Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@16:08:38 GMT

ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری ۷.۵روز است

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۲۸۰۳

ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری ۷.۵روز است

حسین هاشمی روز سه‌شنبه در آیین تجلیل از اهداکنندگان مستمر خون در استان به مناسبت روز اهدای خون افزود: در دوران شیوع کرونا و برخی از مناسبت‌های سال از جمله ماه مبارک رمضان و شب عید، به دلیل پایین بودن استقبال از اهدای خون ذخیره خون استان به مرز بحران نیز رسید که با همت مردم نوعدوست و خیر، این شرایط بحرانی نشد و با حضور مردم مشکلی برای تامین خون بیماران نیازمند در سطح استان بوجود نیامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه اهداکنندگان مستمر خون به عنوان سرمایه اصلی سازمان انتقال خون هستند، گفت: ۵۵درصد اهداکنندگان خون در استان مستمر هستند که ۲ بار در سال خون اهدا می‌کنند و تاکنون سازمان انتقال خون ۱۰۰درصد پاسخگوی نیاز بیماران بیمارستانی بوده است.

هاشمی افزود: به دلیل تجهیز شدن پایگاه‌های انتقال خون و استقبال مردم نوعدوست استان، هیچ فرآروده خونی از سایر استان‌ها به استان وارد نمی‌شود و خون مازاد بر مصرف بیماران پیش از گذشت تاریخ انقضاء به استان‌های دیگر ارسال می‌شود.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری با اشاره به مراجعه ۳۰ هزار اهدا کننده خون در طول سال به مراکز خون‌گیری افزود: پنج هزار نفر از این تعداد به دلیل معافیت پزشکی، حجامت و یا سایر بیماری‌ها و مشکلات از اهدای خون معاف هستند.

وی با اشاره به اینکه ضریب سلامت خون در استان بسیار بالاست، گفت:هم‌اکنون پایگاه انتقال خون فارسان در روزهای شنبه و چهارشنبه، بروجن و شهرکرد همه روزه و مرکز بن در روز پنجشنبه و در شهرستان اردل و لردگان نیز مراکز خون‌گیری به صورت دوره‌ای و چند هفته یکبار فعال است.

به گفته وی، هم‌اکنون ۳۵۰ بیمار تالاسمی در استان ماهانه به دریافت یک تا ۲ بار خون نیاز دارند که تامین خون مورد نیاز این بیماران و همچنین سایر بیماران بیمارستانی در دستور کار این سازمان قرار دارد.

به گزارش ایرنا، در این آیین از ۲۲ اهداکننده مستمر خون که بیش از ۵۰ بار خون اهدا کرده‌ بودند، تجلیل شد.

برچسب‌ها سازمان انتقال خون ايران روز اهدای خون چهارمحال وبختیاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان انتقال خون ايران روز اهدای خون چهارمحال وبختیاری سازمان انتقال خون ايران روز اهدای خون چهارمحال وبختیاری انتقال خون اهدای خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۲۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: کمتر از یک درصد مردم استان در سال گذشته که واجد شرایط اهدای خون بودند در سیستان و بلوچستان خون اهدا کرده‌اند.

ابوالحسن صفدری در گفت وگو با ایسنا، افزود: جمعیت استان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و از این تعداد حدود ۲ میلیون و پانصد هزار نفر به دلایلی از قبیل سن کمتر از ۱۸ سال و یا بیشتر از ۶۵ سال، وزن کمتر از۵۰ کیلوگرم، داشتن بیماری خونی و زمینه‌ای خاص نمی‌توانند خون اهدا کنند.

وی بیان کرد: حدود یک میلیون نفر واجد شرایط خون دادن در سیستان و بلوچستان هستند که از این تعداد در سال گذشته ۷۰ هزار مراجعه برای اهدای خون صورت گرفته در حالی که بسیاری از این افراد ۲ بار در سال اهدا داشتند که در مجموع ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر در کل استان برای اهدای خون مراجعه کرده‌اند.

صفدری ادامه داد: ترس  مردم از اهدای خون و نگرانی بی‌مورد از ایجاد کم خونی مهمترین دلایل افراد برای عدم مراجعه برای اهدای خون به شمار می‌رود در حالی که بدن خود یک کارخانه فعال، ساخت خون است. در زنان هر چهار ماه یکبار و در مردان هر سه ماه یک بار پس از اهدای خون سطح هموگلوبین به حالت طبیعی بر می‌گردد.

وی در این راستا اضافه کرد: عدم اطلاع مردم از فواید اهدای خون نظیر درمان کبد چرب، کالری سوزی به میزان ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلو کالری بعد از هر بار اهدا، پیشگیری از بیماری‌های قلبی از مهم ترین فواید اهدای خون به شمار می رود چرا که اهدا، حرکت خون در عروق را تسهیل و شبکه خونرسانی در بدن را فعال می کند.

مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سالانه بیش از ۱۵۰ هزار واحد خون در استان مصرف می شود، در حالی که تنها ۵۰ هزار واحد توسط هم استانی‌ها اهدا می‌شود و دو برابر نیاز استان را از ۱۲ استان دیگر با واردات، تامین می‌کنیم در حالی که این موضوع زیبنده استانی که دارای جمعیت جوان بالایی است نمی باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر روزانه در شهر زاهدان ۳۰۰ نفر و در کل استان ۵۰۰ نفر اهدا کننده باشند،مشکل  نیاز خونی استان حل می‌شود. این میزان متاسفانه در حال حاضر در کل استان ۲۰۰ نفر است.

صفدری بیان کرد: در مجموع در سیستان و بلوچستان ۶ پایگاه فعال خونگیری در شهرستان‌های زابل، سراوان، زاهدان، ایرانشهر، خاش و چابهار وجود دارد در حالی که ۲۰ شهرستان استان فاقد پایگاه انتقال خون است و علی رغم وظیفه حیاتی این سازمانی ،چهره عقب ماندگی به شدت در آن دیده و احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: از آنجایی که ۱۰ شهرستان‌ استان فاقد پایگاه انتقال خون  می باشد دارای بیمارستان است و این توسعه نامتوازن مشکلات جدی ایجاد کرده است.  با توجه به شمار بالای بیماران تالاسمی و  تصادفات جاده ای و آمار موالید بالا و زایمان‌های پرخطر نیازمند توجه جدی مردم به امر مقدس اهدای خون هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آماده باش هلال‌احمر در پی هشدار سازمان هواشناسی
  • هشدار هواشناسی درباره بارش رگباری باران/ نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند
  • اوسمار این دو بازیکن پرسپولیس را نمی‌خواهد | انتقال قطعی در تابستان
  • ساخت زائرسرا یکی از مطالبات بحق مردم چهارمحال و بختیاری است
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری