Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@02:32:39 GMT

فروش نان کیلویی چه معایب و مزایایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۷۹۶۸

فروش نان کیلویی چه معایب و مزایایی دارد؟

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌هایی که برای فروش نان کیلویی مطرح می‌شود، شفافیت است.

 

فروش کیلویی نان به جای فروش عددی، به عنوان پیشنهادی برای مقابله با کم فروشی و بهبود کیفیت نان پیش از این در سال‌های قبل چند بار در کشور مطرح شده، اما هیچ گاه تا این‌اندازه جدی نبوده است. بعد از آزادسازی قیمت آرد از طرح هوشمند سازی فروش آرد به نانوایان موسوم به طرح «مهیا» رونمایی شد که براساس آن قرار است همه نانوایی‎‌ها به دستگاه‌های کارت خوان مخصوص مجهز شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این شکل که مردم بعد از خرید نان کارت می‌کشند و پول نان یارانه‌ای را پرداخت می‌کنند و از آن جا که نانوایی آرد را به قیمت آزاد خریده است دولت ما به التفاوت مبلغ نان یارانه‌ای تا قیمت اصلی نان را به حساب نانوایی واریز می‌کند.

حالا به گفته مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار است فاز دوم این طرح که فروش کیلویی نان است اجرایی شود، البته بالا رفتن تعداد پرونده‌های کم فروشی در سازمان تعزیرات حکومتی هم مزید بر علت شده است تا فاز دوم سریع‌تر اجرایی شود. به هر حال از آن جایی که این طرح قرار است به زودی به صورت سراسری در کشور اجرایی شود و روزانه پیامک‌های زیادی در این خصوص از مخاطبان روزنامه داشته ایم، امروز به سراغ این سوژه رفتیم. در این گزارش، بررسی کرده ایم که خرید کیلویی نان به جای عددی چه معایب و مزایایی می‌تواند داشته باشد.

طرحی که پیش از این استقبال نشده

همین ابتدا بگوییم که در بیشتر کشور‌های جهان نان‌های سنتی و مدرن به صورت کیلویی فروخته می‌شوند، پیش از این هم در کشور خودمان نانوایی‌هایی بودند که نان را به صورت کیلویی می‌فروختند. نانوایی‌هایی تمام مکانیزه که به نان کیلویی معروف شده بودند. اما بحث فروش نان به صورت کیلویی در تمامی نانوایی‌ها در سال ۹۷ مطرح شد. در آن سال به دلیل تغییر نکردن قیمت فروش نان، عده‌ای از مردم مدعی بودند برخی نانوایی‌ها با کوچک کردن چانه خمیر نان اقدام به کم فروشی می‌کنند به همین دلیل بحث فروش نان کیلویی مطرح و این پیشنهاد برای تصمیم‌گیری نهایی به دولت ارسال شد، اما به نتیجه نرسید و مسکوت باقی ماند. هر چند همان زمان در استان لرستان نانوایی‌ها فروش نان به صورت کیلویی را آغاز کردند، اما بعد از گذشت چند ماه مردم و نانوایان دیگر از این طرح استقبال نکردند و فروش کیلویی به دانه‌ای نان در این استان تغییر کرد.

طرح فروش کیلویی نان مثل فروش بنزین سهمیه‌ای

همان طور که پیش از این در ۸ خرداد امسال در همین صفحه در گزارشی با عنوان «تجربه خرید نان کارتی» نوشتیم قرار است همه نانوایی‌ها به دستگاه کارت خوان مجهز شوند و از آن طریق اقدام به فروش نان کنند تا تعداد فروش نان توسط هر نانوایی مشخص شود و دولت به میزان فروش هر نانوایی سهم یارانه آرد را به آن نانوایی اختصاص دهد. با کیلویی شدن فروش نان، نانوایی‌ها یک ترازوی دیجیتال به همین دستگاه کارت خوان متصل می‌کنند و معیار فروش نان از عددی به وزنی یا همان کیلویی تغییر می‌کند. به گفته محسن لزومیان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران، طرح فروش کیلویی نان مانند فروش بنزین سهمیه‌ای است. ماهانه سهمیه بنزین مشخصی به حساب کارت سوخت افراد واریز می‌شود.

در تمام جایگاه‌های سوخت، دستگاه‌های پمپ بنزین یک دستگاه کارت خوان مجزا دارند که به پمپ‌های بنزین متصل است. بعد از سوخت‌گیری، میزان بنزین استفاده شده و مبلغ آن روی صفحه، نمایش داده می‌شود و فرد هزینه آن را می‌پردازد. حالا لزومیان گفته سازوکار فروش نان کیلویی هم به همین شکل است. یعنی تمامی نانوایی‌ها به ترازوی هوشمند و دستگاه کارت خوان متصل می‌شوند. این دو دستگاه به هم وصل است. به این شکل که بعد از هر بار خرید نان، وزن و قیمت نان یارانه‌ای روی دستگاه کارت خوان مشخص می‌شود و فرد می‌تواند از یارانه‌ای که دولت پرداخته برای خرید نان استفاده کند. یعنی در این طرح، نانوایی‌های کشور به یک سامانه هوشمند سراسری متصل می‌شوند و معیار فروش نان از عددی به وزنی یا همان کیلویی تغییر می‌کند. در این حالت تمام حجم و مبلغ خرید و فروش نان با قیمت آزاد و یارانه‌ای قابل رصد است.

فواید فروش کیلویی نان

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌هایی که برای فروش نان کیلویی مطرح می‌شود، شفافیت است. با این روش از تخلفات احتمالی کم فروشی جلوگیری خواهد شد، به عنوان مثال چانه نان تافتون ماشینی ۲۰۰ گرم و وزن قرص نان ۱۵۰ گرم خواهد بود که وزن چانه باید توسط نانوایی رعایت شود اگر نان به صورت کیلویی فروش برود مردم هم می‌توانند بر وزن چانه نان نظارت داشته باشند. چون در سه ماه گذشته به گزارش ایرنا، حدود ۲ هزار پرونده تخلف کم فروشی و فروش آرد یارانه‌ای توسط نانوایی‌ها داشته ایم.

به عقیده کارشناسان، فروش کیلویی نان می‌تواند منجر به کاهش این تخلف احتمالی شود که از سوی تعداد محدودی نانوایی صورت می‌گیرد. در همین زمینه، لزومیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران، در گفتگو با اقتصاد آنلاین با بیان این که بهانه تخلف کم فروشی نانوایان افزایش هزینه‌هاست، گفته: «نانوایان از افزایش مولفه‌های تولید همچون هزینه‌های کارگری، آب، برق، گاز و بیمه ناراضی هستند و تاکید دارند با افزایش هزینه تولید، سود کافی عایدشان نمی‌شود که با فروش کیلویی نان یک فضای رقابتی بین نانوایان از نظر کیفی ایجاد می‌شود.» وی در ادامه می‌گوید: «هم اکنون که نان‌های صنعتی براساس وزن، قیمت گذاری می‌شوند و به فروش می‌رسند و فضای رقابتی گسترده‌ای بین آن‌ها برای افزایش رضایت مصرف کننده با بهبود کیفیت و قیمت مقرون  به صرفه وجود دارد، طرح فروش کیلویی نان سنتی، می‌تواند همین سرنوشت را برای آن‌ها رقم بزند.»

معایب کیلویی شدن نان

با توجه به آن که این طرح در سال‌های اخیر در لرستان اجرایی شده و با استقبال مردم و نانوایان مواجه نشده باید با دقت و حساسیت بیشتری اجرا شود. هرچند با خرید کیلویی نان دیگر خبری از مشکلات مربوط به کاهش وزن چانه و دعوای میان نانوایان و خریداران نیست، اما در مقابل در بحث کیفیت نان تولیدی مشکلاتی به وجود می‌آید. به گفته برخی کارشناسان، فروش کیلویی نان باعث افت شدید کیفیت نان خواهد شد و شاهد رواج نان نپخته در کشور خواهیم بود که هم باعث دور ریز بیشتر نان می‌شود، هم ماندگاری نان را کم می‌کند و هم موجب ایجاد بیماری‌های گوارشی می‌شود. البته در برخی پیامک‌هایی که برای روزنامه ارسال شده علاوه بر اشاره به پخت نان خمیر در فروش کیلویی نان به تخلف دیگری هم اشاره شده است. برخی معتقدند در این صورت هم ممکن است تخلفاتی در هنگام وزن کشی نان در ترازو‌های دیجیتالی اتفاق بیفتد مانند آن چه در کم فروشی برخی میوه‌فروشان وانتی در سطح شهر دیده بودیم.

منبع: خراسان

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: نان کیلویی ، قیمت نان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نان کیلویی قیمت نان دستگاه کارت خوان فروش نان کیلویی فروش کیلویی نان صورت کیلویی نانوایی ها یارانه ای خرید نان کم فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۷۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟

تین نیوز

شرایط و سایت ثبت نام لاستیک دولتی رایگان و لاستیک دولتی نیم بها به هر کد ملی در اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از گسترش صمت، فروش و عرضه لاستیک دولتی تنها از طریق منوی انتقال مالکیت و مکان و نرم افزار تلفن همراه با درج شماره شاسی و موتور امکان پذیر خواهد بود.طبق ابلاغیه وزارت صمت، برای تایرهای رینگ ۱۳ و ۱۴، فقط در سال، چهار حلقه تایر با یک کد ملی، شماره شاسی و موتور امکان خرید وجود دارد.

راحت ترین روش خرید لاستیک دولتی ثبت نام در سایت فروش آنلاین است.

ثبت نام در سایت های فروش آنلاین هر روز در ساعات مشخصی انجام می شود (بهترین زمان ابتدای روز است).

پس از خرید، بارگذاری مدارک و واریز وجه، لاستیک ها به آدرس اعلام شده ارسال می شود.

همچنین برای تهیه لاستیک دولتی می توان به سایت جامع تجارت به نشانی kala.ntsw.ir مراجعه کرد.

مدارک لازم خرید لاستیک دولتی

کارت ملی صاحب خودرو

کارت ماشین

برگ سبز خودرو

دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صمت در نامه ای به مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی، موضوع موارد مربوط به نظارت بر توزیع لاستیک سواری در سامانه جامع تجارت را ابلاغ کرد.

در این نامه آمده است:

«عطف به ابلاغ شماره ۱۹۶۰۴۵۰ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۲ با موضوع صورتجلسه تنظیم بازار تایرهای سبک و سنگین و بازگشت به نامه شماره ۲۰۲۹۳۹۳ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ در خصوص موارد نظارتی مطرح شده در مکاتبه شماره ۱۳۵۵۰۳۵ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۹ اداره کل، صنعت معدن و تجارت استان کرمان مبنی بر مشکلات ناشی از امکان توزیع تایر سواری به مصرف کننده ثبت سند خرده فروشی به یک کد ملی به دفعات در استاد با شماره متفاوت و با عنایت به بررسی به عمل آمده از گزارش بازرسی تایر سواری اخذ شده از سامانه گزارشهای سفارشی تایر خواهشمند است دستور فرمایید موارد ذیل در سامانه اعمال گردد.

– برای تایر رینگ ۱۳ و ۱۴ ثبت سند خرده فروشی به یک کد ملی شماره شاسی شماره موتور، محدود به چهار حلقه به مدت یک سال شود.

با توجه به اینکه به نظر می رسد پس از اعمال قاعده شفافیت ۸۰ درصد در طول یک هفته برای توزیع تایر توسط نقش عمده فروش برخی از فعالان برای برداشتن این مانع با نقش خرده فروش و یا فروشگاه اینترنتی در سامانه فعالیت می نمایند و مطابق با فایل پیوست از ثبت توزیع کالا در سامانه جامع خودداری می کنند، لازم است برای نقش خرده فروش و فروشگاه اینترنتی نیز قاعده مذکور (تبصره «ت» بند «ب»، بخش «ج» صورت جلسه) اعمال گردد.»

شرایط دریافت لاستیک دولتی رایگان خودرو چیست؟

سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران از عرضه لاستیک رایگان خبر داد. او گفت: در موضوع دریافت کرایه به صورت الکترونیکی، به ۴۰۰ راننده ای که بیشترین تراکنش و دریافت مبلغ کرایه از مسافران را در نرم افزار شهرزاد داشته باشند، لاستیک رایگان در نیمه شعبان اهدا خواهد شد.

او گفت: در موضوع دریافت کرایه به صورت الکترونیکی، به ۴۰۰ راننده ای که بیشترین تراکنش و دریافت مبلغ کرایه از مسافران را در نرم افزار شهرزاد داشته باشند، لاستیک رایگان در نیمه شعبان اهدا خواهد شد.

با توجه اینکه بیشتر تراکنش ها از طریق عابر بانک ها انجام می شود و مردم دیگر کمتر پول نقد همراه دارند یکی از مشکلات عمده ای که رانندگان تاکسی و مسافران با آن مواجه هستند، پرداخت کرایه نقدی در تاکسی ها است. براین اساس با تدبیری که شهرداری تهران اندیشید از طریق نرم افزار کاربردی شهرزاد پرداخت الکترونیکی امانپذیر شده است.

او به رانندگان تاکسی درباره بازگشت کرایه مسافران در قالب پرداخت الکترونیکی به حساب آنها اطمینان خاطر داد.

شرط خاصی برای خرید لاستیک دولتی وجود ندارد و تمامی صاحبان خودروهای سنگین، نیمه سنگین و سواری می توانند در سال ۴ حلقه لاستیک دولتی برای خودروی خود خریداری نمایند.اگر چه لاستیک دولتی به کد ملی تعلق می گیرد اما برای خرید لاستیک دولتی باید حتما صاحب خودرو باشید و کارت ماشین و کارت سبز خودرو را تحویل دهید.

بنابراین شرط خاصی برای خرید لاستیک دولتی وجود ندارد و تمامی صاحبان خودروهای سنگین، نیمه سنگین و سواری می توانند در سال ۴ حلقه لاستیک دولتی برای خودروی خود خریداری نمایند.هر فرد در سال امکان خریداری ۴ حلقه لاستیک را دارد.

از آنجایی که ثبت نام لاستیک دولتی با شماره ملی هر فرد امکان پذیر است، تعداد حلقه های خریداری شده به طور خودکار روی سیستم ثبت خواهد شد و فرد نمی تواند بیش از ۴ حلقه لاستیک بخرد. البته عمر مفید لاستیک خودروهای سواری معمولا بیش از یک سال است و بعید است فردی به خرید بیش از ۴ حلقه لاستیک برای خودرویش نیاز پیدا کند.

قیمت لاستیک در سال ۱۴۰۲ با افزایش قابل توجهی همراه شده و در برهه ای کمبود لاستیک باعث شد صاحبان خودرو برای خرید لاستیک با مشکل مواجه شوند. از این رو تقاضا برای خرید لاستیک دولتی که با قیمت مقرون به صرفه تری توزیع می شود بیشتر شده است.

خرید لاستیک دولتی به دو روش حضوری و اینترنتی انجام می شود. در آذرماه امسال خبرهایی در خصوص توقف فروش اینترنتی لاستیک منتشر شد که رئیس جدید انجمن صنفی صنعت تایر ایران این تصمیم را موقتی اعلام کرد و گفت: چند روزی میزان خرید به اندازه ای بود که ظرفیت پست برای آن کافی نبود، بنابراین فروش اینترنتی بسته شد که بعد از جابه جایی خریدهای قبلی، سایت دوباره باز خواهد شد.

پیش از این اتاق اصناف ایران اعلام کرده بود تمامی فعالان صنف عمده و خرده فروشی لاستیک می ایست کد نقش بگیرند. بر همین اساس در زمان فروش تایر سواری به مصرف کننده نیاز است شماره شاسی و شماره موتور خودرو نیز از خریدار دریافت و در سند خرده فروشی ثبت شود. کد نقش کد شناسایی است که به تمام واحدهای اقتصادی که در زنجیره تجارت فعالیت می کنند اختصاص داده می شود.

با وجود آنکه برخی برای اطمینان بیشتر سعی می کنند خرید خود را به صورت حضوری انجام دهند اما سختی های مراجعه حضوری باعث شده که بخش دیگری از افراد به خرید اینترنتی تمایل بیشتری نشان دهند.

روش ثبت نام اینترنت لاستیک دولتی سریع تر بوده و می توانید در هر ساعت از شبانه روز برای این کار اقدام کنید. ثبت نام لاستیک دولتی کویر، بارز و… از طریق وب سایت رسمی هر تولیدکننده انجام می شود و اطلاعات بیشتر می توانید به وب سایت های هر کدام از تولیدکنندگان تایر مراجعه کنید.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران در خصوص طرح تشویقی پرداخت الکترونیک گفت: طرح مذکور که با هدف ترویج فرهنگ پرداخت الکترونیکی و تشویق شهروندان به استفاده از دروازه پرداخت الکترونیکی به مرحله اجرا درآمده است، تاکسیرانانی که بیشترین تراکنش پرداخت در قالب لاگ هوشمند را ثبت کنند، شناسایی و به نفرات برتر لاستیک هدیه داده خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی در ادامه گفت: پس از پایان هر دوره لیست برندگان در کمیته فنی مشخص و اسامی اعلام خواهد شد.

مالکی در پایان گفت: هوشمندسازی و برنامه ریزی هدفمند شبکه تاکسیرانی از جمله مهم ترین رویکردهای سازمان در دوره جدید مدیریت شهری است و بر این اساس طرحی با نام «لاگ هوشمند» ویژه شناسایی ناوگان فعال در جهت افزایش سطح خدمات مناسب به شهروندان عزیز پایتخت آغاز شده است.

سهمیه و قیمت لاستیک دولتی

سهمیه لاستیک هر خودرو در سال دو حلقه (حضوری) و چهار حلقه (اینترنتی) است.

قیمت لاستیک دولتی ۱۰ تا ۳۵ درصد کمتر از قیمت بازار آزاد است (برای مثال اگر دو حلقه لاستیک در بازار آزاد یک میلیون تومان قیمت داشته باشد، یک جفت لاستیک دولتی را می توانید با قیمت ۶۵۰ هزار تا ۹۰۰ هزار تومان تهیه کنید).

علاوه بر قیمت لاستیک، ۹ درصد هم به عنوان مالیات بر ارزش افزوده به فاکتور خریدتان اضافه می شود و در صورت خرید اینترنتی، هزینه پست را هم باید پرداخت کنید. قیمت ها مقطوع است و نمایندگی ها نمی توانند لاستیک دولتی را با قیمتی بیشتر از قیمت مصوب به شما بفروشند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فروش ۳ تن طلا در ۲۲ حراج/امروز چقدر شمش فروش رفت؟+قیمت
  • وعده رییس اتحادیه بارفروشان برای قیمت پیاز/یک کیلو پیاز چند؟
  • قیمت پیاز کاهشی می‌شود؟
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • قیمت پیاز کاهشی می‌شود
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت + جدول
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان