Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان همه ما می دانیم که برای داشتن زندگی سالم و به دور از بیماری، به هوایی پاکیزه نیاز داریم و هوای آلوده مشکلات بسیار زیادی را برای ما به وجود می آورد. برای مقابله با اثرات آلودگی هوا چه اقداماتی انجام می دهیم؟ به طور مثال تنها با بستن در و پنجره ها در روزهای آلوده و بیرون نرفتن از خانه، عوارض ناشی از آلودگی هوا را به حداقل رسانده ایم؟

در روزهای آلوده نه تنها با بستن درها و پنجره ها مشکلی حل نخواهد شد بلکه طبق آمار، آلودگی های محیط های بسته مانند خانه یا محل کار می تواند تا پنج برابر بیشتر از محیط بیرون باشد بنابراین لازم است در جهت کاهش خطرات آلودگی هوا، اقداماتی پیشگیرانه انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از راهکارهایی مانند به کارگیری گیاهان آپارتمانی می تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را به حداقل برساند.

در سال ۱۹۸۹، ناسا با انجام تحقیقی نشان داد که بعضی از گیاهان قابلیت بیشتری برای جذب آلاینده ها به ویژه در محیط های بسته ای که هوای کمتری در جریان است را دارند. این مطالعه به اساسی برای بسیاری از مطالعات جدید درباره گیاهانی که به تصفیه هوای محیط کمک می کنند، تبدیل شد. هرچند گیاهان به خاطر سرعت پایین در تصفیه هوای محیط نمی توانند به تنهایی عملکرد مؤثری داشته باشند.

گیاهان علاوه بر تصفیه هوای محیط، از ویژگی هایی چون افزایش عملکرد و ایجاد حس خوب در محیط، افزایش تمرکز، کاهش استرس و خستگی نیز برخوردار هستند.

ناسا برای هر ۳۰ مترمربع، دو تا سه گلدان ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتری را توصیه می کند. در این میان، بعضی از گیاهان عملکرد بهتری در حذف آلاینده های محیط دارند. آلاینده هایی که در محیط های بسته مانند خانه ها و یا محیط های کاری وجود دارند عبارتند از پرز و مو، اجاق گاز، پاک کننده های شیمیایی، مصنوعات چوبی و وسایل دکوراتیو، باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها، در واقع استفاده از انواع گیاهان مختلف به حذف این نوع آلودگی ها کمک خواهد کرد.

اگر از حیوانات خانگی مانند گربه یا سگ در منزل نگهداری می کنید بهتر است درمورد خرید گیاهان تصفیه کننده هوا تجدیدنظر کنید چراکه ممکن است گیاهانی که استفاده می کنید، برای سلامتی این حیوانات یک تهدید به شمار آید. حتماً هنگام خرید گیاهان جدید، از فروشنده درباره وجود این خطرات و همچنین آلرژی زا بودن آنها سوال کنید.

علاوه بر آن استفاده زیاد از گیاهان ممکن است باعث افزایش رطوبت در محیط و در نتیجه ایجاد کپک های بیشتر باشد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی لازم است مطمئن شوید که در گلدان، آب اضافی نمانده باشد و این آب اضافی را از گلدان ها جمع آوری کنید.

در ادامه به معرفی بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا که شرایط نگهداری آسانی دارند، می پردازیم چراکه برای کسانی که به تازگی تصمیم به خرید گیاهان تصفیه کننده گرفته اند، ممکن است آسان بودن نگهداری از آنها امر بسیار مهمی باشد. اگرچه گیاهانی که در ادامه معرفی می شوند، نیاز به مراقبت روزانه ندارند اما کود دادن به آنها به صورت ماهانه، باعث رشد بهتر و افزایش کارآمدیشان خواهد شد.

گیاه عنکبوتی یکی از گیاهان بسیار کارآمد در تصفیه هوای محیط است. این گیاه به سرعت رشد می کند و استفاده از آنها در سبدهای آویزان، ظاهر بسیار جذابی به این گیاه می بخشد. بیش از ۲۰۰ نوع دارد و بیشتر آنها در برابر فراموشی های کوچک ما، دوام می آورند و نیاز به مراقبت های ویژه نخواهند داشت. میزان نیاز به آب آن دو تا سه بار در هفته است.

گیاه دراسنا گیاهی پرطرفدار بوده و این نوع گیاه انواع مختلفی دارد و در رنگ ها و شکل ها و اندازه های مختلفی یافت می شود. یکی از پرطرفدارترین انواع آن، شکل رنگین کمانی است که با رنگ بنفش روشن یافت می شود. خاک این گیاه را مرطوب نگه دارید اما خیس نکنید. آب دادن زیاد به این گیاه، باعث از بین رفتن آن خواهد شد.

گیاه پوتوس طلایی دیگر گیاه تصفیه کننده هواست، این گیاه با نام دلبر نیز شناخته می شود. ویژگی بسیار مهم این گیاه آن است که تقریباً تحت هیچ شرایطی از بین نمی رود همچنین گیاه پوتوس تقریباً در هر شرایطی رشد می کند و ممکن است طول آن بعد از رشد به ۲.۵ متر نیز برسد. پوتوس به عنوان یکی از مؤثرترین گیاهان تصفیه کننده هوا به شمار می رود. هنگامی که خاک گیاه خشک می شود، آبرسانی کنید.

گیاه آرکا دیگر گیاهی است معرفی می کنیم. این گیاه  در محیط بیرون بهتر رشد می کند اما در صورتی که مکان مناسبی را در خانه به آن اختصاص دهید و نور مورد نیازش را تأمین کنید، علاوه بر زیبا کردن محیط خانه، به جذب آلاینده های محیط نیز کمک خواهد کرد. خوشبختانه این گیاه مزاحمتی برای حیوانات خانگیتان نیز ایجاد نخواهد کرد. این گیاه به مقدار زیادی آب برای رشد نیاز دارد، هرچند که در زمستان این میزان کمتر خواهد بود.

گل داوودی با  توانایی جذب آلاینده هایی از جمله آمونیاک به عنوان مؤثرترین گیاه در تصفیه هوا به شمار می رود. این گیاه تنها برای شش هفته شکوفه می دهد و بعد از آن لازم است تا بهار بعدی با کود دادن منتظر گل جدید باشید. هرچند بدون گل اثر تصفیه هوا ندارد و شاید خرید یک گل دیگر، به جای صبر کردن گزینه بهتری باشد. میزان رطوبت خاکش را یک روز درمیان چک کنید و همیشه خاک گیاه را مرطوب نگهدارید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گياه تصفیه کننده هوا آلودگی هوا گیاهان تصفیه کننده تصفیه کننده هوا تصفیه هوای محیط آلاینده ها آلودگی هوا تصفیه هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۰۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند

ایسنا/کرمانشاه هرگوشه‌ مخازن آب خودنمایی می‌کرد. مخازنی که شاید خیلی اوقات خالی می‌ماندند و آبی برای پر کردن آنها نبود و تنها منبع آب این روستا و چند روستای اطراف آن تانکرهای آبرسانی‌ سیار بود و یا گاهی چشمه‌های محلی کوچک با آب ناپایدار و گاهی نه چندان سالم.

این آب تنها آبِ در اختیار اهالی این روستاها بود. هم برای شرب، هم مصارف بهداشتی، هم آب مورد نیاز احشام و… .

روستاهایی که بیش از ۴۰ سال است همین روند را داشته‌اند، تا اینکه در دولت سیزدهم لوله‌های آب به تک تک خانه‌های این روستاها رسید و بعد از چند دهه طعم آب سالم و بهداشتی را چشیدند.

شاید باورش دشوار باشد که روستاهایی در شهرستان کرمانشاه و تنها در فاصله کمتر از دو ساعت از مرکز استان چنین وضعیتی داشتند و حالا به همت شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه چند صد روستا در استان یا آبرسانی شده‌اند و یا پروژه‌های آنها در حال اجرا است و اگر پول باشد تا پایان سال ۱۴۰۵ دیگر روستایی با تنش آبی در کرمانشاه باقی نخواهد ماند.

آبرسانی به ۸۲۰ روستای کرمانشاه در دست اقدام است

به گزارش ایسنا، امروز(یازدهم اردیبهشت) دومین برنامه از اردوهای «راویان پیشرفت» با بازدید خبرنگاران از پروژه‌های حوزه آب و فاضلاب استان برگزار شد.

در ابتدای این برنامه سوار بر اتوبوس‌ها راهی روستاهای محروم دهستان جلالوند شدیم تا از نزدیک حال خوب مردمی که اخیرا آب به روستاهای آنها رسیده را ببینیم. روستاهایی که بنا به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، به همراه ۸۲۰ روستای دیگر استان آبرسانی به آنها در حال اجرا است.

دکتر رضا داوودی در مسیر رسیدن‌ به این روستاها توضیحاتی درباره وضعیت پروژه‌های آبرسانی روستایی در استان ارائه کرد ‌و با بیان اینکه آبرسانی به روستاهای کرمانشاه در سه بخش در دست اقدام است، این سه بخش را شامل پروژه‌های با اعتبارات ملی، پروژه‌های با اعتبارات استانی و پروژه‌های قرارگاه محرومیت‌زدایی عنوان کرد و گفت: در مجموع ۸۲۰ روستا در این سه بخش در حال آبرسانی است.


وی با بیان اینکه عمده این پروژه‌ها از تیرماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده‌اند، افزود: در همین مدت آبرسانی به ۳۲۵ روستا به بهره‌برداری رسیده و یا آماده بهره‌برداری است که جمعیتی بالغ بر ۴۵ هزار نفر از این پروژه‌ها بهره‌مند خواهند شد.

به گفته داوودی، برای آبرسانی به این روستاها بالغ بر ۶۲۵ کیلومتر لوله‌گذاری، احداث ۱۵۳ باب مخزن، احداث ۴۹ باب ایستگاه پمپاژ و حفر ۴۶ حلقه چاه انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه طی حدود دو سال اخیر به اندازه ۱۰ تا ۲۰ سال کار انجام شده است، گفت: در سالیان گذشته هر سال ۲۰ تا ۴۰ روستا آبرسانی می‌شد، اما در این دو سال شاهد آبرسانی به ۳۲۵ روستای استان بوده‌ایم.

به گفته داوودی، عملیات رسمی بهره‌برداری از آبرسانی به تعدادی از این روستاها از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود، اما هم اکنون نیز آب در اختیار مردم قرار دارد و معطل افتتاح‌های رسمی نیستند.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به پروژه‌های آبرسانی به روستاها در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی داشت که در مجموع ۸۶۰ روستا در قالب دو قرارداد و ظرف مدت حدود سه سال آبرسانی می‌شوند که عملیات اجرایی تعدادی از آنها آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تعداد روستاهایی که در قرارداد اول آبرسانی می‌شوند را ۳۴۹ روستا اعلام کرد و یادآور شد: در قالب قرارداد دوم نیز ۵۱۱ روستا آبرسانی می‌شوند که در انعقاد قرارداد دوم از اولین‌ استان‌ها بودیم.

وی ابراز امیدواری کرد آبرسانی به روستاهایی که در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی و همچنین در سایر بخش‌ها دست اقدام است، تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۵ و البته به شرط تامین اعتبار به بهره‌برداری برسد.

داوودی در ادامه با بیان اینکه ‌پروژه‌های آبرسانی روستایی در تمامی شهرستان‌ها در دست اجرا است، کرمانشاه را محروم‌ترین شهرستان استان از نظر آب روستایی اعلام کرد.

وی اظهار کرد: در شهرستان کرمانشاه دو پروژه بزرگ مجتمع‌های آبرسانی امام علی (ع) یک و دو در دست اجرا است.

ماجرای دو هزار نفری که سال‌ها آب نداشتند

با پایان این توضیحات به روستای « قاپ قوی» رسیدیم، جایی‌که پروژه امام علی (ع) با تحت پوشش قرار دادن ۱۸ روستا در حال انجام است و بازدیدی از روستای « سراب کریان» که در انتهای این مسیر آبرسانی قرار داشت، انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه  از اینکه پروژه آبرسانی امام علی (ع) یک، ۱۸ روستا را با جمعیت دو هزار نفر تحت پوشش دارد یاد کرد و گفت: مردم این روستاها در این سال‌ها هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و منبع تامین آب آنها از طریق آبرسانی سیار و یا برخی چشمه‌های محلی غیر بهداشتی بود.

داوودی اظهار کرد: هم اکنون از این ۱۸ روستا هشت روستا از آب بهره‌مند هستند و ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت آب‌دار خواهند شد.

وی از انجام ۸۰ کیلومتر لوله‌گذاری، حفر یک حلقه چاه با دبی ۲۵ لیتر در ثانیه، احداث ۲۱ باب مخزن و پنج ایستگاه پمپاژ برای آبرسانی به این ۱۸ روستا خبر داد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از صعب‌العبور بودن تعدادی از این روستاها یاد کرد که کار آبرسانی را دشوار کرده بود.

به اندازه سختی کار اما مردم روستا راضی بودند، شیرینی پخش می‌کردند و دور مدیران و خبرنگاران حلقه زده بودند و از اینکه بعد از چند دهه می‌توانند در منازل خود شیر آب را باز کنند و آب مصرف کنند شادی می‌کردند.

تلاش برای بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه تا سال ۱۴۰۴

بازدید از ‌پروژه‌های آب روستایی که تمام شد، مقصد بعدی پروژه‌ای برای فاضلاب شهر کرمانشاه بود. پروژه‌ای بسیار مهم و حیاتی که مردم چندین سال چشم انتظار اجرای آن بودند.

کمی به سمت انتهای شهرک کیهانشهر مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه در حال ساخت است. ‌پروژه‌ای که وقتی به بهره‌برداری برسد فاضلاب یک‌سوم دیگر از جمعیت شهر کرمانشاه را تصفیه خواهد کرد و تنها فاضلاب یک سوم شهر باقی می‌ماند.

جای خالی این پروژه‌ در این سال‌ها باعث شده دو رودخانه مهم شهر، یعنی آبشوران و قره‌سو بار تصفیه‌خانه را به دوش بکشند و به مسیری برای عبور فاضلاب تبدیل شوند.

 این پروژه که عملیات اجرایی  آن عملا از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ آغاز شده، در صورت تامین اعتبار تا سال ۱۴۰۴ وارد مدار خواهد شد.

داوودی با بیان اینکه مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه برای تصفیه فاضلاب ۴۰۰ هزار نفر در حال اجرا است، ظرفیت این تصفیه‌خانه را ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه از پیشرفته‌ترین تاسیسات فاضلاب بهره می‌برد و حدود ۲۴.۵ میلیون مترمکعب پساب خروجی دارد که برای صنایع کرمانشاه خصوصا صنایع شرق کرمانشاه قابل استفاده خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه پیمانکار این پروژه را قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا اعلام کرد ‌و افزود: این تصفیه‌خانه اکنون حدود ۲۴ درصد پیشرفت دارد.

 داوودی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال عملیات سازه‌ای این تصفیه‌خانه به اتمام برسد تا در سال آینده بتوان تجهیزات آن را خریداری و نصب کرد و در نهایت در سال ۱۴۰۴ به شرط تامین منابع مالی شاهد بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه باشیم.

وی از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه به عنوان یک مگاپروژه یاد کرد که هم مزایای زیست محیطی و صنعتی دارد و هم‌ با قرار دادن پساب در اختیار صنایع، به حفظ ذخایر آب کمک خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از انجام ۳۴۵ هزار متر مکعب خاک‌برداری، ۴۶۰۰ تن آرماتوربندی، ۳۵ هزار مترمکعب معادل ۹۰ هزار تن بتن‌ریزی و … برای این پروژه خبر داد.

داوودی با اشاره به سرمایه‌گذاری حدود هزار میلیارد تومانی این پروژه و اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور به میزان حدود ۳۱۶ میلیارد تومان را دارد، ابراز امیدواری کرد، بتوان از محل قانون بودجه نیز مبالغی برای این تصفیه‌خانه دریافت کرد.

وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه تصفیه می‌شود، گفت: برای پوشش جمعیت شهر کرمانشاه نیازمند دو مدول تصفیه‌خانه با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر هستیم.

تابستان ۱۴۰۳، بهترین تابستان کرمانشاه از نظر تنش آبی

به گزارش ایسنا، مقصد آخر خطوطی برای بهبود توزیع آب در شهر کرمانشاه بود که در نزدیکی میدان شهدا در دست اجرا است.

‌پروژه‌ای که به تکمیل خطوط بین مخازن کمک می‌کند و باعث می‌شود مشکل قدیمی توزیع آب در مناطق شهر کرمانشاه بعد از چند دهه مرتفع شود.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، برای حل مشکل تامین آب مناطق جنوبی، شرقی و جنوب غربی شهر کرمانشاه، دو خط شامل خط غرب و خط جنوب و شرق اجرا شد که خط غرب بین مخازن چمن به جمهوری  اجرا شده و اگرچه تا حدودی به بهبود وضعیت جنوب غربی کمک کرده، اما برای تکمیل این اقدامات باید خط شرق و جنوب نیز اجرایی شود.

داوودی از طول ۹ کیلومتری خط جنوب و شرق نیز یاد کرد که هفت کیلومتر آن اجرایی شده و دو کیلومتر باقی مانده نیز تا اوایل تیرماه و قبل از تنش آبی اجرا خواهد شد.

وی معتقد است، با مجموع اقدامات از جمله تکمیل خطوط بین مخازن، اصلاح و بازسازی شبکه، جداسازی زون‌های فشاری، حفر ۲۵ حلقه چاه و … مشکلات چندین ساله‌ آب شهر کرمانشاه حل شده و تابستان ۱۴۰۳ بهترین تابستان از نظر تنش آبی برای شهر کرمانشاه خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • رامون کالدرون: هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که رئال مادرید، کار آسانی برابر بایرن مونیخ خواهد داشت