Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در حج و زیارت در خصوص پرونده شهدای منا گفت: در مذاکرات اخیر با عربستان خواستار روشن شدن وضعیت شهدای منا بودیم. زیرا تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نگرفته و ما شرمنده خانواده این شهدا هستیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب با اشاره به شعار موسم حج ابراهیمی امسال با عنوان، «خودسازی، انسجام، اقتدار اسلامی و دفاع از مسجد الاقصی»، اظهارداشت: نحوه میزبانی کشور میزبان از زائران بیت الله الحرام، نیازمند تحول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: خادمان عربستان باید همانند خادمان عراقی که به زائران اربعین حسینی با جان و دل خدمات خاص و رایگان ارایه می‌دهند، خدمت کنند. از این رو شیوه کشور میزبان با افزایش هزینه‌های این سفر معنوی روش و تصمیم صحیحی نیست و باید تجدید نظر کنند.


سفر حج پر از درس زندگی است


سرپرست حجاج ایرانی در ادامه به بیانی از حضرت امام خمینی (ره) که سفر معنوی حج مملو از درس زندگی است، اشاره کرد و گفت: اگر این سفر در چارچوب خودش انجام شود درواقع حج، عبادت عمر محسوب می‌شود. زیرا ممکن است برای برخی تنها یکبار در طول عمر اتفاق بیافتد.

حجت الاسلام نواب با بیان اینکه رویکرد بعثه رهبر معظم انقلاب اسلامی در حج از شعاری که عنوان شده مشخص است، اظهار داشت: تمامی اعمال حج، خودسازی است و معظم له در دیدار اخیر خود با دست اندرکاران حج امسال فرمودند «حج درس‌های بزرگی دارد و پوشش لباس ساده احرام، خود گویای بهترین ساده زیستی و درس یک رنگی است».

سه گام مهم در حج


وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره خادمان فقید حج از گذشته تاکنون، خصوصا مرحوم آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری نخستین گام در حج را «خودسازی» دانست و گفت: مسائل معنوی و تربیتی در حج مهم‌ترین موضوع در خودسازی است.

حجت الاسلام نواب از «انسجام» به عنوان دومین گام در سفر معنوی حج ابراهیمی یاد کرد و افزود: گام اول، فردی و گام دوم، اجتماعی است که می‌بایست انسجام، هماهنگی، همگرایی، وحدت، اتحاد و همبستگی با سایر مسلمانان داشته باشند.

نماینده، ولی فقیه در حج و زیارت همچنین از اقتدار به عنوان گام سوم و یکی از نشانه‌های وحدت و همبستگی یاد کرد و گفت: در این ارتباط، همبستگی بین امام و مامون با هم است. زیرا که مقام معظم رهبری به مردم عشق می‌ورزد و علاقه‌مند و مدافع واقعی حقوق مردم هستند و در مقابل مردم هم، فدایی هستند.

حجت الاسلام نواب با اشاره به ایجاد اختلافات، درگیری‌ها و جنگ تحمیلی که توسط دشمنان به نظام مقدس جمهوری اسلامی تحمیل شد، گفت: از دیگر توطئه‌های دشمنان ایجاد تحریم‌ها در سطح فلج کننده اتفاق افتاد که به واسطه اقتدار ملت ایران دشمنان ما نتوانستند پیروز شوند.

نماینده، ولی فقیه در حج و زیارت در ادامه سخنان خود به بیانات حضرت امام خمینی (ره) در کتاب صحیفه نور درباره حج اشاره کرد و افزود: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در بیان خود «از جمله وظایف در این اجتماع عظیم را دعوت مردم و جوامع اسلامی به وحدت کلمه و رفع اختلافات بین طبقات مسلمین که خطیبان و گویندگان و نویسندگان در این امر حیاتی اقدام و کوشش کنند تا در به وجود آوردن جبهه مستضعفین که با وحدت جبهه، وحدت کلمه و شعار لا اله الا الله از تحت اسارت قدرت‌های شیطانی و اجانب و استعمارگران و استثمارگران بیرون آیند و با اخوت اسلامی بر مشکلات غلبه کنند».

تاکید بر برگزاری مراسم برائت از مشرکین با حضور همه مسلمانان


سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به برنامه‌های امسال بعثه مقام معظم رهبری در موسم حج ابراهیمی، برگزاری مراسم برائت از مشرکین را از جمله این برنامه‌ها برشمرد و از تمامی مسلمانان حاضر در مراسم حج امسال خواست با حضور گسترده خود مراسمی باشکوه‌تر از سال‌های قبل را رقم بزنند.

حجت الاسلام نواب ابرازامیدواری کرد: مراسم برائت از مشرکین سبب بیداری جهان اسلام شده تا به این حقیقت واقف شوند در مقابل کسانی که خون مسلمانان را می‌ریزند، ایستادگی کنند.


دفاع از مسجد الاقصی وظیفه هرانسان آزاداندیش و حد نهایی شعار امسال حج


نماینده ولی فقیه در حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه دفاع از مسجد الاقصی نه تنها وظیفه مسلمانان بلکه وظیفه هر انسان آزاداندیشی است، تصریح کرد: شاید آزاداندیشان حتی دین خاصی نداشته باشند، اما به مسائل، نگاه انسانی داشته و وظیفه آنان نیز دفاع از مسجد الاقصی است.

حجت الاسلام نواب با انتقاد از اینکه گروهی درصدد هستند با پشتوانه استکبار جهانی مردم را از خانه‌های خود بیرون کرده یا بر سر آنان خراب کنند، تصریح کرد: دفاع از مسجد الاقصی حد نهایی شعار امسال حج است.


عزیمت تمامی زائران حج کشور با پرواز‌های ایرانی


سرپرست حجاج ایرانی به هماهنگی‌های انجام گرفته درخصوص انتقال تمامی زائران حج امسال با پرواز‌های ایرانی به سرزمین وحی اشاره کرد و گفت: در صورت لزوم از دیگر شرکت‌های پروازی نیز برای عزیمت و بازگشت زائران حج ابراهیمی استفاده خواهد شد.

تاکید بر کاهش هزینه‌ها و صرفه جویی در وقت


نماینده ولی فقیه در حج و زیارت با اشاره به دیدار اخیر کارگزاران حج با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و توصیه‌های ایشان، یادآورشد: معظم له در این دیدار از دست اندرکاران حج و زیارت خواستند که مدت زمان موسم حج تمتع را به کمترین میزان ممکن کاهش دهند.

حجت الاسلام نواب ادامه داد: تمام تلاش خود را به کار بسته‌ایم تا با کاهش هزینه‌ها، صرفه جویی و جلوگیری از اتلاف وقت، مدت زمان حداکثری حضور زائران ایرانی در موسم حج ابراهیمی امسال را به کمترین میزان ممکن کاهش دهیم.

سرپرست حجاج ایرانی همچنین به افزایش هزینه‌های حج امسال به یکباره توسط عربستان اشاره کرد و گفت: کشور میزبان در اقدامی غیرمنطقی برخی هزینه‌ها از جمله مالیات بر ارزش افزوده را به یکباره از سه درصد به ۱۵ درصد افزایش داد.


عربستان هزینه‌های حج هر زائر را به ۴۲۰۰ دلار افزایش داد


حجت الاسلام نواب گفت: مسئولان حج عربستان علاوه بر افزایش بسیاری از خدمات برای زئران ایرانی، هزینه مشاعر را به هزار و ۱۶۰ دلار افزایش داده و در مجموع هزینه سفر هر زائر از حدود ۳۳۰۰ به ۴۲۰۰ دلار افزایش داده اند.

نماینده، ولی فقیه در حج و زیارت اظهار داشت: با توجه به افزایش چشم گیر هزینه خدمات توسط عربستان یا باید حج را همانند برخی کشور‌ها تعطیل می‌کردیم یا اینکه تمامی هزینه‌ها را از زائران اخذ می‌کردیم، اما با هماهنگی‌های لازم و با هدف رفاه حال این عزیزان بخشی از این هزینه‌ها از محل صرفه جویی ها، بخشی از محل تخفیفات و بخش کمی نیز با مشارکت زائران تامین شد.

حجت الاسلام نواب گفت: این نحوه اقدام عربستان اشتباه و نخستین باری است که انجام می‌شود.

وی همچنین با تاکید بر اینکه اقدام عربستان سبب ریزش زائران سفر معنوی حج تمتع خواهد شد، گفت: زائران حج شامل اقشار مختلف و متدین جامعه هستند و تمام کسانی که به حج اعزام می‌شوند، از اقشار مرفه نیستند.

به گفته وی، شیوه افزایش یکباره قیمت‌ها توسط عربستان صحیح نیست بلکه باید با ارائه خدمات بیشتر سبب گسترش سفر زائران به حج شود که افزایش این چنینی هزینه‌های سفر حج، موجب ایجاد مانع برای اعزام به این سفر معنوی خواهد بود.

لزوم اعزام عوامل حج همراه با کاروان‌ها


حجت الاسلام نواب در خصوص اعزام عوامل و دست اندرکاران حج به سرزمین وحی، توضیح داد: عوامل همراه زائران حج با توجه نیاز هر کاروان شامل مدیر، معاون، معین، معینه و روحانی همراه تعیین می‌شوند که این امر مستلزم برنامه ریزی خاصی برای ایجاد هماهنگی است و به نسبت کاهش میزان زائران اعزامی به حج، از تعداد عوامل و دست اندرکاران نیز کاسته شده است.


شرمنده خانواده شهدای منا هستیم، عربستان اقدامی نکرد


سرپرست حجاج ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیگیری‌های انجام گرفته در خصوص پرونده شهدای منا، تصریح کرد: در مذاکرات اخیر با عربستان خواستار روشن شدن وضعیت شهدای منا بودیم. زیرا تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نگرفته و ما شرمنده خانواده این شهدا هستیم.


زائران، سوغات خود را از داخل کشور تهیه کنند


سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه عدم خرید سوغات مانع خروج ارز از کشور و رونق بازار اقتصادی خواهد شد، گفت: زائران حج می‌توانند سوغات خود را از داخل کشور تهیه کنند. زیرا این امر علاوه بر عدم خروج ارز سبب اشتغالزایی نیز خواهد شد.

حجت الاسلام نواب اظهار داشت: زائران حج باید با استفاده بهینه از وقت و زمان موجود به دعا و نیایش پرداخته و وقت گران‌بهای خود را به بازارگردی اختصاص ندهند. زیرا ممکن است این سفر در طول عمر هر فرد فقط یکبار انجام گیرد.

وی ادامه داد: زائران حج سعی کنند سفر معنوی خود را به عبادت اختصاص دهند و سوغات خود را در داخل کشور تهیه کنند. زیرا این امر سفر را ارزانتر و سبب جلوگیری از اتلاف وقت معنوی آنان است.

برقراری حج عمره مستلزم برقراری روابط سیاسی


نماینده ولی فقیه در حج و زیارت با اشاره به برخی اقدامات در خصوص برقرار شدن حج عمره توسط عربستان برای زائران و مشتاقان ایرانی خانه خدا و مدینه منوره گفت: با جدیت، پیگیر راه اندازی حج عمره هستیم، اما این مهم مستلزم برقراری رابطه سیاسی دو کشور است.

گفتنی است به گفته مسئولان سازمان حج و زیارت کشورمان امسال ۳۹ هزار و ۶۳۰ زائر هموطن از ۱۷ ایستگاه پروازی برای انجام مناسک حج راهی سرزمین وحی خواهند شد. همچنین زائران کشور اندونزی با اخذ ۱۰۰ هزار و ۵۱ نفر سهمیه برای مناسک حج امسال، به عنوان بالاترین تعداد سهمیه میان مسلمانان جهان بودند که با ورود اولین کاروان این کشور در قالب ۴۱۹ نفر، نخستین زائرانی هستند که وارد مدینه شدند.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی از انتقال نخستین گروه از حجاج ایرانی از صبح یکشنبه از فرودگاه کرمان و سپس فرودگاه امام‌خمینی (ره) به سرزمین وحی در عربستان خبر داد و گفت: پرواز‌های حج امسال از ۱۷ مرکز (ایستگاه پروازی) انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عربستان حج شهدای منا نماینده ولی فقیه در حج و زیارت دفاع از مسجد الاقصی سرپرست حجاج ایرانی حجت الاسلام نواب شرمنده خانواده دست اندرکاران توسط عربستان حج ابراهیمی سرزمین وحی شهدای منا زائران حج سفر معنوی خواهد شد حج امسال هزینه ها موسم حج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۹۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در راستای نشست این کمیسیون طی سفری به ابوظبی با «بن الطوق الماری» وزیر اقتصاد امارات و هیئتی از مدیران اماراتی دیدار کرد، دیداری که در اولین اقدام خود، با امضای ۲ سند همکاری به کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات رسمیت بخشید.

نشست این کمیسیون که پس از ۱۰ سال برگزار شد، حاصل سیاست‌های دولت سیزدهم، مبنی بر رشد و توسعه تجارت با کشورهای همسایه است که به گفته وزیر راه و شهرسازی، با جدیت و عزمی که این نشست برای مدیران دو کشور ایجاد کرده، می‌توان به رشد تجارت بین دو کشور تا سطح ۳۰ میلیارد دلار امیدوار بود.

همچنین طی این نشست، اسناد همکاری مختلفی که در نشست‌های مختلف بین مسؤولان دو کشور برگزار شد، آماده امضا شد که نگاهی به محتوای این اسناد و گفت‌وگوها، خبر از آن می‌دهد که آینده روابط اقتصادی دو کشور، بیش از پیش روشن خواهد بود و نیت بدخواهان تجارت پررونق در خاورمیانه به عمل منتهی نخواهد شد.

یکی از مهم‌ترین تفاهم‌هایی که در این نشست صورت گرفت، موضوع تسریع در انجام مذاکرات و نهایی کردن اسناد همکاری مبادله شده در حوزه‌های مختلف اقتصادی بین دو کشور بود. ایجاد کمیته اقتصادی و بازرگانی با مسؤولیت وزارت صمت ایران و وزارت تجارت خارجی امارات با عضویت سایر دستگاه‌ها در جهت تسهیل همکاری‌های تولیدی و بازرگانی، دانش‌بنیان، تکنولوژی‌های برتر در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی از دیگر سرفصل‌های گفت‌وگو در این نشست بود.

یکی دیگر از تفاهم‌های نشت مذکور، ایجاد و تعیین تیم مشترک کاری در زمینه همکاری‌های صنعتی و گازی بود که این مساله می‌تواند نقشی مهم در اقتصاد هر دو کشور داشته باشد.

سرمایه‌گذاری نهادهای مالی و بانک‌های معتبر اماراتی در بورس بین‌الملل مناطق آزاد ایران و سهام‌داری در این بورس از دیگر محورهای این نشست بود و به نظر می‌رسد این مساله، در صورت محقق شدن، بخشی از چالش کمبود سرمایه در ایران را جبران خواهد کرد.

همچنین در زمینه تجارت تشکیل صندوق مشترک سرمایه‌گذاری با تعیین یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اولیه از سوی هر کدام از طرفین، تشکیل کارگروه مشترک بانکی تحت نظارت بانک‌های مرکزی دو کشور و تشویق بانک‌های تجاری به برقراری و گسترش روابط کارگزاری بانکی بین دو کشور و تشکیل بانک مشترک بین دو کشور که موضوعی مورد علاقه‌مندی و تأکید شیخ منصور بن زائد معاون و نخست وزیر امارات بود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

موضوع ایجاد همکاری بین صندوق‌های ضمانت صادرات دو کشور از دیگر محورهای گفت‌وگو با مقامات اماراتی بود که در صورت اجرایی شدن، زمینه را برای افزایش امنیت فعالیت تجار دو کشور فراهم می‌کند.

ضرورت همکاری طرف اماراتی جهت افتتاح حساب بانکی اشخاص حقیقی ایرانی و نیز شرکت‌های به ثبت رسیده در امارات با سهامداران ایرانی و همچنین ضرورت همکاری طرف اماراتی پیرامون امکان استفاده از خدمات بانکی بین‌المللی نظیر اعتبار اسنادی در مناسبات تجاری بین‌المللی از / به امارات از دیگر زمینه‌های نشست مشترک بذرپاش با وزیر اقتصاد امارات بود.

سرمایه‌گذاری اماراتی‌ها در حوزه نفت و گاز نیز در این نشست مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و حال باید دید که این مساله تا چه حد می‌تواند بازار انرژی منطقه و دو کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایجادکنسرسیوم‌های مشترک اجرایی بین شرکت‌های بزرگ مهندسی دو کشور برای اجرای مشترک پروژه‌های عمرانی داخلی و بین‌المللی به صورت دو یا چند جانبه با توجه به شهرت شرکت‌های ایرانی در کشورهای منطقه و پتانسیل‌های فراوان جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های فنی و مهندسی به ویژه در حوزه عمران و سرمایه‌گذاری مستقیم کشور امارات در حوزه‌های مختلف حمل و نقل و ترانزیت، احداث خطوط ریلی، تأمین لکوموتیو، ایجاد بنادر خشک، توسعه بنادر، ساخت و توسعه فرودگاه‌ها (مهرآباد تهران و اصفهان و ساخت شهر فرودگاهی مشهد)، صنعت گردشگری، نفت، گاز، طرح‌های پالایشگاهی، آب شیرین کن، صنایع معدنی و نوسازی صنایع ایران، انرژی‌های نو و تجدید پذیر، ایجاد نیروگاه‌های برقی و پارک‌های خورشیدی، ایجاد و تولید محصولات گلخانه‌ای، دامپروری و شیلات در استان‌های همجوار نیز بخشی دیگر از این گفت‌وگوها را به خود اختصاص داده بود.

در زمینه صادرات نیز، کاهش فرایندهای طولانی اداری امارات بر سر راه کالاهای صادراتی ایرانی به امارات و نیز کالاهای وارداتی و ترانزیتی و ایجاد کمیته مشترک لجستیک به منظور برنامه‌ریزی و تسهیل فرایندهای صادرات و ترانزیت از طریق خاک دو کشور و نیز انجام مذاکرات فنی برای نهایی کردن این برنامه‌ها و ارائه تضمین‌های لازم به سرمایه‌گذاران اماراتی مورد بحث قرار گرفت.

همچنین در این نشست راه آهن ایران برای حمل هرگونه محموله ریل پسند در سطح منطقه و با عبور از ایران از / به بنادر جنوبی ایران اعلام آمادگی کرد؛ مسأله‌ای که می‌تواند به صورت جدی مورد استقبال فعالان اقتصادی و دولت امارات قرار گیرد.

ایجاد و توسعه تبادل دیجیتال داده‌ها به ویژه اسناد حمل و گمرکی به منظور کاهش تشریفات و ایستایی در مبادی ورودی و خروجی، درخواست رسیدگی به مشکل عدم صدور گواهی مبدا از اتاق بازرگانی و همچنین تاییدیه اسناد توسط وزارت امور خارجه امارات برای کالاهایی که صرفاً توسط امارات تحریم شده و یا کاربری غیرنظامی دارند (ولو گمرک امارات تاییدیه غیرنظامی بودن کالاها را تأیید کرده باشد)؛ نظیر قطعات خودرو یا خودرو سواری که از امارات به ایران صادر و یا از طریق بنادر امارات به ایران صادرات مجدد می‌شود و درخواست اجازه حضور و برپایی غرفه توسط بخش خصوصی ایران در برخی نمایشگاه‌های برگزار شده در مرکز تجارت بین‌الملل دبی (WTC) و ضرورت همکاری این مرکز با طرف‌های ایرانی برای انتخاب مجریان نمایشگاه‌ها به منظور تسهیل حضور شرکت‌های ایرانی از دیگر محورهای این گفت‌وگوها بود که می‌تواند راه‌گشای فعالان اقتصادی دو کشور برای همکاری‌های بیشتر باشد.

بر این اساس می‌توان دریافت که سفر وزیر راه و شهرسازی در رأس هیأتی به امارات برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات، می‌تواند زمینه را برای رشد و توسعه تجارت و همکاری‌های اقتصادی دو کشور ایجاد کند و علاوه بر این فعالان بخش خصوصی در صورت اجرایی شدن تفاهم‌ها می‌توانند با سهولت بیشتری اقدام به تجارت با امارات متحده عربی کنند. موضوعی که بدون شک بر خلاف نیات دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و وزیر راه و شهرسازی طی این سفر توانست این نیات شوم را تا حدودی بی اثر کند؛ امری که بدون تردید، مهم‌ترین دستاورد این سفر به شمار خواهد رفت.

‌ کد خبر 6095103 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • هزینهٔ حج امسال، ۳۰۰ دلار کمتر است
  • پیام تبریک بانک سرمایه به مناسبت دهه فجر
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • تقدیم ۱۰۰۰ شهید جامعه کارگری در مازندران
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟