Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن لگزایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فعالان حوزه دام گنبدکاووس سالانه با تولید ۷۰ هزار تن شیر، هفت هزار و ۸۰۰ تن گوشت قرمز، ۷۵ هزار تن گوشت مرغ، ۷۳ هزار تن تخم مرغ و ۱۲۰ تن عسل جایگاه نخست تولیدات دامی استان گلستان را به خود اختصاص داده‌اند. 

وی اضافه کرد: گنبدکاووس ۸۰ هزار راس گاو و گوساله، ۴۰۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز)، ۱۸۷ واحد فعال پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت ۶ میلیون و ۳۹۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره سه ماهه، ۱۳ واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت ۴۰۸ هزار و ۷۵۰ قطعه، ۱۱ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت ۳ میلیون و ۲۴۰ هزار قطعه، یک واحد مرغ مادر تخمگذار با ظرفیت ۱۲۰ هزار قطعه و سه واحد پرورش پولت با ظرفیت ۶۷۵ هزار قطعه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لگزایی ادامه داد: برای حمایت از واحدهای دامی گنبدکاووس تا قبل از اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها، ماهانه ۲ هزار تن کنسانتره، ۳۵۰ تن سبوس و افزون بر سه هزار تن جو با قیمت مصوب و یارانه‌ای  توزیع می‌شد.

رییس اداره امور دام جهادکشاورزی گنبدکاووس همچنین از اجرای برخی پروژه‌های بخش دام و طیور با سرمایه‌گذاری از منابع ملی و استانی از سال گذشته تاکنون خبر داد و گفت: در این مدت سه میلیارد و ۷۸۶ میلیون ریال از منابع ملی برای تولید ترکیب ژنتیکی گوسفند و توسعه نژادهای دو منظوره گاو و اصلاح نژاد شتر و گاومیش و ۲ میلیارد و ۴۷۳ میلیون ریال از منابع استانی برای اجرای پروژه‌های آمیخته گری دام‌های دو منظوره، اصلاح نژاد شتر، ارزیابی عملکرد کرم ابریشم و عملکرد مرغ  تخمگذار سرمایه‌گذاری شده است.

وی افزود: از سال ۱۴۰۰ تاکنون پرونده ۱۵۳ متقاضی دریافت تسهیلات دامدار کارت به مبلغ ۳۹۸ میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی که تا کنون ۴۳ نفر آنها موفق به دریافت ۸۴ میلیارد و ۳۹۸ میلیون ریال وام شدند.

لگزایی به صدور پروانه تاسیس فعالیت‌های حوزه دام و طیور از سال گذشته تاکنون اشاره کرد و بیان داشت: صدور ۴۰ مورد پروانه در بخش طیور با ظرفیت یک میلیون و ۶۸۰ هزار قطعه، ۵۱ واحد گاوداری شیری با ظرفیت سه هزار و ۱۵۷ راس، پنج واحد گوسفند داشتی با ظرفیت پنج هزار و ۸۰۰ راس، ۲ واحد پرواربندی بره با ظرفیت هزار و ۸۵۰ راس، ۶ واحد پروار بندی گوساله با ظرفیت ۴۰۰ راس و پنج واحد پرورش اسب به ظرفیت ۲۵۶ راس از جمله این مجوزها است.

وی خشکسالی و تامین نشدن آب مورد نیاز دام‌ها به خصوص در مناطق شمالی گنبدکاووس، سنتی بودن غالب واحدهای دامپروری و پایین بودن بهره وری آن، بالا بودن هزینه‌های تولید و هزینه آب، برق و گاز، مشکل قرنطینه و عدم صادرات دام بالاخص اسب و شتر، همخوان نبودن قیمت تمام شده محصول با قیمت فروش به سبب دستوری بودن قیمت‌ها، عدم وجود صنایع تبدیلی محصولات تولیدی بویژه کشتارگاه صنعتی طیور را از مهمترین مشکلات بخش دام و طیور این شهرستان برشمرد.

رییس اداره امور دام جهادکشاورزی گنبدکاووس ادامه داد: این شهرستان ظرفیت بالایی در پرورش اسب و شتر دارد که می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمد پایدار، با صادرات این ۲ حیوان برای کشور ارزآوری نیز داشته باشد.

به گفته لگزایی، حمایت مناسب از سرمایه‌گذاری‌ها در بخش صنایع تبدیلی حوزه دام و طیور بویژه احداث کشتارگاه صنعتی طیور، حمایت از پرورش دام‌هایی مثل شتر که نسبت به سایر دام‌ها با شرایط خشکسالی و کم آبی مقاومت بیشتری دارد و پرهیز از قیمت‌گذاری دستوری و حمایت از تولید با کاهش هزینه‌ها از راهکارهای رفع مسائل و مشکلات حوزه دام و طیور گنبدکاووس است. 

گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت و دارا بودن ۱۶۱ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از شهرستان‌های مهم تولیدات این بخش در استان گلستان است و مجموع تولیدات دامی، زراعت و باغبانی آن سالانه حدود یک میلیون تن می‌باشد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس دامپروری گلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس دامپروری وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس دامپروری گلستان دام و طیور هزار قطعه حوزه دام هزار تن دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۰۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند

صادق گلیانی مدیر واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به ساخت پارکینگ هوشمند برای جلوگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت در این شرکت اظهار کرد:‌ محصول مورد نظر وسیله‌ای بوده برای نظم‌دهی دوچرخه در زمان پارک که می‌تواند از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت نیز پیشگیری کند.

وی دباره عملکرد پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت عنوان کرد: پس از قرارگیری دوچرخه یا موتورسیکلت در جای تعبیه شده روی دستگاه، کاربر می‌تواند همه قسمت‌های بازشونده و مهم وسیله مورد نظر خود را با استفاده از کابل فولادی که در پشت دستگاه قرار دارد، قفل کند که به محض قفل شدن، دزدگیر فعال شده و نزدیک شدن به پارکینگ توسط سنسور‌های حرکتی تشخیص داده می‌شود و در صورت رعایت نکردن فاصله مجاز و نزدیکی بیش‌ازحد به‌وسیله قفل شده برای جلوگیری از آسیب یا کنجکاوی بوق هشدار به صدا درمی‌آید.

مدیر واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود:‌ هرگونه آسیب و بریدگی سیم فولادی باعث به صدا درآمدن سیستم هشدار طولانی‌مدت می‌شود که با قطع جریان برق ساختمان، سیستم به‌صورت خودکار توسط منبع تغذیه دستگاه به حالت کم‌مصرف تغییر حالت می‌دهد و تا ۶ ساعت به کار خود ادامه می‌دهد و هرگونه تماس یا حرکت دادن غیرمتعارف وسیله نقلیه، توسط سنسور‌ها تشخیص داده می‌شود و آژیر هشدار فعال می‌شود.

گلیانی با تشریح ظاهر و بدنه پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت بیان کرد: ظاهر شیک و منحصربه‌فرد دستگاه با گره چینی ایرانی و طراحی مدرن، حس مدرنیته همراه با هویت ایرانی را به کاربر القا می‌کند. ابعاد دستگاه عرض ۶۰ سانتیمتر، ارتفاع ۱۰۰ سانتی‌متر و ضخامت ۲۰ سانتیمتری دارد که می‌تواند در هر مکانی نصب شود.

وی اضافه کرد: جنس به کار رفته در این دستگاه از ورق فلزی و ترموود باکیفیت بوده و یراق‌آلات به کار رفته از باکیفیت‌ترین محصولات بازار است. یراق‌آلات سیستم امنیتی طراحی و خاص محصول ساخته می‌شود که نمونه این یراق‌آلات را نمی‌توان در بازار یافت و نصب راحت و بدون تخریب نیز از دیگر مزایای این دستگاه است.

مدیر واحد فناور «مهراز صنعت سبز» گفت: عشق و علاقه به وسایل نقلیه وابستگی و حس تعلقی را به وجود می‌آورد که فراتر از رابطه انسان و یک وسیله نقلیه است که فقط می‌تواند فرای مسائل مالی، ضربه‌های روحی و روانی را همراه داشته باشد. پیشگیری از سرقت همیشه دغدغه بوده که با توجه به سهولت در فروش مال مسروقه دوچرخه و موتورسیکلت در کشور بر آن شدیم تا محصولی جهت پیشگیری از سرقت تولید کنیم.

گلیانی توضیح داد:‌ این واحد فناوراز منظر کارکردی برای تقویت استفاده از دوچرخه در شهرها مجهز بوده و زمانی که پارکینگ‌های امن دوچرخه در شهر‌ها تعبیه شوند، شهروندان تشویق می‌شوند تا از دوچرخه برای رفت‌وآمد‌های روزانه خود استفاده کنند که این بر سلامت جامعه و پاک نگهداشتن هوای شهر‌ها کمک بسیار شایانی خواهد داشت.

وی مطرح کرد: حمایت مالی و بازاریابی یکی از عمده‌ترین کمبود‌های شرکت‌هایی هستنند که توسط دانشجویان تأسیس شده‌اند. مطابق قراردادی که بین این شرکت و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد منعقد شده با توجه به حمایت دانشگاه از این محصول، درصدی از سود فروش محصول به دانشگاه تعلق می‌گیرد. شرکت مهراز صنعت سبز از سه عضو دانشجویی و یک عضو هیئت علمی دانشگاه در سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را به‌صورت حقوقی آغاز کرد که محصول محوری این شرکت پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت است.

به گزارش آنا، صادق گلیانی مدیر این واحد فناور دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی شهری بوده که دو ثبت اختراع و یک ثبت طرح صنعتی داشته و در جشنواره‌های گوناگون پژوهشی حائز مقام‌های متعددی شده است.

گفت‌وگو از لادن لنگری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • جوجه ریزی ۱۰۰ میلیون قطعه‌ای در مرغداری‌های مازندران
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور