Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@03:01:40 GMT

ترافیک دیپلماتیک در تهران

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۶۲۸۵

ترافیک دیپلماتیک در تهران

به گزارش همشهری آنلاین، هفته‌ گذشته، تهران روزهای شلوغی را در حوزه رفت‌وآمدهای دیپلماتیک پشت‌سر گذاشت و میزبان ۲رئیس‌جمهور و چند وزیر امور خارجه و دیگر مقام‌های خارجی بود. در ابتدای هفته، رئیس‌جمهور کشورمان میزبان نیکلاس مادورو، همتای ونزوئلایی خود بود و دوطرف آمادگی خود را برای گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهور ونزوئلا به دیدار رهبر معظم ‌انقلاب هم رفت تا این موضوع نشانگر عمق روابط دوجانبه باشد. در این میان اما برگزاری مراسم امضای سند تحویل دومین نفتکش سفارشی ونزوئلا یکی از مهم‌ترین اخبار سفر مادورو به تهران بود و تحویل نفتکش «آفراماکس۲» به ونزوئلا بازتاب گسترده‌ای در محافل رسانه‌ای بین‌المللی داشت.

حضور سردار بردی ‌محمداف، رئیس‌جمهور ترکمنستان در تهران و دیدار با مقام معظم رهبری و رئیس جمهور نیز بخش دیگری از رایزنی‌های دیپلماتیک هفته‌ای که گذشت، بود. در واقع ابتدا و انتهای هفته با ۲سفر مهم در حوزه «دیپلماسی همسایگی» جمهوری‌اسلامی همراه بود؛ رویکردی که از ابتدای آغاز به‌کار دولت سیزدهم در اولویت سیاست ‌خارجی کشور قرار گرفته ‌است.

از سوی دیگر وزیر امور خارجه کشورمان نیز هفته‌ پرکاری را پشت‌سر گذاشت. علاوه ‌بر رایزنی‌های فشرده با هیأت بلندپایه ونزوئلایی که با امضای اسناد همکاری متنوعی منجر شد، حسین امیرعبداللهیان در روزهای اخیر میزبان بلاول بوتو زرداری، همتای پاکستانی خود بود تا چشم‌انداز جدیدی پیش‌روی گسترش روابط فی‌مابین گشوده شود. رایزنی با رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان که پیش از سفر رئیس‌جمهور این کشور به تهران آمده بود نیز بخش دیگری از گفت‌وگوهای دیپلماتیک امیرعبداللهیان در هفته ‌جاری بود. در این میان اما تهران میهمان دیگری هم داشت؛ آلن سیمونیان، رئیس مجلس ارمنستان نیز دیروز در تهران با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ‌شورای اسلامی گفت‌وگو و تبادل‌نظر کرد.

رئیس‌جمهور ترکمنستان که عصر سه‌شنبه با دعوت رسمی رئیس‌جمهور ایران، در رأس هیأت بلندپایه سیاسی - اقتصادی وارد تهران شده بود، دیروز در مجموعه سعدآباد مورد استقبال رسمی سیدابراهیم رئیسی قرار گرفت تا چشم‌انداز جدیدی پیش‌روی گسترش تعاملات ۲ کشور گشوده شود.

سردار بردی‌ محمداف، دیروز درحالی با رئیس‌جمهور دیدار و گفت‌وگو کرد که برای نخستین‌بار است در قامت رئیس‌جمهور ترکمنستان به ایران سفر می‌کند. او که در آخرین روزهای اسفندماه سال ‌گذشته به‌ ریاست‌جمهوری ترکمنستان انتخاب شده ‌است، پیش ‌از این در دی‌ماه۱۴۰۰به‌عنوان «فرستاده ویژه» رئیس‌جمهور وقت این کشور به ایران آمده بود.

پس ‌از مراسم رسمی استقبال، روسای ‌جمهور ۲ کشور طی نشستی پیرامون مسائل دوجانبه بحث و گفت‌وگو کردند. رئیس‌جمهور در این نشست با بیان اینکه روابط ایران با ترکمنستان رابطه «برادری»، «تمدنی»، «فرهنگی و خویشاوندی» و «بسیار عمیق» است، گفت: این سفر می‌تواند نقطه عطفی در روابط بین ۲ کشور شود. در این ۳دهه روابط خوبی با ترکمنستان داشتیم و سفر چند ماه گذشته من به عشق‌آباد توانست برخی از همکاری‌ها را میان ایران و ترکمنستان فعال‌تر کند؛ به‌ویژه در حوزه سواپ گازی و ترانزیت حمل‌ونقل، گام‌های خوبی برداشته شد.

رئیسی همکاری با کشورهای دریای خزر را یکی از اولویت‌های سیاست ‌خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: ما از اجلاس آینده که قرار است با میزبانی ترکمنستان برگزار شود، استقبال می‌کنیم و بدون‌ تردید همکاری‌های ۲ کشور به همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی منتهی خواهد شد.

بردی‌ محمداف، رئیس‌جمهور ترکمنستان نیز در این نشست ضمن دعوت رسمی از همتای ایرانی خود برای حضور در اجلاس سران حاشیه خزر که قرار است به میزبانی عشق‌آباد برگزار شود، گفت: در نشست و دیدار دوجانبه با رئیس‌جمهور ایران، توسعه و گسترش همکاری‌های بازرگانی، اقتصادی و حجم تبادلات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

امضای ۹سند همکاری

پس‌از این نشست، مراسم امضای اسناد همکاری‌های دوجانبه نیز با حضور روسای‌جمهور ۲ کشور برگزار شد؛ مراسمی که با امضای ۹سند همکاری میان تهران و عشق‌آباد همراه بود. این اسناد همکاری، حوزه‌هایی ازجمله «حمل‌ونقل ترانزیتی»، «مبادلات علمی و فرهنگی»، «حفاظت از محیط‌زیست»، «فرهنگی» و «مبادلات تجاری- اقتصادی» را شامل می‌شد که از سوی وزرای مربوطه ۲ کشور امضا و مبادله شد.
«تفاهم تجاری- اقتصادی و علمی-فنی و فرهنگی بین استان خراسان ‌شمالی و استان آخال ترکمنستان»، «یادداشت تفاهم همکاری تجاری - اقتصادی و علمی - فنی و فرهنگی بین استان گلستان و استان بالکان ترکمنستان»، «یادداشت تفاهم همکاری تجاری - اقتصادی و علمی - فنی و فرهنگی بین استان خراسان ‌رضوی و استان مرو ترکمنستان»، «یادداشت تفاهم همکاری بین صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و کمیته دولتی رادیو و تلویزیون ترکمنستان»، «برنامه مبادلات علمی، فرهنگی، هنری و آموزشی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ترکمنستان»، «یادداشت تفاهم تشکیل کارگروه مشترک سرمایه‌گذاری»، «تفاهمنامه جامع توسعه همکاری‌های حمل ‌و نقلی و ترانزیتی» و «یادداشت تفاهم همکاری در زمینه حفاظت محیط ‌زیست» از اسنادی بود که از سوی مقام‌های عالی‌رتبه ۲ کشور و در حضور روسای‌ جمهور ایران و ترکمنستان به امضا رسید.

 ۳دهه روابط خوب با ترکمنستان

نشست مطبوعاتی مشترک روسای جمهوری ایران و ترکمنستان نیز پس ‌از مراسم امضای اسناد همکاری برگزار شد. رئیس‌جمهور در این نشست گفت: در مذاکرات انجام شده روشن شد که ۲ کشور برای توسعه روابط و اجرای تفاهمنامه‌های منعقد شده، اراده جدی دارند. نکته مهم‌تر آن است که ۲ کشور مصمم هستند سند راهبردی همکاری ۲۰ساله میان خود را به امضا برسانند.

تحکیم هرچه بیشتر روابط دوجانبه

رئیس‌جمهور ترکمنستان نیز با بیان اینکه زمینه‌ها و چشم‌انداز روابط در جهت گسترش همکاری‌های بازرگانی و اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری بین ۲ کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: بخش انرژی و حمل‌ونقل ازجمله بخش‌های مهم و استراتژیک روابط تهران و عشق‌آباد است و تلاش‌های خود را برای بهره‌گیری مؤثر از این امکانات در مسیر گسترش تعاملات ۲ کشور متمرکز خواهیم کرد.

عصر رونق در روابط تهران - عشق‌آباد

حجم مبادلات تجاری ترکمنستان و ایران، بدون احتساب منابع انرژی، طی ۹ماه گذشته حدود ۱/۱میلیون تن محموله به ارزش ۳۰۰میلیون دلار بوده‌ است.  امضای ۹سند همکاری از سوی مقام‌های عالی‌رتبه ایران و ترکمنستان در حضور روسای‌جمهور ۲ کشور، نویددهنده گسترش همکاری‌ها و تعاملات دوجانبه میان تهران و عشق‌آباداست.


رهبرمعظم انقلاب:  سیاست ایران، گسترش روابط با کشورهای همسایه است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی پیش‌ازظهر دیروز  در دیدار سردار بردی محمداف، رئیس‌جمهور ترکمنستان و هیأت همراه، گسترش و تعمیق هرچه بیشتر روابط را کاملا به نفع هر دو کشور دانستند و گفتند: سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران، گسترش روابط با کشورهای همسایه است و این سیاستی کاملا درست است. به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام‌معظم‌رهبری، ایشان با تأکید بر اینکه لازمه عبور از موانع منوط به عزم و اراده جدی دو کشور برای گسترش روابط است، افزودند: البته روابط دوستانه میان ایران و ترکمنستان مخالفانی در سطح منطقه و بین‌الملل دارد، اما باید بر موانع فائق آمد. رهبرمعظم انقلاب تأکید کردند: باید کمیسیون همکاری‌های مشترک میان دو کشور به‌صورت جدی فعال باشد و با پیگیری مستمر، توافق‌ها به سرانجام برسند. در این دیدار که آقای رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان نیز حضور داشت، سردار بردی محمداف، رئیس‌جمهور ترکمنستان گفت: اولویت دولت ترکمنستان گسترش روابط با همسایگان است و تلاش داریم با توجه به اسناد همکاری که امروز امضا شد، روابط خوب دو کشور را در حوزه‌های مختلف به‌ویژه گاز، برق و حمل‌ونقل کالا و همچنین اجرای طرح‌های بزرگ بیش از پیش تحکیم ببخشیم. وی با اشاره به سی‌امین سالگرد روابط دو کشور خطاب به رهبر انقلاب گفت: از طرف خود و همچنین ملت ترکمنستان از جنابعالی به‌دلیل حمایت‌های همیشگی از تعمیق روابط ایران و ترکمنستان تشکر و قدردانی می‌کنم.

کد خبر 683691 منبع: رووزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و ونزوئلا سید ابراهیم رئیسی ایران و ترکمنستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و ونزوئلا سید ابراهیم رئیسی ایران و ترکمنستان یادداشت تفاهم همکاری رئیس جمهور ترکمنستان جمهوری اسلامی ایران ایران و ترکمنستان اسناد همکاری گسترش روابط سردار بردی همکاری ها عشق آباد حمل ونقل روابط دو دو کشور ۲ کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۶۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه

وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این کشور برای روابط دیپلماتیک لندن با تهران، گفت که این اقدام به نفع انگلیس نیست.

به گزارش ایسنا، در پی برخی درخواست‌های ضدایرانی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی کشورهای اروپایی، "جیمز کامرون" وزیر امور خارجه انگلیس گفت که تحریم‌های فعلی علیه این شاخه نظامی ایران کفایت می‌کند و اقدام یاد شده مانع گفت‌وگوی تهران و لندن از کانال‌های دیپلماتیک و تضعیف جایگاه انگلیس خواهد شد.


پرداختن دوباره به موضوع این اقدام علیه سپاه پاسداران پس از پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق انجام شد. ایران طی عملیات "وعده صادق" حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهدافی دز اراضی اشغالی در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی انجام داد.

مقامات ایران این عملیات را "پاسخی مشروع" و "در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل" تلقی کردند.


آمریکا نام سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی خود قرار داده است اما موضوع انجام شدن این اقدام علیه یکی از شاخه‌های رسمی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای اروپایی، طی دو سال گذشته و در پی مداخله‌جویی مقامات غربی در امور داخلی ایران با ادعای "نقض حقوق بشر" در ایران نیز مطرح شد.


"جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفته بود که "نمی‌توانیم بگوییم چون از شما خوشمان نمی‌آید، تروریست می‌خوانیمتان" و با تاکیو بر وجود مبنایی قانونی برای این اقدام، گفت که "باید حکم یک دادگاه در این زمینه وجود داشته باشد."


شبکه اسکای‌نیوز در این باره گزارش داد: کامرون با حضور در کمیته دفاعی و روابط خارجی مجلس اعیان انگلیس گفت که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران ضرورتی ندارد و وضعیت فعلی که کلیت این گروه در آن تحت تحریم است، کفایت می‌کند.


کامرون به این کمیته گفت: تمامی کارهایی که باید برای فشار آوردن به ایران انجام دهیم و با آن اطمینان داشته باشیم که هر جایی که اقدامی غیرقانونی انجام دادند، علیه آن‌ها اقدام کنیم، به واسطه مقررات تحریمی‌ای که آن را تقویت کرده‌ایم، پابرجا است.


او گفت: ما کلیت سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده‌ایم. وقتی از نهادهای قضایی، پلیس و اطلاعاتی می‌پرسم که آیا این کار اضافی برای اقدام علیه این افراد هنگام انجام دادن کارهایی که مورد تاییدمان نیست، نیاز است یا نه، پاسخشان منفی است.


وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای این اقدام برای روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس گفت: در واقع، این نوع محکومیت باعث پایان دادن به روابط دیپلماتیک خواهد شد و این در حالی است که ما همین حالا هم روابط دیپلماتیک مختصری داریم و من به عنوان کسی که مکالمات زیادی با وزیر امور خارجه ایران داشته است، می‌گویم که ما الان واقعا امکان داشتن این مکالمه را داریم.


او ادامه داد: وقتی قرار است برای گسترش درگیری‌ها تلاش کنیم، وقتی قرار است پیام مستقیمی به ایران منتقل کنیم، می‌خواهم خودم کسی باشم که این مکالمه را انجام می‌دهد. نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم "ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها منتقل کنی؟"


کامرون گفت: فکر می‌کنم این به نفع بریتانیا نیست و باعث تقویت رویرکردمان نمی‌شود، بلکه آن را تضعیف می‌کند.


او همچنین مدعی شد که مقامات ایران گاهی برای تفسیر کردن پیام کشورهایی که با آن‌ها روابط دیپلماتیک ندارند، با او تماس می‌گیرند و می‌پرسند "از نظر شما معنای این چه می‌تواند باشد؟"


کامرون با این ادعا می‌گوید که به همین دلیل مایل است خود با همتایان ایرانی‌اش گفت‌وگو کند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقدیر حماس از تصمیم کلمبیا در قطع کامل روابط با رژیم صهیونیستی
  • قطع روابط کلمبیا و رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه
  • رئیس جمهور کلمبیا: از فردا روابطمان با اسراییل را قطع می‌کنیم
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • ضرورت اقدامات عملی برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی
  • دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه با وزیر دفاع ایران در تهران
  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه