Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی گفت: بورس، تنها راه حل فوری مشکلات فعلی اقتصاد ایران است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران اکونومیست، محسن علی حسینی، کارشناس اقتصادی و بازار سرمایه و استاد دانشگاه است. وی بر این باور است که بورس راه حل فعلی حل مشکلات فعلی اقتصاد ایران باشد به شرط اینکه در این مسیر گروه خورو عهده دار شروع حرکت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر این باور است که باید هرچه زودتر ارزشگذاری خودرو انجام شود و سازمان بورس نیز نظارت لازم و دقیق بر عرضه حقوقی ها در این گروه داشته باشد.

این فعال اقتصادی معتقد است که این روش درآمد مردم را افزایش داده و به همین نسبت سطح نارضایتی ها را کاهش خواهد داد.

دیگر نظرات علی حسینی را در ادامه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایران اکونومیست می خوانید.

وضعیت فعلی اقتصادی کشور را چطور ارزیابی می کنید؟

در حال حاضر عمده کالاها اعم از کالاهای اساسی، زراعتی، تولیدی و... به جز نان و دارو که احتمالا به زود ارز ترجیحی آنها نیز حذف خواهد شد، با افزایش قیمت مواجه شده اند.

 افزایش قیمتها، منجر به تورم در سالجاری خواهد شد و این موجبات نارضایتی عمومی را فراهم کرده و بر آن دامن خواهد زد. از سویی تصمیمات سازمان مالیاتی در خصوص مالیاتهایی که برای اصناف تعیین شده ،موجبات نارضایتی در اصناف را فراهم کرده و آنها را به خیابانها کشیده است.

از طرفی تمام مولفه های اقتصاد در حوزه های طلا، ارز، سکه، مسکن و... از رشد قیمتی غیرقابل قبولی برخوردار شده اند و با توجه به چسبندگی قیمتها، پایین آوردن این قیمتها سخت بوده و اصلاح 50 تا 100 درصدی آنها امری دور از ذهن است.

با افزایش قیمت ها و از جمله نرخ دلار، روز به روز قدرت خرید مردم کاهش می یابد.

البته بخشی از اتفاقاتی که در این دوسال اتفاق افتاده بخشی به اقدامات دولتی قبلی مربوط است که به هر تقدیر باید حل و مدیریت شوند. در دولت فعلی نمی توان همه تقصیرها را برگردن دولت قبلی انداخت چون در حال حاضر دولت فعلی پاسخگوست و باید تمرکز بر حل مشکلات باشد.

سرمایه مردم به سمت بورس هدایت شود بورس خیلی عقب تر از سایر بازارهاست

بهترین راه حل در چنین شرایطی چیست؟

به اعتقاد من این مسأله به راحتی قابل حل است. بهترین راه حل، هدایت سرمایه مردم به سمت بورس است.

 با شرایط موجود بهترین راه حل بازار سرمایه است. دوسال قبل بازار سرمایه با افزایش هایی روبرو شد ولی به تدریج شاخصها از 2میلیون و 200 به یک میلیون و سیصد کاهش یافت. در حال حاضر، بورس خیلی عقب تر از سایر بازارهاست.

 سرمایه هایی که در قالب سکه، ارز و... در دست مردم است می تواند به سمت بازار سرمایه هدایت شود.

خودرو می تواند موتور متحرک بازار سرمایه شود

چگونه می توان به بازار سرمایه حرکت و رونق داد؟

به نظر من  بهترین خبر که بازار سرمایه را می تواند حرکت دهد و موتور متحرک آن باشد،  بحث واگذاری گروه خودرو است. عموما هر زمان بنا بوده حرکتی در بورس ایجاد شود گروه خودرو توانسته این حرکت را ایجاد کند.

با توجه به افزایش نرخ ارز، انتظار می رفت پتروشیمی، سیمان و فولاد بتوانند با افزایش هایی بورس را تکان دهند ولی نتوانستند.

به نظر من خودرو می تواند محرک خوبی باشد. وزارت کار، اقتصاد، نفت و صنایع نیز می توانند این اقدام را با یک مدیریت مناسب و صحیح صورت دهند.

این اتفاق به جای اینکه فرایندش در چند ماه طی شود، می تواند طی حرکتی انقلابی در مدت زمان کوتاهی صورت گیرد.

بالای 50 میلیون نفر دارای سهام عدالت هستند وقتی روند بورس مثبت شد مردم اجازه خرید و فروش سهام عدالت را بیابند

چه انتظاری از نتیجه آن دارید؟

به نظر من اگر بازار بورس حرکت کند درآمد مردم افزایش می یابد. این فارغ از بحث یارانه است.

در دولت قبل مردم به سرمایه گذاری در بازار سرمایه دعوت شدند، در حال حاضر از هر 4 نفر یک نفر حداقل در بورس سرمایه دارد. براساس آمار بالای 50 میلیون نفر دارای سهام عدالت هستند.

تا زمانی که بورس روند مثبت نیافته سهام عدالت نباید در بازار خرید و فروش شود و بعد از مثبت شدن روند، این امکان می تواند فراهم شود.

بعد که بازار روندش مثبت شد آزاد شود

 در حال حاضر می توان گفت 70 یا 80 درصد مردم سهام عدالت دارند. شروع حرکت بازار سرمایه می تواند سبب افزایش قیمت سهام عدالت شود. با افزایش این قیمت، درآمد مردم نیز بالا می رود و تمایل به سمت بورس افزایش می یابد.

سازمان بورس جلوی فروش حقوقی ها را در گروه خودرو بگیرد

شرط موفقیت در این مسیر چیست؟

گروه خودرو محرک و پیشران باشند. تیم قوی از قوه قضاییه و مجلس و وزارتخانه های مربوطه بر این مهم نظارت کرده و بازار و تحولات آن را رصد کند، سازمان بورس نیز جلوی فروش حقوقی ها در این گروه راه که موجبات صدمه به سهامدار جز را فراهم می کنند، به خصوص در آغاز رونق بازر، بگیرند.

به زبان دیگر، هرچه زودتر ارزشگذاری خودرو انجام شود و سازمان بورس نیز نظارت لازم و دقیق بر عرضه حقوقی ها در این گروه داشته باشد.

 من به نتایج این اقدام خوشبین هستم و معتقدم به حل مشکلات فعلی اقتصاد کمک خواهد کرد.

توصیه شما در همین ارتباط به دولت چیست؟

دولت با اقداماتی که می کند می تواند باعث رونق بورس شود. اولین کار اصلی و جدی دولت در این خصوص

ارزشگذاری زودتر گروه خودرو است ، همین یک حرکت سبب سرازیر شدن پول به سمت بورس خواهد شد.

دولت خواهد توانست از محل خرید و فروش سهام کسب مالیات و درآمد نماید. از سویی رونق و شور و اشتیاق را نیز برای مردم به ارمغان آورده و از نارضایتی ها به تدریج بکاهد.

علاوه بر اینکه درآمد مردم افزایش می یابد، درآمد خود دولت نیز افزایش خواهد یافت. دولت طبق برآورد من حداقل می تواند 30 تا 50 هزار میلیارد تومان از محل مالیات خرید و فروش سهام در بورس کسب کند.

گفت وگو از:مریم سلیمی

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مشکلات فعلی اقتصاد بازار سرمایه افزایش قیمت سازمان بورس سمت بورس حال حاضر درآمد مردم گروه خودرو سهام عدالت حقوقی ها راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۷۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس

محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در جریان معاملات امروز ۱۲ اردیبهشت بازار سرمایه شاخص کل بورس با کاهش ۳ هزار و ۹۰۱ واحدی در تراز ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی ایستاد. شاخص کل هم وزن نیز افزایش ۴۲ واحدی در تراز ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: حجم معاملات امروز بازار سرمایه ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون برگه سهم به ارزش معاملاتی حدود ۳ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومانی ثبت شده است. امروز همچنین ۲۳۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد.

او افزود: امروز ۶۰ درصد بازار به عبارتی ۴۲۴ نماد در محدوده مثبت و ۴۰ درصد در محدوده منفی به کار خود پایان پایان دادند. امروز تعداد خریداران حقیقی در بازار ۹۸ هزار کد و تعداد فروشندگان حقیقی ۱۰۴ هزار کد بود. همچنین امروز صندوق‌های با درآمد ثابت شاهد ورود بیشترین میزان نقدینگی بودند و بیشتر خروج نقدینگی حقیقی‌ها به صنعت فرآورده‌های نفتی اختصاص یافت.

غفوری می‌گوید: این روز‌ها بازار کاملا بی رمق دنبال می‌شود و بازار در حالت بی میلی است و هیچ موتور محرکی با وجود ارزان بودن بازار دیده نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • معاون رئیسی: از مجلس فعلی راضی هستیم اما... /در بودجه اختلافاتی بین دو قوه وجود داشت
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی