Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد قاسمی با بیان اینکه بیشترین نرخ رشد جمعیتی استان متعلق به شهرستان های رودبار جنوب ، ریگان ، نرماشیر ، قلعه گنج. عنبرآباد و فاریاب است، گفت: متاسفانه کمترین نرخ رشد جمعیت ما را شهرستان های بافت و کوهبنان ، بردسیر ، راور ، ارزوئیه ،بم و رابر به خود اختصاص داده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد قاسمی مدیر کل ثبت احوال استان کرمان در گفتگو با راه آرمان در رابطه با نرخ رشد جمعیتی در استان کرمان، عنوان کرد:  سرشماری هر ده سال یک بار انجام می شود و یک دوره هم پنج ساله گذشته انجام شده است، طبق آخرین سرشماری سال 95، رشد جمعیت در این سال متوقف شده و سیر نزولی و منفی را آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قاسمی  با اشاره به اینکه  ما به صورت ثبتی رشد طبیعی جمعیت را در استان محاسبه می کنیم و بر اساس آن بر پایه ی آخرین سرشماری جمعیت را به صورت روزانه یا ماهانه مورد بررسی قرار می دهیم اظهار کرد: طبق آخرین  گزارش آماده شده انتهای سال ۱۴۰۰ جمعیت استان کرمان به ۳ میلیون و ۳۴۴ هزار و ۷ نفر رسیده است.

 
وی با اشاره به این مطلب که  آمار اعلامی قابلیت تغییر را دارند، گفت: تا پایان اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ این آمار به عدد ۳ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۳۱۴نفر رسیده است.
 

قاسمی تصریح کرد: اطلاعات ما در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور به  صورت برخط  ثبت می شود و جمعیت استان کرمان در ابتدای دهه ۹۰ تا اواسط آن یعنی تا سال ۱۳۹۵ یک رشد افزایشی را تجربه کرده اما از سال ۹۵ رشد آن تقریبا متوقف شد و رشد منفی جمعیت آغاز شد، رشد منفی جمعیت تا سال ۹۶ و ۹۷ ادامه داشت اما از ابتدای ۱۴۰۰ شاهد متوقف شدن رشد منفی جمعیت هستیم.

 

مدیر کل ثبت احوال استان کرمان تاکید کرد: سال ۱۴۰۱ را در حالی شروع کردیم که منفی بودن  نرخ رشد جمعیت در حال صفرشدن است، بنابراین می توانیم امیدوار باشیم که دهه پیش رو رشد جمعیت استان کرمان یک  جمعیت افزایشی را در پیش گیرد.

وی با اشاره به اینکه ابتدای دهه ۹۰  حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار ولادت در سال را ثبت می کردیم و در سال ۹۵ این عدد  به ۶۵ هزار تولد در سال رسیده بود گفت: متاسفانه با کاهش زاد و ولدی که داشتیم در پنج ساله دوم دهه نود به عددی حدود 24 تا 43 هزار رسیدیم که جا دارد، همه ی مسئولین و دست اندرکاران جمعیت این موضوع افزایش جمعیت را با ارائه مشوق های فرزند آوری سرلوحه کارشان قرار دهند.



قاسمی اذعان کرد: خوشبختانه با ابلاغ قانون جوانی جمعیت خیلی از دستگاه ها حساس شده اند و اقداماتشان در خصوص  افزایش جمعیت و داشتن جمعیت متناسب که در راس آنها کار فرهنگی است را آغاز کرده اند.
 

وی تصریح کرد: البته قبل از قانون جوانی جمعیت شورای راهبردی جمعیت در استان به ریاست استاندار و دبیری اداره کل ثبت احوال، همچنین قرارگاه جمعیت به دبیری مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری و ریاست استاندار و عضویت ثبت احوال استان کرمان تشکیل شده بود که امیدواریم این شورا در راستای رشد جمعیت بتواند قدم خوبی را بردارد.

۴ درصد از جمعیت استان در مرکز کرمان است

مدیر کل ثبت احوال استان کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر تقریبا جمعیت زنان و مردان استان کرمان برابر است، افزود: استان کرمان هفتمین استان جوان کشور است که ما در شهرستان کرمان  ۴ درصد از جمعیت استان و ۱۱درصد از مساحت استان را به خود اختصاص داده ایم.

رشد جمعیت بالای ۲ درصد نرخ جانشینی جمعیت را تامین می کند

وی تاکید کرد: در استان طی سال های گذشته رشد جمعیت بسیار کمی داشتیم که تا به امروز نرخ این رشد هشت دهم درصد است که ما اعتقاد داریم باید رشد جمعیت به بالای ۲ درصد برسد  تا بتواند نرخ جانشینی جمعیت را  تامین کند.


قاسمی با بیان اینکه بیشترین نرخ رشد جمعیتی استان متعلق به شهرستان های رودبارجنوب، ریگان، نرماشیر، قلعه گنج، عنبرآباد و فاریاب است، گفت: متاسفانه  کمترین  نرخ رشد جمعیت ما را شهرستان های بافت، کوهبنان، بردسیر، راور، ارزوئیه،بم و رابر به خود اختصاص داده اند.

مدیر کل ثبت احوال استان کرمان  پنج درصد از جمعیت استان را جمعیت کهنسال عنوان کرد و گفت: این جمعیت به افرادی که بالای ۶۵ سال سن دارند تعلق گرفته و طبق برآورد های صورت گرفته  ۵ درصد از جمعیت در این سطح قرار دارند ضمن اینکه نرخ کشوری جمعیت کهنسال  ۶ درصد اعلام شده است.
 
 
وی دسته بندی جمعیت را شامل سه قسم دانست و توضیح داد: اولین قسم  را جمعیت بدو تولد می گوییم که از سن صفر تا ۱۴ سال است، دومین قسم جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال است که جمعیت فعال نام دارد و  در نهایت جمعیت بالای ۶۵ سال است که از آن به عنوان جمعیت کهنسال نام برده می شود.

قاسمی تاکید کرد: تقریبا ۱/ ۲۷ درصد از نرخ جمعیتی ما در استان جمعیت  صفر تا ۱۴ سال است، ۸/ ۶۷ درصد را  سن ۱۵ تا ۶۴ سال و  ۱/ ۵ درصد هم بالای ۶۵ سال را تشکیل می دهند.
 
وی عنوان کرد: ثبت احوال به عنوان دستگاهی است که تنها کار ثبت را به عهده دارد بنابر این ما با اطمینان کامل می گوییم هر کسی که برای ما ایرانی بودنش مشخص شود در لحظه شناسنامه صادر می کنیم و امروز بالای ۹۸ درصد از ولادت های استان در مهلت قانونی ۱۵ روزه ثبت می شود که از میانگین کشوری هم بالاتر است.


محمد قاسمی افزود: در سال ۱۴۰۰ آمار ولادت استان کرمان  ۴۵ هزار و هشتصد و چهل و نه مورد به ثبت رسیده است که ۲۳ هزار و۴۳۷ ثبت ولادت مربوط به پسران و ۲۲ هزار و ۴۱۲ مورد مربوط به دختران بوده است.

 قاسمی در بحث افزایش جمعیت استانی توضیح داد: تحقیقات میدانی ما در این موضوع را نشان می دهد بحث اصلی فرهنگ است و بحث اقتصادی و اجتماعی در رده های بعدی قرار دارد ما منکر بحث اقتصادی و مشکلات آن در خصوص فرزند آوری نمی شویم اما بیشتر آن به بحث فرهنگی تعلق دارد زیرا با نیم نگاهی به کلیت جامعه درخواهید یافت که  افراد مرفه و کسانی که تمکن مالی دارند، فرزند کمتری دارند، که نشان از شکل نادرست فرهنگ در این خانواده هاست.

کاهش جمعیت فرزند، والدین و جامعه را دچار آسیب می کند

وی تصریح کرد: کاهش جمعیت در سه شاخصه و بستر  ما را دچار ضعف و مشکل می کند، تک فرزندی تنها شاخصه ای است که  سه بخش را دچار اختلال می کند، آسیب  هایی که فرزند می بیند، آسیب هایی که والدین می بینند و آسیب هایی که جامعه می بیند.

مدیر کل ثبت احوال استان کرمان در پایان خاطر نشان کرد: کرمان، استان بزرگ و پهناوری است و مردم ولایت مدار و مذهبی دارد، خصوصا اینکه زادگاه شهید سلیمانی است ضمن اینکه مردم بسیار ولایت مدار هستند و در همه عرصه ها انقلابی و جهادی عمل کرده اند بنابراین اگر یک فرهنگ سازی با برنامه انجام شود؛ در صدر سایر کارها یک افزایش جمعیت بسیار خوبی را داشته باشیم.

 
انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: درصد از جمعیت نرخ رشد جمعیت افزایش جمعیت جمعیت استان رشد جمعیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۴۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛‌ مدار زمین میزبان ایستگاه فضایی بین‌المللی و ایستگاه فضایی تیانگونگ چین است. این ایستگاه‌ها به نوعی آزمایشگاهی در مدار زمین و سکونتگاه موقت بشرند. 

این دو جرم دست‌ساخت بشر را گاهی می‌توان با چشم غیرمسلح (بدون نیاز به تلسکوپ و سایر ابزار رصدی) به مدت چند دقیقه در آسمان مشاهده کرد.

«ایستگاه فضایی بین‌المللی» ایستگاهی فضایی است که با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته شده و محل زندگی فضانوردان و میزبان یک آزمایشگاه علمی است. این ایستگاه فضایی در مدار زمین و در ارتفاع ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین در حرکت است؛ سرعت ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار معادل ۲۷٬۷۰۰ کیلومتر بر ساعت است که به این ترتیب روزی ۱۵ بار به دور سیاره زمین گردش می‌کند. ایستگاه فضایی بین‌المللی در مداری نزدیک به دایره و با اوج و حضیض (۴۲۵ و ۳۶۰ کیلومتر) و زاویه ۵۶ درجه از استوای زمین گردش می‌کند.

ایستگاه فضایی مدولار بزرگ چین یا ایستگاه فضایی تیانگونگ (CSS) نیز ایستگاهی فضایی است که در مدار نزدیک زمین بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد. ایستگاه فضایی چین تقریباً یک‌پنجم ایستگاه فضایی بین‌المللی است.

در ادامه مروری بر گذرهای پرنور این دو ایستگاه فضایی از آسمان شهرهای مختلف ایران خواهیم داشت. پس آلارم گوشی خود را تنظیم کنید و از تماشای این گذرها لذت ببرید.

 ***

اراک
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.1 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


اصفهان
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.1 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

 

اردبیل
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ارومیه
20 اردیبهشت ساعت 4:28 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.2 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

 

اهواز
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در ‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ایلام
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بابل
19 اردیبهشت ساعت 3:42 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 3:47 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی ‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بجنورد
19 اردیبهشت ساعت 3:43 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 3:48 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی ‌جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بندرعباس

20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.7 رسیده و دقایقی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بوشهر
20 اردیبهشت ساعت 19:31 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌ وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.5 رسیده و دقایقی بعد درحوالی ‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بیرجند
20 اردیبهشت ساعت 19:33 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.3 رسیده و لحظاتی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


تبریز
20 اردیبهشت ساعت 4:28 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


تهران
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


خرم‌آباد
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.6 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


رشت
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


زاهدان
20 اردیبهشت ساعت 19:33 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 4 رسیده و لحظاتی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

زنجان
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ساری
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.9رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


سمنان
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


سنندج
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.9 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


شهرکرد
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


شیراز
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.

 

قم
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.5 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


قزوین
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.7 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


کرمان
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌نزدیکی افق جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.4 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


کرمانشاه
20 اردیبهشت ساعت 4:31 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.6 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


گرگان
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


مشهد
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب-جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:39 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


همدان

20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


یاسوج
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌نزدیکی افق جنوب‌ ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.4 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


یزد
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب‌-جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان بالای ۵۰ درصد است
  • دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟