Web Analytics Made Easy - Statcounter


خبرگزاری آریا- در صورتی که کارشکنی ها در اجرای توافق هسته ای ادامه یابد و آژانس بین المللی انرژی هسته ای به رویکرد خصمانه خود بر علیه ایران ایران ادامه دهد، ممکن است که ایران تصمیم بگیرد به صورت کامل از معاهده ان پی تی خارج شود. 
به گزارش خبرگزاری آریا، صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران، واکنش های متفاوتی از سوی گروه های مختلف سیاسی در کشور شکل داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی  خواستار خروج ایران ازNPT شدند  و گروه های دیگر درباره پیامدهای احتمالی خروج ایران از ان پی تی هشدار دادند.این اقدام می تواند احیای مذاکرات هسته ای را به خطر بیاندازد.
همچنین به دنبال احتمال خروج ایران از ان پی تی، اخباری مبنی بر سفر دوباره گروسی به ایران شنیده می شود.

نماینده مجلس: باید از نظر کمیته هسته ای تبعیت کنیم
 احمد امیرآبادی، یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با «شرق» تأکید کرد: «به نظر میرسد جمهوری اسلامی ایران باید در قبال اقدام شورای حکام در صدور قطعنامه علیه کشورمان، پاسخ مناسب و درخور شأنی به غربیها بدهد». امیرآبادی در پاسخ به اینکه واکنش به چه قیمتی؟ گفت: «قطعا باید چنین تصمیمی در جایی مثل کمیته هستهای که همه اطلاعات در آن وجود دارد گرفته شود و مجلس هم موظف است از تصمیمات کمیته هسته ای حمایت کند».
این عضو هیئت رئیسه مجلس اضافه کرد: «ما به کمیته هسته ای اعتماد داریم چراکه هم رئیس مجلس در آن کمیته حضور دارد، هم نماینده رهبری، هم وزیر امور خارجه و هم رئیسجمهوری در آن عضو هستند. اعضای کمیته هستهای، اعضای شورای عالی امنیت ملی هستند و افرادی دلسوز و مورد اعتمادند؛ بنابراین به عنوان یک نماینده تأکید دارم مجلس باید از تصمیمات کمیته هستهای دفاع کند». 
 او افزود: «اگر قرار است درباره خروج از NPT تصمیمی گرفته شود، باید حتما با هماهنگی کمیته هستهای و بر اساس اطلاعات و داشته های آنها باشد تا مجلس بر این اساس به تصمیم درست برسد». نماینده مردم قم در پاسخ به این سؤال که مجلس وعده داد موضوعات معیشتی مردم را مدنظر داشته باشد، اما به این وعدهها آنطورکه باید توجه نکرده است و با چنین تصمیمات سیاسی و هیجانی قطعا به اقتصاد و معیشت مردم آسیب جدی وارد میکند، گفت: «نباید معیشت را به مسائل هستهای گره بزنیم. از اول هم گرهزدن برجام و موضوعات هستهای به معیشت مردم اشتباه بوده است. 

نماینده مجلس :تحت تأثیر احساسات، تصمیمات مهم نگیریم
 محسن زنگنه دیگر نماینده مجلس یازدهم نیز در گفتگو با روزنامه «شرق» گفت: تصمیمات سیاسی و هیجانی مجلس و دولت می تواند اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار دهد و فشار مضاعفی بر دوش مردم تحمیل کند. این نماینده اقتصادخوانده مجلس به «شرق» گفت: «سیاستهایی که دولت در حوزههایی مثل مباحث هستهای یا خروج از NPT یا مواردی از این قبیل دارد که سیاست کلان کشور هستند، باید با سایر حوزههای کشور همخوانی و تناسب داشته باشند». او افزود: «هر تصمیمی که در حوزه سیاسی میگیریم، از آنجایی که در جنگ اقتصادی هستیم باید ملاحظات اقتصادی این تصمیمات را هم در نظر بگیریم».
زنگنه تأکید کرد:«اگر تصمیمات مهم این چنینی احساسی گرفته شوند به این دلیل که قطعنامه علیه ما صادر شده است، پس تحت تأثیر آن تصمیم پرهزینهای مثل خروج از NPT یا ترک میز مذاکره یا بستن پنجره برجام را اجرا کنیم، این تصمیمات قطعا در این شرایط اقتصادی بر سفره مردم اثرگذار خواهد بود و موجب اعتراضات و نارضایتی آنها میشود». رئیس کارگروه اصلاح ساختار بودجه ادامه داد: «امروزه جنگ میان کشورها، جنگهای ترکیبی است. به این معنا که گاهی دشمن کاری را انجام میدهد که شما تصمیمی بگیرید که دقیقا مدنظرش بوده است، اما میخواسته به این روش همه تبعات و هزینههایش را به خود کشور مقابل تحمیل کند». عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم تأکید کرد: «این حرف درستی است که در مقابله با حملههای دشمن باید با تدبیر مناسب و دیدن شرایط اقتصادی جامعه و سنجیدن آستانه تحمل مردم تصمیمات مهم را بگیریم».

محمدجواد لاریجانی: مجلس عضویت ایران در NPT را تعلیق کند
یک کارشناس مسائل بین الملل و موضوع هسته ای تاکید کرد که آژانس باید برای اقدامات غیرحرفهای و سیاسی خود پاسخ متناسبی از ناحیه ایران دریافت کند.
محمدجواد لاریجانی گفت: مجلس در واکنش به اقدام سیاسی و غیرحرفهای مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تعلیق عضویت ایران در NPT را بررسی کند.
محمدجواد لاریجانی معاون اسبق وزارت خارجه و کارشناس ارشد مسائل بین الملل با اشاره به سفر رافایل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سرزمینهای اشغالی و رایزنی با مقامات رژیم صهیونیستی درباره موضوع هستهای ایران، خاطرنشان کرد: این اقدام گروسی بیش از حد غیرحرفهای و سیاسی است.
وی ادامه داد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی طبق NPT موظف است برای کشورهایی مانند ایران که فناوری صلحآمیز هستهای را دنبال میکنند هم در توسعه فنی و هم در مباحث مربوط به ایمنی کمک کند، امّا آقای گروسی با فراموشی تعهدات و وظایف آژانس، آن را ظاهراً به یک نهاد سیاسی در خدمت صهیونیستها تبدیل کرده است.
محمدجواد لاریجانی: مجلس عضویت ایران در NPT را تعلیق و سفر «گروسی» به تهران را محدود کند
محمدجواد لاریجانی درباره چگونگی واکنش متناسب ایران به اقدام غیرحرفهای گروسی تاکید کرد: معتقدم مجلس ایران دستکم دو کار را میتواند در برهه فعلی در دستور کار قرار دهد. نخست اینکه طرحی را تصویب کند که از وزارت خارجه بخواهد تا سفر گروسی به تهران را محدود کند. و دوم اینکه در صورت ادامه روند فعلی آژانس، مجلس تعلیق عضویت ایران در NPT را مورد بررسی قرار دهد.
این کارشناس مسائل بین الملل و موضوع هستهای تاکید کرد که آژانس باید برای اقدامات غیرحرفهای و سیاسی خود پاسخ متناسبی از ناحیه ایران دریافت کند

نماینده مجلس: قطعنامه آژانس اتمی، خروج ایران از ان پی تی را سرعت می بخشد
جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به قطعنامه ضدایرانی آژانس بین المللی اتمی گفت: قطعا این قطعنامه خروج ایران از NPT و به تعلیق درآوردن اجرای داوطلبانه این معاهده را سرعت میبخشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: آمریکا و اروپا اخیراً پیام داده اند که اگر ایران بنا دارد پرونده هسته ای خود را مختومه کند باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد در حالی که جمهوری اسلامی اصلاً رژیم صهیونیستی را به حساب نمی آورند و معتقدیم که باید نابود شود.
وی گفت: قطعنامه اخیر شورای حکام علیه جمهوری اسلامی، تصمیم ایران را برای خروج و به تعلیق درآوردن اجرای داوطلبانه برخی اقدامات ذیل NPT سرعت میدهد.
وی گفت: جمهوری اسلامی به هیچ وجه درباره رفع تحریمها به مذاکرات دل نبسته است بلکه ما به دنبال خنثیسازی تحریمها هستیم که این امر هم محقق شده است البته رفع تحریم دست آمریکاییها است که می توانند هم افزایی کنند ولی ما به آنها توجهی نداریم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: رفع تحریمها نیاز اصلی آمریکایی هاست نه ما؛ آنها باید بدانند که با قطعنامه آبکی شورای حکام علیه جمهوری اسلامی هیچ کاری پیش نمیرود و ایران با قدرت بیشتر حق خود را بر اساس دانش و فناوری صلح آمیز هسته ای به دست می آورد.

سعید جلیلی :ایران نباید از NPT خارج شود
درحالی که طی روزهای گذشته برخی شنیده ها از درخواست سعید جلیلی در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای خروج از معاهده ان پی تی به دنبال صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد برنامه هسته ای ایران حکایت میکرد، روز گذشته یک منبع آگاه اعلام کرد که اساسا چنین مطلبی از سوی جلیلی در این جلسه مطرح نشده و اساسا سعید جلیلی به خروج از ان پی تی اعتقاد ندارد و حتی چند سال پیش و زمانی که محمدجواد ظریف به صورت رسانه ای، طرف غربی را تهدید به خروج از این معاهده کرد، نظر کارشناسی خود را مخالف این اقدام عنوان کرد.

شریعتمداری: تنها راه ایران خروج از معاهده NPT است
مدیرمسؤول روزنامه کیهان گفت: همه شواهد حاکی از آن است که چالش هستهای فقط یک بهانه است و تنها راه پیش روی ایران برای گرفتن این بهانه از دست دشمن، استفاده از ماده 10 NPT و خروج از این معاهده است.
حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس در مورد قطعنامه احتمالی شورای حکام علیه ایران و در پاسخ به این سوال که آیا این قطعنامه می تواند روند مذاکرات را تحت تاثیر قرار دهد، اظهار داشت: این قطعنامه روال قانونی و طبیعی ندارد؛ اساس قضیه این است که انتظارات و خواستههای طرف مقابل بر اساس اطلاعاتی است که رژیم صهیونیستی در اختیار آنها قرار میدهد و این مسئله را طرف غربی انکار نمی کند.
وی خاطرنشان کرد: به همین علت با استناد به ماده 10 معاهده  NPT  پیشنهاد خروج از این پیمان را ارائه کردیم. با این توضیح که در ماده 10 ان پی تی تصریح شده است « هر دولتی باید حق داشته باشد در اجرای حاکمیت ملی خود در صورتی که احساس کند موارد فوقالعادهای در رابطه با موضوعات این پیمان، منافع حیاتی کشورش را به مخاطره انداخته است، از پیمان خارج شود».
شریعتمداری گفت: آژانس در مقابل همه کشورهائی که رسماً و علناً مفاد NPT را نقض کرده اند ساکت است و همه توان خود را روی ایران که می داند درپی تولید سلاح هسته ای نیست متمرکز کرده است و هر بار به بهانه بازرسی، آخرین اطلاعات نظامی و مشخصات دانشمندان کشورمان را به دست آورده و برای خرابکاری در تاسیسات هسته ای و نظامی و ترور دانشمندان کشورمان در اختیار  دشمنان تابلو دار ایران قرار می دهد ! 
مدیر مسئول روزنامه کیهان در خاتمه گفت: همه شواهد حاکی از آن است که چالش هسته ای فقط یک بهانه است و تنها راه پیش روی ما برای گرفتن این بهانه از دست دشمن، استفاده از ماده 10 NPT و خروج از این معاهده است.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ایران برجام آژانس ان پی تی خروج ایران از ان پی تی عضویت ایران در NPT محمدجواد لاریجانی شورای حکام علیه جمهوری اسلامی نماینده مجلس عضو کمیسیون کمیته هسته آژانس بین قرار دهد هسته ای ماده 10

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۲۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست

داستان سردار علیرضا عسگری بازنشسته سپاه و اولین فرمانده رسمی سپاه لبنان و معاون بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی از آنجا آغاز شد که این فرد در ۱۸ آذر ۱۳۸۵ در جریان سفری به ترکیه، ناپدید شد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی به بررسی گزارش اینترنشنال درباره علیرضا عسگری پرداخت. این تحلیلگر سیاسی در این باره نوشت: بار دیگر پس از ۱۷ سال، یک سوژه سوخته امنیتی با گزارشی که «اینترنشنال» در پنجم اردیبهشت ماه منتشر کرد، محور خبری – تحلیلی برخی منابع و افراد قرار گرفت. اینترنشنال با ارائه گزارشی با عنوان «علیرضا عسگری؛ از سردار رضا چیفتن تا مستر جان دوو»، پس از ۱۷ سال تلاش کرده این سوژه را برجسته و در میان اخبار مهم این روزها که سراسر آمریکا را به جهت اعتراضات گسترده در دانشگاههای این کشور در حمایت از مردم غزه و نسل کشی صهیونیست ها فرا گرفته، کمرنگ کند.

در صدد بازخوانی آنچه در سال ۱۳۸۵ اتفاق افتاد و در صدر اخبار آن روزها قرار گرفت، نیستیم. اما بدنبال این پاسخ هستیم که چرا اینترنشنال - این رسانه اجاره ای در خدمت نظام سلطه - در این مقطع زمانی به این سوژه پرداخته است. داستان سردار علیرضا عسگری بازنشسته سپاه و اولین فرمانده رسمی سپاه لبنان و معاون بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی از آنجا آغاز شد که این فرد در ۱۸ آذر ۱۳۸۵ در جریان سفری به ترکیه، ناپدید شد و در طول این ۱۷ سال، اطلاعات ضد و نقیض زیادی در باره او در فضای رسانه ای در داخل و خارج منتشر شده است. برخی سفر او به سوریه و پس از آن به ترکیه به بهانه تجارت زیتون و... را برنامه ای هدفمند از سوی وی برای پناهندگی و همکاری با سرویس های جاسوسی دانسته و برخی دیگر کشاندن او به سوریه و ترکیه را با هدف ربایش و نه از روی اختیار می دانند.

اینترنشنال در گزارش اخیر خود تلاش کرده او را همکار سازمان سیا معرفی کرده و این همکاری را خیلی بیشتر از زمانی اعلام کند که او به سوریه و ترکیه رفته و سپس ناپدید شده است و در این گزارش با استناد به سخنان همسر او و سفرش به تایلند در سال ۱۳۸۴ و احتمال ارتباط گیری او با عوامل سیا پیوند داده است. اینتر نشنال به نقل از سخنان سردار احمدی مقدم در تاریخ ۲۵ آذر ۹۱ در مراسم ششمین سالگرد مفقود شدن عسگری - در صورت درست بودن انتساب این سخنان به احمدی مقدم - مدعی است عسگری یک روز قبل از رفتنش به سفر تجاری سوریه و ترکیه به دفتر او رفته و گفته: «او گفت شاید دیگر همدیگر را نبینیم. من آمده‌ام این‌جا تا حرف‌هایی را به شما بزنم که بعدا آن را پیگیری کنید.»این جمله یعنی عسگری می‌دانست که دیگر قرار نیست به کشور برگردد و با برنامه می خواست باقی زندگی‌اش را با یک هویت تازه بگذراند و آن‌چنان که در ادبیات سیاسی و حقوقی آمریکا رایج است او از این به بعد «مستر جان دوو» که نامی برای افراد با هویت ناشناس است، در آمریکا یا آلمان که می گویند یکی از این دو محل زندگی اوست، زندگی کند.

اما در رابطه با گزارش هدفمند اینترنشنال و زمان انتشار این گزارش در این مقطع زمانی چند نکته وجود دارد:

۱ - برجسته دیدن نقش علیرضا عسگری در داشتن اطلاعات فوق محرمانه در زمینه های هسته ای و نظامی و شناخت مقامات کلیدی درگیر در برنامه هسته ای و نظامی ایران و همکاری اطلاعاتی او با سرویس های جاسوسی شاید در مقطعی که عسگری اشتغال داشته، حائز اهمیت بوده باشد ولی نباید فراموش کرد که عملا برنامه هسته ای ایران از زمانی که آژانس روی آن سوار و برای ایران پرونده تشکیل داد به سالهای ۱۳۸۲-۱۳۸۳ برمی گردد و در آن مقطع برنامه هسته ای ایران از چنین گستردگی که امروز برخوردار است، برخوردار نبوده است. عسگری هم در آن مقطع نه به جرم جاسوسی، بلکه به جرم مسایل مالی و اخلاقی دستگیر و ۱۸ ماه در زندان بود. بعد از آزادی هم هیچ ارتباطی با بخش های نظامی یا هسته ای و... نداشته است.

حداکثر بهره برداران از عسگری در سرویس های جاسوسی می تواند به همان میزانی باشد که موساد در ایران عملیات انجام داده است. مثلا با توجه به مسئولیت او در معاونت بازرسی وزارت دفاع می توان عسگری را در لو دادن محل کانتینر های اسناد تاریخ گذشته و اعلام شده هسته ای ایران به آژانس بین المللی انرژی هسته ای آنهم نه زمانی که به شور آباد منتقل شد، دانست. برفرض که عسگری کسی بوده که شهید محسن فخری‌زاده را به عنوان شخصیت محوری برنامه نظامی هسته‌ای جمهوری‌اسلامی به آمریکا معرفی کرده است، دیگر دانشمندان هسته ای شهید ما که هیچ ارتباط تشکیلاتی با مسئولیت سازمانی او نداشته اند و تازه در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ این افراد به جرگه دانش هسته ای ما پیوسته اند، با کدام کانال اطلاعاتی دشمن به شهادت رسیده اند؟

۲ - این نوع پروژه تعریف کردن و نام بردن از عسگری بیش از آنکه حاوی اطلاعات و داشتن نقش های برجسته برای عسگری در لو دادن برنامه های نظامی و هسته ای ایران باشد، احتمال دیگری را در ذهن متبادر می کند و آن اینکه منبع یا منابع دیگری در اختیار دشمن است و برای نسوزاندن مهره خود از یک مهره سوخته استفاده می کنند تا بتوانند در شرایط مناسب برنامه ترور یا هر اقدام دیگر خود را عملیاتی کنند.

۳ - نباید فراموش کرد که دشمن زبون صهیونیستی و مهره گردان اصلی او یعنی آمریکا در عملیات غرور آفرین «وعده صادق» ضربه سنگینی را متحمل شده است و برای فرار از این شکست بزرگ، بدنبال انحراف افکار عمومی از این شکست است. رژیم صهیونیستی و دستگاه اطلاعاتی آن با عملیات «طوفان الاقصی» حماس غافلگیر و گیج و مبهوت شده بود و ۸ ماه است که با وجود شخم زدن غزه و کشتار جنون آمیز ۳۳ هزار زن و کودک در این باریکه، نتوانسته دستاوردی را به درست آورد و عملیات وعده صادق سپاه نیز تیر خلاص را بر دستگاههای امنیتی – اطلاعاتی این رژیم و دستگاه اطلاعاتی آمریکا که پشتیبانی کننده اصلی آمریکا از رژیم صهیونیستی است، وارد کرد. بنابراین، انتشار گزارش اینترنشنال و بازی با مهره سوخته ۱۷ سال پیش را باید عاملی برای توجیه شکست های اطلاعاتی آمریکا و صهیونیست ها دانست.

افتضاح این شکست تا آنجاست که تاکنون سه مقام نظامی اطلاعاتی و امنیتی رژیم استعفا داده اند و این ننگ بزرگی برای آمریکا، اسرائیل و دیگر حامیان غربی آنهاست که تلاش دارند این موجود رو به مرگ را احیا کنند.

۴ - با شکست اطلاعاتی و میدانی اسرائیل در طوفان الاقصی و عملیات وعده صادق ایران، به نظر می رسد غرب با محوریت آمریکا و فشار به آژانس بین المللی انرژی اتمی در صدد باز کردن پرونده جدید هسته ای و موشکی برای کشورمان است و ممکن است اقدام به برخی اطلاعات غلط در این زمینه در روزها و ماههای پیش رو در این دو زمینه داشته باشد و با انتشارگزارشی از علیرضا عسگری در پی اعتبار بخشی به اطلاعات غلط خود است تا بگوید با توجه به مسئولیت او در دوره ای، این اطلاعات داده شده و البته غلط قابل استناد است که این سناریوی طراحی شده از هم اکنون محکوم به شکست است.

دیگر خبرها

  • «لوفت‌هانزا» لغو پروازهای خود به تهران را تمدید کرد
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • خروج والیبال ایران از مسیر رشد