Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان قزوین افزایش ۱۰ برابری اعتبارات حوزه آب در استان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، رضا افلاطونی بعدازظهر امروز در نشست هم‌اندیشی بهره‌وری آب با رویکردهای دانش بنیان و اشتغال‌آفرین که در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به کمبود روزافزون آب و بروز پدیده خشکسالی باید احیای منابع زیرزمینی آب از طریق توسعه آب‌خوان و اجرای طرح‌های آبخیزداری در دستور کار وزارت نیرو قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: متاسفانه در دهه‌های اخیر استان قزوین از آب‌های سطحی خود آنچنان بهره نبرده و کشاورزان ما نتوانسته‌اند به حق خود در استفاده از این نوع آب‌ها برسند. در حالی که قزوین استانی با رودخانه‌های بسیار است که از ظرفیت هیچ‌کدام از این رودخانه‌ها در استان قزوین به شکل مناسبی بهره‌برداری نشده است.

افلاطونی با اشاره به وجود رودخانه‌های پرآبی مثل خررود و شاهررود در استان قزوین ادامه داد: با وجود عبور مسیر این رودخانه‌ها از درون استان، استفاده کشاورزان ما از این رودها بسیار اندک است و برکات این رودخانه‌ها عاید استان‌های همجوار می‌شود.

وی یادآور شد: با این وجود اصلاح و تغییر الگوی کشت برای سازگار کردن زراعت با بحران آب و خشکسالی توسط سازمان جهاد کشاورزی انجام شده و الگوی کشت جدید با محوریت حذف کشت‌های پرآب‌بر و با ارزش افزوده اندک در دستور کار قرار گرفته است چرا که حفظ منابع آب زیرزمینی برای استان ما اهمیت حیاتی دارد.

افلاطونی با اشاره به مصوبات سفر اخیر ریاست‌جمهوری به استان تصریح کرد: یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان قزوین افزایش 10 برابری اعتبارات حوزه آب در استان است که باید به بهترین نحو از آن برای احیای کشاورزی در دشت قزوین بهره بگیریم.

اعتبارات آبخیزداری در استان قزوین ناچیز استبی توجهی 14 هزار میلیارد تومانی دولت به اعتبارات آبخیزداریجذب مناسب اعتبارات آبخیزداری و آبخوان‌داری خوزستان منجر به تقویت منابع طبیعی منطقه می‌شود

فرمانده قرارگاه امنیت غذایی استان قزوین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه مدیریت کم‌آبی در حوزه کشاورزی به اقدامات مختلف نیاز دارد، گفت: در این میان باید به کشاورزی حفاظتی و توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر بیشتر از گذشته توجه کنیم. ضمن اینکه کشت نشایی و کشت دیم با کمترین میزان خاک‌ورزی را باید در دستور کار بگذاریم.

افلاطونی با انتقاد از مهجور ماندن کشت گلخانه‌ای در استان قزوین افزود: با توجه به اینکه بزرگ‌ترین شهرک گلخانه‌ای را در نودهک تاکستان داریم، با این حال درصد اندکی از کشت ما به محصولات گلخانه‌ای اختصاص دارد که این رویه باید برعکس شود و سهم کشاورزی گلخانه‌ای باید بیشتر از کشاورزی روی زمین باشد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: احیای منابع زیرزمینی آب کشاورزی احیای منابع زیرزمینی آب کشاورزی استان قزوین رودخانه ها گلخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۲۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف درخشان اظهار کرد: عملیات مبارزه با انواع ملخ در مزارع کشاورزی این استان به پنج هزار هکتار خواهد رسید.

وی افزود: از ابتدای عملیات مبارزه تاکنون کل سطح سمپاشی بر علیه انواع ملخ‌های بومی در استان دو هزار و ۱۰۰ هکتار بوده است.

وی اظهار داشت: از اواخر اسفند ماه ۱۰ اکیپ ردیابی و دیدبانی در همه مناطق با سابقه آلودگی فعال شده که با شناسایی کانون‌های آلوده با تراکم قابل مبارزه و پایش مستمر این مناطق، عملیات مبارزه از پوره سن ۲ در مناطق طارم سفلی از ۱۴ فروردین ماه آغاز و تا قبل از بالدار شدن و پراکنده شدن ملخ‌ها و ایجاد خسارت به مزارع و باغات جلوگیری شده است.

وی خاطر نشان کرد: قزوین دارای اماکن دائمی انواع ملخ‌های بومی بویژه ملخ مراکشی در بخش طارم سفلی و انواع ملخ‌های شاخک بلند و بی بال البرز و ایتالیایی و شکم بادمجانی در بخش‌های الموت و مرکزی قزوین و بخش‌هایی از شهرستانهای آبیک و البرز و تاکستان است.

درخشان خاطر نشان ساخت: خوشبختانه بدلیل کنترل به موقع آفت در سال گذشته در هر سه استان گیلان، زنجان و قزوین که دارای مرزهای مشترک و کانون‌های آلوده به ملخ مراکشی هستند که در سال جاری مناطق آلوده کاهش چشمگیری داشته و پیش بینی می‌شود سطح مبارزه با این آفت در بخش طارم سفلی نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کاهش یابد.

وی اضافه کرد: در مقابل در بخشهای رجایی دشت و رازمیان و معلم کلایه شاهد افزایش تراکم ملخ‌های شاخک بلند و بی بال البرز هستیم که مبارزه در این مناطق نیز از ۱۵ فروردین شروع شده و تا اوایل خرداد ادامه خواهد داشت.

درخشان یادآور شد: ملخ‌ها به دلیل دارا بودن ویژگی خاص همچون قدرت ازدیاد و جابجایی بالا، پلی فاژ بودن بطوریکه از هر سبزینه ای می‌توانند تغذیه کنند و همچنین شدت تغذیه‌ای بالا به عنوان مهمترین و خطرناک‌ترین آفت محصولات کشاورزی شناخته شده‌اند و جزو آفات عمومی تقسیم بندی می‌شوند که کنترل آن بر عهده دولت است.

به گفته وی؛ در سال گذشته سطح مبارزه با انواع ملخ‌های بومی در استان هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است.

کد خبر 6091199

دیگر خبرها

  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • کلنگ‌زنی مینی پالایشگاه دهدشت با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • زیمبابوه به صنعت کشاورزی و دارویی ایران نیازمند است
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • نمره صفر رئیس شورای شهر به سازمان فرهنگی شهرداری قزوین
  • رشد اعتبارات سفر دولت در استان سمنان/ واحدهای تولیدی جان گرفتند