Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:08:50 GMT

ساخت پلاستیک سازگار با محیط زیست از وانیلین!

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۸۲۶۳

ساخت پلاستیک سازگار با محیط زیست از وانیلین!

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که می‌توان از وانیلین، نوعی پلاستیک سازگار با محیط زیست ساخت.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی "دانشگاه ایالتی بولینگ گرین"(BGSU)، دنیای مدرن ما بدون پلاستیک غیرقابل تصور است؛ از محصولات انبوه ارزان‌قیمت گرفته تا موادی که با فناوری پیشرفته طراحی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقطه ضعف اصلی این موضوع، استفاده از سوخت‌های فسیلی و افزایش زباله است اما شاید یک روش جدید بتواند این ضعف را برطرف کند. این روش، تولید پلاستیک‌های درجه یک ساخته‌شده از زیست‌توده است که می‌توان آنها را به اجزای قابل بازیافت تبدیل کرد. به گفته پژوهشگران، فرمان تخریب با نور حاصل از یک طول موج مشخص می‌شود.

زیست‌توده، یک ماده خام تجدیدپذیر و اغلب ارزان‌قیمت است که به صورت گسترده برای تولید پلاستیک‌هایی با کارآیی بالا مورد توجه قرار دارد. با وجود این، پلاستیک‌های زیستی نیز به مشکل بازیافت نامطلوب دچار هستند. این پلاستیک‌ها باید هنگام استفاده، به طور قابل اعتمادی پایدار بمانند و خطر خراب شدن زودهنگام را به همراه نداشته باشند. محصولات تولیدشده باید قابل تبدیل شدن به موادی با کیفیت بالا باشند. این محصولات در حالت ایده‌آل، "مونومرهایی"(monomers) هستند که می‌توان آنها را دوباره پلیمریزه کرد تا پلاستیک‌هایی با کارآیی بالا تولید شوند.

یک گروه بینارشته‌ای از پژوهشگران آمریکایی برای غلبه بر این چالش، پلاستیک‌های زیستی را انتخاب کرده‌اند که تابش نور می‌تواند باعث تخریب آنها شود. آنها توانستند پلیمرهایی شبکه‌ای را ایجاد کنند که اجزای سازنده آنها بر پایه "وانیلین"(Vanillin) است. وانیلین را می‌توان از موادی مانند "لیگنین"(lignin) تولید کرد که محصول جانبی تولید سلولز است.

محصول به دست‌آمده از وانیلین که توسط این گروه پژوهشی توسعه یافته است، نور را در ۳۰۰ نانومتر جذب می‌کند و به حالت هیجانی وارد می‌شود. این امر به بروز یک واکنش شیمیایی می‌انجامد که تخریب پلیمر را در بر دارد. از آنجا که این طول موج در طیف نور خورشید که به زمین می‌رسد وجود ندارد، از تخریب برنامه‌ریزی‌نشده جلوگیری می‌شود. پژوهشگران توانستند ۶۰ درصد از مونومرها را بازیابی کنند و دوباره آنها را بدون افت کیفیت پلیمریزه کنند.

استفاده از پلیمرهای متقاطع قابل تجزیه، قابل بازیافت و تجدیدپذیر ساخته‌شده از منابع زیست‌توده، یک روش بسیار امیدوارکننده برای تولید پلاستیک‌های پایدارتر است. تخریب ناشی از نور، روشی سازگار با محیط زیست است و مزیت کنترل مکانی و زمانی را ارائه می‌دهد.

این پژوهش، در مجله "Angewandte Chemie" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پلاستيك وانیلین محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۸۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی معتمدی پور با بیان اینکه حفاظت از اراضی کشاورزی به جد در این استان پیگیری می‌شود افزود: حفاظت از عوامل تولید در بخش کشاورزی به ویژه عامل زمین کشاورزی نه فقط برای حمایت از اقتصاد کشاورزی بلکه برای حمایت از کل اقتصاد کشور امری ضروری است. وی از بهره‌برداران بخش کشاورزی استان خواست تا بدون استعلام از مدیریت جهادکشاورزی شهرستان‌ها اقدام به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی نکنند تا متحمل هزینه و خسارت نشوند. معتمدی پور افزود: عوامل گشت یگان حفاظت از اراضی کشاورزی و باغی به طور مستمر در حال گشت بوده و تغییر کاربری‌های غیر مجاز را شناسایی و اقدام لازم انجام می‌شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ضمن قدردانی از فرمانده نیروی انتظامی استان به خاطر امنیت و ثبات موجود در این استان گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های امن کشور است و این امر به خاطر تلاش‌های شبانه‌روزی نیرو‌های خدوم ناجا محقق شده است. مدیر جهاد کشاورزی بویراحمد هم گفت: در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی کشاورزی و باغی در پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ حدود ۱۳ مورد از ساخت و ساز‌های غیرمجاز در محدوده روستای موردراز شهرستان بویراحمد با حضور، نماینده دادستان، یگان حفاظت امور اراضی جهاد کشاورزی شهرستان و با همکاری نیروی انتظامی، قلع و قمع شد.  جهرم شاکریان ادامه داد: قلع و قمع انجام شده در مساحت۳هزار و ۵۰۰ متر مربع در اراضی کشاورزی بوده که شامل ۹ مورد دیوارکشی غیر مجاز در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ بوده است.

دیگر خبرها

  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود