Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی با تصریح بر اینکه سیاست بانک مرکزی برای فروش ارز صادرکنندگان باعث افزایش عرضه دلار شده است، اظهار کرد: از زمان اجرای این طرح، تقاضا برای عرضه ارز صادراتی نصف شده است.

به گزارش ایران اکونومیست، یحیی آل اسحاق، رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران با یادآوری این موضوع که نوسانات ارز بار نخست نیست که اتفاق می افتد، گفت: اگر ارز را یک کالا در نظر بگیریم، باید مسائل مربوط به تقاضا و عرضه را در نظر بگیریم و اینکه چه میزان از این تقاضاها واقعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس اقتصادی درباره تقاضاها برای ارز در بازار کشور اظهار کرد: یک نیازهایی برای واردات محصولات تجاری داریم و به همین جهت بخشی از تقاضاها برای تجارت است. یک مقدار از ارز مورد نیاز نیز به سفرهایی که عمدتا برای درمان است تخصیص داده می شود. بخشی از تقاضا برای حفظ ارزش پول است زیرا مردم پس اندازهای خود را عمدتا تبدیل به سکه، ارز و یا ملک می کنند.

رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران همچنین از فضای روانی حاکم بر معاملات ارز گفت و بیان کرد: این فضای روانی بر قیمت ها همواره اثر زیادی داشته است.

وی در خصوص عرضه ارز هم عنوان کرد: ارز حاصل از فروش نفت و انتقال سرمایه و پول هایی که در خارج وجود دارند به داخل کشور دو منبع ارزی کشور محسوب می شوند.

یحیی آل اسحاق درباره وضعیت تقاضا برای تجارت گفت: اگر بخواهیم ارز مورد نظر را تامین کنیم، باید ارز مورد نظر برای وارد کننده فروش برود. سیاست جدیدی که بانک مرکزی برای فروش ارز صادرکنندگان گذاشته است راه را تسهیل کرده است و اجازه داده است صادر کننده با هر ارز که صراف ها از او می خرند، ارز را به فروش برساند در حالی که قبلا چنین امری ممکن نبود.

رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو با تصریح بر اینکه سیاست بانک مرکزی برای فروش ارز صادرکنندگان باعث افزایش عرضه دلار شده است، اظهار کرد: از زمان اجرای این طرح، تقاضا برای ارز صادراتی نصف شده است.

وی با اشاره به عرضه بیشتر اسکناس در بازار بیان کرد: بانک مرکزی برای عرضه ارز تسهیلاتی گذاشته است؛ بانک مرکزی به گمرک اعلام کرده است هر کسی، هر چقدر می خواهد وارد کشور کند نباید مانع شود و منشاء آن نیز مهم نیست. این مسئله سبب شده است کسانی که در خارج از کشور ارز داشتند به راحتی ارز خود را وارد کشور کنند و بنابراین عرضه ارز اسکناس بیشتر می شود.

آل اسحاق افزود: اوراق ارزی و سیاست هایی که اتخاذ شده است سبب افزایش عرضه ارز به اشکال مختلف شده است. همچنین بانک مرکزی به صورت رسمی اعلام کرده است مقدار ارزی که در اختیار دارد بسیار بیشتر از نیاز است و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

 ایبِنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک مرکزی عرضه ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۸۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است

معاون بین الملل بانک مرکزی گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کریمی معاون بین الملل بانک مرکزی درباره سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان گفت: رئیس کل بانک مرکزی برای شرکت در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به دعوت رئیس این بانک به ریاض سفر کرد. بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو و مقامات بین المللی در این سفر حضور داشتند، که خوشبختانه در حاشیه اجلاس مذاکرات خوبی با مقامات سازمان‌های بین المللی و بانک‌های مرکزی کشور‌هایی که طرف کاری ما هستند صورت پذیرفت.

کریمی گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی میشود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه‌های گذشته 445 میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمیگرفت.

کریمی خاطر نشان کرد: ما در ظرف چند روز گذشته توانستیم پرداخت حج عمره امسال را از محل منابع مسدودی خودمان به بانک‌های عربستانی منتقل کنیم و از این جهت یک نگرانی که وجود داشت برطرف شد. اما هدف اصلی در این سفر این بود که این پرداخت‌ها را تبدیل به یک رابطه پولی و بانکی با بانک‌های ذیربط در عربستان بکنیم که این بتواند برای پرداخت‌های عربستان به صورت پایدار در بیاید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • اعلام آمادگی آفریقای مرکزی برای توسعه همکاری‌های معدنی با ایران
  • شاه کلید مهار تورم
  • جامعه کارگری استان مرکزی همسو با سیاست های کلی کشور گام برمی دارد
  • بانک مرکزی: گشایش‌هایی در پیش است
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • موافقت بانک مرکزی با عرضه ۵۰۰ یورو به زئران حج ۱۴۰۳
  • موافقت بانک مرکزی با عرضه 500 یورو به زئران حج 1403