Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن کامران زاده فوق تخصص خون و سرطان شناس درباره سرطان پروستات و دلایل ایجاد آن در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت: سرطان در قدیم، بیماری شناخته شده ای نبود و انسان‌ها انقدر عمر نمی کردند که سرطان در آنها بروز کند.

وی افزود: سرطان پروستات به عنوان شایع ترین سرطان آقایان در سنین بالا بسیار شایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوریکه بیشتر افراد بالای ۹۰ سال درجه ای از سرطان پروستات را دارند. خوشبختانه سرطان پروستات علیرغم شیوع بالا به راحتی توسط یک آزمایش ساده خون قابل تشخیص است حتی اگر بدون علامت باشد . در کنار آزمایش، معاینات معمول توسط پزشک هم می‌تواند به تشخیص این بیماری کمک کند. سرطان پروستات در مراحل اولیه بی‌علامت است در بسیاری موارد با تشخیص زودهنگام به راحتی قابل درمان است اما اگر دیر تشخیص داده شود؛ می‌تواند ارگان‌های دیگر بدن مثل استخوان و کبد را درگیر کند که نیاز به درمان‌های پیشرفته خواهد داشت.

سرطان شناس کشورمان با اشاره به اینکه ۴۰ سالگی، سنی خاص و بحرانی در آقایان و خانم ها است. بررسی اکثر سرطان ها در این سن آغاز می شود. نیازی نیست این آزمایش ها به تعداد بالا انجام شود بلکه اغلب این بررسی های دوره ای به صورت سالیانه انجام می شود. از ۴۰ یا ۵۰ سال به بالا باید برای آزمایش پروستات باید اقدام شود. آزمایش مثبت قطعا به معنای ابتلاء به بیماری نیست بلکه احتمال بیماری را نشان می دهد . در این شرایط مداخلات دیگری نیاز است تا ثابت شود فرد به بیماری سرطان پروستات مبتلا شده یا خیر. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که آزمایش بدون معاینه پزشک ارزشی ندارد.

وی درباره راه های پیشگیری از سرطان پروستات اظهار داشت: دارو یا مکملی وجود ندارد که تجویز آن بتواند به طور کلی از بروز سرطان پروستات جلوگیری کند اما برای جلوگیری از تمام بیماری‌ها به ویژه سرطان‌ها، سبک زندگی سالم(تغذیه مناسب، ورزش و داشتن فعالیت‌های فیزیکی، نداشتن اضافه وزن و آرامش روان) توصیه می‌شود.

کامران زاده با تاکید بر اینکه سلامتی فقط سلامت جسم نیست بلکه سلامتی روان  می‌تواند به سلامتی جسم کمک کند گفت: برای درمان بیماری جسمی، مهمترین عامل روحیه مناسب بیمار است. بیماری که روحیه قوی نداشته باشد ممکن است روند درمان را مختل کند و نتیجه درمان مناسبی نداشته باشد.

فوق تخصص خون کشورمان تصریح کرد: برای درمان سرطان پروستات در مراحل اولیه درمان‌های هورمونی وجود دارد و اگر بیماری محدود به پروستات باشد با جراحی و رادیوتراپی کاملا ریشه کن می‌شود . در مراحل پیشرفته تر به درمان‌های هورمونی و در نهایت شیمی‌درمانی نیاز دارد تا  منجر به طول عمر بیشتر برای بیمار شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فوق تخصص خون پروستات درمان های هورمونی سرطان پروستات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۹۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟

به گزارش مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلا به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰ هزار زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آن ها تشخیص اولیه سرطان سینه شان بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آن ها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلا به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد دیگر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلا به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در نخستین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای نخستین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلا به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری