Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از روزنامه شهروند، شکایت و گله پیش هر که می‌برند، دست خالی و ناامیدتر از گذشته برمی‌گردند سر خانه اول. «هر کسی از گردن خودش رد می‌کند.» ترس عزادارشدن دارند؛ واهمه تکرار کابوس «متروپل». سقف‌ خانه‌شان دیگر امن نیست برای نفس کشیدن و از ترس داغ نماندن بر دل‌شان به چادرهای مسافرتی رو آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار گفته بروید «شیرین‌شهر»». نام «شیرین‌شهر» داد مرد میانسال همسایه را درمی‌آرود. «آنجا جای زندگی‌ است؟! خانه دارد، اما هیچ‌کسی آنجا نمی‌رود. فرماندار خانواده‌اش را آنجا می‌برد؟» مرد همسایه دو سالی بود از خانه‌ به‌ دوشی رها شده بود. مردی که  زن و چهار کودکش را زیر سقف یکی از همین خانه‌ها آورده برای دمی آساییدن. «از خدای‌شان است ما خالی کنیم تا ساختمان را بریزند پایین و ماجرا تمام شود.» دستانش را روی سر سایبان چشم می‌کند و به خانه‌های در حال فروریختن اشاره می‌کند. «ساختمان را بریزند پایین ما بی‌خانه می‌شویم. ۸۰-۷۰ خانوار می‌مانند و یک زمین خالی.»

زنی از چادر مسافرتی بیرون می‌زند تا قهوه‌ عربی را به اطرافیان تعارف بزند. «ما هنوز داریم قسط وام خرید همین خانه‌ها را می‌دهیم.» دادوبیداد اهالی تمام فضا را به اسارت خود می‌برد. یکی از قسط‌های نداده می‌نالد و آن یکی «باوی» را نفرین می‌کند. «ما حاضریم «ملاثانی» و روستاهای اطراف برویم، اما «شیرین‌آباد» نه.»

ما هنوز داریم قسط وام خرید همین خانه‌ها را می‌دهیم. داد و بیداد اهالی تمام فضا را به اسارت خود می‌برد. یکی از قسط‌های نداده می‌نالد و آن یکی «باوی» را نفرین می‌کند. «ما حاضریم «ملاثانی» و روستاهای اطراف برویم، اما «شیرین‌آباد» نه.

فیلم‌های «عدالت۲» به استرالیا و قاره دور رسیده
دوست و فامیل و آشنا هرکجای دنیا داشتند از «عدالت۲» برایش فیلم فرستادند. یکی برای آشنایش در آلمان فرستاده. آن یکی پسرخاله‌هایش آمریکا هستند و فیلم‌های ترک‌های مجتمع را دیده‌اند. پسرعمه‌های آن یکی سال‌هاست رفته‌اند استرالیا و حالا خبر از وضعیت مجتمع «عدالت۲» دارند. «فیلم‌ها را برای دوست و آشنا در کشورهای دیگر فرستادیم آنها پخش کنند شاید مسئولان اینجا پیگیر شوند.»

چندتایی تصمیم گرفته‌اند بساط چادرها را جمع کنند و به خانه‌هایشان برگردند. «تا در بوق و کرنا نکنیم مسئولان شهری به خودشان نمی‌آیند.» یکی از مردهای ساکن مجتمع با دست به گوشه‌ای از خیابان «آذین» اشاره می‌کند. «دادگاه همین‌جاست ۵ دقیقه با ماشین با ما فاصله دارد. چرا دادستان رأی ویژه صادر نمی‌کند تا افرادی که این مجتمع را ساخته‌اند، دستگیر شوند؟»

همگی بر این مسأله اتفاق نظر دارند که چرا دادگاهی ضرب‌الاجل تشکیل نمی‌شود تا سازنده‌ها بگویند چطور این ساختمان را بالا برده‌اند. «خود فرمانداری، شهردار و دادستان خانواده‌شان را می‌آورند اینجا زندگی کنند؟»

یکی از مردها بهار بیشتری به خود دیده و مویی سفید کرده. آنقدر داد زده که خش افتاده به صدایش. «دو تا آجر می‌گذاری دم خانه‌ات شهرداری گیر می‌دهد، پس چطور این ساختمان بالا رفته؟ ناظر کار چه کسی بوده؟ یعنی هیچ گزارشی از این ساختمان برای شهرداری و نظام مهندسی نرفته یا همه کور و کر و لال شده بودند؟»

در میانسالی دوباره باید خانه‌ به‌ دوشی کند و این برایش خیلی سنگین است. داروندارش را داده برای خرید همین سقف. به دوست و آشنا رو زده برای جمع‌کردن پول خرید خانه و حالا همه‌چیز روی هواست. «مسئولان طوری اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند انگار این ساختمان روی نقشه اهواز نبوده جای دیگر ساختند و آوردند اینجا.»

چرا «باوی» دستگیر نمی‌شود؟
به روایت ساکنان ۶۰درصد سازه ایراد دارد، اما عده‌ای مدعی‌اند اتفاق خاصی نیفتاده. یکی دو تا بتن شکسته است که چیز مهمی نیست. تعدادی هم ترک به ساختمان افتاده که اگر ساختمان نما شود، این ترک‌ها به چشم نمی‌آید. «اینها می‌دانند «باوی» کجاست، کار و محل زندگی‌اش کجاست. «دوسال است ما اینجا ساکن شدیم، اینها فقط می‌خواهند اینجا را تخریب کنند تا همه چیز تمام شود، اما اینکه کی بسازند معلوم نیست.» دو سال پیش او هم از «ملاثانی» راهی خیابان «آذین» شد تا در خانه خودش زندگی کند.

«می‌رویم فرمانداری «باوی» زودتر از ما آنجا بوده. رفته بود برای خاکریز زدن (اصطلاحی عامه میان اهوازی‌ها).» ساکنان مجتمع معتقدند دست «باوی» با عده‌ای وصل است که از او حمایت می‌کنند. ««باوی» سنگ‌اندازی می‌کند که کارهای اداری پیش نمی‌رود. این آدم را بازداشت کنند تا کارها پیش برود و به نتیجه برسد.»


مدرسه دخترانه محله پناه اهالی
خبر ناامن بودن مجتمع «عدالت۲ »که رسانه‌ای شد، فرمانداری، استاندار، شهردار و … رفتند سری به ساکنان مجتمع بزنند. «حتی نماینده رئیس‌جمهوری هم آمد. پلاک‌ها، طبقات و نام ساکنان را ثبت کردند و یک لیست نوشتند.»

همین رفت‌وآمدها کمی امیدوارشان کرده که صدایشان شنیده شده و شاید کسی کاری براشان انجام دهد. «بدبختی که یکی دو تا نیست. هر بار از آسمان یک بلایی سرمان نازل می‌شود. لیست نوشتند اما می‌گویند به کسانی که از تعاونی شرکت خانه خریدند خانه می‌دهند. بدبخت کسی که از فرد خانه خریده، چه خاکی سرش بریزد؟» سوالی که تنها یک جواب تا امروز داشته؛ ما کاری برایشان نمی‌توانیم کنیم.

اینکه ساخت‌وساز و زیرسازی مجتمع غیراصولی و غیرقانونی بود دیگر برای همه محرز شده. مدرسه دخترانه نزدیک مجتمع پناه بی‌خانمان‌شده‌های «عدالت۲» شده است. «مدیر مدرسه راضی‌شده اهالی فعلا آنجا ساکن شوند.» ساکنان از مسئولان شهرشان گلایه دارند. گلایه از اینکه در این مصیبت فکری به حال‌شان نمی‌کنند. «فرماندار و استاندار نمی‌توانستند تاکید کنند این مدرسه چند ماه در اختیار اهالی باشد تا سروسامان بگیرند؟»

۸۰خانوار ساکن ساختمان نیمه‌کاره ۱۵۴واحدی
چند روزی است سقف خانه‌های‌شان به قدوقامت چادرهای مسافرتی درآمده. از کمی دورتر ساختمان سفید بدقواره را به نظاره نشسته‌اند. دمای ۵۰درجه اهواز هم حریف اهالی نشده برای پناه بردن به سقف‌های دلهره‌آور «عدالت ۲». تیک‌تاک‌های ثانیه‌شمار ساعت‌ها دلشوره می‌اندازند به دل چادرنشینان ۳۰۰دستگاه اهواز. تیک‌تاک‌هایی آمیخته به دلشوره آواری دیگر شاید نه به تلخی متروپل.

ساختمان عدالت ۲ قد کشید تا کام برخی را شیرین کند از صاحبخانه شدن. ساختمان بدهیبتی که قرار بود تا ۶طبقه خودش را بالا بکشد، اما وسوسه امانش را برید و هشت طبقه شد. تعاونی بیمارستان ابوذر، بانی قد کشیدن عدالت ۲ شد در میانه ۳۰۰ دستگاه اهواز. ساختمانی که پایان کار به خود نمی‌بیند. ساختمان نیمه‌کاره ۱۵۴واحدی اما سقف‌شده برای ۸۰ خانوار.

زیاده‌خواهی سازنده به سنگین‌کردن بار ساختمان خلاصه نشده و مغازه‌ها از هشت خودشان را به ۱۶ مغازه رسانده‌اند برای سود بیشتر سازنده. مغازه‌هایی که فضای لابی ساختمان را به نام خود زده‌اند برای رونق جیب سازنده.

سال ۹۳-۹۲ در میانه خیابان «آذین» قد کشید، ساختمانی که گفته می‌شود تمام تاسیساتش  ایراد دارد و کارشناسان آنها را تایید نمی‌کنند. عدالت ۲ تزیین‌شده با کابل‌هایی که برق صلواتی را به خانه‌ها می‌برند. اداره گاز هم صحه گذاشته بر ایمن‌نبودن ساختمان و مناسب‌نبودن لوله‌های به کار رفته در ساختمان.

زیاده‌خواهی سازنده به سنگین‌کردن بار ساختمان خلاصه نشده و مغازه‌ها از هشت خودشان را به ۱۶ مغازه رسانده‌اند برای سود بیشتر سازنده. مغازه‌هایی که فضای لابی ساختمان را به نام خود زده‌اند برای رونق جیب سازنده.

سکونت از سرناچاری!
چهارصدونه ساختمان ناایمن کنایه زده‌اند به متروپل که در اهواز جاخوش کرده‌اند. به روایت رئیس سازمان آتش‌نشانی یک‌هزار و ۲۵۰ ساختمان با ناایمنی متوسط‌اند و ۴۴۶ مورد ساختمان با ناامنی کم. در میان خطرناک‌ها نام‌هایی چون سیتی‌سنتر مهزیار، پاساژ فردوسی، سیتی‌سنتر خلیج‌فارس، پاساژ کارون و پارکینگ طبقاتی مهزیار به چشم می‌خورد. اگرچه پاساژ علیاری و فرهنگسرای سینما، بیمارستان رازی، بیمارستان امیرکبیر و بیمارستان سلامت هم جزو خطرناک‌ها نام برده شده‌است.

نام‌هایی که شبکه‌های اجتماعی را پُر کرد از واکنش شهروندان. رئیس کمیسیون حقوقی و املاک شورای شهر اهواز اما به این نام‌ها واکنش نشان داد. او به آمار ارایه‌شده انتقاد داشت. او گفته بود که ادعا شده ۳۶۰ ساختمان شبیه به متروپل در اهواز وجود دارد. «ادعایی که اگر نتوان ثابت کرد، می‌تواند به دلیل ایجاد جو ناامنی در شهر مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد.

بنا به گفته رئیس سازمان نظام فنی مهندسی خوزستان اسکلت و سفت‌کاری ساختمان در سال ۹۲ تمام شده. کوروش خواجوی گفته بعضی از قسمت‌های این ساختمان توسط مالکان در سال ۹۷ نازک‌کاری شده است. خواجوی از ساختمان «عدالت۲» به‌عنوان کارگاه ساختمانی که تنها ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی به خود می‌بیند نام برده. دستگاه‌های خدمات‌رسان (آب، برق، گاز و…) به این ساختمان انشعاب نداده‌اند. انشعابات آب، برق و… ساختمان غیرقانونی است.

«عدالت۲» با گذشت حدود هشت سال هنوز پایان‌کاری به خود نمی‌بیند، اما سقف خانه‌ها شده مأمن اهالی. خواجوی معتقد است ساکنان از سرناچاری این ملک را خریده‌اند. به اعتقاد او از ظواهر ساختمان هم می‌توان پی برد این مجتمع قابل سکونت نیست.

پای چند بازنشسته در میان است!؟
«تعاونی بیمارستان ابوذر هیچ  ارتباط حقوقی با بیمارستان ابوذر و دانشگاه ندارد.» به گفته مدیر روابط‌ عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز چند نفر از بازنشستگان بیمارستان ابوذر اهواز به‌طور قانونی موفق به دریافت مجوز تعاونی مسکن می‌شوند. به گفته علیرضا نجفی این افراد به صورت خصوصی اقدام به فعالیت می‌کنند. گویا استفاده از پسوند بیمارستان ابوذر صرفا به دلیل ارتباط کاری بازنشستگان موسس تعاونی با این بیماستان است و بس.

ساختمان «عدالت۲» سال ۹۲ هم خبرساز شده، البته به دلیل فرونشست فندانسیون. اما در کمال حیرت شهردار وقت به نامه‌نگاری با سازمان فنی و مهندسی و سبک‌سازی و رفع خطر اکتفا کرده است. چون بنابر اظهارات شهردار فعلی این ساختمان همچنان پایان‌کار ندارد.


خرید، کرایه یا پرداخت پول به نرخ روز!
«عدالت۲»، ساختمانی گره خورده با میلگردهای پوسیده، ستون‌های فرسوده و ترک خورده و راه‌پله‌های بدون حفاظ. به گفته شهردار منطقه ۸ شهرداری اهواز این ساختمان در سال ۸۷ پروانه ساخت‌وساز گرفته است. «محمدرضا قنواتی» به «شهروند » می‌گوید: «از سال ۹۰ تا ۹۴ توقف عملیات آن صادر شد. اگرچه مالک بی‌توجه به اخطارها، ساخت‌وساز را ادامه داده است.»

«قنواتی» استحکام ساختمان را قابل قبول نمی‌داند. «چاله آسانسور حفاظ ندارد. دور راه‌پله‌ها در زیرزمین حفاظ نیست. برق در چاله آسانسور آویزان مانده و  انشعابات غیرمجاز است.» دو شاید هم سه روز پیش بود که «عدالت۲» حکم تخلیه‌اش را گرفت. حکمی که منطقه ۸ شهرداری اهواز برای پلمپ ساختمان صادر کرد. «تخلیه مجتمع را به تمام ساکنان و مالک ساختمان ابلاغ کردم، چراکه این ساختمان از نظر ما محیط کارگاهی و خطرناک است.»

به گفته «قنواتی» ساکنان با شرایط به وجود آمده انتظار دارند شهرداری، استانداری برای  آنها خانه بخرد. «در شرایط مشابه و با در نظر گرفتن ناایمن بودن ساختمان مالک موظف به خرید خانه‌ برای ساکنان است. در چنین شرایطی مالک موظف به است یا برای ساکنان خانه کرایه کند یا  پول‌شان را به روز پرداخت کند.»

کد خبر 683616 برچسب‌ها متروپل آبادان حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: متروپل آبادان حوادث ایران بیمارستان ابوذر مغازه ها عدالت ۲ خانه ها آن یکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی

حساسیت در فصل بهار از بزرگترین چالش‌هایی است که افراد در این فصل تجربه می‌کنند و شناختن محرک‌های حساسیت‌زا و راهکارهای بهبود علائم می‌تواند کمک موثری به افراد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آلرژی بهاره، حساسیت بهاره، رینیت آلرژیک فصلی و تب یونجه دیگر اسامی هستند که برای حساسیت فصل بهار عنوان می‌شوند؛ با شروع فصل بهار درختان، گل‌ها و علف‌های هرز شروع به گرده‌افشانی در هوا می‌کنند و استنشاق این گرده‌ها در برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد علائم حساسیت فصل بهار شود.

در طول فصل بهار درختان و گل‌ها شروع به آزاد کردن گرده در هوا می‌کنند. استنشاق این گرده‌ها می‌تواند باعث بروز علائم آلرژی شود.

علائم آلرژی به دو شکل ظاهر می‌شود:

فصلی: علائم در فصل بهار و تابستان و در پاسخ به گرده گیاهان یا اسپور قارچ‌ها ایجاد می‌شود. دائمی: علائم در تمام طول سال وجود دارد، علل ایجاد کننده آن می‌تواند گرد و غبار، حیوانات خانگی، قارچ وسوسک‌ها باشد.

دلیل اینکه به آلرژی بهاری، تب یونجه می‌گویند، این است که در گذشته در ماه‌های گرم سال، یعنی همان زمانی که علائم آلرژی ظاهر می‌شود، کشاورزان یونجه‌ها را درو می‌کردند؛ مقدار گرده گیاهان به طور مشخصی در روزهایی که باد می‌وزد، در هوا بیشتر است، اما این مقدار در روزهای بارانی کمتر می‌شود.

علائم آلرژی بهاری

علائم حساسیت فصلی از خفیف تا شدید متغیر و بعضی از شایع‌ترین علائم آن شامل موارد زیر است:

عطسه گرفتگی یا آبریزش بینی چشمان اشک آلود و قرمز خارش گوش، بینی، دهان، چشم‌ها احتقان گوش ترشحات پشت بینی سرفه تنگی نفس سردرد تنفس صدادار نشانه‌های حساسیت فصل بهار

در بدن افراد مبتلا به حساسیت بهاری آنزیمی ترشح می‌شود که باعث متورم شدن بافت‌ها و گشاد شدن عروق خونی می‌شود، این آنزیم باعث بروز مشکلات تنفسی، شوک و حمله قلبی است و علت همه واکنش‌هایی که در نتیجه حساسیت فصلی به وجود می‌آید همین آنزیم است، که میزان این آنزیم در زن‌ها بیشتر از مردها است‌.

در بدن این افراد هیستامین نیز ترشح می‌شود که علت اصلی آبریزش بینی و آبریزش چشم است و با توجه به اینکه چه ماده‌ای باعث به وجود آمدن آلرژی یا همان حساسیت فصلی شده است علائم آن می‌تواند متفاوت باشد؛ به طور کلی واکنش‌های آلرژیک می‌تواند در سینوس‌ها، راه‌های هوایی، پوست، روده، چشم و بینی رخ دهد و باعث تولید بیش از اندازه موکوس، عطسه کردن، آبریزش بینی، آبریزش چشم، تحریک گلو، کاهش تمرکز، سیاهی زیر چشم، خارش چشم، گوش و بینی، سرفه، کهیر (موارد نادر)، نوسانات خلقی و فشار خون پایین شود.

حساسیت پوستی فصل بهار

یکی از انواع آلرژی، حساسیت پوستی است که افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند، حساسیت پوستی سه نوع دارد که هرکدام علائم متفاوتی دارند.

اگزما

آتوپیک درماتیت یا اگزما یکی از انواع حساسیت‌های پوستی است، که بیشتر بین کودکان شایع است، علائم آن شامل قرمزی، خارش و خشک شدن پوست است و زمانی که یک عفونت در پوست اتفاق بیفتد ممکن است به شکل جوش‌های کوچک که یک مایع سفید رنگ یا زرد درون آن است روی پوست بدن ایجاد شوند.

کهیر

تاول‌های متورم و قرمز رنگ از علائم کهیر است، کهیر حاد در کمتر از شش هفته برطرف می‌شود، اما اگر بیشتر از شش هفته زمان ببرد کهیر مزمن است.

درماتیت تماسی

علائم این نوع از حساسیت پوستی شامل سوزش، خارش، قرمزی و ایجاد تاول روی پوست است، در زمان تماس با یک ماده حساسیت‌زا ایجاد می‌شود شامپو، تماس پوست با صابون و یا بیش از حد قرار گرفتن در معرض آب می‌تواند درماتیت تماسی را ایجاد کند.

درمان آلرژی و حساسیت فصلی

مهم‌‎ترین قسمت در درمان آلرژی، یافتن علت و به عبارتی پیدا کردن آن مواد آلرژی‌‎زا است، در درمان خانگی حساسیت فصلی توصیه می‌شود:

در و پنجره‌های محل زندگی خود را ببندید. تا حد امکان مدت زمان کمتری را خارج از خانه سپری کنید. زمان خارج شدن از منزل از ماسک استفاده کنید. از هرگونه دود دوری کنید. از میوه، سبزیجات و غذاهای مناسب برای آلرژی استفاده کنید.

راهکارهای متعددی در جهت درمان حساسیت فصلی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به استفاده از میوه و سبزیجات تازه و دوری از آلودگی اشاره کرد.

در صورت شدت علائم حساسیت‌های فصلی و درمان نشدن توسط روش‌های خانگی، لازم است به پزشک مراجعه و درمان دارویی را آغاز کنید، درمان دارویی می‌تواند شامل استفاده از داروهای زیر باشد:

استفاده از داروی آنتی‌هیستامین قرص ایروکاست که ‬ برای حساسیت‌های فصلی و آسم تجویز می‌‎شود. داروی هیدروکسی زین که بیشتر برای خارش و آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروی کتوتیفن، این دارو برای سرماخوردگی و حساسیت‌ها به‌کار برده می‌شود. غذاهای تشدیدکننده آلرژی

اگر آلرژی دارید، از مصرف این غذاها آلرژی‌زا اجتناب کنید:

الکل کافئین لبنیات شکلات، قند و شیرین کننده‌های مصنوعی بادام زمینی غذاهای فراوری شده خربزه موز خیارها دانه‌های آفتابگردان حلزون صدف‌دار آب‌میوه بطری بابونه گندم، سویا درمان خانگی حساسیت بهاری

علاوه بر مواردی که گفته شد، می‌توان اقدامات زیر را برای بهبود علائم آلرژی در منزل انجام داد:

شست‌وشوی بینی با محلول سالین: با خارج کردن موکوس اضافی در مجرای بینی، احتقان و گرفتگی بینی را کم می‌کند. بخور گرم: با نرم کردن راه هوایی بینی باعث رفع گرفتگی آن می‌شود. طب سوزنی: برخی تحقیقات نشان داده طب سوزنی می‌تواند در برطرف کردن علائم مؤثر باشد. کد خبر 748657

دیگر خبرها

  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • دانشکده طراحی سوئیس: مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید، در خانه به اندازه واقعی می رسند! (+عکس)
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • گردباد در نبراسکای آمریکا منازل مسکونی را ویران کرد