Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبر تغییر نرخ سیمان در برخی از رسانه ها طی هفته گذشته، دست به دست می شود  اما انجمن تولید کنندگان این قلم کالا تاکنون خبر تغییر قیمت را رسما اعلام نکرده اند.

گفته می شود بهانه این تغییر قیمت، ورود تابستان و مدیریت مصرف انرژی است که به دنبال منجر به قطعی برق برخی صنایع از جمله سیمان شده است؛ در حالی که خانم کتایون نعمت پور مدیرکل دفتر ایمنی، محیط زیست و انرژی وزارت صمت گفته بود؛ سعی بر این است که مانند پارسال قطعی‌های بی‌برنامه برای صنایع نداشته باشیم؛ امسال واحد‌های فولادی، سیمانی، سرب و روی و صنایع کوچک در داخل و خارج شهرک ها، به مدیریت مصرف کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از سازندگان مسکن اعلام می‌کنند که قیمت مصالح ساختمانی در بازار  طی یک ماه گذشته افزایش دو برابری داشته که قطعی برق تنها یکی از این دلایل به شمار می‌رود، اما اصلی‌ترین دلیل آن به دلیل عدم مدیریت در بخش تولیدو جلوگیری از ورود  دلالان  در این بخش به شمار می‌رود.

 

نمودار قیمت سیمان تهران از بازه زمانی ۱۶ تا ۲۴ خرداد  نگاه نگران مسکن به افزایش قیمت مصالح ساختمانی!

آقای ایرج رهبر دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران گفت: افزایش نرخ فولاد و سیمان آن هم بدون برنامه ریزی قبلی، در بازار مسکن تاثیر گذار است. در صورتی که قیمت فولاد یکباره افزایش یافته، قیمت سیمان به صورت پلکانی صعود می کند به طوری که طی یک ماه گذشته قیمت سیمان فله ای از هر تن  ۶۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۶۰۰ هزار  رسیده  است.

او می‌گوید: دستمزد کارگران، مشکلات صنعت  برق (قطعی و قیمت)  و  اجرای کار  از مهم‌ترین دلایل این افزایش قیمت‌ها به شمار می‌رود؛ این در حالی است که حدود ۷۰ درصد از قیمت تمام شده ساخت مسکن ناشی از مصالح ساختمانی است.

انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران اعلام کرده بود که دولت برای بهبود وضعیت بازار مصالح ساختمانی و جلوگیری از زیان وارد شده به سازندگان ناشی از افزایش قیمت مصالح ساختمانی،کارت مصالح ساختمانی به سازندگان ارائه می شود. اما طبق بررسی های میدانی این کارت هنوز عملیاتی نشده است.

کاهش ظرفیت تولید کارخانجات سیمان قبل از محدودیت برق در صنایع!

آقای فرشید پور حاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن کشور درباره افزایش قیمت مصالح ساختمانی گفته بود؛ عده ای در بازار مسکن حتی با باد آمدن هم سیمان و فولاد را گران می کنند و فقط به دنبال بهانه هستند. شنیده ایم که برخی از تولید کنندگان مصالح ساختمانی پیش از اعمال محدودیت های برقی، ظرفیت تولید خود را به ۴۰ درصد کاهش دادند.

پورحاجت  گفته بود: هر تن سیمان درب کارخانه به ۹۰۰ هزار تومان رسیده است. در واقع هر پاکت سیمان درب کارخانه ۴۵ هزار تومان است، به این عدد ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های حمل و نقل، سود واسطه‌ها، کارگر و ... هم اضافه می‌شود. نهاده‌های ساختمانی وارد بازی سفته بازی و بورس بازی شده و سوءاستفاده‌هایی از این فرآیند صورت می‌گیرد.

آقای رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی هم چند وقت پیش از افزیش قیمت تمام شده هر متر مربع واحد نهضت ملی مسکن به دلیل افزایش قمیت مصالح  خبر داده بود بنابراین باید تمهدات لازم برای کنترل  این قیمت‌ها صورت گیرد چرا که اگر این  مصالح ساختمانی ارزان قیمت به دست سازندگان نرسد آینده این طرح بزرگ مسکنی به آینده مسکن مهر دچار می‌شود.

گزارش از محبوبه کباری

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار مسکن ساخت مسکن قیمت مصالح ساختمانی افزایش قیمت قیمت سیمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۳۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست

ما باید به سمت واردات هدفمند گام برداریم. اینکه ظرفیت تولید ورق سرد، گالوانیزه و رنگی در داخل کشور وجود دارد اما ما به سمت واردات حرکت می‌کنیم، اتفاق و خبر خوبی نیست. - اخبار بازار -

رضا حیدری، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو 2024 گفت: شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته 8 میلیون و 800 هزار تن محصول به مشتریان تحویل داده که از این میزان یک میلیون و 400 هزار تن روانه بازارهای صادراتی شده و رضایتمندی مشتریان داخلی و خارجی را  در پی داشته است؛ اما نکته  این است که این اتفاق در زمینه صادرات می‌توانست برای سایر شرکت‌های فولادی نیز رقم بخورد، ولی  ازآنجاکه برخی شرکت‌های فولادی نتوانستند در مقابل سهام‌داران خود در بخش سود و زیان از صادرات محصولات خود دفاع کنند، انگیزه تولید بیشتر و صادرات را از دست دادند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین گفت: یکی دیگر از موضوعات حائز اهمیت این است که در سال 1402 حجم واردات ورق فولادی افزایش چشمگیری داشت. ما در بخش واردات ورق‌های سرد، گالوانیزه و رنگی در شرایطی شاهد افزایش واردات بودیم که محدودیت‌های ارزی نیز داشتیم. این اتفاق در شرایطی رقم خورد که ظرفیت‌های تولید و ضریب بهره‌برداری تولید برای ورق سرد در کشور ما 71 درصد، برای ورق گالوانیزه 42 درصد و برای ورق رنگی 28 درصد است. این امر نشان می‌دهد ما در داخل کشور امکان تولید این‌گونه محصولات را داریم؛ اما باید برای تولیدکنندگان شرایطی ایجاد کنیم که رغبت پیدا کنند تولیدات خود را روانه بازارهای داخلی و صادراتی کنند. قطعاً این حجم واردات مانعی جدی برای تسهیل امر تولید است.

وی عنوان کرد: ما باید به سمت واردات هدفمند گام برداریم. اینکه ظرفیت تولید ورق سرد، گالوانیزه و رنگی در داخل کشور وجود دارد، اما ما به سمت واردات حرکت می‌کنیم، اتفاق و خبر خوبی نیست. از سوی دیگر نیز باید محصولاتی را وارد کنیم که بدانیم نیاز بازار است. در حال حاضر ظرفیت‌های خوبی در پروژه‌های انتقال آب شکل گرفته و تسریع شده که این پروژه‌ها نیازمند ورق گرم است.

حیدری در پایان یادآور شد: به نظر می‌رسد بهترین مسیر برای واردات این است که ما ارزی را که قرار است از بانک مرکزی صرف واردات محصولات فولادی کنیم، صرف واردات ورق گرمی بشود که قرار است در پروژه‌های انتقال آب مصرف شود. در این صورت قطعاً ظرفیت‌های فولاد مبارکه برای اینکه محصولات خود را به سایر مشتریان عرضه بکند بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • افزودنی های بتن
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد