Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با مطالعه جریان گرداب‌های سطحی درک روشن‌تری از مکانیزم شکل‌گیری گرداب و روش‌های کنترل آن ارائه دهند.

به گزارش ایسنا، مریم آذرپیرا، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر محقق طرح «تأثیر پارامترهای هندسی و هیدرولیکی بر دینامیک جریان در گرداب‌های سطحی بر روی آبگیرهای قائم» گفت: شکل گیری جریان‌های گردابی بر روی آبگیر نیروگاه‌ها آسیب‌های فراوانی به سازه‌های نیروگاهی وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این محقق عنوان کرد: به منظور جلوگیری از ایجاد این پدیده و مصون ماندن از اثرات مخرب آن، عمق آب بر روی آبگیر همواره نباید از حد مشخصی کمتر شود. در شرایطی که حجم آب در مخزن کم باشد، احتمال شکل گیری جریان گرداب مانع بزرگی در بهره مندی از آب مخازن سد در تولید برق است و از طرفی مکانیزم شکل‌گیری پدیده گرداب به درستی روشن نشده است؛ گرداب در آبگیری با پمپ‌ها و در بسیاری از جریان در سیالات مثل گردبادها نیز بوجود می‌آید و در حقیقت این پدیده چالش بزرگی برای پژوهشگران در زمینه مکانیک سیالات محسوب می‌شود.

به گفته دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با توجه به پیچیدگی این پدیده و جایگاه آن در مکانیک سیالات تصمیم گرفتیم مطالعات پایه‌ای روی این پدیده انجام دهیم. 

آذرپیرا خاطر نشان کرد: در این پژوهش با مطالعه مشخصه‌های میدان جریان گرداب و از همه مهمتر بررسی نحوه شکل گیری گرداب، کمک شایانی به شناخت هرچه بیشتر از میدان پیچیده این پدیده شده است. علاوه براین براساس نتایج مطالعات با ارائه پیشنهادهایی نوین در کنترل و پیشگیری از شکل‌گیری گرداب گامی در راستای ارتقای این علم برداشته شده است.

وی درباره روش تحقیق این پروژه گفت: در انجام این پژوهش از سه روش اصلی مطالعات تحلیلی، پژوهش‌های آزمایشگاهی و مدلسازی‌های عددی استفاده شده است که در هر بخش نتایج مجزا و نوین ارائه شده است که ماحصل تمامی این مطالعات کمک به شناخت کاملتر از میدان جریان گرداب می‌کند. 

وی اضافه کرد: از طرفی مطالعات حاضر راه را برای انجام مطالعات بیشتر نیز باز کرده است و هم اکنون نیز کارهای تحقیقاتی بیشتری در ادامه یافته‌های موجود در جریان است. به عنوان نمونه در عمل ممکن است دو آبگیر نیروگاهی در کنار هم عمل کنند که نحوه شکل‌گیری گرداب روی دو آبگیر در حال مطالعه است.

دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد:. اولین نتیجه تحقیق حاضر شناخت پدیده گرداب و در نتیجه پیدا کردن راهکارهای مناسب و مهندسی برای مقابله با آن است. از طرف دیگر نتیجه این تحقیقات به دانش کلی در زمینه شناخت پدیده گرداب در علم مکانیک سیالات کمک می‌کند.

آذرپیرا در خصوص ویژگی‌های طرح گفت: ارائه روابط تحلیلی از میدان جریان گرداب، انجام مدلسازی‌های عددی به روش لاگرانژی برای نخستین بار، توسعه و تجهیز سیستم PIV برای انجام تحقیقات و اندازه‌گیری‌های آزمایشگاهی، شناخت پدیده و شکل‌گیری گرداب و انجام مطالعات آزمایشگاهی به منظور اثر عمق هسته هوا بر مشخصه‌های میدان جریان گرداب ویژگی‌های این پروژه به شمار می‌روند.

وی با تاکید بر اینکه پژوهش‌های خارجی با تجهیزات بسیار نوین نیز در تلاش برای مطالعه جریان گرداب هستند که ما نیز موفق به انجام این پژوهش و ارائه نتایج ارزنده در این مورد شده‌ایم، گفت: نتایج این پژوهش برای ارائه نیمه صنعتی دستگاه لیزری PIV که در اندازه‌گیری‌ها در مکانیک سیالات کاربرد گسترده‌ای دارد، قابل استفاده خواهد بود.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح گفت: اندازه‌گیری دقیق گرداب در مراحل شکل‌گیری در یک هندسه قابل کنترل به وسیله PIV و بررسی مراحل آن، مدل تحلیلی گرداب با فرضیات کمتر و شناخت تاثیر عوامل مختلف بر روی آن، صحت سنجی مدل عددی با داشتن اطلاعات آزمایشگاهی، مدل‌سازی عددی گرداب با روش‌های اولری و لاگرانژی و استخراج اطلاعات بسیار زیاد و با جزئیات کامل از گرداب و توسعه آن با تغییرات مشخصه‌های جریان مثل عمق و سرعت در آبگیر مزیت‌های رقابتی این طرح به شمار می‌روند.

آذرپیرا با اشاره به کاربردهای پروژه گفت: شناخت پدیده گرداب و کمک به افزایش دانش فنی در مورد این پدیده معمول در علم مکانیک سیالات، شناخت راهکارهای مقابله با گرداب و بهینه‌سازی سازه‌های نیروگاهی، توسعه روش PIV و بومی‌سازی آن برای اندازه‌گیری‌های دقیق در مکانیک سیالات کاربردهای این پروژه به شمار می‌روند.

به نقل از دانشگاه امیرکبیر، دکتر امیررضا زراتی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد راهنمای این پروژه بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه اميركبير نيروگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر مکانیک سیالات پدیده گرداب شناخت پدیده اندازه گیری بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۸۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پدیده مشکوکی که این روزها بین جوانان مُد شده!

گزارش کامل از گزیده‌خبرهای امروز «تابناک با تو» را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

 

پدیده جدید و مشکوکی که این روزها بین جوانان مُد شده است

روش‌های دور زدن حس گرسنگی


ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی به شهرت رسیدند


بهترین رفتار پس از داد زدن سر کودک چیست؟


فرونشست زمین در بهارستان یک پراید را بلعید!


خبر جدید و لو رفته درباره طارمی و تیم جدیدش


حالِ اساسی که تهران امروز به مردمش داد!
عکسی از تغییر چهره باورنکردنی مجری «کلید اسرار»


جت شخصی تیلور سوییفت، حسرت تمام سلبریتی‌ها شد


«اوس موسی» و خانواده در یک قاب دیده‌نشده


مرگ مشکوک قاضی ویژهِ دادگاه زمین‌خواری در ولنجک

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
یک بزرگراه جدید در تهران ساخته می‌شود
عکس جدید کاظم صدیقی در آغوش وزیر رئیسی


استایل نوجوان‌پسند نانسی عجرم در لس‌آنجلس


پسران دهه هشتادی قید دانشگاه را زدند!
زمان پخش سریال پایتخت 7 بالاخره مشخص شد


تصویر جالب از یک داوطلب خسته در کنکور ۱۴۰۳


پلیس برای دستگیری دو نفر مجبور به شلیک گلوله شد
شعار روحانیون علیه رئیسی در تجمع مردم قم!

دیگر خبرها

  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • پدیده مشکوکی که این روزها بین جوانان مُد شده!
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها