Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@17:50:04 GMT

سند سواد سلامت خراسان رضوی رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۹۳۹۵

سند سواد سلامت خراسان رضوی رونمایی شد

گروه استان‌ها-رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از رسالت های مهم حوزه بهداشت و درمان، تلاش در راستای افزایش دانش و آگاهی جامعه در زمینه سلامت است. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محمد علی کیانی در آئین رونمایی از سند سواد سلامت استان خراسان رضوی اظهارداشت: در دوران همه گیری کرونا، موضوع سواد سلامت بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و نشان داد کشورهایی که در این زمینه فعالیت بیشتری داشتند، در مدیریت کنترل و مهار این ویروس نیز موفق تر عمل کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه موضوع دانش و آگاهی مردم در زمینه سلامت یکی از موارد مهم و ضروری مورد نیاز در سطح جامعه محسوب می شود خاطر نشان کرد: تلاش در راستای ارتقاء سواد سلامت جامعه تنها در حیطه وظایف حوزه بهداشت و درمان نیست و تمام سازمان ها و نهادهای تاثیر گذار، باید در این مسیر همکاری مستمر داشته باشند.

رئیس دانشگاه  علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دوران همه گیری کرونا، تمامی سازمان ها و نهادهای تاثیر گذار در ذیل ستاد ملی کرونا، در یک راستا برای مقابله با این ویروس همکاری و هماهنگی داشتند و این امر نشان دهنده نقش همکاری تمامی سازمان ها در ارتقاء سلامت جامعه است تصریح کرد: یکی از مصوبات ستاد ملی کرونا پس از پیک ششم کرونا، لزوم ایجاد مجموعه های سلامت محور در تمامی سازمان ها در راستای افزایش دانش و آگاهی سلامت در حوزه زیر پوشش است.

همکاری علوم پزشکی مشهد برای راه‌اندازی دانشکده پرستاری و داروسازی کربلادانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس قطب شرق کشور در زمینه پیوند اعضا استوزیر بهداشت از پروژه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بازدید کرد

کیانی خاطر نشان کرد: در این راستا با تصویب ستاد استانی کرونا ،سند ارتقاء سواد سلامت استان خراسان رضوی  به  همت دانشکده بهداشت دانشگاه  علوم پزشکی مشهد تدوین شد تا با افزایش آگاهی و دانش سلامتی مردم در صورت بروز بحران هایی همچون همه گیری ویروس کرونا بتوان به شکل مناسبی مسئله را مدیریت نمود.

وی با بیان اینکه سازمان ها علاوه بر همکاری در ارتقاء سواد سلامت در حوزه فرهنگ سازی نیز نقش موثری را ایفا می کنند اظهار کرد: یکی از نقش های مهمی که سازمان ها دارند موضوع مسئولیت اجتماعی است که در این راستا باید در سطح جامعه نقش خود را ایفا نمایند تا بتوان به شکل مناسبی در مسیر ارتقاء سواد سلامت جامعه گام برداشت.  

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای سند ارتقاء سواد سلامت، سازمان های استان زیر پوشش دوره های آموزشی در این زمینه قرار می گیرند و پس از اجرا بر روند اجرای سند نظارت خواهد شد.

 مهدی قلیان،رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم با بیان اینکه این سند با همکاری دانشکده بهداشت و معاونت بهداشت دانشگاه تدوین شده است اظهارداشت: این سند مبنای اجرای بسیاری از برنامه هایی است که در حوزه سلامت جامعه باید اجرا شود و در این زمینه شرح وظایف هر سازمان در برابر سلامت مشخص شده است.

قلیان با بیان اینکه در برخی از موارد امکانات مناسبی در راستای ارتقاء سلامت جامعه ایجاد شده است اما مردم از این موضوع اطلاعات کافی ندارند و این امر نشان دهنده کافی نبودن سواد سلامت است خاطرنشان کرد: سواد سلامت، ارتباطی با مدرک دانشگاهی ندارد ، به طور مثال "اگر فردی با وجود تحصیلات بالا اطلاع نداشته باشد که در صورت گاز گرفتگی توسط یک حیوان چه اقدامی برای پیشگیری از هاری باید انجام دهد" این امر به معنای این است که سواد سلامت کافی در این زمینه ندارد.

وی با بیان اینکه حضور پیام گذاران سلامت و همکاری و هماهنگی مناسب تمامی سازمان‌ها نقش موثری در مدیریت کرونا و افزایش آگاهی مردم داشت اظهار کرد: در حال حاضر نیز تلاش می‌شود با ایجاد کانون‌هایی در تمامی سازمان‌ها، سطح سواد سلامت کارکنان و مردم را ارتقاء داد.

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سند سواد سلامت استان خراسان رضوی بر اساس اسناد بالادستی و برنامه چشم انداز ششم توسعه تدوین شده است تصریح کرد:در این برنامه مسئولیت هر سازمان به صورت استاندارد و بر اساس استراتژی هایی که می تواند در سواد سلامت تاثیرگذار باشد تعیین شده است و در قالب برنامه‌های آموزشی مدون و دوره ای ،تمامی کارکنان زیر پوشش می‌گیرند.

انتهای پیام/282

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارتقاء سواد سلامت تمامی سازمان ها دانشکده بهداشت بهداشت دانشگاه سواد سلامت سلامت جامعه خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۹۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • هرساعت اضافه‌کار پرستاران ۲۰۰۰۰ تومان است/احتمال افزایش مبلغ
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • پلمب ۱۳ مرکز مداخله‌گر دندانپزشکی در خراسان رضوی
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد