Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، محمدرضا قاسمی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان عصر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه ‌ویژه به محصولات راهبردی اظهار کرد: تولید محصولات اساسی یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

وی ادامه داد: در سال زراعی جاری که پیش رو است، با توسعه کشت قراردادی توسعه کشت گندم به‌عنوان یک اولویت اصلی و در کنار آن توسعه کشت گیاهان علوفه‌ای و جو به‌عنوان یک رقم مهم در تأمین نهاده‌های دامی و علوفه‌های حجیم و نامتعارف و جدید به‌عنوان هدف‌گذاری مدنظر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: همچنین توسعه کشت دانه‌های روغنی و به حداقل رساندن تقاضای کشور به واردات در این محصولات نیز به‌عنوان یک اولویت مطرح است.

قاسمی با اشاره به اینکه پس از پاندمی کرونا و همچنین جنگ‌ها و وقایعی که اتفاق افتاد، نشان داد که تأمین غذا و تأمین کالاهای اساسی و راهبردی برای همه کشورها باید در صدر برنامه‌ها و اولویت باشد، اظهار کرد: این مهم نیز به‌عنوان یک هدف‌گذاری در جهاد کشاورزی مدنظر است.

وی با اشاره به برنامه‌ها برای حمایت از کشاورزان گفت: قیمت گندم در فصل برداشت برای تشویق کشاورزان و همت جدی‌تر آنها افزایش قابل‌توجهی داشته و به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: در استان سمنان از اوایل خردادماه برداشت گندم آغاز شده و تاکنون ۲۰ هزار تن گندم برداشت و تحویل آن به مراکز دولتی انجام شده است.

قاسمی گفت: طی روزهای اخیر نیز شرایط پرداخت وجوه به گندمکاران نیز محدود بوده و ۴۰ درصد از وجوه گندم‌کاران به حساب آنها واریز شده و امیدواریم که این روند به شکل مناسبی ادامه یابد تا شاهد حداکثر خرید و تحویل گندم به مراکز دولتی باشیم.

وی با بیان اینکه دولت سیاست‌های تشویقی را نیز برای کشت دانه‌های روغنی قرار داده است، افزود: عملاً قیمت دانه روغنی کلزا از ۱۵ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان افزایش یافته و برای دانه‌های روغنی سویا نیز قیمت ۲۱ هزار تومان تعیین ‌شده است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه اقلیم استان سمنان برای کشت کنجد بسیار مناسب است، گفت: برای تشویق بهره‌برداران و کشاورزان به کشت این محصول نیز قیمت تضمینی ۴۰ هزار تومان تعیین ‌شده و همه این موارد نویددهنده این است که اهمیت و توجه ویژه به بخش کشاورزی و تأمین غذا در داخل کشور به‌عنوان یک سیاست راهبردی موردتوجه دولتمردان است.

قاسمی تصریح کرد: با این روش می‌توانیم و امیدوار هستیم که کشاورزان و تولیدکنندگان در راستای الگوی کشت و سیاست‌های دولت همراهی بیشتری نشان دهند و شاهد خوداتکایی و خودکفایی در تولید محصولات راهبردی و اساسی باشیم.

وی با اشاره به اجرای قانون انتزاع و تکالیفی که مجموعه جهاد کشاورزی در این حوزه در راستای سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی و برنامه‌های عملیاتی این سازمان و طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها برعهده دارد، گفت: جهاد کشاورزی به‌طور منظم و در قالب قرارگاه امنیت غذایی وضع بازار را رصد می‌کند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: سمنان در تولید و تأمین محصولات اساسی یکی از استان‌هایی است که نگرانی در این حوزه ندارد و حتی این استان در تولید مواد پروتئینی تأمین‌کننده نیاز بخشی از استان‌های مجاور به‌ویژه استان‌های تهران و البرز است.

قاسمی گفت: یک نگرانی که با اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها وجود داشت، تغییر قیمت در نهاده‌های دامی بود که با ارز ترجیحی تأمین می‌شود و ارز نیمایی یک افزایش قیمتی را ایجاد می‌کند و نگرانی در ارتباط با وقفه و تأخیر در استمرار تولید به‌ویژه در واحدهای پرورش مرغ گوشتی بود.

وی اضافه کرد: با تمهیداتی که در این استان اندیشیده شد و پیگیری که در معاونت مربوطه صورت گرفت و با نشست‌های متعددی که با تولیدکنندگان مرغ انجام شد، تولید در این حوزه به یک روند قابل‌قبول و تا حدی اطمینان‌بخش از وضع جوجه‌ریزی در خردادماه رسید و تا پایان ماه نیز به نرم تولید معمول می‌رسیم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: سیاست دیگری که در این حوزه وزارت جهاد کشاورزی به همراه دولت و بانک کشاورزی دنبال کرد، تأمین تسهیلات ارزان‌قیمت برای سرمایه در گردش حمایتی خاص واحدهای دام و طیور بود که تا صبح امروز و بر اساس آمارها بیش از ۹۰۰ نفر از بهره‌برداران این بخش قریب به ۹۵ میلیارد تومان دریافت تسهیلات ارزان‌قیمت دریافت می‌کنند.

قاسمی با بیان اینکه تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ نفر تولیدکننده در سامانه ثبت‌نام کردند و در صفحه معرفی بانک قرار دارند، گفت: یک‌سری موانع و مشکلات برای اجرای طرح وجود داشت که بخشی از موانع با تدبیر استاندار سمنان و دستگاه‌های مرتبط رفع شد.

وی افزود: برخی از مشکلات هم مانند چک برگشتی و بدهی معوقه بود که با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی و با کمک بانک مرکزی رفع شد و امیدواریم که با روند جذب تسهیلات و استمرار فعالیت تولید دام و طیور به شکل مناسبی ادامه یابد و نگرانی از بابت مایحتاج وجود نداشته باشد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اقدامات انجام‌شده سازمان جهاد کشاورزی در حوزه نظارت و بازرسی و تمرکز بر مراکز عرضه نیز گفت: مانور سراسری در این حوزه با اکیپ و با مشارکت دستگاه‌های مربوط ازجمله تعزیرات حکومتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و بسیج اصناف صورت گرفت.

قاسمی تأکید کرد: این بازرسی مستمر از واحدهای ارزی کالاهای اساسی به‌ویژه نان و نانوایی‌ها به‌عنوان یک هدف‌گذاری ویژه به‌طور مستمر و در حال انجام است.

وی با بیان اینکه کشاورزان و تولیدکنندگان ولی‌نعمتان ما هستند، عنوان کرد: در هفته جهاد کشاورزی از ۳۷ تولیدکننده و نمونه برتر کشاورزی این استان نیز تجلیل می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: نهاد انقلابی جهاد سازندگی به‌فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) ایجاد شد و ما امروز امانت‌دار و میراث‌دار جهادگران فداکاری هستیم که در هشت سال دفاع مقدس با ایثارگری و رشادت‌هایشان و پس‌ از آن نیز در آبادانی و احیای روستاها ادای وظیفه کردند.

انتهای پیام/۲۵۶۸/س/

منبع: فارس

کلیدواژه: وجوه گندم کاران محمدرضا قاسمی برداشت گندم کشت دانه های روغنی قیمت گندم وزارت جهاد کشاورزی عنوان یک هزار تومان توسعه کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۴۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پیش‌بینی برداشت حدود ۶۰۰۰تن کلزا در مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

کامران پیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اعلام اینکه بیش از 90درصد روغن خوراکی  موردنیاز کشور از طریق واردات روغن یا دانه روغنی تأمین می‌شود، اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی برای خودکفایی و کاهش وابستگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات اساسی و استراتژیک برای تأمین روغن است، اضافه کرد: دانۀ کلزا حاوی بیش از 46درصد روغن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود پروتئین 39درصدی در کنجالۀ کلزا، اعلام کرد: کنجالۀ این محصول درصد پروتئین بیشتری از سویا دارد و می‎‌تواند به‌عنوان  خوراک دام و جایگزین سویا استفاده شود.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

پیرزادی با بیان اینکه کاشت کلزا در تناوب با غلات باعث کاهش آفات و بیماری‌ها  در محصولات زراعی و افزایش محصول می‌شود، تأکید کرد: این محصول در توسعۀ صنعت پرورش زنبورعسل هم اثرگذار است.

او بیان کرد: 3504 هکتار سطح زیر کشت دانۀ روغنی کلزا  در لرستان طی سال زراعی جدید است و میانگین عملکرد این محصول نیز 1.7 تن در هر هکتار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کلزا در سلسله، خرم‌آباد، کوهدشت، پلدختر و  دورود نسبت به سایر شهرستان‌های این استان بیشتر کشت و تولید می‌شود.

پیرزادی اعلام کرد: مبارزۀ شیمیایی با علف‌های هرز کلزا در سطح 768 هکتار به‌صورت پیش‌رویش و مبارزه با علف‌های هرز کشیده‌برگ در 3000هکتار از اراضی لرستان انجام شده‌است.

او با اشاره به مبارزه با علف‌های پهن‌برگ کلزا در سطح 290هکتار از مزارع لرستان، اضافه کرد: مبارزۀ شیمیایی با آفات این محصول در سطح 2538هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بیشتر ارقام گندم کشت‌شده در مزارع این استان به بیماری زنگ زرد حساس است.

پیرزادی هشدار داد: کشاورزان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود شرایط لازم برای گسترش زنگ زرد در صورت مشاهده علائم این بیماری مزارع خود را با مشاورۀ کارشناسان سم‌پاشی کنند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی