Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی یک ماه اخیر اخبار مختلفی بر روی گروه فلزات اساسی موثر بود که قطعی برق را می‌توان یکی از مهم‌ترین آن‌ها دانست. برای بررسی بیشتر این چالش و اثرات منفی آن بر روی صنعت فلزات اساسی با آقای هاشمی تحلیلگر بازار سرمایه به گفت‌و‌گو پرداختیم.

سوال: در شرایط کنونی مهم‌ترین اخبار موثر بر صنعت فلزات اساسی چه مواردی است؟

آقای هاشمی: صنعت فلزات اساسی متشکل از گروه فلزات سرب و روی، مس، آلمینیوم و فولاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال گذشته با شروع بحران نظامی اوکراین و روسیه و ایجاد تنش سیاسی و بر هم خوردن زنجیره تامین انرژی در جهان، قیمت محصولات صنعت فلزات اساسی رشد قابل توجهی را تجربه کرد و شرکت‌ها با فروش هر چه بیشتر محصولات خود توانستند به سود قابل توجهی برسند. اما خبر قطعی برق و کاهش تولید و عرضه در تابستان، به مراتب سبب افزایش تقاضای نسبی و افزایش قیمت‌های داخلی محصولات این صنعت، به میزان ۵ الی ۱۰ درصد می‌شود.

همچنین تخفیفات بیش از ۳۰ درصد صادارت محصولات فلزی کشور روسیه، باعث کاهش تقاضای فلزات در کشور‌های شرق آسیا شده است. چرا که انتظارات برای تخفیف‌ بیشتر باعث شده تا بیلت فولادی را با قیمت ۵۰۰ دلار در معاملات ناحیه cis ببینیم. این روند باعث کاهش فروش شمش فولادی در اردیبهشت نسبت به فروردین ۱۴۰۰ در بازار ایران شده است.

سوال: قطع برق به چه میزان می‌تواند بر روی کاهش سود شرکت‌ها اثرگذار باشد؟

آقای هاشمی: در کشور ما بیش از ۹۰ درصد فولاد کشور با فناوری قوس الکتریکی و القای الکتریکی فولاد تولید می‌شود و بیشترین مصرف برق نیز در این مرحله است. بر اساس نمونه آماری که از ۸ شرکت تولیدکننده شمش فولاد یعنی نمادهای فولاد، هرمز، فخوز، فخاس، ارفع، کاوه، فسازان و فجهان بدست آمده، در صورت قطع برق، تولید شمش فولاد در فصل تابستان نسبت به بهار ۴۰ درصد و نسبت به تولید کل سال ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت. همچنین شاهد کاهش بیش از ۵۰ درصدی فروش فولاد در فصل تابستان نسبت به بهار، کاهش ۷ درصدی در کل سال و کاهش ۲۰ درصدی در مبلغ فروش در فصل تابستان نسبت به بهار خواهیم بود.

نمودار زیر تاثیر کاهش مقدار تولید و فروش را در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ نشان می‌دهد (اوج کاهش تولید در مرداد ماه بوده) که برای امسال محدودیت‌های برقی از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور و شامل یک ماه کامل قطعی برق خواهد شد.

سوال: دلیل اصلی کمبود برق و قطعی برق صنایع چیست؟

آقای هاشمی: ۳۵ درصد تولید برق در ایران با منابع گازی، ۲۶ درصد چرخه ترکیبی، ۲۰ درصد بخار و ۱۵ درصد برق آبی تولید می‌شود و کشور ایران با توجه به دارا بودن ۱۷ درصد از منابع گازی جهان، سرمایه‌گذاری بسیار کمی در زمینه نیروگاه‌های گازی انجام داده است که دلیل عمده آن دستوری بودن نرخ برق در کشور توسط دولت بوده و این عامل باعث زیان صنایع شده است.

سوال: کدام صنعت از قطعی برق بیشترین تاثیر منفی را می‌پذیرد؟

آقای هاشمی: بیشترین تاثیر کاهش تولید برق در صنایع فولادی مشاهده می‌شود که این صنعت در پی قطعی برق قادر به تولید محصولات خود و عرضه آن نیست، که می‌تواند باعث افزایش تقاضای نسبی، کاهش عرضه و افزایش ۱۰ درصدی قیمت‌ها در داخل کشور شود و حتی فروش صادراتی شرکت‌ها را با مشکل مواجه کند؛ چرا که در ابتدا باید نیاز داخل برطرف شود. 

همچنین صنعت دیگری که از قطعی برق تاثیر منفی می‌پذیرد، صنعت آلومینیوم است که قطعی کامل برق، سبب کاهش ۳۰ درصدی تولید شرکت‌های این صنعت می‌شود. همچنین قطع برق باعث آسیب به تجهیزات خط تولید این صنعت نیز خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قطعی برق صنعت فولاد تولید فولاد فلزات اساسی صنعت فلزات اساسی آقای هاشمی شمش فولاد قطعی برق شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۴۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی

در جریان معاملات امروز ۱۱ اردیبهشت شاخص کل بورس ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحدی کاهش یافت و سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی قرار گرفت شاخص کل هم وزن نیز با با کاهش ۶ هزار و ۱۸ واحد در تراز ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحد ایستاد سه نماد فولاد، فملی و شپنا امروز بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس داشتند و سه نماد ذوب، فولاد و خزامیا پراکنش‌ترین نماد‌های بورس بودند.

شاخص کل فرابورس نیز امروز با کاش ۱۸۹ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۹۹ واحدی ایستاد فجهان، خاور، مادیرا هم سه نماد با بیشترین تاثیر بر شاخص فرابورس بودند.

امروز گروه خودرو باد ارزش معاملاتی ۲۶۹ میلیارد تومان برترین گروه میان صنایع بود و بعد از آن صنعت فلزات اساسی و شیمیایی در جایگاه بعدی قرار گرفتند.

در بورس سه نماد افران، سیر و فردا برترین تقاضا و سه نماد افران، سپر و کارین برترین عرضه را به خود اختصاص دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • اوسمار این دو بازیکن پرسپولیس را نمی‌خواهد | انتقال قطعی در تابستان
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • قطعی بودن جدایی سه بازیکن از تیم‌های میلان و اینتر به صورت آزاد
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت