Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@21:05:49 GMT

تسطیح اراضی در خراسان شمالی به روش لیزری آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۳۹۰۲

تسطیح اراضی در خراسان شمالی به روش لیزری آغاز شد

حمید نامور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار این استان اظهار داشت: تسطیح زمین‌های کشاورزی از مهمترین روش‌ها برای بهره وری بیشتر از منابع آبی است که برای نخستین بار در مناطق کم آب این طرح اجرا شد.

وی بر صرفه جویی منابع آبی تاکید کرد و افزود: در اراضی که تسطیح شده است آب به صورت برابر به تمامی بخش های  گیاه می رسد و همچنین در زمان بارندگی ها روان آب ایجاد نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهبود تولیدت گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پنج هزار هکتار از کشتزارهای غلات، کلزا و چغندرقند شهرستان‌های جاجرم و جنوب اسفراین این استان به روش "کفکار" کشت شده است که در اجرای این طرح زمین های کشاورزی تسطیح خواهند شد.

نامور اظهار داشت: از مجموع این سطوح چهار هزار هکتار مربوط به گندم و جو و مابقی نیز مربوط به دانه روغنی کلزا و چغندرقند است.

وی بر گسترش اجرای این طرح در سایر مناطق این استان تاکید کرد و افزود: کشت گندم و جو به روش کفکار شیوه ای نوین است که در مناطق اراضی شور و کم بارش اجرا می شود و به صورت آزمایشی در برخی از مناطق استان نظیر شهرستان جاجرم، گرمه و جنوب اسفراین کشت شده است.

نامور اظهار داشت: علاوه بر محصولات گندم و جو این نوع کشت را می توان در خصوص سایر محصولات کشاورزی از جمله کلزا و چغندرقند نیز اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه برای نهادیه شدن این طرح و آگاه سازی به کشاورزان روز مزرعه در شهرستان جاجرم این استان برگزار می شود افزود: در این آیین نحوه اجرای این طرح و مزایای تسطیح اراضی برای کشاورزان اطلاع رسانی خواهد شد و آنان می توانند با کشاورزانی که این طرح را در اراضی خود اجرا کرده اند تبادل نظر داشته باشند و از تجربه های آنان بهره مند شوند.

معاون بهبود تولیدت گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در قدم اول این طرح برای اراضی شور مناطق استان از جمله جاجرم و جنوب اسفراین برنامه ریزی شد اما هم اینک پیشنهاد می دهیم که در سایر مناطق استان نیز اجرا شود زیرا مزیت های زیادی از جمله کاهش نوبت آبیاری، صرفه جویی مصرف آبٰ ، افزایش تولید و کاهش مصرف انواع کود و بذور را دارد.

وی با بیان اینکه به ازای هر هکتار زمین هفت هزار متر مکعب آب برای آبیاری نیاز است گفت: اما در اجرای طرح کفکار به حدود پنج هزار هکتار می رسد که ۲ هزار هکتار صرفه جویی خواهیم داشت.

نامور افزود: در روش کفکار دانه های گندم بر خلاف روش عادی که در پشته ها کشت می شود در جوی کشت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در این روش که به صورت مکانیزه کشت خواهد شد اظهار داشت: در این روش نیاز به‌ آبیاری زیادی نیست چرا که جوی ها ۴۰ سانتی متری در نظر گرفته می شود و  دو طرف نیز پشته دارد که بعد از بارندگی آب به داخل جوی ها نیز سرازیر خواهد شد ، در این نوع کشت حالت ناودان ایجاد می شود.

معاون بهبود تولیدت گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گفت: از طرفی دیگر این روش کشت و کار گندم که در اراضی شور انجام می شود به نوعی نمک به سمت بلندی حرکت خواهد کرد.

در این روش وارد پشته ها خواهد شد و همچنین جوی در سایه پشته ها قرار می گیرد که آب کمتری نیز تبخیر خواهد شد.

نامور اظهار داشت: در این روش که به صورت مکانیزه انجام می شود دانه به همراه کود قرار خواهد گرفت که کود کمتری به مصرف می رسد.

وی کاهش ۱۲ تا ۱۵ درصدی بذر را از دیگر مزایای این طرح دانست و افزود: در حالت عادی کشاورزان بذر زیادی در پشته می پاشند اما در این حالت بذر کمتری استفاده خواهد شد.

وی افزود: اجرای این طرح باعث تسطیح اراضی خواهد شد که بذور و کودها در سطح یکنواختی پخش می شود.

نامور با بیان اینکه مدارآبیاری نیز کاهش خواهد یافت افزود: اگر برای هر دوره آبیاری ۱۰ تا ۱۲ روزه در نظر گرفته می شد با کشت کفکار به ۱۵ روز خواهد رسید که در مجموع یک نوبت آبیاری کمتر خواهد شد و همچنین نیاز به آب زیادی نیست تا پشته ها نم بکشد با کمی آب جوی ها خیس خواهند شد و به پای گیاه آب می رسد.

وی عملکرد تولید گندم در هکتار در اراضی کم باران این استان را یک تن و ۷۰۰ کیلوگرم تا ۲ تن و ۲۰ کیلوگرم عنوان کرد و اظهار داشت: در روش کفکار عملکرد محصول در هکتار به بالای چهار تن خواهد رسید و حتی در برخی از مناطق به ۱۰ تن نیز رسیده است و اگر این طرح در کل استان اجرا شود گندم قابل توجهی برداشت خواهد شد.

نامور اظهار داشت: این شیوه کشت در تمامی مناطق استان به جزء اراضی سنگلاخ و ناهموار قابل اجرا است.

وی افزود: در اراضی شور به گیاه استرس وارد می شود این گیاه در زما سرما نیز به سرمازدگی حساس خواهد شد اما در کشت کفکار این استرس به گیاه وارد نمی شود زیرا  شوری در پای گیاه تجمع ندارد در پشته ها ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه سرمازدگی در روش کفکار در سال زراعی جاری نسبت به سایر روش ها کمتر حادث شد اظهار داشت: همچنین گیاه کشت شده نسبت به خشکی و تنش های دمایی مقاوم تر خواهند شد چرا که ریشه های گیاه بیشتر توسعه دارد.

نامور افزود: معمولا در اراضی شور و مناطق گرم استان گیاه در آخرین مراحل کاشت با افزایش دما مواجه می شد که این امر تاثیر منفی در عکلرد داشت اما با کشت کفکار که گیاه مقاوم تر است این تاثیر منفی ایجاد نخواهد شد.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی  و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی  محسوب می شود.

برچسب‌ها بجنورد کشاورزی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد کشاورزی خراسان شمالی بجنورد کشاورزی خراسان شمالی اجرای این طرح خراسان شمالی مناطق استان هزار هکتار اراضی شور خواهد شد پشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب،بهرام بنده یزدانی روز شنبه در آیین آغاز کار ساخت مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیای شهرستان شیروان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: متاسفانه در دوره های پیش سهمیه مناسبی برای استخدامی نیروهای بهداشت و درمان در نظر گرفته نشد و این بخش با مشکل مواجه بود.

وی افزود: رایزنی‌ها برای استخدام جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است تا سهمیه مناسبی برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی باشد.

معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی بیان کرد: مسیر قانونی تبدیل وضعیت ایثارگران، ۹۰۰ نفر در سال گذشته را شامل شد و این خود کمک بزرگی به امنیت شغلی کارکنان و وضعیت کیفی شاخص های استخدامی منابع انسانی کرد.

وی اضافه کرد: رایزنی های لازم برای استفاده از این ظرفیت جدید استخدامی که به زودی اعلام رسمی می شود در مدیریت منابع انسانی وزارتخانه در حال انجام است.

هزینه کرد بی‌سابقه دولت سیزدهم در خرید تجهیزات پزشکی

بنده یزدانی در ادامه اضافه کرد: هزینه های کلانی در بحث خرید تجهیزات و اقلام بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم انجام شده که اختصاص هفت میلیون و ۳۰۰ هزار یورو تجهیزات به خراسان شمالی از این موارد است.

وی افزود: اعتبارهای بیشتری برای بخش درمان خراسان شمالی در دور سوم سفرهای مسئولان وزارتخانه به این استان اختصاص می‌یابد.

۹ طرح درمانی، آموزشی و رفاهی امروز (شنبه) با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهرستان‌های خراسان شمالی راه اندازی و کلنگ زنی شد.

طرح های راه اندازی شده شامل بخش «ام آر آی» و «سی تی اسکن» بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، بخش دیالیز رازوجرگلان، بخش دیالیز فاروج، بخش «وی آی پی» بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان، مرکز تصویربرداری دیجیتال و همراه سرای بیمارستان امام علی (ع) بجنورد است.

طرح های کلنگ زنی نیز شامل مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیاء شیروان و طرح توسعه بیمارستان جاجرم است.

شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری خاور بجنورد قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • طرح های بهداشت ودرمان خراسان شمالی افتتاح و کلنگ زنی می شود
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • بازدید استاندار از اراضی ده هکتاری واقع در پهنه شمالی شهر زاهدان (شهرک شهریار)
  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی
  • آغاز برداشت گندم در جنوب سیستان و بلوچستان
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور