Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژمان شیرمردی در همایش ایران قوی گفت: موضوع هسته ای از سال ۱۳۳۵ در دانشگاه تهران آغاز شد تا سال ۱۳۵۳ فراز و فرودهای مختلفی در حوزه هسته ای بود.

وی افزود: در سال ۱۳۴۶ نخستین دستگاه شتاب دهنده  و راکتور تحقیقاتی در مرکز اتمی دانشگاه تهران راه اندازی شد. در سال ۱۳۵۳ هم سازمان انرژی اتمی صنعت هسته ای کشور مستقل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون‌ سازمان انرژی اتمی افزود: از سال ۱۳۵۳ تا ۵۷ قرارداد دو راکتور با کشورهای آلمان و فرانسه منعقد شد و برنامه این بود که کشور در یک برنامه ۲۰ ساله، ۲۳ هزار مگاوات برق هسته ای داشته باشد.

وی ادامه داد: اما پس از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی و نفوذ نظام سلطه  کشور آلمان برای ساخت راکتور هسته ای عقب نشینی کرد. البته در سال ۱۳۷۴ راکتور نیمه کاره هسته ای تحویل روسیه داده می شود و این راکتور از سال ۱۳۹۰ با ظرفیت هزارمگاوات وارد شبکه برق کشور می شود و از سال ۹۲ به صورت تنظیم شده از این شبکه استفاده می شود.

شیرمردی با اشاره به یکی از سوالاتی مبنی بر اینکه چرا به دلیل تولید بالای مواد هیدروکربنی در دنیا، به سمت انرژی هسته ای رفته ایم، اظهار داشت: جواب این است که در کشورهای توسعه یافته، تنوع در سبد انرژی وجود دارد تا در صورت مشکل تامین برق، روش جایگزین وجود داشته باشد و با روش هسته ای به تولید برق  پایدار برسیم.

وی تصریح کرد: با استفاده از هزار مگاوات تولید برقی که توسط نیروگاه های هسته ای تولید شده است تاکنون ۸۰ میلیون بشکه نفت صرفه جویی شد.

معاون سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به وجود گازهای گلخانه ای و اهمیت انرژی هسته ای برای تولید انرژی پاک، گفت: با استفاده از نیروگاه هسته ای، جلوی بخش عظیمی از گازهایی که وارد جو زمین می شوند، خواهد گرفت.  

وی یادآور شد: طبق قراردادی که با کشور روسیه منعقد شده، قرار است سه هزار مگاوات برق در نیروگاه بوشهر تولید شود.

وی تصریح کرد: دانش هسته ای به سمتی پیشرفت کرده است که ساخت نخستین راکتور قدرت بومی ۱۶۰ مگاواتی آغاز شده است. یعنی راکتور قدرت کاملا ایرانی آغاز شده است تا در آینده ایران اسلامی به عنوان کشور توانا در ساخت راکتور معرفی شود.  

معاون سازمان انرژی انرژی اتمی با اشاره با تاثیر انرژی هسته ای در کشاورزی گفت: طبق سند راهبردی انرژی هسته ای تا سال ۱۴۲۰، تعداد ۱۲ منطقه اولویت دار با استفاده از پرتو هسته ای برای محصولات کشاورزی و مواد غذایی در نظر گرفته شده است.  

وی یادآور شد: متاسفانه سالانه بخش زیادی از محصولات کشاورزی به دلیل آفت از بین می روند و پرتو هسته ای در محصولات منجر به کاهش آفات می شود. چرا که سالانه ۸ تا ۱۰ هزار میلیارد دلار سرمایه کشور به دلیل آفات و ضرر به محصولات کشاورزی از بین می رود.

شیرمردی تاکید کرد: امروز امنیت غذایی یکی از چالش های مهم دنیا است و سازمان انرژی اتمی برای حوزه کشاورزی برنامه جامع در کل کشور دارد تا علاوه بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، منجر به صادرات در این بخش می شود.

وی با بیان اینکه در حوزه رادیو داروها، ایران اسلامی یکی از تولید کنندگان مهم دنیا است، گفت: این در حالی است که تا سال ۸۶ به میزان ۹۰ درصد داروها از کشور بلژیک وارد می شد. اما امروز بیش از ۳۰۰ هزار کیت تشخیص قلبی، کلیه و سرطان های مختلف در کشور تولید می شود.

معاون سازمان انرژی اتمی یادآور شد: به رغم پیشرفت هایی که در بخش هسته ای کسب شده ولی هنوز از جایگاه فعلی در حوزه هسته ای راضی نیستیم. چرا که جایگاهی که باید به آن در این حوزه برسیم، بسیار بالاتر است.

وی تصریح کرد: مشکل نظام سلطه با ایران هسته ای به دلیل الگو شدن این بخش در صنعت است و در حوزه فناوری هسته ای نشان دادیم که می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم و این موفق در ساخت یو سی اف اصفهان را به منصه ظهور رساندیم تا این پیشرفت منجر به تعجب نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی در بازدید از یو سی اف شود.

شیرمردی خاطرنشان کرد: همه این موفقیت ها به مدد تاکیدات و حمایت های رهبر معظم انقلاب و تلاش دانشمندان و نخبگان کشور حاصل شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان انرژی اتمی ایران نیروگاه بوشهر سازمان انرژی اتمی محصولات کشاورزی انرژی هسته ای هزار مگاوات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۴۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،در آستانه سفر رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه یکم مه (۱۲ اردیبهشت) با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران تلفنی گفتگو کرد.

آنها درباره موضوعات مختلف از جمله برنامه هسته‌ای ایران صحبت کردند.

بورل در فرسته‌ای که در ایکس همرسان کرد درباره موضوع این گفتگوی تلفنی نوشت که مجددا بر اهمیت خویشتنداری و تنش‌زدایی در منطقه صحبت کرده و گفته «همچنین باید بر روی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای کار کرد».

او درباره تحریم‌های جدید اروپا نوشت: «درباره تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه پهپاد‌ها و موشک‌های ایران توضیح دادم.» و افزود: «من همچنین پرونده شهروندان اتحادیه اروپا را که خودسرانه در ایران بازداشت شده بودند مطرح کردم.»

وزارت امور خارجه ایران نیز در فرسته‌ای در ایکس نوشت که امیرعبداللهیان در این گفتگو «با یادآوری تلاش‌های صورت گرفته و گام‌های مثبت» ایران در دیپلماسی لغو تحریم‌ها، به «زیاده‌خواهی» برخی طرف‌های مقابل در مذاکرات اشاره کرده و گفته است: «همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می‌کنیم.»

وزیر خارجه ایران همچنین از اروپا خواسته به نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی «احترام» بگذارد.

در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در ایران تا یک درجه فراتر از میزان مورد نیاز برای تولید سلاح هسته‌ای و نیز موضوع محدودیت بازرسی‌های بین‌المللی بر فعالیت هسته‌ای ایران به نگرانی‌های جهانی دامن زده است، رافائل گروسی قرار است روز ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به ایران سفر و با مقامات جمهوری اسلامی دیدار کند.

سفر رافائل ماریانو گروسی همزمان با کنفرانس انرژی هسته‌ای ایران در اصفهان برگزار می‌شود، شهری که میزبان سایت‌های حساس غنی‌سازی است و در حمله آشکار اسرائیل در ۱۹ آوریل مورد هدف قرار گرفت. همچنین این سفر همزمان با تنش‌های منطقه‌ای گسترده‌تر در خاورمیانه از جمله جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه و حملات شورشیان حوثی مورد حمایت ایران به کشتی‌ها در یمن، انجام می‌شود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مقر آن در وین، پایتخت اتریش است، اعلام کرد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز‌های ۶ و ۷ مه به ایران سفر می‌کند، اما در مورد برنامه و جلسات او توضیحی نداد.

تلویزیون دولتی ایران روز چهارشنبه به نقل از محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که گروسی در «کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای» شرکت کرده و با او و دیگر مقامات دیدار خواهد کرد.

اسلامی گفت: «مطمئنم که ابهامات برطرف می‌شود و ما می‌توانیم روابط خود را با آژانس در چارچوب پادمان‌ها و معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی تقویت کنیم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به ادامه تعامل تهران با آژانس همچنین گفته که در حال حاضر بیش از ۱۳۰ نفر از بازرسان آژانس مجازند برای بازرسی در ایران حضور داشته باشند.

دیگر خبرها

  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران
  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان