Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضایی گفت: طرحی که مجلس تحت عنوان شفافیت قوای سه گانه تصویب کرد، با آن چیزی که انتظار می‌رفت، فاصله قابل توجهی دارد و عملا پاسخگوی مطالبه مردم نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، حسن رضایی تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در واکنش به رد طرح شفافیت قوای سه‌گانه توسط شورای نگهبان گفت: اینکه به سمت شفافیت حرکت کنیم اقدامی بجا و لازم است و مطالبه مردم از مجلس یازدهم در همان ابتدای شکل‌گیری، اجرای طرح شفافیت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در واقع هرچقدر که مسئولین با مردم بیشتر صادق و روراست باشند، مردم نیز به آن‌ها اعتماد بیشتری می‌کنند و این موجب پیوستگی بین آن‌ها خواهد شد.

کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: اما طرحی که چند هفته قبل مجلس تحت عنوان شفافیت قوای سه گانه تصویب کرد، با آن چیزی که انتظار می‌رفت، فاصله قابل توجهی دارد و عملا پاسخگوی مطالبه مردم نیست.

رضایی خاطرنشان کرد: طرح نهایی مجلس دارای ایرادات جدی است و بیش‌تر شاهد کلی‌گویی در این طرح هستیم این در حالی است که استثناهای متعددی نیز در این طرح مشاهده می‌شود.

وی اضافه کرد: یکی از ایرادات جدی این طرح این است که مباحث صنفی و منطقه‌ای در آن مستثنا شده است و این خود مسئله‌ای است که عملا مانع شفاف شدن رأی نمایندگان مجلس می‌شود.

تحلیلگر سیاسی ادامه داد: این بند از طرح این امکان را برای نمایندگان فراهم می‌کند تا از شفاف شدن آراء خود به بهانه مسائل صنفی و منطقه‌ای فرار کنند.

رضایی تأکید کرد: حتی اگر فرض کنیم که نمایندگان از این بند سوءاستفاده هم نکنند، اما به طور کلی وجود این بند در طرح شفافیت و مستثنی کردن مباحث صنفی و منطقه‌ای نمی‌تواند منطقی باشد.

وی تصریح کرد: متأسفانه این را بارها شاهد بودیم که برخی از نمایندگان در دوره‌های مختلف مجلس، در تصمیماتی که اتحاذ می‌کردند منافع منطقه‌ای و حوزه انتخابیه خود را بر منافع ملی ترجیح می‌دادند تا در آینده بتوانند از حوزه انتخابیه خود رأی بیاورند.

تحلیلگر سیاسی عنوان کرد: به نظر می‌رسد طرح اخیر مجلس که شورای نگهبان نیز مخالفت خودش با آن را اعلام کرد، آن چیزی نیست که اهداف موردنظر در زمینه شفافیت واقعی، برتری نگاه ملی نسبت به نگاه منطقه‌ای و جلوگیری از رشد فساد را برآورده کند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شفافیت قوای سه گانه طرح شفافیت منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۳۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف کار انتخاب نماینده مجلس به دور دوم رسید که در این راستا مردم در ۲۱ اردیبهشت ماه دوباره پای صندوق‌های رأی حاضر خواهند شد.

یکی از نامزدهایی که در انتخاب ۲۱ اردیبهشت ماه در گردونه انتخاب مردم بیرجند، درمیان و خوسف قرار دارد، سید حسن هاشمی است که برای آشنایی با دیدگاه‌های این نامزد خبرگزاری مهر مصاحبه‌ای با وی در قالب چند سوال انجام داده است.

*در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

از حیث گرایش سیاسی اصولاً دعوای بین اصولگرایان و اصلاح طلبان که باعث دوقطبی شدن جامعه شده را قبول ندارم و از همه نیروهای شایسته و توانمند استان همواره استفاده و استقبال می‌کنم و در کشور و گرایش مجلس آینده نیز همین نظر را دارم.

*مهمترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد چیست؟

به نظرم یکی از مهمترین مسائل بحث شفافیت است. نماینده مجلس نه تنها باید شفاف باشد بلکه باید ارتباط خوبی با موکل داشته و مشکلات را رصد و مطرح کند همچنین با بیان اقدامات خود، پاسخگوی مردم و موکلین حوزه انتخابیه خود باشد.

معتقدم نمایندگان مجلس در خصوص شفافیت‌ها هنوز هم کوتاهی کرده‌اند اما لازمه شفافیت پاسخگو بودن است، در همه سیستم‌ها از حیث تطبیقی استثناهایی هم وجود دارد لذا گاهی ممکن است شفافیت با منافع و امنیت ملی مغایرت داشته باشد که اصل بر شفافیت است مگر اینکه امنیت ملی اقتضا کند شفاف نباشد.

همچنین معتقدم که قوانین بدون ابهام و نقص باید تصویب شود

*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

با توجه به سوابق علمی، پژوهشی و عملی خود در حوزه‌های حقوقی، اقتصادی و وکالت ترجیح می‌دهم در کمیسیون برنامه و بودجه، اقتصادی و قضائی و در کمیسیون‌های مشترکی مانند تلفیق و کمیسیون اصل ۹۰ حضور داشته باشم.

*مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و چه راهکاری برای رفع آن دارید؟

در حوزه انتخابیه به نظر من باید نماینده مجلس با نظارتی که در حوزه انتخابیه خود بر دستگاه‌های اجرایی و مدیران آنها از سطح کلان تا پایین دارد وضعیت را رصد کرده و ایرادات را بدون حق مداخله مستقیم حل کند.

نماینده مجلس باید وضعیت در حوزه انتخابیه خود کشاورزان اعم از خرده مالک یا کلان، اراضی، مشکلات دامداران، مرغداران، معادن، راه‌ها، صنوف، بازنشستگان، معلمان و سایر اقشار در حوزه انتخابیه خود را رصد کرده و بتواند در لوایحی که دولت ارائه می‌دهد، پیشنهاد بدهد.

یکی از مهمترین موضوعات اولویت دار در خراسان جنوبی بحث گرفتن اعتبارات است. نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف باید با استفاده از ظرفیت سایر نمایندگانی که وجوه مشترک دارند شبکه سازی کرده و در گرفتن اعتبارات برای استان و حوزه انتخابیه خودش فعال و کوشا باشد.

کد خبر 6082952

دیگر خبرها

  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • دستگاه‌های مشمول شفافیت در مشترک قوای ۳گانه مشخص می‌شود
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند