Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق، در روزهای اخیر در گفت‌وگو با یک شبکه مصری اظهارات غیردوستانه‌ای درباره ایران مطرح و ادعا کرد جمهوری‌اسلامی در امور داخلی این کشور دخالت می‌کند؛ ادعایی که خالی از حقیقت بودن آن با توجه به حمایت‌های ایران از دولت‌های این کشور، به‌ویژه در ۲ دهه اخیر، به‌وضوح قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دخالت‌های آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان‌سعودی در عراق همواره به‌عنوان تهدیدی علیه منافع ملی ایران مطرح بوده‌است، اما وزیر امورخارجه عراق بدون اشاره به چنین دخالت‌هایی که بعضا نمود عینی هم داشته، جمهوری‌اسلامی را به دخالت در امور عراق متهم می‌کنند.

سخنان غیردوستانه وزیر خارجه عراق: به دخالت ایران نیازی نداریم | تهران حرف‌های جدیدی از بغداد خواهد شنید!

این درحالی است که ایران در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس‌از بحران داعش، کمک‌های بی‌شائبه‌ای به عراق کرده‌است. به‌نظر می‌رسد مقصود اصلی وی، حملات اخیر سپاه‌پاسداران به اهداف صهیونیستی در اربیل اقلیم کردستان عراق بوده‌است. هادی سیدافقهی، کارشناس مسائل غرب‌آسیا معتقد است اظهارات اخیر وزیر امور خارجه عراق دیکته مواضع آمریکا و رژیم صهیونیستی است که از زبان فواد حسین جاری می‌شود. گفت‌وگوی همشهری با سیدافقهی را در ادامه می‌خوانید.

هادی سیدافقهی، کارشناس مسائل غرب‌آسیا

به‌نظر شما اظهارات غیردوستانه اخیر فواد حسین با چه اهدافی بیان شده‌است؟

برای اینکه به نیت اصلی وزیر امورخارجه عراق در بیان چنین مطالبی پی ببریم، ابتدا باید به پیشینه وی اشاره کنیم. انکارپذیر نیست که فواد حسین متأثر از مسعود بارزانی است و وابستگی شدیدی به اقلیم کردستان عراق دارد. با توجه به اینکه او متأثر از تشکیلات حزب دمکرات عراق است و این حزب هم رویکرد آمریکایی – صهیونیستی دارد، بنابراین اظهارات اخیر او چندان تعجب‌برانگیز نیست، چراکه فواد حسین تحت‌تأثیر القائات آمریکایی‌ها چنین مطالبی را بیان کرده‌است. هرگز فراموش نمی‌کنیم که در سال ۲۰۱۷ اقلیم با برگزاری رفراندومی، خواست که از دولت مرکزی عراق جدا شود و اعلام جمهوری مستقل کند. این موضوع با عکس‌العمل‌های داخلی و خارجی بسیاری مواجه شد و ایران و ترکیه نیز با آن مخالفت کردند، چراکه نوعی تجزیه به‌حساب می‌آمد و زمینه‌ساز ایجاد آشوب می‌شد. علاوه‌براین، مقام‌های اقلیم نیز منکر روابط نزدیک در سطوح مختلف با رژیم صهیونیستی نیستند. حمله اخیر سپاه‌پاسداران به مرکز جاسوسی و امنیتی موساد در اربیل نیز نشان‌ داد مقام‌های اقلیم همکاری‌های نزدیکی با رژیم صهیونیستی دارند و اظهارات اخیر فواد حسین نیز که نزدیکی محسوسی به مسئولان اقلیم دارد، از همین خاستگاه بیان شده‌است.

این اظهارات چرا در شرایط سیاسی کنونی عراق بیان شده‌ است؟

فرافکنی اخیر وزیرامورخارجه عراق در شرایطی است که این کشور از ثبات سیاسی مناسبی برخوردار نیست و تشکیل پارلمان عراق وضعیت نامعلومی دارد. شاهد فشارها و دخالت‌های آمریکا نیز در این زمینه بوده‌ایم. ازسوی دیگر، به‌نظر می‌رسد آمریکایی‌ها می‌کوشند در این میان جمهوری‌اسلامی را نیز از بحران‌سیاسی کنونی عراق متأثر کنند تا بخشی از فشارها به ایران منتقل شود. بنابراین معتقدم اظهارات نه حرف فواد حسین است، نه بارزانی، بلکه دیکته و ادبیات آمریکا و رژیم صهیونیستی است که در راستای بحران‌زایی در روابط تاریخی ۲ کشور همسایه و مسلمان گام برمی‌دارند.

ادعای دخالت ایران در امور عراق درحالی است که وزیر امورخارجه این کشور هیچ اشاره‌ای به دخالت‌های آشکار آمریکا در این کشور نمی‌کند. این رویکرد چه دلیلی دارد؟

پرواضح است چنین اظهاراتی که خلاف عرف دیپلماتیک محسوب می‌شود، دیکته‌شده ازسوی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌هاست. چطور می‌شود که فواد حسین در برابر دخالت‌های ویرانگر و چندین‌ساله آمریکا در این کشور سکوت می‌کند؟ آمریکا از سال ۲۰۰۳ بدون مجوز سازمان ملل و به بهانه جلوگیری از تولید سلاح‌های کشتارجمعی و شیمیایی حمله وحشیانه‌ای را ‌علیه عراق به‌راه انداخت و زیرساخت‌ها و نیروهای مسلح این کشور را از بین برد. آنها حتی اجازه ندادند عراق،  ارتش جدیدی با سلاح‌ها، ساختار و تجهیزات نوین تشکیل دهد که کارآمد باشد. به همین دلیل هم بود که در سال ۲۰۱۴ شاهد بودیم که یک سازمان تروریستی در یک شب موفق شد ۳ استان پهناور این کشور را تصرف کند. آمریکایی‌ها در زمینه دخالت در امور داخلی عراق تا جایی پیش رفته‌اند که این کشور مجبور شد توافق ۲۰ ساله خود را با چین به ارزش تقریبی ۴۵۰ میلیارد دلار که در زمان عادل عبدالمهدی منعقد شده بود، با فشار آمریکا لغو کند. آنها حتی در بانک مرکزی عراق نماینده دارند تا بر چرخه‌های مالی این کشور نظارت کند. وزیر امورخارجه عراق این دخالت‌ها و همچنین اعمال‌نفوذ آمریکا در انتخابات عراق و حتی تشکیل کابینه را نادیده می‌گیرد و درمقابل ایران را به دخالت در امور این کشور متهم می‌کند. فواد حسین چرا درباره عملیات تروریستی ارتش آمریکا در خاک این کشور که منجر به شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس شد، ساکت است؟ او درحالی به ایران انتقاد می‌کند که کشورمان بیشترین زحمت را در این کشور برای بیرون راندن داعش متحمل شد.

چه نمونه‌های دیگری را برای دخالت کشورهای دیگر در عراق می‌توان اشاره کرد؟

دخالت‌های سفیر سابق عربستان‌سعودی در امور داخلی عراق تا اندازه‌ای بود که وزارت امورخارجه این کشور مجبور به اخراج این سفیر شد. ترکیه نیز نمونه دیگری است که حتی در شمال عراق پایگاه دارد و مرتب به بهانه تعقیب پ. ک.ک وارد مناطق شمالی این کشور می‌شود. ۹۵ درصد از آب عراق از ترکیه می‌آید و فعالیت‌های آنکارا در سدسازی و... سبب شده امروز عراق با خشکسالی گسترده‌ای مواجه شود که نمود واضح آن را در تشکیل ریزگردهایی می‌بینیم که کشور ما را هم تحت ‌تأثیر قرار داده‌است. ترکیه درحال نابودی بافت کشاورزی عراق است، اما نمی‌شنویم عراق به این رفتار اعتراض کند. درمقابل چگونه است که ایران که به عراق برق می‌دهد، گاز می‌دهد و آنها پولش را هم نمی‌دهند، اما متهم به دخالت در امور این کشور می‌شویم؟ آمریکا علنا نفت عراق را می‌دزدد، اما چرا وزیر امورخارجه این کشور موضعی نمی‌گیرد؟ اینها نشان می‌دهد اظهارات اخیر فواد حسین دیکته شده از جای دیگری است.

چرا با وجود اینکه ایران بارها اعلام کرده اقلیم به کانونی برای تحرکات ضدامنیتی رژیم صهیونیستی تبدیل شده، اما مقام‌های عراقی اقدام مؤثری در این زمینه انجام نمی‌دهند و واکنش ایران را دخالت در امور کشورشان قلمداد می‌کنند؟

اصلی‌ترین دلیلش می‌تواند این باشد که آمریکا در این کشور به فعال مایشاء تبدیل شده‌است؛ این موضوع تا جایی است که حتی با اعتراض احزاب و گروه‌های مختلف عراقی نیز مواجه شده‌است. انسداد سیاسی کنونی که پارلمان این کشور را در خطر تعطیلی قرار داده، ناشی از دخالت‌های مستقیم آمریکاست. ازسوی دیگر فعالیت‌های ضدامنیتی موساد در اربیل موضوعی است که مسئولان کشورمان بارها در مکاتبات رسمی درباره آن به مقام‌های عراقی هشدار داده‌اند و اسناد و مدارک مستند و غیرقابل خدشه‌ای نیز در این زمینه ارائه شده‌است، اما دولت مرکزی عراق می‌گوید بی‌تقصیر است و موضوع را به مقام‌های اقلیم ارجاع می‌دهد و مسئولان این منطقه نیز تنها منکر می‌شوند. درباره فعالیت گروهک‌های ضدانقلاب با نام و نشان و موقعیت دقیق به مقام‌های اقلیم پایگاه‌های آنان و حتی انبار تسلیحاتی‌شان را نیز معرفی کرده‌ایم، اما آنها منکر می‌شوند و می‌گویند عده‌ای پناهجو هستند. نکته این است که با انکار، مسئله حل نمی‌شود و روابط آسیب می‌بیند. عوامل سرسپرده به روابط دوجانبه آسیب می‌زنند. دولت عراق باید وزیر امورخارجه این کشور را تنبیه کند و فواد حسین هم باید عذرخواهی کند. اظهارات اخیر او را می‌توان از این جهت خطرناک دانست که بازی با سرنوشت ۲‌ملت ‌است.

کد خبر 683446 برچسب‌ها خبر ویژه ایران و عراق عراق

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر ویژه ایران و عراق عراق امورخارجه این کشور امورخارجه عراق وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی مقام های اقلیم دخالت در امور اظهارات اخیر آمریکایی ها خارجه عراق وزیر امور فواد حسین دخالت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۷۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی است

به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت خارجه آمریکا که به واسطه همراهی و حمایت همه جانبه از جنایت علیه بشریت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیش از هر زمان دیگر تحت فشار افکار عمومی قرار دارد و جنبش‌های اعتراضی گسترده‌ای علیه سیاست‌های جنگ طلبانه و ضد حقوق بشری این کشور چه در داخل آمریکا و چه در سایر کشورهای جهان شکل گرفته، در یک اقدام مزورانه دیگر به انتشار مجدد گزارش سالانه ادعایی در خصوص وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

بر اساس اعلام ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، اگرچه در حقیقت این گزارش چیزی جز تکرار هدفمند داده‌ها و اطلاعات دروغین، بی اساس و غیر مستند منتشر شده در رسانه‌های ضد ایرانی نیست، با این حال واگویی این ادعاها توسط رژیمی که انواع و اقسام نقض‌های فاحش حقوق بشر و حقوق ملت‌ها از استعمار تا جنگ افروزی و استفاده از بمب اتمی، کودتا و براندازی دولت‌های مردمی و دموکراتیک، تولید و اشاعه و استفاده ابزاری از تروریسم، یک جانبه گرایی و لشگرکشی به سایر کشورها، غارت منابع، ذخایر و انرژی‌های دیگر کشورها، حمله عامدانه به هواپیمای مسافربری، استفاده ابزاری از تحریم‌های ظالمانه و غیر قانونی و یکجانبه علیه کشورهای مستقل به منظور تحت فشار قرار دادن آنها و ترور هدفمند شخصیت‌ها و مدافعان حقوق بشر، حمایت و همراهی تمام قد از جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی در غزه و…، را در کارنامه سراسر سیاه و ننگین خود دارد، گزاف، تلخ، زننده و در عین حال طنزآمیز است.

اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، تروریسم و نقض حقوق بشر در منطقه غرب آسیا است. حمله به افغانستان، عراق و لیبی به بهانه دموکراسی سازی که به گواه آمارهای رسمی سازمان ملل متحد به کشتار هزاران غیرنظامی از جمله زنان و کودکان بی گناه انجامید، ایجاد گروهک تروریستی داعش و استفاده ابزاری از آن علیه ملت‌های منطقه از جمله در سوریه و عراق، جنایت ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بزرگترین مدافع حقوق بشر ملت‌های منطقه و قهرمان مبارزه با تروریسم، و همراهان ایشان در یک کشور ثالث که به گواه گزارشگر وقت سازمان ملل متحد نقض آشکار حق حیات مندرج در ماده ۶ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی بود، نقض مستمر حاکمیت یمن و سوریه و حمایت همه جانبه از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در غزه، تنها گوشه‌ای از جنایات این رژیم است که نه تنها هیچ گاه از خاطره ملت‌های منطقه زدوده نخواهد شد، بلکه به ظهور و بروز هر چه بیشتر نفرت و انزجار افکار عمومی ملت‌ها و درخواست خروج فوری نیروهای این رژیم متجاوز از منطقه منتج شده است.

لازم به یادآوری است که آمریکا در دهه‌های گذشته با اعمال طیف گسترده‌ای از تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه یکجانبه علیه کشورهایی چون ایران، سوریه، روسیه، کره شمالی، ونزوئلا، کوبا و …، آثار و عواقب زیان‌باری بر حقوق بشر و آزادی‌های اساسی انسان‌ها از جمله حق حیات، حق سلامت، حق آموزش، حق توسعه و حق برخورداری از بالاترین استاندارد زندگی و… برجای گذاشته است؛ تحریم‌هایی که به تعبیر گزارشگر ویژه بررسی آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه با رعایت افراطی تحریم‌ها توسط شرکت‌ها و مؤسسات مالی همراه بوده و چالش‌های انسانی و اقتصادی مضاعفی را بر کشورهای تحت تحریم تحمل کرده است و به واقع، جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود.

پر واضح است که مردم آمریکا نیز قربانی خوی نژادپرستی، خودبرتربینی و استبداد زمامداران کاخ سفید هستند و موارد متعدد نقض حقوق بشر از جمله حقوق زنان و کودکان، سیاهان و رنگین پوستان، مهاجران، زندانیان و…، در این کشور قابل مشاهده است. بر هیچکس پوشیده نیست که آمریکا بیشترین آمار زندانیان در جهان را دارد، بیش از دو میلیون نفر زندانی و ۴.۵ میلیون نفر دیگر با قید وثیقه آزادند. شمار زندانیان زن آمریکایی طی سه دهه اخیر ۷۰۰ برابر شده است. افرادی که سابقه زندان دارند، از شرکت در انتخابات محرومند و عمدتاً به بیگاری گرفته می‌شوند.

موج افشاگری آزار و اذیت زنان و دختران در محیط کار و اماکن عمومی که با هشتکME TOO در رسانه‌های اجتماعی جنجالی به پا کرد، از وقوع مکرر و عادی تخریب شأن و کرامت انسانی در جامعه آمریکا پرده برداشت. خشونت نژادپرستانه گسترده و سیستماتیک پلیس آمریکا علیه آفریقایی تباران در ایالات متحده به یک الگوی مشخص و موثق از نقض‌های حقوق بشر و آزادی بنیادین شده است. علیرغم آنکه آمریکا مدعی آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز است، اعتراضات سال ۲۰۲۰ آمریکا ابعاد جدیدی از عدم تسامح و خشونت حکومت این کشور در تجمعات را آشکار ساخت و نشان داد که چگونه پلیس آمریکا در برابر ناظران شبکه‌های اجتماعی، به بدترین شکل معترضان را سرکوب می‌کند. بیش از ۲۶ میلیون آمریکایی در اعتراضات مربوط به قتل جورج فلوید شرکت کردند. تجمعات در بسیاری از اوقات با سرکوب و خشونت پلیس علیه معترضان همراه بود.

آمریکا از جمله کشورهایی است که بیشترین میزان استفاده از شکنجه را در کارنامه دارد. شکنجه‌هایی که آمریکا در زندان‌های خود در این کشور یا در زندان‌هایش در دیگر کشورها استفاده می‌کند، تکنیک‌های غیرانسانی هستند که به اصطلاح تکنیک‌های بازجویی پیشرفته نامیده می‌شوند. تکنیک‌های مذکور که پس از مشورت با روانشناسان طراحی شده‌اند شامل خشونت، انزوا و محرومیت از خواب هستند که توسط افسران پزشکی مخفیانه اجرا می‌شوند. گروه‌های مختلف اقلیت در آمریکا هدف انواع تبعیض قرار دارند و به‌ویژه سیاه‌پوستان در این کشور به‌طور نامتناسبی هدف نژادپرستی هستند.

همچنین آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار از نظر اقتصادی-اجتماعی در میان اقلیت‌های به حاشیه رانده شده در این کشور هستند که بالاترین آمار را در محرومیت از حق رأی در انتخابات فدرال و ایالتی، حبس، قربانی سخنان نفرت پراکنانه در شبکه‌های اجتماعی و تبعیض دارند. یک سوم از جمعیت زندانیان در ایالات متحده متعلق به افراد آفریقایی تبار و یک سوم اسپانیایی و لاتین تبار هستند، و این در حالیست که این دو اقلیت به ترتیب تنها حدود ۱۳ و ۱۸ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. این امر منجر به ایجاد موانعی از جمله طرد اجتماعی، عدم استخدام، عدم دسترسی به مسکن مناسب و برنامه‌ها و اعتبارات اجتماعی در زندگی افرادی که دارای سابقه کیفری هستند، می‌شود.

بر اساس اعلام ستاد حقوق بشر، در این چارچوب و با توجه به کارنامه سیاه آمریکا در زمینه حقوق بشر، چه در عرصه بین‌المللی و چه در عرصه داخلی، این کشور در موضعی نیست که دیگران را در این حوزه موعظه یا به بررسی وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها بپردازد.

ستاد حقوق بشر با ابراز حمایت از جنبش‌های اعتراضی علیه رژیم صهیونیستی و حامیان آن از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و…، از سازوکارها و ترتیبات حقوق بشری بین‌المللی درخواست می‌کند که به وظیفه ذاتی و اساسی خود در پایان دادن به موارد گسترده نقض فاحش و جدی حقوق بشر، جنایت علیه بشریت و نسل کشی توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه عمل نموده و همت و توان خود را برای پیگیری مسئولیت عاملان و حامیان غربی این جنایات مصروف سازند.

کد خبر 6089151

دیگر خبرها

  • اقدام آفریقای جنوبی علیه صهیونیست‌ها نشان داد آرمان‌های نلسون ماندلا زنده است
  • تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • کنایه وزیر خارجه اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین
  • کنایه وزیر خارجه رژیم اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
  • اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی است
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد