Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسسه صلح سیپری در گزارش سالانه خود درباره افزایش و مدرن سازی زرادخانه‌های هسته‌ای و افزایش خطر استفاده از این تسلیحات توسط قدرت‌های اتمی ابراز نگرانی جدی کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، انستیتو تحقیقات صلح سیپری (موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم) در گزارش سالانه خود که به گسترش سلاح های هسته ای و موارد دیگر می پردازد، اعلام کرد که در سال گذشته، تعداد سلاح های هسته‌ای در سراسر جهان کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موسسه در عین حال اعلام کرد که زرادخانه‌های هسته‌ای برای استراتژی‌های نظامی جهانی مدرن‌تر و مهم‌تر می‌شوند - و ظرف ده سال آینده احتمالاً دوباره رشد عددی خواهند داشت.

ویلفرد وان، محقق صلح سیپری، که عمدتاً به مطالعه سلاح‌های کشتار جمعی می‌پردازد در این باره گفت: همه کشورهای مجهز به سلاح هسته‌ای در حال گسترش یا بازسازی زرادخانه‌های خود هستند. وی هشدار می دهد که علاوه بر این، قدرت های هسته‌ای لفاظی های هسته‌ای خود و نقشی را که سلاح های هسته‌ای در استراتژی های نظامی آنها ایفا می کند، تشدید می کنند و این یک روند بسیار نگران کننده است.

بر اساس گزارش سیپری، تعداد کل کلاهک های هسته‌ای در سرتاسر جهان در ابتدای سال جاری میلادی 12705 برآورد شده است. به گفته محققان این موسسه، این واقعیت که تقریباً 380 از این دستگاه های انفجاری کمتر از یک سال گذشته وجود دارد، عمدتاً به دلیل این واقعیت است که سلاح های قدیمی منهدم شده است. به ویژه، دو قدرت اصلی هسته‌ای - روسیه و ایالات متحده - سلاح‌های هسته‌ای را که سال‌ها پیش از استفاده نظامی خارج کرده بودند، برچیده‌اند. با این حال، تعداد کلاهک‌هایی که عملاً می‌توانستند توسط دو کشور استفاده شوند، ثابت باقی ماندند.

بر اساس اطلاعات سیپری این روند نگران کننده است. هانس ام. کریستنسن از محققان صلح، در این باره می گوید: علائم روشنی وجود دارد که نشان می‌دهد روند کاهش زرادخانه های هسته‌ای جهانی پس از پایان جنگ سرد به پایان رسیده است. بر این اساس یکی دیگر از دلایل نگرانی، تهدید آشکار روسیه برای استفاده از سلاح های هسته‌ای در چارچوب جنگ این کشور علیه اوکراین است.

روسیه و ایالات متحده روی هم بیش از 90 درصد از کل تسلیحات هسته‌ای جهان را در اختیار دارند. بر اساس اطلاعات سیپری این دو قدرت هسته‌ای همچنین تقریباً همه کلاهک‌های هسته‌ای جهان را در اختیار دارند که در حالت آماده‌باش بالا قرار دارند به این معنی که برای استفاده فوری آماده هستند. بر این اساس این کلاهک ها حدود 2000 تا هستند.

در این گزارش آمده است: اما سایر قدرت های هسته‌ای نیز در حال تجهیز خود هستند. به طور خاص، به نظر می رسد چین در تلاش است تا شکاف گسترده با روسیه و ایالات متحده را کاهش دهد. بر اساس اطلاعات سیپری، پکن در حال توسعه قابل توجه زرادخانه هسته‌ای خود است. این امر از جمله ساخت بیش از 300 سیلو موشکی جدید را نشان می دهد که می توان آنها را از طریق تصاویر ماهواره ای مشاهده کرد.

بر اساس این گزارش، کشورهای غربی نیز در حال توسعه یا مدرن سازی زرادخانه های خود هستند. برای مثال، بریتانیا در سال 2021 تصمیم گرفت سقف زرادخانه هسته‌ای خود را افزایش دهد. علاوه بر این، لندن اعلام کرده بود که دیگر آمار دقیقی درباره زرادخانه هسته‌ای خود منتشر نخواهد کرد . فرانسه هم سال گذشته برنامه‌ای را برای توسعه زیردریایی های هسته ای جدید که می توانند به موشک های بالستیک و کلاهک های هسته‌ای مجهز شوند، آغاز کرد.

دیگر کشورهایی که بر اساس گزارش موسسه سیپری در حال توسعه زرادخانه های هسته‌ای خود هستند، دو قدرت هسته‌ای جنوب آسیا، هند و پاکستان، و همچنین کره شمالی و رژیم صهیونیستی هستند. برای پیونگ یانگ، برنامه های هسته‌ای نظامی محور استراتژی دفاعی است. بر این اساس قدرت واقعی توانایی های هسته ای کره شمالی را فقط می توان حدس زد. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی هم علناً به داشتن سلاح هسته‌ای اعتراف نکرده است - با این وجود سیپری فرض می‌کند که 90 کلاهک هسته‌ای در این منطقه وجود دارد.

بر اساس ارزیابی مؤسسه استکهلم، ابهام قدرت‌های هسته‌ای پویایی جهانی را به‌ صورت ویژه مشکل‌ساز می‌کند. به گفته دن اسمیت، رئیس موسسه صلح سیپری اگرچه در سال گذشته پیشرفت‌های چشمگیری هم در کنترل تسلیحات هسته‌ای و هم در خلع سلاح هسته‌ای صورت گرفته است، به نظر می‌رسد خطر استفاده از سلاح‌های هسته‌ای امروزه بیشتر از هر زمانی از دوران اوج جنگ سرد است.

گسترش انرژی هسته ای در دستور کار دولت فرانسه

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رافائل گروسی زرادخانه های هسته ای سلاح های هسته ای هسته ای هسته ای خود خود هستند سال گذشته صلح سیپری بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۹۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد

رئیس دولت سیزدهم گفت: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

آنگونه که مهر روایت کرده، وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس دولت سیزدهم افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید. خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد.

رئیسی با بیان اینکه باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود. امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز بشر را رفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متأسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌ها است، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌ها است، اظهار داشت: تحریم نوعی جنگ است اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‌تواند به آن دست یابد، محروم کند.

رئیسی گفت: در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با اتکا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد، به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • ابراز نگرانی اپوزیسیون از بیداری دانشجویان آمریکایی + فیلم
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • تکمیل مدارس نیمه تمام آذربایجان‌غربی با جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار
  • هویت بخشی به مدارس آذربایجان‌غربی در دستور کار است
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!