Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با ادامه تنش مرزی بین تاجیکستان و قرقیزستان بر سر اختلافات سرزمینی و تشدید تیراندازی های روز گذشته که به مجروح شدن یک فرمانده پاسگاه مرزی تاجیکستان منجر شد، دو طرف بار دیگر انگشت اتهام را به سوی یکدیگر نشانه رفتند .

به گزارش روز چهارشنبه ایران اکونومیست، وزارت امور خارجه تاجیکستان با صدور بیانیه ای درگیری های ۱۴ ژوئن ( ۲۴ خرداد) در مرز این کشور با قرقیزستان را محکوم کره است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوشنبه در این بیانیه مرزبانان قرقیزی را به تیراندازی غافلگیرانه  متهم کرده و آن را اقدامی تجاوزکارانه دیگر و تحریک آمیز خوانده است. این در حالی است که بیشکک ارتش تاجیکستان را به تیراندازی متهم کرده است.

امور خارجه تاجیکستان روز چهارشنبه اعلام کرد که فرمانده یک پاسگاه مرزی این کشور در مرز با قرقیزستان مجروح شده و وضعیت وی وخیم است. درگیری  از صبح روز ۱۴ ژوئن ( ۲۴ خرداد) آغاز شد.

در حالی که قرقیزستان ارتش تاجیکستان را به تیراندازی متهم کرده است، این وزارتخانه مرزبانان همسایه را مسئول حمله غافلگیرانه «با سلاح های سنگین و خمپاره» به ایست بازرسی منطقه «واروخ» دانسته است. مقامات تاجیک اقدامات مرزبانان قرقیزستان را "تجاوز غیرموجه" خوانده اند.

در عین حال در شامگاه ۱۴ ژوئن، مرزبانان قرقیزستان وضعیت در مرز را "متشنج" توصیف  و بار دیگر مرزبانان تاجیکستان را به تیراندازی متهم کردند.

وزارت امور خارجه تاجیکستان در بیانیه ای اعلام کرد: «تاجیکستان اقدامات تحریک آمیز ارتش قرقیزستان را محکوم می کند و از قرقیزستان می خواهد که اقدامات فوری برای جلوگیری از این گونه درگیری ها در آینده اتخاذ کند».

مقامات وزارت خارجه تاجیکستان همچنین ابراز نگرانی کرده اند که  اقدامات "تحریک آمیز قرقیزها" علیه تاجیکستان "به طور منظم" رخ می دهد. در این بیانیه آمده است: «این اقدامات غیرقانونی تنها وضعیت مرزی را تشدید می‌کند و به حفظ فضای تفاهم متقابل و همسایگی دوستانه کمکی نمی‌کند».

این وزارتخانه اعلام کرد که  در نتیجه گفت و گوهای فوری آتش بس حاصل شد، اما در مورد آنچه طرفین گفته اند یا شنیده اند توضیح بیشتری نداد.

مرزبانان قرقیزستان می گویند که دو طرف توافق کرده اند که مرز را در منطقه بولاک-بوشی مشخص کنند و نیروهای مازاد را به پایگاه های خود بازگردانند.

به رهبران ایست بازرسی بولاک-بوشی قرقیزستان و ایست بازرسی تاجیکستان دستور داده شده است که هر روز در مورد وضعیت مرز با یکدیگر گفت و گو کنند. علاوه بر این، طرفین توافق کردند که سنگرهای قبلاً حفاری شده خود را پر کنند تا مزاحم کار کشاورزان نزدیک مرز نشوند.

 


رسانه ها از کشته شدن یک مرزبان ۲۶ ساله تاجیک در درگیری های ۱۴ ژوئن خبر داده بود. وزارت امور خارجه تاجیکستان مرگ این سرباز را تایید یا تکذیب نکرده است.  

مرزبانان قرقیزستان می گویند که هیچ نظامی قرقیزستانی در این درگیری ها کشته نشده است. هیچ گزارش فوری از مجروح شدن از قرقیزستان وجود ندارد.

تیراندازی های متوالی
برای دومین بار در ۱۰ روز گذشته تیراندازی در مرز تاجیکستان و قرقیزستان رخ داده است. تیراندازی بین مرزبانان تاجیک  و قرقیز در مرز دو کشور در روز ۳ ژوئن ( 13 خرداد)  رخ داد و مقامات بیشکک گفتند که دو مرزبان قرقیزستان زخمی شدند.

وزارت امور خارجه تاجیکستان در بیانیه ای اعلام کرد که تیراندازی روز ۳ ژوئن در ساعت ۱۰:۴۰ صبح به وقت محلی و پس از آن رخ داد که «سربازان قرقیزستانی عمداً وارد پاسگاه مرزی که در منطقه وروخ در اسفره شدند».

حدود نیمی از مرز ۹۷۰ کیلومتری بین تاجیکستان و قرقیزستان مشخص نشده است که منجر به درگیری بین ساکنان دو طرف مرز بر سر آب، زمین و مراتع شده است.

در ماه آوریل، یک مرزبان تاجیک به ضرب گلوله کشته شد و دو قرقیز و چهار غیرنظامی زخمی شدند. در آوریل ۲۰۲۱، درگیری مرزبانان تاجیک و قرقیزستان ده ها کشته و زخمی از هر دو طرف برجای گذاشت.

 

 

 

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: تاجیکستان ، قرقیزستان ، مناطق مرزی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تاجیکستان قرقیزستان مناطق مرزی وزارت امور خارجه تاجیکستان تاجیکستان و قرقیزستان مرزبانان قرقیزستان درگیری ها ۱۴ ژوئن دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۷۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصر اشغال گذرگاه مرزی رفح توسط اسرائیل را محکوم کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزارت امور خارجه مصر، ظهر امروز (سه‌شنبه)، به اشغال گذرگاه مرزی رفح توسط ارتش اسرائیل واکنش نشان داد.

منابع اسرائیلی، صبح امروز، تصاویری منتشر کردند که نشان می‌داد تانک‌های اسرائیلی وارد گذرگاه مرزی رفح در جنوب نوار غزه شده‌اند. ارتش اسرائیل دقایقی بعد از انتشار این گزارش در رسانه‌ها اعلام کرد که این گذرگاه را اشغال کرده است.

وزارت خارجه مصر در واکنش به این اقدام گفت: عملیات نظامی اسرائیل در شهر رفح فلسطین و تسلط بر بخش فلسطینی گذرگاه رفح را محکوم می‌کند.

ارتش اسرائیل از روز گذشته حملات به شرق منطقه رفح را آغاز کرده است. این حملات در حالی آغاز شدند که مذاکرات آتش‌بس در غزه همچنان ادامه داشت و به پایان نرسیده بود.

وزارت خارجه مصر در ادامه اضافه کرد که این اقدام را عملی تنش‌زا و خطرناک می‌داند که حیات بیش از یک میلیون فلسطینی مستقر در رفح را که این گذرگاه نقشی اساسی در زندگی‌شان دارد، به خطر می‌اندازد. قاهره در ادامه از اسرائیل خواست که از سیاست رفتن تا لبه پرتگاه دست بردارد چراکه این اقدام می‌تواند سرنوشت تلاش‌های انجام‌شده برای آتش‌بس پایدار در نوار غزه را به خطر بیندازد. رفح منطقه‌ای پرجمعیت در جنوب نوار غزه است که بیش از یک میلیون فلسطینی در آنجا اسکان دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان
  • تیراندازی در مرز میان قرقیزستان و تاجیکستان
  • کشف بیش از یک میلیارد ریال پارچه قاچاق در مرز آستارا
  • مصر اشغال گذرگاه مرزی رفح توسط اسرائیل را محکوم کرد
  • کوین اونز: 9 ماه از قراردادم باقی مانده و از آینده مطمئن نیستم/ اخبار WWE
  • بازداشت هشت نفر از عوامل درگیری در آبادان
  • دستگیری عامل تیراندازی در خرم‌آباد
  • شناسایی و دستگیری رباینده دختر ۱۶ ساله/ عاملان درگیری محله فلاح در چنگال پلیس
  • دستگيری عامل تيراندازی در خرم آباد
  • اولین تصاویر از درگیری مسلحانه اشرار در زاهدان | ویدئو