Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@11:48:54 GMT

در صورتی که مشکوک به آبله میمونی شدیم چکار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۶۲۱۳

دکتر بهزاد امیری در مورد احتمال شیوع آبله میمونی و نگرانی‌هایی که در این خصوص در جامعه ایجاد شده، اظهار داشت: بیماری آبله میمونی یا بیماری مانکی پاکس (monkeypox) یک بیماری ویروسی از خانواده آبله و هم خانواده ویروس آبله، واکسینیا و آبله گاوی است. در ادامه توضیحاتی کامل تر از آبله میمونی مشاهده می نمایید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگران آبله میمونی باشیم یا نه / جزئیات نامه آماده باش وزارت بهداشت

وی ادامه داد: اولین مورد شناخته شده ویروس آبله میمونی در سال ۱۹۵۸ در بین میمون هایی که برای تحقیقات و پژوهش نگهداری شدند، مشاهده شد. ولی اولین مورد انسانی این بیماری در سال ۱۹۷۰ در آفریقا و در یک کودک شناسایی شد. زادگاه آبله میمونی در کشورهای مرکزی و غرب آفریقا و در مناطقی پوشیده شده از جنگل‌های بارانی استوایی است چرا که مخزن این ویروس علاوه بر میمون‌ها برخی از جوندگان نیز هستند که البته هنوز به صورت دقیق و کامل مخزن این ویروس شناسایی نشده است. اما به  علت تماس بین انسان و حیوانات در این مناطق این بیماری به انسان سرایت کرده است.

دوره کمون ویروس آبله میمونی ۵ تا ۲۱ روز است

دکتر امیری با بیان اینکه علائم  ویروس آبله میمونی به دو صورت خواهد بود، گفت:  آبله میمونی علائم فاز اولیه و ثانویه دارد. وقتی این ویروس وارد بدن می‌شود ممکن است بین یک تا دو هفته هیچ علامتی نداشته باشد، بعضا گفته می شود بین ۵ تا ۲۱ روز علامتی ندارد.  اما وقتی دوره کمون و پنهان آن خاتمه پیدا می‌کند، با علائم عمومی نظیر تب، سردرد شدید، درد عضلانی، کاهش انرژی بدن، کمر درد و تورم غدد لنفاوی شروع می‌شود.

علائم اولیه بیماری آبله میمونی

رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر ادامه داد: ابتلا به ویروس آبله میمونی ابتدا با علائم عمومی نظیر تب، سردرد شدید، درد عضلانی، کاهش انرژی بدن، کمر درد و تورم غدد لنفاوی شروع می‌شود.

وی با بیان اینکه بیماری آبله میمونی در دوره کمون قابلیت انتقال به فرد دیگر ندارد، اظهار کرد: انتقال ویروس آبله میمونی از زمان شیوع علائم آغاز می‌شود و بعد از آن اثرات پوستی همچون تاول‌های پوستی ایجاد شده که ابتدا مسطح  اما آرام آرام برجسته  و آب دار می‌شوند و در درون آن تغییر رنگ ایجاد کرده و سپس پوسته‌ریزی می‌کنند و سپس محو می‌شوند.

دکتر امیری گفت: معمولا از زمانی که علائم بالینی آبله میمون در فرد ایجاد شده تا زمانی که تاول‌هاکاملا برطرف شده و بهبود می‌یابد، فرد می‌تواند ناقل بیماری باشد و اگر در تماس نزدیک با یک فرد سالم قرار بگیرد می‌تواند این بیماری را انتقال دهد.

بیشترین علت ابتلا به ویروس آبله میمونی

رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر درباره راه‌های انتقال آبله میمون و برخی شایعات مبنی بر اینکه آبله میمون از طریق هوا نیز انتقال می‌یابد، گفت: بیشترین راه انتقال بیماری آبله میمونی، تماس نزدیک از جمله تماس پوست به پوست است. اما انتقال قطره‌ای از طریق تنفس، تماس انسان با حیوانات آلوده و خوردن گوشت آلوده نیز از دیگر راه‌های ابتلا به آبله میمون است.

وی تاکید کرد: گاهی اوقات در صورت تماس فرد سالم با لباس، روتختی و ظروف آلوده به ویروس آبله میمونی،  فرد به این ویروس مبتلا می‌شود. یکی دیگر  از اشکال انتقال، انتقال بیماری از طریق مادر به جنین است بگونه ای که این بیماری در عین زایمان به دلیل تماس پوستی سبب انتقال از مادر به جنین می شود.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر امیری ادامه داد: در برخی از کشورهای اروپایی اخیرا مواردی از انتقال آبله میمون از طریق روابط همجنسگرایان مرد هم مشاهده شده اما در عین حال این ویروس، ویروسی نیست که از طریق آمیزش جنسی منتقل شود چرا که در منی و واژن، شناسایی نشده و بیشتر از طریق رابطه و برخورد پوستی منتقل می‌شود.

وی با اشاره به درصد مرگ و میر بر اثر ابتلا به آبله میمونی، گفت: درصد مرگ و میر بسیار کم و بین ۳ تا ۶ درصد و آن هم در بیمارانی مشاهده شده که یا کودک و یا دارای نقص سیستم ایمنی بودند و بیماری‌های زمینه‌ای داشتند.

دکتر امیری در پاسخ به این پرسش که آبله میمون چگونه از حیوان به انسان سرایت پیدا می‌کند، گفت: هنگامی که انسان تماس فیزیکی با حیوان آلوده برقرار می‌کند این بیماری منتقل می‌شود و میزبان جانوری این ویروس شامل جوندگان مثل موش‌های صحرایی و نخستی‌سانان یعنی میمون‌ها (پرایمت‌ها) است.

رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت تاکید کرد: افرادی که در گذشته دور واکسن آبله را تزریق کرده‌اند تا حدود نسبتا قابل توجهی نسبت به این بیماری مصونیت دارند، به این علت که ایمنی آن همچنان در بدن‌شان باقی مانده و افرادی که این واکسن را دریافت نکرده اند، نسبت به این بیماری حساس‌تر هستند.

ابتلا به آبله مرغان باعث ایمنی در برابر ابتلا به آبله میمونی نمی شود

وی در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که در گذشته به آبله مرغان مبتلا شده‌اند در مواجهه با آبله میمونی دارای ایمنی و پیشگیری هستند یا خیر، اظهار کرد: اصلا هیچ نوع واکنش متقاطعی بین آبله مرغان و آبله میمونی وجود ندارد چون دو ویروس از دو خانواده کاملا مجزا هستند. پس ابتلا به آبله مرغان در گذشته هیچگونه ایمنی از ابتلا به آبله میمونی ایجاد نخواهد کرد.

علائم بالینی آبله میمونی شبیه آبله مرغان است

دکتر امیری ادامه داد: مهمترین تشخیص افتراقی ما در مورد آبله میمونی، آبله مرغان است چرا که علائم بالینی آبله میمونی شبیه آبله مرغان است به همین منظور تاکنون همه مواردی که مشکوک به آبله میمونی بودند، در حقیقت مبتلا به آبله مرغان شده بودند.

وزیر بهداشت: افزایش قیمت دارو و نان در دستور کار نیست/ آبله میمون وارد ایران نشده است

رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر در مورد علت حساسیت زیاد جامعه به آبله میمونی، گفت: آبله میمونی از سال ۱۹۷۰ وجود داشته است اما علت حساسیت آن به دلیل مشاهده مجدد آن در برخی از کشورهای اروپایی است. قبلا هر بیماری که شناسایی می شد رابطه‌ اپیدمیولوژیک بین آن بیمار جدید و خاستگاه آن در کشورهای آفریقا وجود داشت. یعنی آن بیمار جدید یا به کشورهای آفریقایی سفر کرده بود و یا یک مسافر از کشورهای آفریقایی با فرد اروپایی در تماس بود و یا یک حیوانی که مبتلا به این بیماری بوده از آفریقا وارد اروپا شده بود و با انسان تماس یافته بود.

وی خاطرنشان کرد: در مورد طغیان اخیری که در کشورهای اروپایی و آمریکایی مشاهده شد این نوع ارتباط وجود نداشته و اگر وجود داشته هم، شناسایی نشده بنابراین به نظر می رسد الگوی انتقال تفاوت یافته است. خصوصا زمانی که این موضوع بیشتر توسط مراکزی که به همجنس‌گرایان خدمات درمانی و بهداشتی ارائه می کرده، شناسایی شده و بعد متوجه شدند در یک جمعیت قابل توجهی از افراد همجنس‌گرا این بیماری شناسایی شده است.

در صورتی که مشکوک به آبله میمونی شدیم چکار کنیم؟

دکتر امیری با طرح این پرسش که اگر مشکوک به ابتلا آبله میمونی شویم باید چه اقدامی صورت دهیم؟ تصریح کرد: اولین مسئله‌ای که باید مد نظر داشته باشیم این است که هیچ جای نگرانی و اضطرابی وجود ندارد. فرد دارای علائم باید به یک مرکز بهداشتی، درمانی مراجعه کند. همکاران ما در این درمانگاه‌های دولتی آموزش دیده‌اند که چگونه از این افراد نمونه‌گیری کرده و به کجا ارسال کنند.

رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر ابراز امیدواری کرد: خوشبختانه با هماهنگی که بین آزمایشگاه انستیتو پاستور و قطب‌های دانشگاهی در سراسر کشور انجام شده، امکان انجام تست آزمایشگاهی این بیماری در کشور میسر است.

روش های تست آبله میمونی

وی با بیان اینکه تست آبله میمونی در کشور به چند روش انجام می‌شود، گفت: از افرادی که در آنان هنوز اثرات پوستی مشاهده نشده مثل مبتلایان ویروس کرونا، تست حلق و بینی گرفته می‌شود. اما در بیمارانی که اثرات پوستی ایجاد شده از روی مایع درون تورم‌های ایجاد شده و حتی پوسته‌های خشک شده آن نمونه‌گیری شده و آزمایشات لازم صورت می‌گیرد.

دکتر امیری در پاسخ به این سوال که آیا واکسنی برای آبله میمونی ساخته شده است یا خیر، یادآور شد: برخی واکسن‌ها برای مقابله با آبله میمونی تهیه شده که تا حدود زیادی می‌تواند پیشگیری کند. اما ضرورتی به تزریق واکسن نیست چون طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت الگوی انتقالی آن با کرونا متفاوت بوده و نیازی به واکسیناسیون عمومی نیست.

واکسیناسیون عمومی آبله میمونی ضرورت ندارد

رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: در حال حاضر که هنوز موردی از آبله میمونی در کشور شناسایی نشده، ضرورتی برای واکسیناسیون عمومی وجود ندارد اما اگر ابتلا مشاهده شد و تعداد آن افزایش یافت، بهتر است که برای گروه‌های خاص و جمعیت‌های محدود برنامه‌ریزی واکسیناسیون انجام شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا درمانی برای مبتلایان به ویروس آبله میمونی وجود دارد، ضمن تاکید بر اینکه درمان اختصاصی برای این ویروس وجود ندارد، اذعان داشت: درمان‌های ضد ویروسی مورد تایید مجامع بین‌المللی وجود دارد که در صورت همه‌گیر شدن ویروس آبله میمونی از آن استفاده خواهد شد.

توصیه هایی برای مبتلا نشدن به آبله میمونی

دکتر امیری درباره پروتکل‌های بهداشتی که مردم باید برای عدم ابتلا به آبله میمونی رعایت کنند، توضیح داد: توصیه ما نخست این است که مردم از سفر به برخی از کشورهای آفریقای مرکزی و غربی اجتناب کنند و اگر ضرورت به سفر بود، در معرض تماس با افراد مشکوک به این بیماری قرار نگیرند و از استفاده از مواد غذایی که کاملا طبخ نشده خودداری کنند.

رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آبله میمونی، مردم از رفتارهای پرخطر جنسی نیز که می‌تواند آنها را مستعد به این بیماری کند، پرهیز کرده و اگر فرد بیماری شناسایی شد در یک اتاق ایزوله شده قرار گیرد و ارتباط با وی به حداقل برسد. همچنین باید از دستکش و ماسک معمولی در مواجهه با بیمار استفاده کرده و پس از آن دست خود را ضدعفونی کنند. از تماس با ترشحات، مایعات، سطوح و یا وسایل، ملحفه و لباس‌های بیمار پرهیز و این لوازم به وسیله دستکش جمع آوری شده و با مواد بهداشتی و حرارت ضدعفونی شود.

آبله میمون رو بهتر بشناسیم

ماسک در عدم ابتلا به آبله میمونی موثر است

طبق گفته دکتر امیری، مردم به دلیل پیشگیری از ویروس کرونا همچنان از ماسک استفاده کنند. چرا که استفاده از ماسک می‌تواند به طور قابل قبولی از ابتلا به آبله میمونی نیز جلوگیری کند.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: آبله میمونی ویروس آبله میمونی ابتلا به آبله میمونی ابتلا به آبله میمون بیماری آبله میمونی کشورهای آفریقا آبله میمونی آبله میمونی آبله مرغان شناسایی نشده وزارت بهداشت شناسایی شد وجود ندارد دکتر امیری ایجاد شده مشاهده شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۶۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش

از بین بردن جای جوش‌های بیماری آبله مرغان یکی از نگرانی‌هایی است که افراد بسیاری را درگیر می‌کند و استفاده از چند روش خانگی و دارویی می‌تواند در این مسیر کمک‌کننده باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان درمان خاص پزشکی ندارد و ممکن است پزشک برای کاهش بدن درد و سردرد و تسکین خارش پوست آنتی‌ بیوتیک و آنتی‌هیستامین تجویز کند، اما به طور کلی درمان آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان تنها از طریق سپری شدن دوره بیماری انجام می‌شود.

درمان‌های خانگی مؤثر برای آبله مرغان در نوزادان و بزرگسالان

جوش شیرین برای درمان آبله مرغان

یک لیوان آب در یک کاسه بریزید و نصف قاشق سوپ‌خوری پودر جوش شیرین را اضافه کنید.

یک پارچه نرم و تمیز را در مخلوط فرو کنید.

سپس آن را بر روی نواحی تحت تأثیر قرار دهید و بگذارید تا خشک شود.

درمان آبله مرغان با هویج و گشنیز

در حقیقت هویج و گشنیز حاوی ویتامین C و ویتامین Aهستند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است، علاوه بر این ، سوپ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ هایی است که برای مبارزه با عفونت و فرایند التیام مؤثر هستند.

مقداری هویج خرد شده و نصف فنجان گشنیز تازه را به در قابله‌ای بریزید و آب را نیز اضافه کنید و مخلوط را بجوشانید تا اینکه آب به نصف کاهش یابد.

سوپ را هر روز برای مدت یک ماه بخورید.

جوی دوسر مؤثر در درمان آبله مرغان

روش ۱:

دو فنجان جو دوسر را پودر کنید و آنها را در یک وان بریزید و دو لیتر آب گرم را به آن اضافه کنید.

می‌توانید روغن‌های اسانسی اساسی را نیز اضافه کنید، مانند روغن درخت چای، روغن اسطوخودوس.

خود را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.

روش ۲:

دو فنجان جو دوسر را پودر کنید و آن را در یک کاسه بگذارید.

بگذارید حدود ۲۰ دقیقه بماند.

آن را محکم بپوشانید و ببندید.

سپس آن را در یک وان پر از آب گرم قرار دهید تارنگ آب شیری شود.

کمی از روغن‌های اسانسی را نیز اضافه کنید مانند روغن درخت چای، روغن اسطوخودوس.

در حدود ۲۰ دقیقه در آب بمانید و این روند را به طور مرتب انجام دهید.

سرکه قهوه‌ای مناسب برای آبله مرغان

یک وان پر از آب گرم را آماده و نصف فنجان سرکه قهوه‌ای را به وان اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب بمانید.

سپس بدن را با یک حوله تمیز و نرم خشک کنید.

رفع بیماری آبله مرغان با عسل

کمی عسل را به مناطق مورد نظرتان بمالید؛ این کار را دو بار در هر روز انجام دهید تا هیچ جای زخمی باقی نماند.

خلاصی از آبله مرغان با چای گیاهی

یک قاشق سوپ‌خوری از گیاهان را در یک کاسه بریزید و کمی آب جوش بریزید.

اجازه دهید تا چند دقیقه بماند و سپس آن را صاف کنید.

سپس مقدار کمی عسل، پودر دارچین و کمی آب لیمو به مخلوط اضافه کنید و این چای را کم کم و چند بار در روز بنوشید.

درمان آبله مرغان با روغن اسطوخدوس

روش ۱:

کمی روغن اسانسی اسطوخدوس را در یک فنجان بریزید و سپس روغن نارگیل کمی را برای رقیق شدن آن اضافه کنید.

روغن را به مناطقی که تحت تأثیر قرار گرفته است، بمالید.

بگذارید به طور طبیعی خشک شود و این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

روش ۲:

در یک وان پر از آب گرم چند قطره روغن اسطوخودوس و بابونه بریزید.

خود را به مدت ۱۰ دقیقه در این مخلوط خیس کنید.

درمان آبله مرغان با ریحان

برگه‌ای تازه ریحان را در یک قابلمه با کمی آب حرارت دهید.

وقتی آب جوشید، برگ‌ها را بردارید و حرارتش کم شود، این محلول را برای چند دقیقه آرام بجوشانید.

سپس حرارت را خاموش کنید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند، برای چند دقیقه در یخچال بگذارید و سپس یک حوله تمیز در مخلوط بگذارید و بر روی مناطق متأثر بگذارید، این روش را هر روز یک بار اعمال کنید.

خواص درمانی زنجبیل برای آبله مرغان

روش ۱:

ریشه‌های زنجبیل را با یک فنجان آب به قابلمه اضافه کنید، مخلوط را روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بجوشد.

سپس حرارت را خاموش کنید و مخلوط را صاف کنید.

سپس کمی آب لیمو و عسل اضافه کنید. (یک قاشق سوپ‌خوری) مخلوط را دو بار در روز بنوشید.

روش ۲:

یک وان پر از آب گرم را آماده کنید.

نصف فنجان پودر زنجبیل را به داخل وان بریزید و به مدت نیم ساعت خود را خیس کنید.

این کار را هر روز انجام دهید.

پیشگیری از باقی ماندن جای جوش آبله مرغان روی پوست

تا حد امکان از خراشیدن خودداری کنید.

دستکش بپوشید تا از آسیب به پوست در اثر خراشیدگی جلوگیری کنید.

یک لوسیون تسکین دهنده را روی تاول‌ها مالیده یا بزنید.

یک کرم ضدخارش مانند لوسیون کالامین را روی تاول‌ها مالیده یا بزنید.

حمام خنک داشته باشید.

آنتی هیستامین مانند بنادریل را امتحان کنید.

چگونه جای جوش آبله مرغان را از بین ببریم؟

رتینول یکی از فرم‌های ویتامین آ است، این ماده تولید کلاژن را به شدت افزایش می‌دهد، مالیدن کرم روی اسکارها به طور شبانه تولید کلاژن را در ناحیه آسیب دیده تحریک می‌کند و اگر مصرف این کرم موجب حساسیت پوست شما شد، یک روز در میان از آن استفاده کنید.

اکسفولیاک سلول‌های مرده پوست را حذف، فضا را برای تولید و جایگزینی سلول‌های جدید فراهم و با اسکراب کردن پوست بخش سطحی لک را تراشیده و حذف می‌کند.

دو روش اکسفولیت کردن وجود دارد:

۱. مکانیکی

شامل اسکراب، براش و دیگر ابزارها است، این روش به صورت مستقیم روی پوست و در حرکت‌های دورانی اعمال، روی پوست انجام و هر سه روز یک بار تکرار می‌شود.

۲. شیمیایی

لوسیون‌هایی هستند که یک واکنش خفیف شیمیایی ایجاد می‌کنند که لایه سطحی پوست را بر می‌دارد، این مواد را طبق روش مصرف تجویز شده به صورت مستقیم روی اسکار قرار دهید.

کرم برای رفع جای جوش آبله مرغان

کرم‌های سطحی رفع اسکار شامل انواع ترکیبات و عناصری هستند که گمان می‌رود به حذف یا کاهش تظاهر لک‌ها کمک می‌کنند.

درمان خانگی جای آبله مرغان

ویتامین E

ویتامین E از دیرباز به عنوان یک ماده مؤثر برای درمان این جای زخم‌ها در نظر گرفته می‌شود، اما این ادعا ممکن است صحیح نباشد، مطالعه‌های بسیاری نشان داده است که این ماده تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر این جای زخم‌ها ندارد، در واقع ، آکادمی پوست آمریکا به اشخاص توصیه می‌کند که از ویتامین E بر روی جای زخم خویش استفاده نکنند برای این که ممکن است ظاهر آن را بدتر کند.

جوی دو سر

برای درمان جای آبله مرغان، ماده‌های طبیعی مثل جو دو سر خیلی کمک کننده هستند، برای این که خواص رطوبت رسانی بسیار بالایی دارد و این خواص به سلول‌های پوستی برای بهبود سریع‌تر و بهتر کمک می‌کند.

قدری جو دو سر را با آب در میکسر مخلوط کنید تا به یک خمیر نرم تبدیل شود، سپس این خمیر را در یخچال قرار دهید تا کمی خنک شود و بعد آن را برای درمان جای آبله مرغان روی اسکارها قرار دهید، قدری با سرانگشتان آن را ماساژ دهید و پس از ۱۰ دقیقه صورت را بشویید.

آبلیمو

ویتامین C و اسید سیتریک موجود در لیمو، رنگ چهره را روشن می‌کند و با خواص لایه برداری طبیعی، اثرهای زخم روی لایه خارجی پوست را التیام می‌بخشد، کافی است لیموی طبیعی را به مدت ۱۰ دقیقه روی نواحی آسیب دیده بگذارید و سپس با آب ولرم بشویید.

آلوئه ورا

از آلوئه ورا در درمان سوختگی‌ها استفاده شده است، آلوئه ورا تأثیر اثبات شده‌ای در کاهش دمای ناحیه آسیب دیده دارد، اما روی درمان اسکارها تأثیر خاصی ندارد؛ پاپایا یک ماسک لایه بردار طبیعی برای از بین بردن جای لک آبله مرغان است، پاپایا یک لایه بردار طبیعی است و با فعال کردن آنزیم‌های پوستی، سلول‌های مرده را از بین می‌برد.

آبلیمو، عسل و پاپایای پوست کنده شده را در مخلوط کن بریزید، آن را به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یک دستی به وجود آید، آن را روی لکه‌های پوست صورت بزنید، محل را با یک پلاستیک بپوشانید، نیم ساعت صبر کنید، با آب سرد پوست صورت را بشویید و خشک کنید.

کد خبر 742590

دیگر خبرها

  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد