Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: میزان مصرف زعفران در بازار داخلی یک سوم کاهش پیدا کرده چرا که این محصول به یک کالای لوکس تبدیل شده است از این‌رو بسیاری از خانوار‌ها زعفران را از سبد غذایی خود حذف کردند.   به گزارش ایلنا؛ غلامرضا میری در پاسخ به این پرسش که آیا خشکسالی‌ها تاثیری در میزان تولید زعفران در سال زراعی جدید می‌گذارد؟ گفت: برداشت زعفران از آبان سال جاری آغاز می‌شود، اما تردید نداریم که میزان برداشت این محصول امسال نیز مانند سال گذشته کاهشی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با بیان اینکه آمار دقیقی از کاهش تولید زعفران در سال زراعی گذشته ارائه نشده است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی متولی ارائه آمار تولید زعفران در کشور است، اما تا به امروز آمار دقیقی در این زمینه ارائه نداده است، گاهی کاهش تولید را ۳۰ درصد و گاهی ۶۰ درصد اعلام می‌کند.   رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان افزود: سطح زیر کشت زعفران در ۲۲ استان کشور توسعه پیدا کرده از این‌رو می‌توان کاهش تولید زعفران در خراسان بزرگ را پوشش بدهد.   میری با اشاره به کاهشی شدن روند صادرات زعفران، گفت: صادرات زعفران از دی سال گذشته تا امروز روند کاهشی به خود گرفته است. صادرات زعفران در دیماه سال گذشته حدود ۵۸ درصد، بهمن ۳۳ درصد، اسفند ۳۸ درصد، فروردین ۵۹.۵ درصد و اردیبهشت ۱۹ درصد کاهش پیدا کرد. به نظر من دستورالعمل‌ها و بخش‌نامه‌های در کاهش روند صادرات دخیل هستند.   این فعال اقتصادی عوارض صادرات آب مجازی زعفران را نیم درصد دانست و افزود: زعفران جزو محصولات کم آب بر کشاورزی محسوب می‌شود.   نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه ارز حاصل از صادرات باید بازگردانده شود، گفت: صادرکنندگان با بازگشت ارز مشکلی ندارند، اما دلار امروز در بازار آزاد ۳۱ هزار تومان است و زمانی‌که می‌خواهیم با سامانه نیما تسویه حساب کنم باید با نرخ نیمایی تسویه کنیم اینگونه روی هر دلار حدود ۶ هزار و ۵۰۰ تومان ضرر می‌کنیم. همچنین صادرکنندگان برای بازگشت ارز باید ۲ تا ۳ درصد رقم صادرات را پرداخت کنند تا ارز وارد کشور شود.   وی ادامه داد: رقم بالای صادرات زعفران از مجاری قانونی فضا را برای قاچاق این محصول فراهم کرده است. قاچاقچیان زعفران بدون اینکه هزینه‌ای را به دولت پرداخت کند زعفران را صادر می‌کند و در بازار‌های جهانی ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت صادرکنندگانی که سال‌ها تلاش کردند تا این بازار را تصاحب کنند می‌فروشد؛ در نتیجه صادرات رسمی زعفران در کشور کاهش پیدا می‌کند.   میری با بیان اینکه زعفران کیلویی ۷۰۰ تا ۱۳۰۰ دلار صادر می‌شود، افزود: تعهد پایه صادرات یک کیلو زعفران نگین ۱۶۰۰ دلار است و قاچاقچیان زعفران در هر یک کیلو زعفران ۱۰ میلیون تومان جلوتر از صادرکنندگان رسمی هستند. اگر این روند ادامه داشته باشد اکثر واحد‌هایی که شناسنامه‌دار هستند جنس را به صورت قاچاق خارج می‌کنند که در عمل چنین روندی آغاز شده است و یا در نهایت بنگاه خود را تعطیل می‌کنند.   به گفته نایب رئیس شورای ملی زعفران؛ صادرکنندگان زعفران توانستند در ۲۰ سال گذشته حجم صادرات این محصول را از ۵ تن به ۳۲۵ تن برساندند.   وی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش نرخ زعفران در کاهش صادرات این محصول تاثیر گذاشته است؟ گفت: نرخ زعفران در یک بازه زمانی ۴۰ روزه ۳۰۰ درصد گران شد پذیرش یکباره قیمت این محصول برای کشور‌های هدف صادراتی قابل قبول نیست. اگر این افزایش قیمت در یک بازه زمانی یک ساله انجام می‌شد شوک وارد شده به خریداران کمتر بود و برای خرید کمتر عقب نشینی می‌کردند.   میری در پایان بیان کرد: زعفران کیلویی ۲۴ تا ۳۸ میلیون تومان در بازار داخلی موجود است. میزان مصرف زعفران در بازار داخلی یک سوم کاهش پیدا کرده چرا که این محصول به یک کالای لوکس تبدیل شده است از این‌رو بسیاری از خانوار‌ها زعفران را از سبد غذایی خود حذف کردند. تماشاخانه ببینید| دیپلمات لاف‌زن؛ داستان مذاکره‌ای با دستاوردهای دروغین ببینید| فیلم استثنایی از حمله خرس نر برای خوردن توله ماده/ دفاع مادر و سقوط هر دو خرس از بالای صخره فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تولید زعفران صادرات زعفران سال گذشته کاهش پیدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت

در پی مذاکرات آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی و نگرانی‌ها درباره تورم در آمریکا، قیمت‌های نفت روز دوشنبه کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، برگزاری مذاکرات برای برقراری آتش‌بس بین گروه مقاومت فلسطین (حماس) و رژیم صیونیستی در قاهره و درنتیجه فروکش‌کردن نگرانی‌ها درباره ایجاد درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه، همچنین داده‌های مربوط به تورم در آمریکا و احتمال پایین‌نیامدن نرخ بهره بانکی در این کشور سبب شد قیمت‌ نفت روز دوشنبه (دهم اردیبهشت‌) یک‌درصد کاهش یابد.

قیمت  نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۴۴ دقیقه به وقت گرینویچ با ۹۸ سنت یا ۱.۰۹درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۵۲ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز دوشنبه با ۸۳ سنت یا ۰.۹۹درصد کاهش، ۸۳ دلار و ۲ سنت در هر بشکه معامله شد.

تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: افزایش تلاش‌ها برای میانجیگری به‌منظور برقراری آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، تنش‌های ژئوپلیتیک را کاهش داده و قیمت نفت را در معاملات ساعات اولیه روز دوشنبه پایین آورده است.

بازارها همچنین منتظر نتیجه بررسی سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا هستند که قرار است روز یکم مه (چهارشنبه، یازدهم اردیبهشت‌) اعلام شود.

داده‌های روز جمعه (هفتم اردیبهشت‌) نشان داد تورم آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به ماه مارس ۲.۷درصد افزایش یافته است که از رقم هدف‌گذاری‌شده بانک مرکزی آمریکا مبنی بر رشد ۲درصدی تورم بیشتر است. کاهش نرخ تورم احتمال کاهش نرخ بهره را هم افزایش می‌داد؛ عاملی که محرک رشد اقتصادی و تقاضای نفت به‌ شمار می‌رود.

تینا تنگ، تحلیلگر مستقل بازار، گفت: تورم مداوم آمریکا نگرانی‌هایی را درباره تداوم بلندمدت رشد نرخ بهره بانکی ایجاد می‌کند که درنتیجه سبب افزایش ارزش دلار آمریکا و فشار بر قیمت کالاها می‌شود.

افزون بر این، داده‌های رسمی روز شنبه (هشتم اردیبهشت‌) نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این تازه‌ترین نشانه مبنی بر کاهش تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است.

دیگر خبرها

  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟