Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: گزارش موسسه سیپری از 12705 کلاهک هسته ای در جهان، ادامه تلفات نیروی های ترکیه در شمال عراق، رایزنی کره جنوبی با آمریکا درباره دارایی های بلوکه شده ایران، ورود نفتکش ایران به آب های ونزوئلا و تغییر 17 وزیر در کابینه بحرین از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش موسسه سیپری از 12705 کلاهک هسته ای در جهان

«موسسه پژوهش بین‌الملی صلح استکهلم»، معروف به موسسه «سیپری» روز دوشنبه گزارش داد انتظار می‌رود شمار تسلیحات اتمی در جهان در دهه آینده رو به افزایش باشد.

به گزارش وبگاه شبکه خبری «فرانس-۲۴» بر اساس برآوردهای موسسه سوئدی سیپری، ۹ قدرت اتمی انگلیس، چین، فرانسه، هند، (رژیم موقت) اسرائیل، کره شمالی، پاکستان، ایالات متحده و روسیه تا اوایل سال ۲۰۲۲ در مجموع دارای ۱۲۷۰۵ کلاهک اتمی هستند.

این تعداد از بیش از ۷۰۰۰۰ کلاهک اتمی در سال ۱۹۸۶ ره رقم فعلی کاهش یافته است، زیرا ایالات متحده و روسیه به تدریج زرادخانه‌های اتمی عظیم خود را که در جریان جنگ سرد ایجاد شده بود، کاهش داده‌اند.

تحلیلگران سیپری گفته‌اند به نظر می‌رسد دوران کاهش سلاح‌های اتمی رو به پایان است و خطر افزایش تنش‌های هسته‌ای اکنون در بالاترین سطح رد دوره پس از جنگ سرد قرار دارد.

«مت کوردام» از تحلیلگران سیپری گفت: «به زودی ما به نقطه‌ای خواهیم رسید که برای اولین بار از زمان پایان جنگ سرد، تعداد تسلیحات اتمی در جهان ممکن است افزایش یابد.»

این موسسه تحقیقاتی در گزارش خود آورده است که چندین کشور از جمله چین و انگلیس به طور رسمی یا غیررسمی در حال نوین سازی یا افزایش زرادخانه خود هستند.

بر اساس گزارش این موسسه، روسیه با ۵۹۷۷ کلاهک اتمی تا اوایل سال ۲۰۲۲ بزرگترین قدرت اتمی جهان است که ۲۸۰ کلاهک آن نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. در همین حال، ایالات متحده دارای ۵۴۲۸ کلاهک اتمی است که ۱۲۰ کلاهک کمتر از سال گذشته است. چین با ۳۵۰ در رتبه سومT فرانسه با ۲۹۰، انگلیس با ۲۲۵، پاکستان با ۱۶۵، هند با ۱۶۰ و (رژیم) اسرائیل با ۹۰ کلاهک در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی تاکنون به طور رسمی در اختیار داشتن تسلیحات اتمی را تایید نکرده است.

گفتنی است، توانایی‌های اتمی رژیم موقت صهیونیستی از دهه شصت میلادی هنگامی که برای اولین بار بهره‌برداری از «راکتور اتمی دیمونا» را در صحرای «نقب» آغاز کرد، موضوع اصلی ارزیابی اطلاعاتی بوده است.

اگرچه این رژیم هنوز از پذیرش تولید سلاح اتمی در تأسیسات خود امتناع ورزیده و یا میزان موجودی خود را فاش نمی‌کند، اما «مردخای وانونو »کارشناس سابق اتمی این رژیم تصاویر کلاهک اتمی اسرائیل را در اواسط دهه هشتاد میلادی در اختیار رسانه‌ها قرار داد.

در سال ‌های گذشته تخمین زده شد که رژیم صهیونیستی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کلاهک اتمی داشته باشد. این در حالی است که کارشناسان پیش بینی می‌کنند که تاکنون این رقم دو برابر شده باشد.

ادامه تلفات نیروی های ترکیه در شمال عراق

وزارت دفاع ترکیه دوشنبه شب از کشته شدن یکی دیگر از نیروهای نظامی این کشور در شمال عراق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، وزارت دفاع ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد یک نظامی این کشور در جریان عملیات «قفل پنجه» در شمال عراق کشته شده است.

وزارت دفاع ترکیه اشاره‌ای به مکان دقیق کشته شدن این نظامی در شمال عراق نکرده است.

وزارت دفاع ترکیه شنبه شب نیز اعلام کرده بود که بر اثر انفجار بمب در شمال عراق یک سرباز این کشور کشته و ۳ تن دیگر زخمی شدند.

آنکارا عملیات نظامی «قفل پنجه» را به بهانه تعقیب اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک. ک) در میان محکومیت و واکنش‌های شدید در بغداد و اربیل اجرا می‌کند.

عملیات قفل پنجه آنکارا علیه شبه نظامیان حزب کارگران کردستان که ترکیه آنها را در ردیف سازمان‌های تروریستی قرار داده با مشارکت نیروهای ویژه زمینی و هوایی در حالی انجام می‌شود که حملات زمینی و هوایی این کشور از تابستان سال ۹۹ در شمال عراق در حال انجام است.

رایزنی کره جنوبی با آمریکا درباره دارایی های بلوکه شده ایران

وزیر امورخارجه کره جنوبی که در واشنگتن به سر می‌برد، اعلام کرد درباره دارایی های مسدود شده ایران با آمریکا گفت وگو می‌کنیم.

پارک جین وزیر امورخارجه کره جنوبی روز دوشنبه به وقت محلی در نشست خبری مشترکی با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا افزود: ما می خواهیم رابطه ای که به هر دو طرف سود برساند با ایران داشته باشیم.

این مقام کره جنوبی با بیان اینکه اگرچه ما تعدادی از موانع در خصوص دارایی های مسدود شده ایران داریم، اظهار داشت، کره جنوبی در مورد این مساله با ایران و آمریکا گفتگو خواهد کرد.

وی تصریح کرد: امیدواریم که مساله مذاکرات برجام هرچه زودتر حل شود.

این مقام کره جنوبی مدعی شد اگر این مذاکرات (برجام) به پایان برسند، مساله دارایی های مسدود شده نیز قابل حل خواهد بود.

وزیر خارجه کره جنوبی اظهار داشت: ما به دیپلماسی و گفتگوی بیشتر با ایران نیاز داریم تا به نتیجه مثبتی در مورد مساله هسته ای دست یابیم.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در توییتی نوشت که با جونگ کان چوی معاون وزیر خارجه کره جنوبی گفتگوی خوبی داشته است.

این مقام ارشد دولت جو بایدن افزود: ما متعهد به هماهنگی تلاش ها در مورد مسائل مختلف و منافع مشترک در مورد ایران هستیم.

پیش از این، رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که با جونگ کان چوی معاون وزیر خارجه کره جنوبی گفتگوی خوبی داشته است.

این مقام ارشد دولت جو بایدن افزود: ما متعهد به هماهنگی تلاش ها در مورد مسائل مختلف و منافع مشترک در مورد ایران هستیم.

ایران که چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان را دارد یکی از تامین کنندگان اصلی نفت برای کره جنوبی بوده و در مقابل تجهیزات صنعتی و لوازم خانگی و قطعات خودرو از این کشور وارد کرده است.

کره جنوبی در سال ۲۰۱۷ مقادیری نفت به ارزش ۷.۸ میلیارد دلار از ایران وارد کرد که پول آن پرداخت نشده و از سال ۲۰۱۹ نیز به بهانه تحریم‌های آمریکا و همراهی با سیاست های واشنگتن، خرید نفت از ایران را متوقف کرد.

ورود نفتکش ایران به آب های ونزوئلا

یک رسانه انگلیسی روز دوشنبه مدعی شده یک فروند نفت‌کش تحت پرچم ایران که حامل یک میلیون بشکه نفت خام است وارد آب‌های ونزوئلا شده است.

خبرگزاری رویترز می‌گوید سندی که به رویت این رسانه رسیده نشان می‌دهد نفت‌کش ایرانی روز یکشنبه وارد ونزوئلا شده است.

این سومین محموله نفت خام است که از سوی شرکت بازرگانی نفت ایران به شرکت دولتی PDVSA در ونزوئلا تحویل شده است. تحویل این محموله، بعد از عقد قراردادی میان دو طرف برای عرضه نفت سبک به طرف ونزوئلایی صورت گرفته است.

چند روز پیش «نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا اقدام چند سال پیش ایران در اعزام چند نفت‌کش به کشورش در بحبوحه تحریم‌ها را اتفاقی «خارق‌العاده» توصیف کرده بود.

جمهوری اسلامی ایران، ماه مه سال ۲۰۲۰ پنج نفت‌کش به نام‌های «فورست»، «فورچون»، «پتونیا»، «فاکسون» و «کلاول» که همگی تحت پرچم ایران حرکت می‌کردند را در میانه تهدیدهای آمریکا به ونزوئلا ارسال کرد. ایران، بعد از آن در ژوئیه ۲۰۲۰ هم نفت‌کش دیگری به نام «گلسان» را به این کشور فرستاد.

اقدام ایران در شرایطی انجام می‌شد که صنایع پالایشگاهی نفت ونزوئلا به دلیل تحریم‌های اقتصادی شدید دولت «دونالد ترامپ» در سال ۲۰۱۹ دچار فروپاشی شده بود و عرضه‌کنندگان سوخت هم امکان ارسال بنزین به این کشور را نداشتند.

گزارش رسانه‌ها در آن زمان حاکی از آن بود که ایران در ماه مه ۱.۵۳ میلیون بشکه بنزین روانه ونزوئلا کرد. علاوه بر این، نفت‌کش گلسان هم حاوی ۱۹۰ هزار تا ۳۴۵ هزار بشکه سوخت بود.

دولت آمریکا در آن زمان بارها اعلام کرد نحوه پاسخ به اقدام ایران در شکستن تحریم‌ها را بررسی می‌کند، اما در نهایت نتوانست هیچ اقدامی انجام دهد. روسای جمهور ایران و ونزوئلا درباره هر گونه اقدام آمریکا برای توقیف نفت‌کش‌ها هشدار دادند.

نیکلاس مادورو هنگام رسیدن اولین محموله نفتی به ونزوئلا در توییتی نوشته بود: «ممنون ایران. تنها برادری مردمان آزاد است که ما را نجات می‌دهد.»

تغییر 17 وزیر در کابینه بحرین

«حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین شامگاه روز دوشنبه فرمانی را صادر کرد که بر اساس آن، 17 نفر از وزرای کابینه این کشور تغییر کردند.

خبرگزاری رسمی بحرین گزارش داد که بر اساس حکم پادشاه این کشور، «خالد بن عبدالله آل خلیفه» به عنوان معاون نخست وزیر و وزیر زیرساخت، «محمد بن مبارک بن دینه» به عنوان وزیر نفت و محیط زیست، «جلیله آل سید جواد» به عنوان وزیر بهداشت و «جمیل بن محمد علی حمیدان به عنوان وزیر کار انتخاب شدند.

بر اساس این حکم، «زید بن راشد الزیانی» به عنوان وزیر صنعت، و تجارت، «یوسف بن عبدالحسین خلف» به عنوان وزیر امور حقوقی، «أسامة بن أحمد خلف العصفور» به عنوان وزیر توسعه اجتماعی،. «یاسر بن ابراهیم حمیدان» به عنوان وزیر امور برق و آب، «نواف بن محمد المعاودة» به عنوان وزیر دادگستری، «حمد بن فیصل المالکی» به عنوان وزیر امور هیئت دولت و «وائل بن ناصر المبارک» به عنوان وزیر امور شهرداری و کشاورزی تعیین شدند.

بر اساس حکم مذکور، «آمنة بنت أحمد الرمیحی» به عنوان وزیر مسکن،. «نور بنت علی الخلیف» به عنوان وزیر توسعه پایدار، «فاطمة بنت جعفر الصیرفی» به عنوان وزیر گردشگری، «رمزان بن عبدالله النعیمی» به عنوان وزیر امور اطلاع‌رسانی، «براهیم بن حسن الحواج» به عنوان وزیر کار و محمد بن ثامر الکعبی به عنوان وزیر راه و ترابری انتخاب شدند.

پادشاه بحرین همچنین گفت که نخست وزیر این کشور باید این فرمان را از زمان صدور و انتشار در روزنامه رسمی، اجرایی کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: متروپل آبادان طبس صندوق امانات بانک شورای حکام تحولات خاورمیانه تحولات بین المللی ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین جنگ اوکراین متروپل آبادان طبس صندوق امانات بانک شورای حکام عنوان وزیر امور درباره دارایی وزارت دفاع ترکیه خارجه کره جنوبی آب های ونزوئلا کره جنوبی شمال عراق روز دوشنبه کلاهک اتمی شده ایران تحریم ها بر اساس هسته ای نفت کش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۶۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مست عشق» هنوز در ترکیه اکران نشده است/ اعلام زمان دقیق اکران ترکیه تا دو هفته آینده و رایزنی برای نمایش در کشورهای دیگر

به گزارش قدس آنلاین، فیلم سینمایی «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی و تهیه‌کنندگی مشترک مهران برومند و حسن علیزاده با یک هفته تاخیر اکران خود را از ۵ اردیبهشت ماه در سینماهای ایران آغاز کرد و علت این تاخیر در اکران اثر، مذاکره برای اکران هم‌زمان «مست عشق» در سینماهای ترکیه اعلام شد.

حال با گذشت چهار روز از آغاز اکران این فیلم در سینماهای ایران (که با استقبال گسترده مخاطب، فروش ۱۸ میلیاردی در سه روز و رکوردشکنی همراه بوده)، همچنان اکران آن در سینماهای ترکیه آغاز نشده است و بر اساس پیگیری‌های صبا، در اعلانات «برنامه‌ آینده» سینماهای ترکیه هم قرار ندارد.

میثم نورانی مدیرعامل فیلمیران پخش‌کننده این اثر، در پاسخ به این پرسش که با توجه به آغاز اکران «مست عشق» در ایران، چرا همچنان فیلم در سینماهای ترکیه روی پرده نرفته، در گفت وگویی گفت: درحال حاضر مشغول مذاکرات برای اکران «مست عشق» در ترکیه هستیم و مهران برومند یکی از ۲ تهیه‌کننده اثر در ترکیه حضور دارد تا برنامه اکران این فیلم را مشخص کند.

او ادامه داد: از آن جایی که برنامه اکران این فیلم در سینماهای ایران نیز با تغییر رو به رو شد، در ترکیه نیز زمان اکران آن تغییر کرد. به هرحال در سینماهای ترکیه هم فراتر از ایران، آثار داخلی و خارجی زیادی در صف اکران قرار دارند و  ما در تلاش هستیم تا «مست عشق» در بهترین زمان‌بندی به اکران برسد.

نورانی گفت: قرار است اقدامات به انجام برسد و برنامه دقیق اکران «مست عشق» در سینماهای ترکیه تا یک الی دو هفته آینده مشخص شود.

مدیرعامل فیلمیران در پایان درباره سایر اکران‌های بین‌المللی «مست عشق» نیز بیان کرد: برای اکران‌های دیگر این اثر و حضور بین‌المللی آن نیز درحال مذاکره با شرکت‌های پخش کننده معتبری هستیم که به زودی اطلاعات آن را نیز منتشر خواهیم کرد.

شهاب حسینی در نقش (شمس تبریزی)، پارسا پیروزفر در نقش (مولانا)، حسام منظور در نقش حسام ‌الدین چلبی (همنشین و شاگرد مولانا)، ابراهیم چلیکول (اسکندر) هانده ارچل در نقش (کیمیاخاتون)، بنسو سورال در نقش (مریم)، سلما ارگچ (همسر مولانا) ، بوراک توزکوپاران در نقش سلطان ولد (فرزند بزرگ مولانا)، هالیت ارگنچ ( پدر مولانا) و بوران کوزوم در نقش علاءالدین (پسر مولانا) در «مست عشق» بازی کرده‌اند.

از سایر عوامل اصلی فیلم می‌توان به تهیه کننده: مهران برومند، فیلمنامه‌نویسان: حسن فتحی و فرهاد توحیدی، جانشین تهیه کننده: شهرام زاهدی، مدیر فیلمبرداری: مرتضی پورصمدی، مدیر هنری: نیلوفر چامور، طراح گریم: ایمان امیدواری، سرپرست گروه کارگردانی: محمدرضا رستمی، دستیار اول و مدیربرنامه ریزی: فاتیح کُجا، مدیرتولید: تولگا توسون، طراح جلوه های ویژه میدانی: آیتکین یالچین، مدیرصدابرداری: جیهان آلینگان، طراح بدلکاری: شاهین کاراکوش، عکاس: مرتضی اتابکی، طراح کانسپت: رضا همتی راد، تهیه کننده اجرایی: فریده اوزال، مدیر پست پروداکشن: رضا اوزال، سرمایه‌گذاران: شرکت سیماریا و شرکت ای. ان. جی اشاره کرد.

منبع: پایگاه خبری صبا خبر

دیگر خبرها

  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • «مست عشق» هنوز در ترکیه اکران نشده است/ اعلام زمان دقیق اکران ترکیه تا دو هفته آینده و رایزنی برای نمایش در کشورهای دیگر
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی