: قاچاق دارای دو بعد منفی در حوزه‌های اقتصادی و سلامتی  است که هر دو هم قابل اعتنا است اما در منظر ما به عنوان نهاد ناظر بر محصولات سلامت محور، تأثیرات منفی آن بر سلامت جامعه اهمیت دارد؛ از آنجایی که محصولات آرایشی و بهداشتی به صورت طولانی مدت مصرف می‌شوند در صورتی‌که اصالت آنها مورد تایید نباشد می‌توانند بر سلامتی افراد عوارض بسیاری وارد کنند.

عمده محصولات آرایشی و بهداشتی خارجی تقلبی هستند/ عوارض فرآورده‌های تقلبی از "ضایعات پوستی" تا "کوری"

آل‌بویه تولید داخلی را چاره کار رفع چالش قاچاق عنوان و تصریح کرد: تولیدات داخلی تحت نظارت ما هستند و می‌توانیم با کمک مسئولین فنی بر فرآیند آن‌ها نظارت کنیم و خوشبختانه در سال‌های اخیر بخش خصوصی و تجار در تولید این محصولات و انتقال دانش فنی آن‌ها به کشور اقدامات خوبی انجام داده‌اند.

مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات محصولات بهداشتی آرایشی غیرمجاز نیز گفت: محصولات وارداتی به دو صورت قاچاق یا با مجوز سازمان غذا و دارو وارد کشور می‌شوند و طبیعی است محصولات آرایشی و بهداشتی که با ورودی نامعلوم در سطح عرضه وجود دارند، غیرمجاز هستند چرا که مشخص نیست در مبادی غیر قانونی ورود به کشور تحت چه دما و در چه محیطی بوده‌اند و به همین دلیل عمده فاسد شدن آین نوع محصولات است.

وی توصیه کرد که مردم از محصولاتی که برچسب اصالت سازمان غذا و دارو دارند، استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟
  • سرکوب دانشجویان ضد صهیونیستی برگ دیگری از دموکراسی دروغین آمریکا را رقم زد
  • شناسه دار شدن محصولات آرایشی و بهداشتی
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد