Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، موضوعاتی مثل مشکلات پیش روی فروش نفت خام، وضعیت شکننده تولید و مصرف فرآورده‌هایی مثل بنزین و گازوئیل، بازار رو به رشد مصرف فرآورده‌های پتروشیمیایی و ارزآوری صنایع، اهمیت استراتژیک توسعه ظرفیت پتروپالایشی ایران بر کسی پوشیده

نیست.

قانون توسعه پتروپالایشگاه‌‌ها با ایده مشوق تنفس خوراک و اقتصاد آزاد پتروپالایشگاه‌، تیرماه سال 98 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و مراحل مختلفی را برای اجرایی شدن گذراند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مردادماه سال 1399 وزارت نفت اسامی 8 طرح برگزیده احداث پتروپالایشگاه و 12 طرح ارتقای فناوری پالایشگاه‌های موجود را اعلام کرد.

خردادماه 1400 الحاقیه این قانون نیز به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که شامل مفاد مهمی از جمله امکان تهاتر بدهی‌ دولت به صندوق توسعه ملی با هدف تنفس خوراک پتروپالایشگاه‌ها، اضافه شدن پتروشیمی‌های خوراک پروپان بوتان و امکان دریافت تنفس خوراک فاز به فاز بود.

*تاکید سه باره رهبر انقلاب بر اجرای قانون پتروپالایشگاه‌ها

موضوع دوری از خام فروشی نفت که سالها مورد تاکید رهبر انقلاب است، همچنین تاکنون سه بار بر اجرای قانون «حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی» یا همان قانون پتروپالایشگاه‌ها تاکید کرده‌اند.

آخرین بار ایشان با گلایه از عدم پیشرفت قانون یاد شده، 10 بهمن سال گذشته در دیدار فعالان اقتصادی فرمودند: «صنایع مهم در حول‌ و ‌حوش خودشان می‌توانند یک زنجیره‌ای از صنایع اشتغال‌آفرین، صنایع پایین‌دستی که غالباً هم اشتغال‌آفرین است به‌ وجود بیاورند. مثلاً حالا در ذیل صنعت نفت، این صنایع پایین‌دستی انبوهی که وجود دارد که یک نمونه‌اش همین پتروپالایشگاه‌ها است که قانونش هم در مجلس در سال 98 تصویب شد و به دولت وقت هم ابلاغ شد؛ منتها متأسّفانه دنبال‌گیری نشده، باید دنبال‌گیری بشود. اینها، هم سرمایه‌های متوسط مردم را وارد میدان اشتغال می‌کند، هم اشتغال‌آفرین است.»

*پیشرفت اندک 5 طرح پتروپالایشگاهی با خوراک نفت خام

با روی کار آمدن وزارت نفت دولت جدید، جواد اوجی در تمامی موضع‌گیری‌های اولیه خود بر لزوم توسعه پتروپالایشگاه‌ها و ایجاد پارک‌های شیمیایی ذیل آنها تاکید داشت.

در همین راستا طی حکم انتصاب جلیل سالاری به مدیرعاملی شرکت ملی پالایش و پخش نیز مهم‌ترین مأموریت او به مدیرعامل جدید این شرکت عبارت بود از «پیگیری ویژه به منظور اجرای مؤثر طرح‌های ارتقا کیفی پالایشگاه‌های موجود و پروژه‌های احداث ظرفیت جدید پتروپالایشی مصوب شده در راستای تحقق قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی (مصوب سال 1398 مجلس شورای اسلامی)».

اما با گذشت حدود 9 ماه از روی کار آمدن تیم جدید وزارت نفت ظواهر نشان می‌دهد، پیگیری و اجرای قانون پتروپالایشگاه به یکی از موضوعات کم‌اهمیت آن‌ها تبدیل شده ‌است. یکی شاهدهای این ادعا پیشرفت بسیار کم طرح‌‌های مصوب طی مدت گفته شده است (جدول 1).

جدول 1

از بین 5 طرح پتروپالایشگاه با خوراک نفت خام، فقط طرح مروارید مکران متعلق به ستاد اجرایی به یک پیشرفت فیزیکی حداقلی رسیده ‌است و 4 طرح باقیمانده هنوز حتی روی زمین نیامده‌اند. به طوری که طرح‌های پتروپالایشی گروه انتخاب و غدیر (بازنشستگی نیروهای مسلح) هنوز درگیر کاغذبازی‌های تعیین زمین خود در جاسک هستند.

* جلسات سه ماه یکبار وزارت نفت برای رفع تکلیف از قانون پتروپالایشگاه

علی قدیری کارشناس نفت و انرژی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره عملکرد وزارت نفت در قانون پتروپالایشگاه‌ها گفت: وزیر نفت تاکنون تنها دو جلسه پیگیری فصلی طی آذر و اسفند سال گذشته با صاحبان طرح‌های پتروپالایشی تشکیل داده و شنیده‌ها حاکی از آن است که در فاصله بین سه ماه نیز آن طور که باید مسائل طرح‌ها پیگیری نمی‌شود.

وی اظهار داشت: این شرایط در حالی است که با توجه به پیچیدگی و مسائل مالی و فنی مختلف پیش روی پیشرفت طرح‌ها و از طرفی اهمیت فوق العاده به بهره‌برداری رسیدن طرح‌ها در تغییر معادلات نفتی آینده کشور، به نظر می‌رسد، همین جلسات فصلی نیز حالت رفع تکلیفی دارند.

به گزارش خبرگزاری فارس، اگر طی این 9 ماهه استقرار تیم جدید وزارت نفت، پیگیری‌های جدی از روند اجرای طرح‌ها صورت می‌گرفت شاید الان وضعیت بهتری از پیشرفت طرح‌ها در دسترس بود.

وزیر نفت حتی از تشکیل یک کارگروه ویژه برای این موضوع کلان در وزارت نفت نیز دریغ کرده‌ است و مسئولانی باید اجرای طرح‌های پتروپالایشی را پیگیری کنند که خود درگیر صدها موضوع اجرایی روزمره دیگر هستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قانون پتروپالایشگاه ها پتروپالایشگاه تحریم خام فروشی مروارید مکران قانون پتروپالایشگاه ها صنایع پایین دستی وزارت نفت نفت خام طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۰۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین: دیگر در جلسات گزارشی از غزه ارائه نمی‌دهم
  • وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟
  • قانون شورا‌ها باید اصلاح شود
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران
  • تجهیز خودرو‌ها به ردیاب برای جلوگیری از سرقت خودرو