Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@16:12:21 GMT

ابداع فناوری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۵۹۷۱

ابداع فناوری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، فیزیکدانان در روسیه یک حسگر ترکیبی نانوفتونیک را ابداع کرده اند که تومور‌های بدخیم را در مراحل اولیه و از طریق سیگنال‌های موجود در نمونه‌های خون تشخیص می‌دهد.

به گزارش روسیا الیوم، این سیستم تشخیصی ترکیبی اثرات سلول‌های سرطانی را در بدن انسان از طریق وجود حباب‌هایی با مولکول‌های سیگنال دهنده در نمونه‌های خون تشخیص می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وزیکول‌های غشایی توسط سلول‌های زنده برای تبادل سیگنال‌های شیمیایی با ذرات همسایه تولید می‌شوند. به عنوان یک قاعده، تعداد و محتوای آن‌ها در طول تشکیل یک تومور بدخیم تغییر می‌کند، که به پزشکان اجازه می‌دهد سرطان را در مراحل اولیه آن تشخیص دهند.

این حسگر که توسط محققان مدرسه عالی اقتصاد، موسسه اسکلتک و دانشگاه آموزش در مسکو طراحی شده است، تراشه‌ای است که بر پایه یک بستر نیترید سیلیکونی پوشیده شده با میکروکانال‌های باریک ساخته شده و زمانی که وزیکول‌ها از آن‌ها عبور می‌کنند، طیف تابش عناصر نانویی موجود در دیواره‌های این کانال‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

دانشمندان عملکرد این سیستم را روی نمونه‌های آب آلوده به مقدار کمی الکل ایزوپروپیل آزمایش کردند. مشخص شد که تراشه هیبریدی ردی از الکل را در آب شناسایی کرده است، حتی زمانی که ۱۲ مولکول آن حاوی یک میلیون مولکول آب باشد.

پروفسور گرگوری گلتسمن، عضو دانشکده اقتصاد عالی روسیه می‌گوید: "مطالعه ما به گام مهمی در جهت ایجاد یک "مینی آزمایشگاه" بر اساس آن تراشه تبدیل شده است. این نه تنها می‌تواند یک آزمایش خون کامل از حداقل خون بیمار بدهد، بلکه علائم بیماری‌های بدخیم را در مراحل اولیه تشخیص می‌دهد.

در آینده نزدیک، محققان قصد دارند قابلیت‌های حسگر خود را گسترش دهند و یک نسخه مینیاتوری از آن طراحی کنند که می‌تواند در یک دستگاه قابل حمل ادغام شود و امکان تشخیص سرطان را در خارج از بیمارستان‌ها فراهم کند. پروفسور گلتسمن و همکارانش می‌گویند که چنین حسگر‌هایی تشخیص سرطان را مؤثرتر و در دسترس عموم قرار می‌دهند.

سرطان گروه بزرگی از بیماری‌ها است که می‌تواند تقریباً در هر عضو یا بافت بدن شروع شود، زمانی که سلول‌های غیرطبیعی به‌طور غیرقابل کنترلی رشد می‌کنند، از حد معمول خود فراتر می‌روند و به قسمت‌های همسایه بدن حمله می‌کنند یا به سایر اندام‌ها گسترش می‌یابند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، یک سوم مرگ و میر ناشی از سرطان ناشی از مصرف دخانیات، شاخص توده بدنی بالا، مصرف الکل، مصرف کم میوه و سبزیجات و عدم فعالیت بدنی است.

سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند که این میزان بیشتر از میزان مرگ و میز در مجموع بیماری‌های اچ آی وی، مالاریا و سل است.

سازمان جهانی بهداشت بیان می‌کند که بین ۳۰ تا ۵۰ درصد از سرطان‌ها را می‌توان با اجتناب از عوامل خطر و اجرای استراتژی‌های پیشگیری مبتنی بر شواهد پیشگیری کرد. بار سرطان را نیز می‌توان با تشخیص زودهنگام سرطان و درمان و مراقبت مناسب از بیماران مبتلا به سرطان کاهش داد. بسیاری از انواع سرطان نیز در صورت تشخیص زودهنگام و درمان مناسب شانس خوبی برای درمان دارند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو بیماری سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۵۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود

ایتنا - به‌زودی‌ روزی فرا خواهد رسید که آزمایشی جدید مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند تنها با بررسی یک قطره خون خشک‌شده، سه نوع سرطان مهم را با سرعت و دقت بالا تشخیص دهد.
این ابزار آزمایشگاهی در آزمایش‌های اولیه موفق شد با تجزیه و تحلیلی که تنها چند دقیقه طول ‌کشید، بیماران مبتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده)، معده  و روده بزرگ را تشخیص ‌دهد. محققان می‌گویند این آزمایش با تشخیص برخی مواد شیمیایی خاص در خون، ابتلا به سرطان در افراد را در ۸۲ درصد تا ۱۰۰ درصد موارد، تشخیص می‌دهد.

این ابزار جدید برای تجزیه و تحلیل محصولات جانبی سوخت‌وساز یا متابولیت‌ها در نمونه‌های خون از یادگیری ماشینی، روشی مبتنی بر هوش مصنوعی، استفاده می‌کند. این متابولیت‌ها که در بخش مایع خون به نام سرم یافت می‌شوند، همچون یک نشانگر زیستی (بیومارکر) عمل می‌کنند که احتمال وجود سرطان در بدن را نشان می‌دهد.

در حال حاضر برای سرطان‌های پانکراس، کولورکتال و معده، با وجود آنکه از کشنده‌ترین سرطان‌ها در جهان به شمار می‌روند، هیچ آزمایش خون مستقلی وجود ندارد که به اندازه کافی دقیق باشد و به‌تنهایی بتواند این بیماری‌ها را تشخیص دهد. بنابراین پزشکان برای تشخیص بافت‌های سرطانی معمولا از روش‌هایی چون تصویربرداری یا نمونه‌برداری از طریق جراحی استفاده می‌کنند.

دکتر چائویوان کوانگ، استادیار کالج پزشکی آلبرت انیشتین که در این پژوهش شرکت نداشت، می‌گوید: «‌در مقایسه با خون مایع، سرم خشک‌شده را می‌توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع، ذخیره و حمل کرد.» کوانگ در ایمیلی به لایوساینس گفت که سهولت نگهداری خون خشک دسترسی به آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان را در اختیار همگان در سراسر جهان قرار می‌‌دهد.

دانشمندان متولی این پژوهش جدید می‌گویند که این آزمایش می‌تواند در برنامه‌های غربالگری‌ سرطان هم تفاوت بزرگی ایجاد کند. به گفته آن‌ها، طبق مدلسازی که انجام داده‌اند، در صورت اجرای غربالگری سرطان در جمعیت روستایی چین با این ابزار جدید، می‌توان موارد ابتلا به سرطان‌های پانکراس، معده و روده بزرگ را (که تشخیص داده نشده‌اند) حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش داد.

دیگر خبرها

  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر (فیلم)
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر