Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@03:33:32 GMT

کارشناس قفقاز: خداستیزی در جمهوری آذربایجان نظام‌مند شده است

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۰۰۷۹

کارشناس قفقاز: خداستیزی در جمهوری آذربایجان نظام‌مند شده است

‍‍‍‍‍‍

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، دکتر احمد کاظمی، کارشناس برجسته مسائل قفقاز گفت متأسفانه به نظر می‌رسد که دولت جمهوری آذربایجان در جریان جنگ دوم قره‌باغ به رژیم صهیونیستی درباره شیعه‌ستیزی تعهد سپرده است.

دکتر کاظمی در گفت‌وگو با شبکه سه جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران ناشی از شکنجه دینداران زندانی و اهانت به مقدسات توسط بازجویان در جمهوی آذربایجان که منجر به اعتصاب غذای حاج طالع باقرزاده، رئیس جنبش اتحاد مسلمانان جمهوری آذربایجان شده است، گفت: «اعتراض حاج طالع باقرزاده و شمار دیگری از فعالان اسلامی در جمهوری آذربایجان  به اسلام‌ستیزی و شیعه‌ستیزی و اخیرا خداستیزی نظام‌مند در جمهوری آذربایجان است که طی ماجراهای دو دهه گذشته در این کشور نمود یافته و در جریان بازداشت‌ها، فعالان اسلامی بارها شاهد توهین به مقدسات اسلامی و اخیرا نیز شاهد توهین به ساحت ربوبی خداوند بوده‌اند و اکنون نیز در اعتراض به این وضعیت، اعتصاب غذا کرده‌اند تا دولت جمهوری آذربایجان عاملان این اهانت‌ها را مجازات کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخصوص که این حرکت بارها در «اداره جرائم ویژه» وزارت کشور جمهوری آذربایجان تکرار می‌شود و ضروری است که جلوی این اقدام گرفته شود.»

کاظمی افزود: «حاج طالع باقرزاده در سال ۱۳۹۴ به دلیل حضور در یک مجلس عزاداری حسینی در آستانه اربعین دستگیر و به ۲۰ سال زندان محکوم شد.»

وی ادامه داد: «خوب است که مردم ایران بدانند وقتی از جمهوری آذربایجان صحبت می‌کنیم، درواقع از کشوری صحبت می‌کنیم که اکثریت قاطع جمعیت ۱۰ میلیون این کشور مسلمان است و شیعه هستند؛ یعنی جمهوری آذربایجان دومین کشور شیعه در جهان است که اشتراکات فرهنگی و تاریخی و دینی و نژادی بی‌نظیری با ایران دارد و همچنین، مرز طولانی و منحصر به فرد خاکی و دریایی با ایران دارد و کشوری نفت‌خیز و دارای موقعیت راهبردی در قفقاز است اما به‌رغم این موضوع و با اینکه شیعیان در جمهوری آذربایجان در اکثریت مطلق هستند، طی دو دهه گذشته بیش از یکصد ماده قانونی در این کشور برای محدودکردن اسلام‌گرایان تصویب شده است و نتیجه این قوانین نیز محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها و بازداشت و حبس و شکنجه فعالان اسلامی در جمهوری آذربایجان بوده است.

 

 

این کارشناس مسائل قفقاز اضافه کرد، الان در جمهوری آذربایجان حتی نصب یک پرچم امام حسین(ع) بر سردر یک خانه و در یک خیابان حدود دو هزار یورو جریمه دارد! این مسأله  نشان می‌دهد که یک روند اسلام‌ستیزی و شیعه‌ستیزی کاملاً نظام‌مند در این کشور پیگیری می‌شود و این موضوع ارتباط دارد با روابط ویژه‌ای که جمهوری آذربایجان با رژیم صهیونیستی برقرار کرده است. 
دکتر کاظمی افزود: «به‌ویژه پس از جنگ دوم قره‌باغ که در سال ۲۰۲۰ میلادی روی داد، به نظر می‌رسد که در حین آن جنگ، جمهوری آذربایجان به‌نوعی به رژیم صهیونیستی برای تشدید اسلام‌ستیزی و شیعه‌ستیزی تعهداتی داده است و رفتارهایی که پس از آن جنگ صورت می‌گیرد، این نظر را تقویت می‌کند.

وی ادامه داد، همچنین دولت باکو با این رفتارها فضا را امنیتی می‌کند تا از اعتراضات اجتماعی که زمینه‌های آن در این کشور گسترش یافته است، جلوگیری کند و افکار عمومی را از بحث آزادنشدن قره‌باغ منحرف کند زیرا به‌رغم تمامی تبلیغات هیجانی که در جمهوری آذربایجان جریان داشت، جنگ دوم قره‌باغ منجر به آزادی خود قره‌باغ نشد و الان این موضوع در افکار عمومی جمهوری آذربایجان یک مطالبه جدی از دولت است.»
این استاد حقوق بین‌الملل افزود: « بسیار مهم است که به‌رغم اینکه  شیعیان در جمهوری آذربایجان اکثریت مطلق را دارند، از حداقل حقوق و وضعیتی  که حتی اقلیت‌های مذهبی دارند، هم برخوردار نیستند مثلاً از حقوقی که یهودیان در جمهوری آذربایجان از آن برخوردارند، اکثریت شیعه برخوردار نیستند و به اصطلاح رایج در میان حقوقدانان، اکثریت شیعه در جمهوری آذربایجان به "اقلیت معکوس" تبدیل شده است. این وضعیت، خواه از منظر مبانی حقوق بشری و خواه از منظر حقوق بین‌الملل و در رأس آن منشور جهانی حقوق بشر یعنی میثاقین حقوق بشر و اعلامیه حقوق بشر و چه از نظر منشور اروپایی حقوق بشر که جمهوری آذربایجان خود را مدعی و عضو شورای اروپا می‌داند و به عنوان عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا مدعی عمل به این منشور است، کاملاً مغایرت دارد و همچنین با مبانی حقوق بشری اسلام از جمله اعلامیه ۱۹۹۰ میلادی قاهره کاملاً متضاد است زیرا، مانع هرگونه آزادی عمل فعالان اسلامی و مسلمانان در این کشور می‌شود و الان نیز شرایط به سمتی رفته است که حتی حق حیات فعالان شیعه در این کشور به خطر افتاده است و این مسأله در موارد مختلف در نمودهایی که در اعتراض به ممنوعیت حجاب در مدارس و دانشگاه‌ها، یا در بازداشت مسلمانان صرفاً به‌خاطر اقامه نماز جماعت مشاهده شده است و طبیعتاً اینها نقض حقوق شیعیان جمهوری آذربایجان است که طبعاً این روند نتیجه برعکس خواهد داد و مبین این ادعا نیز تاریخ پرافتخار شیعیان آذربایجان است.

وی همچنین تاکید کرد، می‌دانید که هفتاد سال خداستیزی کمونیست‌ها در جمهوری آذربایجان و در رأس آن سرکوب‌های زمان استالین نتوانست نتیجه بدهد. زیرا جمهوری آذربایجان به‌عنوان بخشی از گستره تمدنی اسلامی و ایرانی در صیانت از ارزش‌های اسلامی و ملی خودش تاریخ پرافتخاری دارد و الان هم مردم این کشور انتظار دارند که عاملان اهانت به مقدسات به اشد مجازات برسند.»

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: ایران اسلام ستیزی جمهوری آذربایجان فعالان اسلامی شیعه ستیزی حقوق بشر قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۰۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران برخی نهادها و اشخاص آمریکایی و انگلیسی را تحریم کرد + اسامی

به گزارش جماران؛ بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعمال تحریم  علیه برخی اشخاص و نهادهای آمریکایی دخیل در اقدامات تروریستی و نقض فاحش حقوق بشر از طریق حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطین ها به ویژه مردم نوار غزه در پی می آید:

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد: 

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند: 

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛ 

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛ 

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛ 

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛ 

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛ 

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛ 

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

***

بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص  اعمال تحریم ها علیه تعدادی از  نهادها و اشخاص رژیم انگلیس 

 

در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ 31 اردیبهشت 1399مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

  نهادها:

•  پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس    

•  ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ      

•  شرکت البیت سیستم بریتانیا    

•  شرکت مگیت پارکر بریتانیا                    

•  شرکت رافائل بریتانیا                                                                         

     اشخاص: 

•  گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس  

•  جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا       

•  شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح

•  پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح      

•  آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا       

•  ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

•  سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس     

•  پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می رود، اعلام می نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می باشد. 

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می داند.

دیگر خبرها

  • شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند
  • شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است / از خدمات نظام باید دفاع شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • ایران برخی نهادها و اشخاص آمریکایی و انگلیسی را تحریم کرد + اسامی
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • توجه همزمان به حقوق و مطالبات کارگری و کارفرمایی در نظام اسلامی
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز