Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@06:35:59 GMT

اینترنت اکسپلورر با ۲۶ سال خدمت بازنشسته شد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۲۲۵۵

اینترنت اکسپلورر با ۲۶ سال خدمت بازنشسته شد

مرورگر اینترنت اکسپلورر مایکروسافت سرانجام پس از گذشت بیش از ۲۶ سال فعالیت، رسما بازنشسته شد.

به گزارش ایسنا، خبر بازنشستگی مرورگر قدیمی مایکروسافت سال میلادی گذشته اعلام شده بود و اینترنت اکسپلورر که ۱۵ اوت سال ۱۹۹۵ منتشر شده بود، پس از ۲۶ سال و ۱۰ ماه فعالیت، امروز برابر با ۱۵ ژوئن سال ۲۰۲۲ رسما بازنشسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود اینترنت اکسپلورر از همان ابتدا با جنجال همراه شد. این مرورگر ابتدا با ویندوز ۹۵ در اوت سال ۱۹۹۵ عرضه شد اما سپس در نسخه سیستم عامل ویندوز ویژه فروشندگان رایانه گنجانده شد. به این ترتیب هر کسی یک رایانه جدید خریداری می‌کرد، دستگاهش یک نسخه از مرورگر وب مایکروسافت داشت که در آن نصب شده بود و به صورت برنامه پیش فرض برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌شد. این اقدام مایکروسافت را در آمریکا به دردسر انداخت و این شرکت را با یک شکایت ضد انحصارطلبی موفق روبرو کرد و مجبور شد به سازندگان رایانه اجازه دهد مرورگرهای وب مورد نظرشان را در دستگاه‌هایی که عرضه می‌کنند، نصب کنند.

اینترنت اکسپلورر ۶ در سال ۲۰۰۱ همزمان با حل و فصل نهایی پرونده ضد انحصارطلبی مایکروسافت منتشر شد و تا چند سال بعد، به‌روزرسانی مهمی نداشت.

اینترنت اکسپلورر تا آن زمان مرورگر وب برتر بود و مایکروسافت تصور کرد موفقیت این مرورگر می‌تواند ادامه پیدا کند. کنترلهای اکتیو ایکس، یکی از دلایل تصور این شرکت بود. این قابلیت از سال ۱۹۹۶ در اینترنت اکسپلورر استفاده شد و اگرچه این قابلیت باعث شد اینترنت به تجربه غنی‌تری تبدیل شود اما تقریبا بلافاصله به یک کابوس امنیتی تبدیل شد که اینترنت اکسپلورر هرگز نتوانست از آن رهایی پیدا کند.

سپس در سال ۲۰۰۴ فایرفاکس موزیلا یکی از نخستین پروژه‌های کد باز مهم در اینترنت، منتشر شد و امکان مرور وب در پنجره‌های مختلف را عرضه کرد بدون این که آسیب پذیریهای کنترل اکتیو ایکس را داشته باشد.

با استقبال کاربران از فایرفاکس و چند سال بعد، ورود مرورگر کروم گوگل، اینترنت اکسپلورر امکانات جدید چندانی عرضه نکرد تا این که در سال ۲۰۰۷، اینترنت اکسپلورر ۷ عرضه شد اما تا آن زمان تقریبا خیلی دیر شده بود. اینترنت اکسپلورر زیر سایه فایرفاکس و کروم رفت و از اوجی که زمانی در بازار مرورگرها داشت، به پایین‌ترین حد تنزل کرد.

مایکروسافت در سال ۲۰۱۵ مرورگر جدید مایکروسافت ایج را منتشر کرد و از کاربران اینترنت اکسپلورر خواست به این مرورگر مهاجرت کنند؛ به خصوص کاربرانی که همچنان ویندوز ایکس پی با اینترنت اکسپلورر ۶ را با وجود حفره‌های امنیتی ترمیم نشده استفاده می‌کردند که عمدتا شرکتها و موسسات بودند.

بر اساس گزارش وب سایت تِک رادار، سرانجام مایکروسافت پس از پایان دادن به پشتیبانی از ویندوز ایکس پی، سال میلادی گذشته اعلام کرد اینترنت اکسپلورر برای همیشه بازنشسته می‌شود. پایان دوران این مرورگر سرانجام فرا رسید و اینترنت اکسپلورر که زمانی قدرتمندترین مرورگر وب بود، دیگر در اکثر سیستمهای عامل پشتیبانی نمی‌شود و تنها به‌روزرسانی‌های بسیاری محدودی برای بعضی از خدمات سازمانی دریافت خواهد کرد که مایکروسافت تحت تعهدات قراردادی، مجبور است رعایت کند.

تماشاخانه ببینید| ۸ کشته در آتش سوزی کافه‌ای در اندیشه تهران / ترکیدن بادکنک حاوی گاز هلیوم علت اولیه آتش سوزی یک مطالبه عمومی؛ مردم با جدیت بخواهند/ جان‌مان در خطر است؛ «ساس مکز» می‌خواهیم (فیلم) فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اینترنت اکسپلورر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۲۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هرچند وقت یک‌بار گزارشی از ضریب نفوذ اینترنت ثابت، سیار و تلفن همراه در کشور منتشر می‌کند و در گزارشی که به تازگی توسط این سازمان منتشر شده، به بررسی وضعیت اینترنت ثابت و سیار وضعیت شبکه ارتباطی کشور پرداخته شده است.  

براساس این گزارش نفوذ اینترنت پهن باند ثابت از ۱۳/۰۸ درصد در پاییز سال ۱۴۰۱ به ۱۲/۹ درصد در پاییز سال ۱۴۰۲ رسیده است. همچنین ضریب نفوذ پهن باند سیار با رشد قابل توجهی روبه رو بوده است. درواقع ضریب نفوذ  پهن باند سیار در پاییز دوسال گذشته (۱۴۰۱) از ۱۲۰/۸۷  به ۱۲۷/۷۷ پاییز در سال گذشته رسیده است که حکایت از رشد ۵/۷۱  درصدی در این حوزه دارد.

همچنین در بخش دیگری از این گزارش به وضعیت شکایت ثبت شده در حوزه ثابت و سیار در سامانه ۱۹۵ هم اشاره شده است که ۷۵ درصد شکایت ها متعلق به حوزه ثابت بوده و ۲۵ درصد شکایت‌ها به حوزه سیار تعلق دارد.

از سوی دیگر در این گزارش به تعداد سایت‌های ۵G اپراتورهای ارتباطی تا پایان پاییز سال گذشته هم پرداخته شده که بر اساس آن تاکنون ۸۰۷ سایت نسل پنجم که متعلق به اپراتور دوم تلفن همراه است در کشور ایجاد شده است.

دیگر خبرها

  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط
  • غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت
  • مهمترین اخبار هشتم اردیبهشت/تعیین تکلیف عرضه اینترنتی دارو