Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-27@18:20:35 GMT

پایبندی اوپک به برآورد پیشین درباره تقاضای نفت در ۲۰۲۲

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۳۵۹۵

پایبندی اوپک به برآورد پیشین درباره تقاضای نفت در ۲۰۲۲

دبیرخانه اوپک در تازه‌ترین گزارش ماهانه پیش‌بینی خود مبنی بر اینکه تقاضای نفت در سال ۲۰۲۰ میلادی از سطح پیش از شیوع ویروس کرونا فراتر می‌رود را حفظ کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به پیش‌بینی خود مبنی بر اینکه تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۲ از سطح پیش از شیوع ویروس همه‌گیر کرونا فراتر خواهد رفت، پایبند ماند، اما در عین حال اعلام کرده است: تنش‌های مسکو - کی‌یف و تحولات شیوع ویروس کرونا ریسک‌های قابل‌توجهی به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوپک در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود که روز سه‌شنبه (۲۴ خردادماه) منتشر شد پیش‌بینی کرد که تقاضای جهانی برای نفت خام در سال ۲۰۲۲، ۳ میلیون و ۳۶۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد و روند بهبود از رکود سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت.

تنش‌های روسیه و اوکراین قیمت‌های جهانی نفت خام را برای مدتی کوتاه طی ماه مارس به بالای ۱۳۹ دلار برای هر بشکه، بالاترین رقم از سال ۲۰۰۸ رساند و فشارهای تورمی را تشدید کرد.

قرنطینه‌ها برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در چین اکنون رشد تقاضای نفت را کند کرده است.

اوپک در گزارش ماه ژوئن که به بررسی ماه پیش از آن می‌پردازد، (ماه مه) آورده است: با نگاهی به آینده، تحولات ژئوپلیتیک کنونی و شیوع همراه با تردید ویروس کرونا در پایان نیمه دوم سال جاری میلادی، همچنان ریسک قابل‌توجهی برای بهبود پیش‌بینی‌ها به شمار می‌آید.

بر اساس این برآورد، احتمال می‌رود فشارهای تورمی ادامه یابند و حل مسائل ژئوپولیتیک با تردید بسیاری روبه‌روست، با این وجود، تقاضا برای نفت خام در نیمه دوم امسال تا حدودی شرایط مطلوبی خواهد داشت.

اوپک انتظار دارد که مصرف جهانی نفت خام در سه ماهه سوم، مطابق با پیش‌بینی‌های گذشته، از مرز ۱۰۰ میلیون بشکه در روز فراتر می‌رود و میانگین این رقم در سال ۲۰۲۲ به ۱۰۰ میلیون و ۲۹۰ هزار بشکه در روز و بالاتر از مقدار پیش از شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹ میلادی خواهد بود.

اوپک پیش‌بینی خود درباره نرخ رشد اقتصاد جهانی امسال را روی رقم ۳.۵ درصد نگه داشت و ادامه داد که روند کاهشی معنادار و ظرفیت برای روند افزایشی تا حدود زیادی محدود است.

پس از انتشار این گزارش، قیمت نفت همچان به روند افزایشی خود ادامه داد و در یک بازه زمانی بیش از ۱۲۳ دلار برای هر بشکه هم معامله شد.

گام افزایشی اوپک‌پلاس

تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک موسوم به ائتلاف «اوپک‌پلاس» پس از کاهش بی‌سابقه‌ عرضه نفت خام خود در بدترین دوره شیوع ویروس کرونا طی سال ۲۰۲۰ میلادی، اکنون در حال تسهیل آن توافق کاهش تولید هستند.

ائتلاف اوپک‌پلاس در تازه‌ترین گردهمایی ویدوکنفرانسی خود در دوم ژوئن (۱۲ خردادماه) شرایط را برای تسهیل بیشتر توافق کاهش تولید هموار کرد

با این حال، اوپک‌پلاس به‌دلیل سرمایه‌گذاری ناکافی بعضی از اعضای اوپک در میدان‌های نفتی و به‌تازگی کاهش تولید  نفت خام روسیه در نتیجه تحریم‌ها و اجتناب خریداران اروپایی از واردات نفت این کشور، شرایط مطلوبی برای افزایش عرضه نفت خام ندارد.

تازه‌ترین گزارش ماهانه دبیرخانه اوپک نشان داد که این روند در ماه مه ادامه داشته است و اعلام کرد که تولید اعضای اوپک به‌دلیل افت عرضه لیبی، نیجریه و دیگر کشورها در مجموع با ۱۷۶ هزار بشکه کاهش به ۲۸ میلیون و ۵۱۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

اوپک پیش‌بینی کرد که افزایش عرضه نفت خام تولیدکنندگان غیراوپک در سال ۲۰۲۲ با ۳۰۰ هزار بشکه افت نسبت به برآورد پیشین، ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه خواهد بود.

اوپک در تازه‌ترین گزارش خود (ژوئن) پیش‌بینی خود از تولید روسیه را ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و برآورد افزایش تولید آمریکا را ثابت نگه داشت.

اوپک انتظار دارد با وجود قیمت‌های بالا که در سال‌های گذشته سبب تشویق به افزایش عرضه شده بود، تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۲۲ بدون تغییر نسبت به برآورد ماه گذشته، ۸۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

منبع: شانا

کلیدواژه: گزارش ماهانه اوپک لیبی تقاضای نفت کرونا شیوع ویروس کرونا هزار بشکه در روز تازه ترین گزارش پیش بینی خود تازه ترین سال ۲۰۲۲ اوپک پلاس گزارش ماه نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۳۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

 رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب، گفت: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی این دیوان اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی ها گرفته شود، باید با برنامه ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • چه تیم‌هایی در جام جهانی باشگاه‌ها 2025 شرکت می‌کنند؟
  • تقاضای ارتقاء جایگاه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در جلسه هم اندیشی نیشابور
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • راز لگد تاریخی کلینزمن: مقابل تراپاتونی گریه کردم!
  • سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم