Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:27:54 GMT

امسال وضعیت دستمزد و دریافتی محیط‌بانان بهتر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۴۸۹۰

امسال وضعیت دستمزد و دریافتی محیط‌بانان بهتر می‌شود

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به پیگیری این سازمان برای تبدیل وضعیت محیط بانان، وعده کرد که امسال وضعیت دستمزد و دریافتی محیط‌بانان بهتر شود.

محمدجواد اشرفی در آیین تقدیر از محیط‌بانان نمونه استان خوزستان که امروز (۲۳ خردادماه) برگزار شد، با تبریک روز محیط‌بان، شرایط نامطلوب اقتصادی را یادآور شد و گفت: تلاش شده توجه بیشتری به محیط بان‌ها شود و در این راستا در دو تا سه سال اخیر، میزان دریافتی آن‌ها بهتر شده و امسال در صورت حل مشکل با ذیحسابی، دستمزدها افزایش بیشتری خواهد داشت؛ علاوه بر این سعی کردیم در پرداختی‌ها به نحوی رفتار کنیم که فاصله و تبعیض بین نیروهای رسمی و پیمانی کمتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از اداره‌کل محیط زیست خوزستان، وی وظیفه مدیران را پشتیبانی، حمایت، ایجاد انگیزه و بستر مناسب برای فعالیت محیط‌بان‌ها دانست و افزود: سعی شده است که مشکلات کارکنان با اولویت محیط‌بان‌ها بررسی و برطرف شود و تبعیضی بین نیروهایی که در مرکز استان کار می‌کنند با افرادی که دورافتاده‌ترین مناطق استان فعالیت دارند، وجود نداشته باشد.

اشرفی با اشاره به مصدوم شدن یکی از محیط‌بانان منطقه حفاظت شده چهل‌پا در تعقیب شکارچیان در روزهای اخیر، اضافه کرد: محیط‌بانان در تعقیب شکارچیان نهایت دقت را داشته باشند؛ حفظ جان محیط‌بان در اولویت است.

وی با بیان اینکه محیط‌بان‌ها باید سعی کنند تیراندازی منجر به فوت نداشته باشند، ادامه داد: آموزش محیط‌بانان برای مواجهه با شکارچیان و متخلفان و نحوه تنظیم گزارش بسیار ضروری است.

برخورد با محیط‌بانان کم‌کار

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین گفت: با محیط‌بانانی که به وظایف‌شان عمل نمی‌کنند برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

وی افزود: محیط‌بان خوب کسی است که عاشقانه و با تعصب به کارش بپردازد، در غیر این صورت نمی‌تواند محیط بان واقعی باشد.

اشرفی با بیان اینکه معتقدم همه محیط‌بان‌ها لایق دریافت لوح نیستند، ادامه داد: اکثر قریب به اتفاق محیط‌بان‌ها شایسته تقدیرند اما افراد کمی هم هستند که لایق جایگاه محیط‌بانی نیستند؛ این افراد نه تنها از سرمایه‌های طبیعی حفاظت نمی‌کنند بلکه باعث بی‌انگیزه شدن سایر نیروها می‌شوند.

وی اضافه کرد: با افرادی که وظایف‌شان را به خوبی انجام نمی‌دهند برخورد لازم صورت می‌گیرد، چرا که باید بین محیط‌بانی که دلسوزانه تلاش می‌کند و محیط‌بانی که حتی حاضر نیست از پاسگاه محل خدمتش حفاظت کند تفاوتی وجود داشته باشد.

اشرفی ادامه داد: با وجود شرایط سخت آب و هوایی و تنگناهای معیشتی، پاسگاه‌های محیط زیستی کرخه، هویزه، دیمه و شیمبار در خوزستان از بهترین پاسگاه‌ها و دارای بهترین نیروها هستند.

فعالیت ۲۰۰ محیط‌بان در خوزستان

حسن‌آقا شیرمحمدی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان نیز، تعداد محیط‌بان‌های فعال در مناطق حفاظت شده این استان را حدود ۲۰۰ نفر اعلام کرد و با بیان اینکه تعداد نیروها و امکانات یگان حفاظت محیط زیست در سال‌های اخیر بهبود یافته است، گفت: سالانه حدود ۱۲ نفر به محیط‌بانان اضافه می‌شود و ۳۵ نفر نیز تاکنون از طریق بنیاد شهید جذب شده‌اند.

وی افزود: از ۲ سال پیش تاکنون هشت فروند قایق به تجهیزات یگان حفاظت محیط زیست خوزستان افزوده شده است.

شیرمحمدی با اشاره به گله‌مندی محیط بانان از وضعیت معیشت و دستمزدها و بیمه، ادامه داد: این مشکلات در حال پیگیری است و قول‌هایی برای رفع مسائل آن‌ها داده شده است، البته بیشتر این مسائل ناشی از قوانین و یا دستگاه قضایی است.

وی محیط‌بانی را از سخت‌ترین مشاغل کشور دانست که کمتر دیده و به آن توجه شده است.

شیرمحمدی اضافه کرد: لایحه حمایت از محیط‌بانان در دولت گذشته مطرح و پیگیری شد و بخشی از حق و حقوق محیط بانان به ثمر نشست و امسال نیز مدیران قول‌هایی برای بهبود وضعیت و اصلاح دستمزد داده‌اند.

به گزارش ایسنا، همزمان با گرامیداشت هفته محیط زیست، هشت نفر از محیط بانان نمونه خوزستانی به مناسبت روز ملی محیط‌بان و همزمان با هفته گرامیداشت محیط زیست، در آیینی تقدیر شدند.

در این آیین که روز دوشنبه در اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز برگزار شد، چهار نفر از محیط بان‌های نمونه کشوری و چهار نفر از محیط بان‌های نمونه استانی تقدیر شدند. عطیه حیدری از منطقه حفاظت شده هورالعظیم، امید رحیمی از پارک ملی کرخه، علی رجبی از منطقه حفاظت شده چهل‌پا اندیمشک و مهدی بن‌رشید از منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز به عنوان محیط بانان نمونه کشوری معرفی شدند. همچنین مهدی عقابی از پارک ملی دز، صادق انصاری‌منش از منطقه حفاظت شده کرایی شوشتر، مصطفی رشیدی از منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز و شیروان ثابتی‌فر از واحد بهبهان به عنوان محیط‌بانان نمونه استانی معرفی و تقدیر شدند.

رسیدگی به وضعیت معیشتی، حقوق و دستمزد و تبدیل وضعیت محیط‌بانان قراردادی، همچنین در نظر گرفتن شغل محیط بانی به عنوان یکی از مشاغل سخت و زیان‌آور از مطالبات محیط بان‌های حاضر در این آیین بود.

همچنین از شهریار عسکری مدیر روابط عمومی و مهدی موسوی کارشناس روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست، با گرامیداشت روز ارتباطات و روابط عمومی، همزمان با هفته محیط زیست تقدیر به عمل آمد.

وسعت زیاد مناطق حفاظت شده و تالاب‌های خوزستان، حفاظت از این عرصه‌ها را پرچالش و دشوار کرده است. تابستان پارسال تعداد محیط‌بان‌های خوزستان ۱۷۰ نفر بود، این در حالی است که به گفته مولا معاون اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان، در چارت سازمانی  ۴۵۰ محیط‌بان پیش بینی شده است.

بر اساس استانداردهای جهانی برای هر یک هزار هکتار از عرصه‌ها باید یک محیط‌بان مستقر باشد، در حالی که در خوزستان در هر ۱۰ هزار هکتار یک محیط‌بان هم نداریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان محیط زیست محيط بان کل حفاظت محیط زیست خوزستان منطقه حفاظت شده محیط بانان نمونه محیط بانان محیط بان محیط بان محیط بان ها محیط بانی اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۴۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی