Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه آمریکایی نوشت: اگرچه یکسال از خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان می‌گذرد، اما ۴۳ هزار نفر از شهروندان این کشور که با نظامیان آمریکایی همکار بودند به رغم وعده بایدن همچنان منتظر صدور ویزا هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، نیویورک پست در گزارشی نوشت که در حال حاضر ۴۳ هزار نفر از همکاران افغانستانی نیرو‌های آمریکایی که موفق نشدند خود را به فرودگاه کابل برساندند در افغانستان در انتظار صدور ویزا بوده، اما به دلیل روند اداری پیچیده امید خود را از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیویورک پست در یادداشتی به قلم احمدخان، از فعالان حقوق بشر به بررسی مشکلات مهاجران افغان یک سال پس از خروج نیرو‌های آمریکا پرداخت و نوشت: چند هفته قبل از تسلط طالبان بر کابل، جوبایدن رئیس جمهور آمریکا خطاب به مردم این کشور گفته بود که شهروندان افغانستانی که در کنار نیرو‌های آمریکا بودند فراموش نخواهند شد و اگر تصمیم به مهاجرت داشتند خانه‌ای در ایالات متحده خواهند داشت و آمریکا همیشه در کنار آن‌ها خواهد بود.

این رسانه آمریکایی در ادامه افزود:، اما وعده رئیس جمهور آمریکا برای افرادی که به عنوان مترجم، فعالان حقوق مدنی و ... که در طی دو دهه در کنار نظامیان آمریکایی بودند، به طور کامل محقق نشده و یکسال پس از خروج نظامیان خارجی از افغانستان ۲۴۰ هزار شهروند این کشور منتظر صدور ویزای ویژه مهاجرت برای سفر به آمریکا هستند.

نویسنده با بیان اینکه برای خیلی از مردم داستان افغانستان به پایان رسیده است، از تجربه شخصی خود در زمان عملیات تخلیه گفت: «در زمانی که در عملیات تخلیه متحدان آمریکا و سوار کردن آن‌ها به هواپیما‌های نظامی حضور داشتیم به این نتیجه رسیدم که ما هزاران نفر از مردم افغانستان را که جان خود را طی دو دهه گذشته برای نیرو‌های ما به خطر انداختند را در افغانستان رها کردیم.»

وی گفت: در ماه سپتامبر برنامه‌ای را برای خروج ۶ نماینده زن را تدوین کردیم، اما همزمان با تلاش برای فراهم کردن مکانی که این نمایندگان را پذیرش کند با فرآیند اداری بسیار پیچیده از سوی آمریکا مواجه شدیم، ولی در نهایت با تلاش بسیاری این افراد را در یونان مستقر کردیم.

نیویورک پست در ادامه نوشت: مقامات آمریکا تنها برای افرادی را که دارای اسناد بوده و خود را در بحبوحه بحران کابل به فرودگاه رساندند اجازه خروج صادر کرده و افرادی که نتوانستند به هر دلیلی در فرودگاه حاضر شوند برای همیشه در افغانستان جا ماندند.

به گزارش این رسانه آمریکایی، در حال حاضر ۳۰۰ نفر از افرادی که به کشور‌های ثالث منتقل شدند به دلیل مشکلات اداری قادر به مهاجرت به آمریکا نبوده و اگر مقامات آمریکا اقدامی در این راستا انجام ندهند این احتمال وجود دارد که روند بررسی مدارک این افراد سال‌ها به طول انجامد.

نیویورک پست افزود: در حال حاضر ۴۳ هزار نفر در افغانستان منتظر ویزای مهاجرت بشردوستانه هستند که برای آن‌ها اجازه اقامت، تحصیل و کار موقت در آمریکا را فراهم می‌کند. برای اقامت دائم شرایط این افراد بررسی خواهد شد و دولت آمریکا در حال حاضر تنها برای ۲۷۰ نفر این ویزا را صادر کرده و راه درازی برای بررسی این تعداد از مهاجران وجود دارد.

این رسانه آمریکایی مدعی شد که سیستم اداری آمریکا برای بررسی روند پناهندگی این افراد بسیار ناکارآمد است. این افراد ابتدا باید به یک کشور ثالث مسافرت کرده و به یکی از کنسول‌گر‌های این کشور درخواست خود را ارائه دهند و برای بررسی نیز باید مبلغ ۵۷۵ دلار پرداخت کنند که این روند بسیار کند و پر از ابهام است.

نیویورک پست تاکید کرد: این فرایند، روند بسیاری پیچیده‌ای را برای خروج مهاجران در افغانستان فراهم کرده است.

این رسانه همچنین به عنوان نمونه از این فرآیند پیچیده یک مدیر مدرسه افغان را مثال می‌زند که این فرد در حاضر در پاکستان حضور داشته و با مشکلات مالی و روانی مواجه شده است. این فرد پیش از قدرت گرفتن طالبان با چند گروه مردم نهاد و با حمایت آمریکا برای دختران افغان در مناطق دوردست کلاس درس برگزار می‌کرده است.

این مدیر مدرسه می‌گوید که پس از به قدرت رسیدن طالبان با امید مهاجرت به آمریکا به پاکستان سفر کرده است، اما به دلیل فرآیند اداری طولانی مدت در این کشور مانده و با مشکلات بسیاری مواجه شده است.

پیش از این نیز فاکس نیوز گزارش داده بود که همکاران افغانستانی نیرو‌های آمریکایی که به دنبال تحولات اخیر در افغانستان به کشور ثالث منتقل شدند با گذشت ۸ ماه همچنان منتظر صدور ویزا هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص گفته بود که آن‌ها در حال بررسی صدور گذرنامه برای افرادی هستند که خواهان انتقال به آمریکا می‌باشند.

بر اساس اعلام مقامات آمریکایی، قرار است ویزای ویژه به شهروندان افغان که با نیرو‌های آمریکایی در جنگ این کشور در افغانستان همکاری داشتند اعطا شود.

این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در شرایطی است که وضعیت بسیاری از متقاضیان افغان به دلیل طولانی‌شدن فرآیند بررسی صلاحیت آن‌ها مشخص نیست.

احمد خان، نویسنده مقاله نیویورک‌تایمز در این باره نوشت: بسیاری از شهروندان افغان همکار نیرو‌های خارجی پس از به قدرت رسیدن طالبان شانس خروج از افغانستان را نداشته و همچنان در این کشور حضور دارند.

وی افزود: این در حالی است که فرایند انتقال شهروندانی که به کشور‌های ثالث منتقل شدند نیز می‌تواند چندین سال طول بکشد و این افراد در صورت عدم اقدام فوری دولت آمریکا در شرایط بسیار دشواری قرار خواهند داشت.

پیش از این مقامات آمریکایی اعلام کرده بودند که پس از به قدرت رسیدن طالبان، ۲۰۰ هزار شهروند خارجی و همکار نیرو‌های خارجی را از این کشور خارج کردند، که اکثر این افراد برای طی کردن مراحل پذیرش به کشور‌های مختلف انتقال داده شدند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جو بایدن پناهجویان افغانستانی طالبان فرودگاه کابل نیرو های آمریکا رسانه آمریکایی مقامات آمریکا نیویورک پست حال حاضر ۴۳ هزار نفر صدور ویزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۵۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد

نشریه «سان» با استناد بر یک نظرسنجی تازه نوشت بسیاری از رای‌دهنگان آمریکایی نگرانند که «جو بایدن» پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا در صورت پیروزی مجدد در دور بعدی انتخابات، حین ریاستش فوت کند.

به گزارش ایسنا، «جو بایدن» که لقب پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده را به خود اختصاص داده، بیش از هر زمان دیگری به دلیل نزدیک‌تر شدن به انتخابات ۲۰۲۴ و هم‌چنین گاف‌های بی‌پایانش زیر ذره‌بین قرار دارد.

«اسکارلت ماگوآیر» رئیس موسسه تحقیقاتی «جی‌ال پارتنرز» در گفت‌وگو با نشریه سان تاکید کرد که بسیاری از آمریکایی‌هایی نسبت به «سن بایدن و توانایی‌هایش» نگران هستند.

او گفت به همین دلیل است که نظرسنجی‌ها نشان از احتمال پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا دارد.

البته ناگفته نماند که این نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هم صرفا چهار سال از جو بایدن کوچکتر است اما گاف‌های پی در پی رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نگرانی‌ها را درباره «زوال عقل» او چندین برابر کرده است.

نشریه سان هم‌چنین به نقل از خانم ماگوآیر می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها نگرانند که جو بایدن قادر نخواهد بود از پس جلسه با ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) که ۱۰ سال از او جوان‌تر است، بربیاید.»

جو بایدن از ابتدای شروع ریاستش تاکنون گاف‌ها و حرکات نمایشی مضحکی را در مقابل حضار و بینندگان پخش زنده انجام داده است؛ این موارد از اشتباهات لفظی گرفته تا افتادن روی صحنه و هم‌چنین هذیان‌گویی شهرت و محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا را به خطر انداخته است.

نشریه سان می‌افزاید: «از هر ۱۰ آمریکایی، چهار نفر (۴۰ درصد) فکر می‌کنند که جو بایدن در صورت پیروزی، نمی‌تواند دوره دوم ریاستش را به اتمام برساند و احتمالا در دفتر کارش فوت خواهد کرد.»

هم‌چنین برخی از رای‌دهندگان معتقدند شاید بایدن بتواند به مسائل داخلی کشورش رسیدگی کند اما بعید می‌دانند او قادر باشد نسبت به مسائلی که در خاورمیانه رخ می‌دهد، مدیریت خوبی از خود نشان دهد.

در این میان برخی دیگر به نگرانی‌هایی نظیر جنگ اوکراین و توانایی جو بایدن درخصوص مواجه شدن با رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرده‌اند.

نشریه سان در پایان با اشاره به اظهارات رای‌دهندگان آمریکایی می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها خواستار پیروزی ترامپ هستند زیرا معتقدند او نسبت به بایدن قادر به انجام کارهاست. آن‌ها به طور کلی رئیس‌جمهوری را می‌خواهند که به لحاظ ذهنی سالم باشد و بتواند پا به پای رهبران جهان قدم بردارد.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: جو بایدن نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا می‌شود حمله به منزل جو بایدن‎

دیگر خبرها

  • بایدن قصد خودکشی داشت!
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  •  دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
  • استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه
  • نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد
  • صدور اسناد مالکیت برای ۴ میلیون مترمربع از اراضی ملی شهر مهاجران
  • بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • واکنش مداخله جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای خواننده رپ زیرزمینی | ادعای مقام آمریکایی برای اعمال فشار بر ایران
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل