Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@20:10:29 GMT

کارگاه تخصصی شیشه و آبگینه در ورامین برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۱۴۴۱

کارگاه تخصصی شیشه و آبگینه در ورامین برگزار شد

ژیلا خدادادی روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همزمان با هفته گرامیداشت صنایع دستی و با  هدف ارتقاء سطح دانش فعالان عرضه تولید شیشه، کارگاه تخصصی شیشه و آبگینه روز سه‌شنبه با حضور هنرمندان این عرصه در سالن اجتماعات فرمانداری ورامین برگزار شد.

وی اظهار داشت: با توجه به این که شهرستان ورامین به دلیل فعالیت صدها واحد شیشه‌گری و فعالیت مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۶ هزار نفر، از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان شهر ملی شیشه و آبگینه کشور انتخاب شده، لازم است تا اطلاعات فعالان این حوزه در دوره‌های تخصصی که با حضور کارشناسان اهل فن برگزار می‌شود، به روز شده و تکنیک‌های جدید به آنان آموزش داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: هر چند که فعالان این عرصه علاوه بر فعالیت در حوزه شیشه‌گری سنتی (فوتی) از تکنیک‌های روز جهان در تولید محصولات فاخر خود استفاده می‌کنند ولی با توجه به پیشرفت‌های سریع تولید در این بخش، لازم است تا این تکنیک‌ها به فعالان حوزه تولید شیشه و آبگینه نیز آموزش داده شود تا محصولات کاربردی، جذاب و قابل پسند بازار تولید شود.

خدادادی تصریح کرد: در این کارگاه آموزشی معایب و مشکلات حوزه شیشه‌گری، کنترل کیفیت و تحولات جدید در شیشه‌گری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی شهر شیشه و آبگینه در ورامین افزود: هدف از راه‌اندازی این دبیرخانه، استانداردسازی محصولات تولیدی، بالا بردن سطح کمی و کیفی محصولات، برند سازی،ساخت المان شهری با موضوعیت شیشه و آبگینه، بسته‌بندی تجاری و مشتری پسند و رفع مشکلات تولیدکنندگان شیشه و آبگینه می‌باشد.

رئیس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ورامین اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰۰ هنرمند صنایع دستی با کارت شناسایی معتبر میراث فرهنگی و صنایع دستی در مناطق مختلف مشغول فعالیت در این حوزه هستند.

خدادادی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ۵۰ کارگاه به صورت انفرادی و ۳۰ کارگاه به صورت گروهی در حوزه شیشه، سفالگری، میناکاری و منبت در مناطق مختلف ورامین مشغول به کار می‌باشند که اغلب آن‌ها در حوزه شیشه فعالیت می‌کنند.

۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

برچسب‌ها شیشه گری صنایع دستی ورامین شیشه گری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیشه گری صنایع دستی ورامین شیشه گری صنایع دستی ورامین شیشه گری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شیشه و آبگینه میراث فرهنگی صنایع دستی حوزه شیشه شیشه گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۱۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرش دستباف هنر مادر است

مریم جلالی عصر امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست با اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی با اشاره به ضرورت تقویت همکاری‌ها بین بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: همکاری اتاق‌های بازرگانی و معاونت صنایع‌دستی در مرحله بسیار خوبی است و این همکاری‌ها بیش از پیش باید تقویت شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره به اهمیت صادرات و ظرفیت‌های آن افزود: خوشبختانه ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون فرصت بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها است.

او اضافه کرد: بهتر است انسجام بین دولت و بخش خصوصی بیش از پیش تقویت شود چرا که به تعبیر مهندس ضرغامی، سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی سربازان خط مقدم هستند.

جلالی یادآور شد: اعتقاد من بر این است که صنایع‌دستی که من اسمش را اقتصاد هویت‌بنیان گذاشته‌ام، موانعی پیش رو دارد که باید آنها را برطرف کرد و به اهداف عالی پیش رو فکر کرد و به آن دست یافت.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: معاصرسازی و تولید بر اساس سلیقه مشتری می‌تواند باعث شود تا صنایع‌دستی لوکوموتیو پیشران قطار هنر‌های مختلف مانند فرش دستباف در کشور باشد.

او سپس به اهمیت صادرات و برنامه‌ریزی در باره بازار‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: ما بازار‌های کشف نشده‌ای داریم که یکی از آنها کشور قطر است و باید بر روی این بازار‌های کشف نشده برنامه‌ریزی کنیم.

جلالی به حمایت‌ها از صنایع‌دستی در اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم موظف شدیم زیست‌بوم صنایع‌دستی را تدوین کنیم و ادبیات جدیدی در حکمرانی شکل بگیرد. خوشبختانه قدم‌های خوبی در حوزه صادرات صنایع‌دستی برداشته شده که می‌توان به موضوع حذف پیمان‌سپاری ارزی اشاره کرد. در همین حال خوشبختانه در حوزه نمایشگاهی نیز کار‌های خوبی انجام شده و هنرمندان ما در نمایشگاه‌های مختلف حضوری چشمگیر دارند.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: مشکل ما این است که در حوزه صنایع‌دستی و هنر در مرحله توصیف مانده‌ایم. در حالی که باید از توصیف عبور کنیم و به توزیع بپردازیم و صنایع‌دستی را به‌عنوان صنعتی سبز در بخش‌های مختلف تقویت و معرفی کنیم.

او به موضوع معرفی صنایع‌دستی از زاویه قصه و روایت اشاره کرد و افزود: روش‌های قدیمی دیگر برای فروش صنایع‌دستی و هنر جوابگو نیست. نسل جدید سلیقه دیگری دارد از این رو فروشندگان ما باید ادبیات جدیدی را یاد بگیرند تا شاهد نتایج بسیار خوب در این حوزه باشیم.

معاون صنایع‌دستی یادآور شد: من فرش دستباف را هنر مادر می‌دانم چرا نقوش فرش دستباف، دستمایه بسیاری دیگر از هنر‌های ما بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • فرش دستباف هنر مادر است
  • صدور مجوز برای تأسیس ۵ کارگاه صنایع‌دستی در آبدانان ایلام
  • رئیس ستاد انتخابات ورامین: فرآیند انتخابات با قدرت برگزار می‌شود
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • کارگاه آموزش حقوقی برای مشاوران املاک در کردستان برگزار شد
  • تقدیر از مجریان برگزاری انتخابات در فیروزکوه
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود