Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@21:28:14 GMT

دولتِ در میدان؛ از زلزله اندیکا تا متروپل آبادان

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۴۳۸۹

دولتِ در میدان؛ از زلزله اندیکا تا متروپل آبادان

‍‍‍‍‍‍

برای رئیس‌جمهوری که تصمیم گرفته به پاستورنشینی قناعت نکند؛ مناطق زلزله‌زده یا آوار متروپل آبادان تفاوتی ندارد و در تمام این میدان‌ها با هدف کاستن از دشواری‌های مردم حاضر خواهد شد.

به گزارش مشرق،   ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ بعد از یک دوره پر فراز و نشیب اتفاق جدیدی به واسطه انتخاب مردم رخ داد که راه نجات کشور از این تصمیم گشوده شد، در تاریخ دولت‌های بعد از انقلاب، هیچ رئیس‌جمهوری به‌اندازه رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده و شرایط هنگام تحویل دولت آنقدر سخت بود که بسیاری از شاخص‌های کلان اقتصاد ایران در وضعیت بدی قرار داشت و بسیاری از چالش‌های اقتصادی مانند کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی و تورم بالا ماحصل هشت سال سیاست‌گذاری نادرست و ناکارآمدی بود، شرایط در زمان تحویل دولت آنقدر بد بود که مطابق اظهارنظر خود رئیسی از همان اولین جلسه حضورش در دولت با وزرای روحانی بر سر پرداخت حقوق مردادماه بحث و چالش داشتند!

این یعنی شروع کار جهادی در یک شرایط غیر عادی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این اتمسفر، مهمترین چالش دولت سیزدهم در آغاز کار، اقتصاد و تامین معیشت مردم بود، اما در عین حال تعیین دستمزد عادلانه برای کارگران، تفکیک پیشران‌های اقتصادی کشور از مذاکرات وین، پایان دادن به رانت ارزی و دیپلماسی بدیع و گسترده رابطه با همسایگان به کانون تمرکز دیپلماسی دولت سیزدهم تبدیل شد. مهم‌تر از همه این موارد شروع برای بازگشت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بود که دولت‌ گام های مهمی در این زمنیه برداشت؛  حالا در اولین سالگرد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در گزارش عملکرد به مرور این اتفاقات پرداخته‌ شده است.

**دولت مردمی پایِ کار کشور

عنوان «دولت مردمی» که «سید ابراهیم رئیسی» در زمان انتخابات ریاست جمهوری برای کمپین خود انتخاب کرد، پس از پیروزی در این انتخابات به افق حرکت دولتمردانش تبدیل شد؛ یکی از نمادهای عمل به این شعار انتخاباتی، حضور بی تکلف و صمیمی در میان مردم بوده و رئیس‌ جمهور در ۹ ماه گذشته در بحران‌های مختلف طبیعی و انسانی، چالش‌های اقتصادی و حتی مناسبت‌های فرهنگی این حضور بی‌تکلف را در قاب بازدیدهای سرزده نشان داده است. به طوری که دولت سیزدهم و به ویژه شخص رئیس جمهور در تمام برهه‌های حساسی که افکار عمومی مطالبه و یا انتظار حضور مسوولان دولتی را داشته در میدان این مطالبه حاضر بوده و این موضوع  اثرات آرامش‌بخش روانی داشته و قابل انکار نیست.  

این رویه در حالی به الگوی دولت تبدیل شده که تاکید صریح و ویژه رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار با اعضای هیات دولت هم بر این مهم بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای روز ششم شهریور ۱۴۰۰ در دیدار با دولتمردان فرمودند: «حـرف زدن بـا مـردم و مشکلات و راه‌حل‌هـا را بـا مـردم در میـان گذاشـتن هـم یکـی از جلوه‌های مردمی بودن اسـت. مسئله‌تان را با مردم مطـرح کنیـد. یک وقـت مشـکلی وجـود دارد، راه‌حلی [هم] وجـود دارد. البتـه سـعی کنید حرف زدن شـما موجب یأس مردم نشـود».

**مقاطع حساس کشور و رئیس‌جمهور در میدان

دولت رئیسی در حالی سکان هدایت کشور را در شهریور ۱۴۰۰ به صورت رسمی به دست گرفت که پاندمی کرونا روزانه جان بیش از ۵۰۰ ایرانی را می‌گرفت و صف‌های دارو بر دشواری شرایط می‌افزود. حضور رئیسی در داروخانه ۲۹ فروردین و بررسی مشکلات مراجعان در تأمین داروهای مورد نیاز برای بیماری کرونا و صدور دستورهای لازم، آغاز ساماندهی سیستم توزیع دارو در کشور بود.

۴ آبان ۱۴۰۰ و در پی حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت در کشور با هدف ایجاد آشوب روانی میان مردم، جایگاه‌های عرضه بنزین از کار افتاد و نگرانی‌هایی را برای مردم به وجود آورد. حضور رئیسی در تعدادی از جایگاه‌های عرضه سوخت باهدف خنثی کردن توطئه حمله سایبری به سامانه‌ها و بازگرداندن آرامش روانی به مردم انجام شد.

سفر به مناطق سیل‌زده کرمان بلافاصله پس از بازگشت از سفر روسیه برای بررسی وضعیت امدادرسانی سیل زدگان، عزیمت معاون اول و وزیران بهداشت و نیرو به دستور رئیس جمهور در ساعات ابتدایی زلزله هرمزگان، بازدید سرزده رئیسی از مناطق زلزله‌زده اندیکا، از جمله میدان‌های حوادث طبیعی بودند که دولتمردان در آن حضور یافتند.

محلات و مناطق حاشیه نشین و پرچالش تهران و شهرستان‌ها هم صحنه حضور سرزده و صمیمی رئیس جمهور بود که محله هرندی و شهرستان‌های غرب استان تهران و محله یوسف زاده مشهد نمونه ‌هایی از این بازدیدهاست.  

رئیسی ۱۱ اسفند هم به صورت از پیش اعلام نشده از پارکینگ‌ها و خط تولید شرکت ایران خودرو بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و مسائل این شرکت تولیدی قرار گرفت.

اما ۲۳ اردیبهشت و پس از آغاز یکی از مهمترین برنامه های اقتصادی دولت یعنی اصلاح نظام پرداخت یارانه و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، رئیس‌جمهور در یکی از میدان‌های اصلی عرضه مایحتاج مردم حاضر شد تا بی واسطه در جریان دغدغه‌ها و نگرانی‌های مردم از این اصلاح اقتصادی قرار گیرد.

**حضور پررنگ دولت در بحران آبادان و قدردانی رهبر انقلاب 

از نخستین ثانیه‌های فروریختن آوار متروپل دولتمردان از استاندار و فرماندار تا معاونان رئیس جمهور و وزرا تلاش کردند تا در کنار حادثه‌دیدگان باشند. احمد وحیدی وزیر کشور از بین مردانِ کابینه‌ «سید ابراهیم رئیسی» به عنوان نخستین مسوول عالی‌رتبه، شبانه و به‌رغم هشدارهای هواشناسی مبنی بر عدم امنیت پرواز، وارد آبادان شد و ساعت سه بامداد سوم خرداد فرماندهی جلسه ستاد بحران را بر عهده گرفت.

او در مسجد قائم خیابان امیرکبیر آبادان که فریادها و ناله‌های دلخراش بازماندگان حادثه در آن طنین‌ انداز شده بود، مسوولیت و وظایف هر یک از نهادها را مشخص کرد و پدرانه و برادرانه به دلداری‌خانواده‌هایی برخاست که نگرانِ محبوسان‌ در آوار بودند و به آنان اطمینان داد که هم تا پیدا شدن آخرین نفر از عزیزانشان‌ تنها نخواهند ماند و کارها بی وقفه پیگیری می‌شود و هم وعده داد با مسببان فاسد این فاجعه در هر مقام و نهادی برخورد خواهد شد و دولت اجازه نمی‌دهد حقوق آنان تضییع شود.

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور هم صبح ششم خرداد ماه به آبادان رفت و از نزدیک در جریان رسیدگی به سانحه قرارگرفت. او در بازدید از حادثه متروپل بر چند محور مشخص تأکید کرد: «فساد گسترده در ساخت‌وساز برج‌های دوقلوی متروپل» و «پیچیدگی حادثه که قابل قیاس با حوادث مشابه نیست». معاون اول رئیس جمهور همچنین ضمن دلجویی از مصدومان حادثه قول داد که دولت با تمام توان در کنار خانواده‌های آسیب دیده حادثه متروپل است.

بامداد جمعه ۱۳ خرداد وقتی جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی با حضور رئیس جمهور در این استان تمام شد، به عادت مرسوم، هیأت همراه در پی بازگشت به تهران بودند که رئیس جمهور از تصمیم خود برای سفر به آبادان و ویرانه­‌های سازه متروپل خبر داد و به فاصله چند ساعت بعد در فرودگاه آبادان بود و صبح جمعه در میان آوارهای متروپل.

کسبه محله امیرکبیر (امیر آباد) آبادان که در روزهای گذشته‌ شاهد حضور شش روزه‌ وزیر کشور و برخی دیگر از مسوولان‌ دولتی در سطوح مختلف در این محل بودند، این بار همانند بسیاری از اهالی رسانه که با دیدن نخستین پیامک‌ها از حضور رئیس جمهور در آبادان غافلگیر شدند، شاهد حضور صبح جمعه‌ای بالاترین مقام اجرایی کشور در اطراف سازه‌های ریخته برج‌­های متروپل و همدردی با غم بی پایان آبادانی‌ها بودند که این اتفاق تسکین بزرگی بود.  

مردم حاضر در متروپل به رئیس جمهور گفتند که عامل این ویرانی فساد است گفتند که کارگران و اصناف اطراف، زندگی دشواری را می گذرانند یکی گفت که به داد مردم بی پناه آبادان برسید و از رئیسی شنید که برای گوش سپردن به این دردمندی‌ها و دادستانی از همین دادها کیلومترها راه را از آذربایجان‌ شرقی تا تهران‌ و از پایتخت‌ تا شهر مقاومت‌ را پیموده‌ و به آنجا رفته است. سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس جمهور هم ۱۶ خرداد در خیابان امیرکبیر (امیری) آبادان حاضر شد و از آخرین وضعیت آواربرداری حادثه متروپل آگاه شد.

۶ شبانه روز تلاش صادقانه دولت و وزیر کشور در این حادثه در کلام رهبر انقلاب، شایسته ستایش شد و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۱۴ خرداد در مراسم سالگرد رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش‌های‌ رئیس جمهور و حضور وزیر کشور در کنار مردم آبادان فرمودند: این‌که انسان می‌بیند در قضیّه‌ آبادان یک وزیر سه چهار روز، شبانه‌روز بر سر آن کار می‌رود، خودش می‌ایستد، این خیلی کار مهمّی است؛ این‌ که رئیس‌جمهور محترم یا معاون او می‌روند با آسیب‌دیدگان قضیّه ملاقات می‌کنند، به آنها تسلّی می‌دهند، به دل‌های آنها آرامش می‌دهند، اینها خیلی با ارزش است؛ از اینها باید قدرشناسی بود. البتّه عاملان خرابکاری‌ها هم باید مجازات بشوند؛ هم در همین قضیّه‌ آبادان، هم در هر قضیّه‌ دیگری، آنهایی که عامل خرابکاری هستند، باید البتّه مجازات بشوند».

رمزگشایی از این تقدیر مصداقی رهبر انقلاب از وزیرِ در میدانِ دولت، علاوه بر آن‌که قطب‌نمایی برای نشان دادن راه و مهر تأییدی بر مسیر درست دولت در توجه به مردم و مشکلات و مطالبات و حقوق آنهاست، نشان می‌دهد در شرایطی که برای ناامید سازی مردم و به بن‌بست کشاندن کشور، میلیون‌ها دلار صرف می‌شود، دیدن و تقدیر از این میزان احساس مسوولیت، ضروری است و موجب تقویت پیوند و همدلی دولت و ملت می‌شود. در میدان بودن و کنارِ مردم ایستادن، سرلوحه تلاش‌های دولت‌مردان سیزدهم است و متروپل یکی از مهم ترین جلوه‌های آن بوده است.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت احمد وحیدی دولت دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی متروپل انتخابات ریاست جمهوری مذاکرات وین سامانه هوشمند سوخت خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت رئیس جمهور وزیر کشور حضور رئیس ه آبادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۴۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: خیزش دانشجویان غربی حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

وی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیئت دولت با تأکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیرمجموعه خود،‌ تصریح کرد‌:‌ آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تأکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون‌سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به‌صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

رئیس‌جمهور در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدینگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیسی همچنین برنامه بازدید خود از مناطق 17 و 18 شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به‌منظور پیگیری و رفع مشکلاتشان دانست و با بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد،‌ از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

وی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه‌خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد‌: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.    

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس‌جمهور و تعدادی از وزرا در مناطق 17 و 18 تهران، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به‌منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبر داد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس‌جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات  به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در  دو سال و نیم گذشته  است.

وی در ادامه تصریح کرد‌: مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز  با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل‌وفصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل‌وفصل محموله حاوی روغن در بندرعباس که مورد تأکید جدی رئیس‌جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال 99 وارد بندرعباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تائید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس‌جمهور،‌ مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره‌برداری از 8 هزار 400 واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی  2 میلیون و 540 هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله 264 هزار واحد در بافت فرسوده و 500 هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و  همچنین 128 هزار و 500 مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 725 نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و  امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم  به 20 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت‌المال خبر داد و افزود:‌ در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده‌ پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه‌وبودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراد بوده نیز رفع کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد 
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • رئیسی: خیزش دانشجویان غربی حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • برخی پروژه هایی که رئیس جمهور در سفرهای استانی افتتاح می کند، آنقدر کوچک است که توسط بخشدار محل هم قابل افتتاح است