Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، آیت الله علی اکبر رشاد روز پنجشنبه در همایش فقه نظام ساز که در موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) برگزار شد، افزود: ما به دنبال برقراری پیوند بین فقه و علوم انسانی بوده ایم و اگر این اتفاق نیفتد، علوم انسانی اسلامی نخواهد شد.

وی گفت: تا زمانی که ما وامدار علوم انسانی غربی باشیم، نظام اسلامی ما ابتر خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: در خصوص ویژگی‌های فقه نظام ساز و تفاوتهای این نوع فقه با انواع دیگر و در خصوص یک نظام برتر ۱۴ اصل مطرح شده و فرآیند تولید فقه نظام ساز مورد بحث قرار گرفته‌است.

رشاد یادآور شد: ما در حال حاضر وارد تولید نمونه‌های فقه نظام شده‌ایم و در حلقه نظام پردازی دینی افرادی با تخصص‌های مختلف حضور دارند و متخصصین اقتصاد، مدیریت، حقوق، سیاست و انواع مختلف علوم انسانی حاضر هستند.

وی ادامه داد: در بخش ساختار در حال حاضر به ساختاری جدید نزدیک شده ایم و مراد از فقه نظام، فقه اصغر نیست و در این فقه بحث از مبانی و مسائل کلان نیست؛ اسلام یک دستگاه وسیع دارای پنج ضلع بینش، معنویت، علم دین، اخلاق و شریعت است و در این لایه‌ها هر چه به سطوح خردتر حرکت کنیم، به اجرا نزدیک‌تر می‌شویم.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: ما در خود فقه به یک ساختار رسیدیم و در شعبه قم دوره تربیت مدرس فقه اصول با رویکرد فقه نظام ساز داریم؛ در برخی از حوزه ها دوره یا تک درس با موضوع فقه نظام ساز در حال اجرا است.

وی مطرح کرد: رهبر معظم انقلاب در ضیافت افطار با مسئولین، به نقد شرکت‌های دانش بنیان فعلی پرداختند و فرمودند که این شرکت ها دانش بنیان نیستند؛ تا زمانی که ما در این شرکت ها وامدار غربی ها باشیم، نمی‌توانیم ادعا کنیم که دانش بنیان هستیم.

گفتنی است، در پایان این جلسه از پنج مجلد در زمینه فقه نظام ساز رونمایی شد.

برچسب‌ها حوزه علميه علی اکبر رشاد قم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه علی اکبر رشاد قم حوزه علميه علی اکبر رشاد قم فقه نظام ساز علوم انسانی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۹۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم

حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره نقش نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه بر تحقق شعار سال رهبری مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: در سال‌های اخیر، سازمان اوقاف و امور خیریه برای عمل به فرامین مقام معظم رهبری در حوزه تولید اقدام به حمایت از مولدسازی صنعتی از قبیل شرکت‌های دانش بنیان، فعالیت‌های علمی و پژوهشی در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، دانش بنیان، هسته‌ای و ... کرده است.

مجیدی‌مهر ادامه داد: از آنجایی که سازمان اوقاف مبتنی بر نیات واقفین اجرای نیت می‌کند، این امکان وجود دارد که بر موضوعات مختلف از قبیل آبزی‌پروری، توجه به اقتصاد دریا پایه، دامپروری و ... ورود کند. وقتی ما به انتهای پروژه‌های تحقیقاتی می‌رسیم، نتایج عینی آن را در میدان بهتر می‌بینیم، که منجر به افزایش بهره‌وری موقوفات شده است. وقتی بهره‌وری از موقوفات افزایش یابد، درآمد‌ها هم زیاد می‌شود و نیات بهتر اجرایی می‌شوند. سازمان اوقاف به همان نسبت که در حوزه‌های تولید فعالیت دارد، در حوزه‌های فرهنگی و نشر معارف و قرآن اهل بیت (ع) فعالیت می‌کند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گفته رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان اوقاف علاوه‌بر تحقق فرامین مقام معظم رهبری برای تحقق بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم قدم برمی‌دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است