Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در چند سال اخیر خشکسالی با نام کشاورزی گیلان عجین شده و هر ساله شاهد خسارت به محصولات کشاورزی تولیدی این استان به ویژه برنج به واسطه کمبود و یا نبود آب هستیم. در این میان آب منطقه‌ای به عنوان متولی اصلی تأمین آب کشاورزی تلاش کرده با توجه به کاهش میزان بارندگی و سطح آب ذخیره پشت سد سفیدرود به عنوان اصلی ترین منبع تأمین آب طرح نوبت بندی را اجرایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح مقرر شده گیلان به مناطق شرقی، غربی و مرکزی تقسیم بندی و بر اساس جدول زمان بندی شده رهاسازی آب در کانال‌های آبگذاری این مناطق انجام شود. لازم به ذکر است که عمده اراضی کشاورزی در استان گیلان مشکل آب نداشته و با این برنامه کشاورزان این مناطق می‌توانند به سهولت اقدام به کشت محصول مورد نظر خود کنند اما در این میان برخی مناطق به صورت لکه از این آب بی بهره و زمین‌های آنها دچار خشکی و ترک خوردگی می‌شود.

بی آبی ۱۵۰ هکتار از اراضی منطقه گل سفید لنگرود

آقا محمود یکی از شالیکاران منطقه گل سفید از توابع بخش مرکزی شهرستان لنگرود است که طی روزهای اخیر زمین شالیزاری وی به دلیل بی آبی دچار خشکی و ترک خوردگی شده است، وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: متأسفانه هر ساله با مشکل کم آبی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ هکتار از اراضی شالیزاری این منطقه وضعیتی همانند شالیزار من دارند، افزود: ما تلاش می‌کنیم تا روزی حلال برای خانواده خود تهیه کنیم اما با این وضعیت امسال نباید انتظار برداشت محصول خوبی داشته باشیم.

این شالیکار لنگرودی با اشاره به اینکه زمین شالیزاری من همانند یک جاده قابل راه رفتن است، گفت: انتظار داریم مسئولان در این شرایط در کنار ما باشند و اقدامات اساسی برای حل این مشکل انجام دهند.

وی با بیان اینکه روستای گل سفید در انتهای حوزه آبریز سد سفیدرود قرار دارد، اضافه کرد: در این روستا ایستگاه پمپاژی در رودخانه لنگرود قرار دارد که آب را به سمت زمین‌های شالیزاری هدایت می‌کند.

آقا محمود ادامه داد: رهاسازی آب بر اساس نوبت بندی است که در این نوبت بندی ها به برخی از اراضی آب به اندازه کافی نمی‌رسد سبب خشکی و ترک خوردن زمین‌های شالیزاری شده است.

وی با درخواست از مسئولان برای بازدید از این مناطق و انجام اقدامات مناسب برای تأمین آب، تأکید کرد: قطعاً اگر تا چند روز دیگر به این مناطق آب نرسید کشاورز نمی‌تواند محصول خود را برداشت کند.

مسئول میدانی وارد عمل شوند

این مشکل در شالیزارهای برخی از مناطق شهرستان صومعه سرا نیز مشاهده شده و کشاورزان از نبود آب، خشکی زمین و خطر نابودی محصول خود گلایه دارند. رضا امیری یکی از شالیکاران صومعه سرایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه با وجود افزایش هزینه‌ها شالیزار خود را با سختی نشا کردم، اظهار کرد: الان باید شاهد خشک شدن محصولم باشم.

وی با بیان اینکه زمین شالیزاری من به اندازه‌ای ترک خورده که اگر به زودی به آن آب نرسد باید عطای محصولش را به لقایش ببخشم، افزود: منکر تلاش‌های مسئولین محلی برای رفع این مشکل و تأمین آب نیستم اما نیاز داریم تلاش‌ها بیشتر شود.

این شالیکار صومعه سرا با اشاره به اینکه این شالیزار تنها منبع تأمین رزق و روزی من و خانواده ام است، گفت: اگر همین را از دستم دهم با توجه به این شرایط سخت باید چگونه زندگی کنم.

وی به خشک شدن رودخانه صوفیانده به عنوان اصلی ترین منبع تأمین آب برای شالیزارهای این منطقه اشاره و اضافه کرد: انتظار داریم مسئولان میدانی وارده شده و با لایروبی مشکل ما را حل کنند تا بیشتر از این شاهد از بین رفتن دسترنج خود نباشیم.

خشکسالی امسال در ۴۰ سال اخیر بی‌سابقه است

مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه‌های آبیاری و زهکشی گیلان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خشکسالی شدید بی سابقه در ۴۰ سال اخیر، اظهار کرد: در داخل و خارج از شبکه آبیاری سپیدرود برنامه نوبت بندی اجرا شده و با تعامل کشاورزان مشکلات به حداقل می‌رسد.

مهران محمد حسن زاده با تأکید بر لزوم وجود تعامل بین آب منطقه‌ای و کشاورزان برای گذر از این چالش و بحران، اظهار کرد: در برخی از مناطق شرق استان گیلان با مشکلاتی در این زمینه مواجه بوده که در تلاشیم تا مشکل رفع شود.

وی با اشاره به کاهش سطح آب رودخانه لنگرود طی چند روز گذشته، بیان کرد: شالیزارهای وابسته به پمپاژ آب از این رودخانه دچار مشکل شده اند که تلاش شده با اجرای نوبت بندی این مشکل رفع شود.

مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه‌های آبیاری و زهکشی گیلان ادامه داد: از صبح روز گذشته آب منطقه شرق گیلان برقرار شده که زه آب‌های آن وارد منطقه رودخانه لنگرود می‌شود.

محمد حسن زاده همچنین به مشکلات شالیکاران منطقه صوفیانده اشاره و با بیان اینکه این منطقه آب دارد اما ایستگاه‌های پمپاژ آن به دلیل کاهش آب تالاب، نمی‌تواند دائماً روشن باشد، گفت: باید شناور تهیه کرده و لایروبی دو کیلومتری انجام تا مشکلات این منطقه نیز برطرف شود.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از عدم توزیع عادلانه آب، بیان کرد: شماره‌هایی به کشاورزان اعلام شده تا در صورت هرگونه تخلف در توزیع آب تماس گرفته و تخلفات را گزارش دهند و با خاطیان به شدت برخورد خواهد شد.

کد خبر 5513880

منبع: مهر

کلیدواژه: اراضی کشاورزی آب منطقه ای گیلان شالیزار خشکسالی بوشهر کرمانشاه خطبه های نماز جمعه ویروس کرونا امام رضا ع خراسان رضوی جهرم دهه کرامت میلاد امام رضا ع آمار کرونا سفر استانی مشهد اردبیل نوبت بندی تأمین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۸۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست

یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با تعرفه ترجیحی پرستاران در مناطق محروم اظهار کرد: تعرفه ترجیحی با هدف نگه داشت پرستار در مناطق محروم ایجاد شده است. در این طرح تعرفه پرستاران با توجه به میزان محرومیت منطقه‌ای که در آن حضور دارند افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: مناطق محروم تعرفه خاص خودشان را دارند و همه به یک شکل نیستند. تعرفه‌های پزشکی براساس محرومیت شهرها و میزان برخورداری آن ها با یک دیگر متفاوت است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: بخشی از نیرو‌های مناطق محروم را نیرو‌های بومی تشکیل می‌دهند، اما قالب ارائه دهندگان خدمت سلامت در این مناطق بومی نبوده و به صورت اجباری، برای گذراندن طرح یا به صورت اختیاری در آن مناطق حضور دارند. بنابراین وزارت بهداشت برای نگه داشت پرستاران درمناطق محروم باید جذابیت‌های لازم را ایجاد کند که طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم، یکی از همین جذابیت‌ها است.

رحیمی با بیان اینکه بیمارستان‌های مناطق محروم ضریب اشغال کمی دارند افزود: منظور از ضریب اشغال تعداد بیمارانی است که در یک ماه بستری می‌شوند؛ باتوجه به این موضوع اگر به پرستاران این مناطق تعرفه ترجحی هم اضافه شود باز هم نمی‌تواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.

وی تصریح کرد: در مناطق کمبرخوردار تجهیزات پزشکی به اندازه لازم وجود ندارد بنابراین مردم به شهر‌های بزرگ‌تر رفته تا خدمات درمانی دریافت می‌کنند در نتیجه تعداد بیماران بیمارستان‌های مناطق محروم کم و سپس تعرفه نیز کاهش می‌یابد اکنون اگر تصور کنیم که تعرفه‌های ترجیحی در همه جا ۱۰۰ درصد افزایش داشته باشد بازهم پاسخگوی هزینه‌زندگی پرستاران نیست. ضریب اشغال در بیمارستان‌های تهران بیشتر از ۷۰ یا ۸۰ درصد است درحالی که همین آمار در مناطق محروم به ۳۰ یا ۴۰ درصد می‌رسد.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور گفت: طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم یک طرح خوب و روبه جلو است؛ اما به عقیده بنده تاثیر مثبتی در جهت حفظ و نگه داشت پرستار در مناطق محروم نخواهد داشت. البته که الان برای قضاوت قطعی بسیار زود است و باید صبر کرد تا نتیجه خروجی سامانه‌های پرداخت مشخص شود.

رحیمی با اشاره به اسکان پرستاران در مناطق محروم یادآور شد: طبق قانون باید اسکان نیروی طرحی با محل کار باشد؛ اما قالباً این قانون اجرا نشده و پرستار مجبور است خانه‌ای اجاره کرده و هزینه اسکان را پرداخت کند. یکی از اقداماتی که می‌تواند ماندگاری پرستار را در مناطق محروم بیشتر کند اسکان است.

وی در پایان به معضل اسکان در شهر تهران اشاره کرد و گفت: حتی در مناطق برخوردار مانند تهران، معضل اسکان وجود دارد. اکنون تعداد پرستاران تهران هم پاسخگوی نیاز این کلانشهر نیست. اگر بخواهیم از شهر‌های دیگر پرستار جذب کنیم، حتما باید به فکر اسکان آنها باشیم. یکی از دلایل کمبود پرستار همین موضوع اسکان است، زیرا تامین مسکن در شهر‌های بزرگ بسیار سخت است، زیرا نسبت به شهر‌های کوچک‌تر اجاره خانه بیشتری را باید پرداخت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • توزیع عادلانه امکانات در مدارس کرمانشاه با رویکرد محرومیت‌زدایی
  • اتصال استان به راه آهن از مطالبات مردم است/ لب تشنه در کنار آب
  • رفع مشکل کمبود فشار آب در مناطق کوی دانشگاه شهرستان نقده
  • قطعی ۲ ساعته گاز در برخی مناطق شهر رضوانشهر
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • برق برخی مناطق ۳ شهرستان گیلان فردا قطع می‌شود