Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مقاله نوشتن یکی از ضرورت‌های دانشجویی است، چرا که دانشجو همانطور که از نامش پیداست قرار است جویای دانش باشد. در نتیجه، دانشجویی جز با پژوهش و تحقیق به دست نمی‌آید. از آنجایی که مقاله در دانشگاه‌های امروز کشورمان، بازرترین نمود پژوهش شناخته می‌شود، لازم است که دانشجویان اهتمامی جدی بر نگارش مقاله داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

انتخاب موضوع مقاله، نخستین گام برای یک محقق در نوشتن مقاله علمی است که خود دارای مراحلی است. ایسکانیوز در ادامه به بیان مراحل انتخاب موضوع مقاله می‌پردازد.  

انتخاب دقیق حوزه مورد نظر، نخستین گام برای نگارش مقاله است. تحقیقات نشان داده است که پراکنده بودن افکار سبب خستگی و ناامیدی می‌شود. به همین دلیل، انتخاب جرئی حوزه مورد علاقه اقدامی ضروری برای نگارش مقاله است. برای مثال یک عنوان کلی مانند بیماری دیابت، نمی‌تواند تعیین دقیق حوزه به حساب بیاید، در حالی که «بررسی خطر بیماری دیابت ژنتیکی روی پلی مورفین‌ها و ژن‌های مرتبط با هورمون‌های ZZ» موضوعی دقیق است. 

یکی از مهم‌ترین مقدمات برای نگارش مقاله، یافتن ایده است. برخلاف برخی از دانشجویان که تصور می‌کنند یافتن ایده یعنی موضوع مورد نظر خود را در یک موتور جستجو یا پایگاه وارد کرده و سپس دکمه جستجو را فشار دهند، ایده‌یابی دارای تکنیک است. برای مثال ایده‌یابی در مورد بیماری دیابت می‌تواند شامل موارد زیر باشد؛ جستجو در مورد بیماری‌ها یا مشکلات موازی، بررسی زنجیره‌ قبل و بعد موضوعات قبلی، جایگزینی متغیرهای بررسی شده یا متدهای ارزیابی، جایگزینی نمونه مورد بررسی یا فاز مطالعات قبلی و افزودن متغیرهای تکمیلی جهت انجام آنالیزهای جدید.

محققی که جستجوی پیشرفته بلد نباشد یا نمی‌تواند موضوع خوبی پیدا کند یا هرگز از مناسب بودن موضوع خود مطمئن نخواهد شد.

مرحله سوم ایده‌یابی، جستجوی نهایی پیشرفته است. به این معنا که وقتی محقق، به ایده نهایی خود برای نگارش مقاله دست یافت، لازم است آن را با جستجوی پیشرفته در پایگاه‌های مختلف بررسی کند تا مطمئن شود که جدید، جذاب و کاربردی است. توجه به این نکته برای محقق لازم است که اگر با جستجوی پیشرفته آشنایی نداشته باشند، یا نمی‌توانند موضوع خوبی پیدا کنند یا نمی‌تواند از مناسب بودن موضوع خود مطمئن شوند.

شاید به نظر برسد که با انجام مراحل بالا، دیگه به مقصود رسیده‌ایم؛ اما یافتن انتخاب موضوع مقاله تنها روی کاغذ نیست. ایده خوب باید امکان عملیاتی شدن داشته باشد، پس گام بعدی محقق این است که بودجه‌ای که می‌تواند در نظر بگیرد، تجهیزات و امکاناتی که دارد، مهلت زمانی و دانش فنی خود را بسنجد. لازم است محدودیت‌های پژوهشگر برای بررسی موضوع کاملا بررسی شود.

وظیفه بعدی محقق این است که موضوعات در حال اجرا را جستجو کند. در این زمینه می‌توان از دو پایگاه PROSPERO و Cochrane استفاده کرد. همچنین کمک گرفتن از مسئولان کتابخانه دانشگاه یا استاد راهنما هم راهگشا خواهد بود.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1144220 برچسب‌ها آموزش عالی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آموزش عالی برای نگارش مقاله موضوع مقاله ایده یابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: آزمون مقطع دکتری (نیمه‌متمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۳ بعدازظهر روز جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر کشور برای پذیرش در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار شد. 

وی افزود: بیش از ۱۵۱ هزار نفر داوطلب در گروه امتحانی علوم انسانی شامل ۲۹، علوم پایه ۱۴، فنی و مهندسی ۲۰، کشاورزی و منابع طبیعی ۱۸، هنر ۷، دامپزشکی ۱۹ و گروه امتحانی زبان شامل ۶ مجموعه امتحانی و در مجموع در ۱۱۳ مجموعه امتحانی با هم به رقابت پرداختند. 

کریمیان تصریح کرد: در جلسه آزمون به همه داوطلبان به ترتیب سه بسته نایلونی داده شد: ابتدا بسته اول حاوی سوالات آزمون زبان انگلیسی عمومی (دفترچه شماره یک) همراه با پاسخنامه شماره یک، سپس بسته دوم حاوی سوالات آزمون دروس استعداد تحصیلی (دفترچه شماره دو) همراه با پاسخنامه شماره دو و در نهایت بسته سوم حاوی سوالات تخصصی (دفترچه شماره سه) همراه با پاسخنامه شماره سه است که داوطلبان باید نسبت به پاسخ‌گویی به سوالات هریک از دفترچه‌های مذکور در همان پاسخنامه‌های مربوطه اقدام می‌کردند. 

الف) آزمون زبان انگلیسی عمومی (شماره ۱): دفترچه شماره یک آزمون شامل سوالات زبان انگلیسی عمومی (۴۰ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۴۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۱ اقدام می‌کردند.

ب) آزمون استعداد تحصیلی (شماره ۲): دفترچه شماره دو آزمون شامل سوالات استعداد تحصیلی (۲۵ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۵۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۲ اقدام می‌کردند. 

مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا پایان امروز شنبه ۸ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

کریمیان گفت: بر این اساس داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشته‌محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته‌محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخاب‌های خود اقدام نمایند.

وی اضافه کرد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند؛ ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

کریمیان ادمه داد: داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر، اطلاعیه تمدید مهلت انتخاب رشته و اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ که در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است را به دقت مطالعه کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • چگونه بهترین روش کاشت مو مناسب با خودمان را پیدا کنیم
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • یک بازیکن کامل از دید فرشاد پیوس؛ تکنیک مارادونای ایران و سرزنی علی دایی!
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • چشم عقاب: فخرفروشی لیگ روشن به لالیگا!