Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@10:24:50 GMT

در فصل گرما منتظر قطع‌شدن برق باشیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۴۴۰۲

در فصل گرما منتظر قطع‌شدن برق باشیم؟

چند روز پیش  اعلام شد که با اصلاح ساعت کاری کارمندان، در چند روز گذشته ۶۰ درصد از هدف‌گذاری کاهش مصرف برق تحقق پیدا کرده است و این رقم در روز‌های آینده بیشتر هم می‌شود.

صرفه‌جویی در ادارات و در وهله بعد، صرفه‌جویی در سایر مراکز عمومی و خصوصی می‌تواند در تأمین پایدار برق سراسر کشور نقش داشته باشد، اما قطعا همه آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته با شروع خاموشی‌ها شاهد اتفاقات تلخی بودیم که بیشترشان در استان‌های جنوبی کشور رقم خورد؛ از بی‌تابی نوزادان بگیرید تا سختی‌هایی که بیماران خانگی و زنان باردار متحمل شدند.

خاموشی‌های نامنظم و خارج از برنامه اعلام‌شده هم از دیگر مشکلات قطع برق در سال گذشته بود. درحالی‌که امروز بیش از هر زمانی از صرفه‌جویی می‌شنویم، بازهم انگشت اتهام به‌سمت ماینر‌ها و دستگاه‌های استخراج رمزارز است. بهای اندک انرژی در کشور باعث شده است مزارع استخراج رمزارز در جای‌جای کشور فعالیت داشته باشند و بد نیست بدانید که بزرگ‌ترین مزارع ماین کشور در اختیار چینی‌هاست. مجوز‌های وزارت صمت درحالی به این مراکز اعطا می‌شود که تولید شبکه برق مانند گذشته است و چیزی به ظرفیت‌های برق منطقه افزوده نمی‌شود.

آمار‌های اعلام‌شده برای اتلاف برق در شبکه توزیع هم متفاوت است، اما این آمار اواخر سال گذشته و از سوی غلامعلی رخشانی‌مهر، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، حدود ۱۰ درصد اعلام شد. این یعنی زمانی که برق از تولید به‌سمت مصرف حرکت می‌کند، ۱۰ درصد از آن به‌واسطه شبکه توزیع فرسوده تلف می‌شود و سال‌هاست که استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای تولید برق در حد شعار باقی مانده است و کمتر از یک‌درصد برق کل کشور را شامل می‌شود.

اصلاح تعرفه مشتریان پرمصرف هم از دیگر اقدامات به‌تعویق‌افتاده‌ای است که جمع این‌ها و دیگر دلایل، می‌تواند به خاموشی تابستان امسال هم منجر شود.

منبع : صبح نو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برق صرفه جویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۴۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد این کشور غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • بیش‌از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع شد
  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است
  • پس از بارش های اخیر همچنان۱۱ استان درگیر کم بارشی
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟