Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرشید رحمانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان در خصوص پروژه‌های در دست اقدام مقابله با بیابان در عرصه‌های منابع طبیعی شمال گنبدکاووس اظهار کرد: ۳۴۱ هزار هکتار از اراضی شهرستان گنبدکاووس چیزی حدود ۶۲/۵ درصد آن عرصه‌های منابع ملی بوده که وسیع‌ترین عرصه منابع ملی در گلستان را تشکیل داده است.

وی تصریح کرد: تعداد ۶۶ سامان عرفی مرتعی وجود دارد که تعداد ۳۰ فقره از این سامان‌ها به شرکت‌های تعاونی مرتعداری برای اجرای طرح‌های مرتعداری واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس خاطرنشان کرد: استان گلستان و شهرستان گنبدکاووس نخستین اتحادیه مرتعداری را در کشور تشکیل داده که با راه‌اندازی ۳۰ شرکت تعاونی مرتعداری زیرمجموعه در پروژه‌های مقابله با بیابان مشارکت و همکاری دارند‌.

وی ادامه داد: با وجود اینکه گنبدکاووس در استان سرسبز گلستان واقع شده اما با چالش ریزگرده‌ها و بیابانی شدن اراضی شمالی این شهرستان به دلائل مختلف طبیعی و انسانی دست به گریبان است.

رحمانی گفت: سالانه بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نهال مرتعی مقاوم به شوری و شرایط اقلیم منطقه در بزرگترین‌ ایستگاه تولید بذر و نهال مرتعی در «چپرقویمه» با مشارکت مجریان و اعتبارات دولتی تولید و در اراضی مرتعی کشت می‌شود.

وی بیان کرد: اجرای پروژه‌های مقابله با بیابان و توسعه پوشش گیاهی تنها با مشارکت تشکل‌های غیردولتی و مردمی میسر بوده و معتقدیم این فعالیت‌ها با مشارکت مردم و در کنار مردم ثمربخش خواهد بود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس خاطرنشان کرد: ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان گنبدکاووس در معرض خطر بیابانی شدن بوده و از سال ۹۶ تاکنون پروژه‌ها و طرح‌های مهمی در راستای مقابله با بیابان و ریزگردها در حال انجام است.

وی ادامه داد: پروژه‌هایی مانند ایجاد هلالی آبگیر، ذخیره نذورات آسمانی، بوته کاری و تولید انواع نهال‌های مرتعی از سال ۱۳۹۶ تاکنون در حدود ۷ هزار هکتار از اراضی شمال گنبدکاووس انجام شده است.

رحمانی گفت: بسته به مقدار اعتبارات تخصیص یافته و با همکاری و مشارکت تشکل‌های غیردولتی و مجریان طرح و مردم این پروژه‌ها در راستای مقابله با بیابان و اصلاح و احیا مراتع اجرا می‌شود.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ ایجاد هلالی آبگیر در سطح ۴۵۰ هکتار، تولید ۵۰۰ هزار نهال گلدانی مرتعی در بزرگترین ایستگاه تولید بذر نهال مرتعی گلستان در ایستگاه «چپرقویمه» و ذخیره نذورات آسمانی توام با بذرپاشی در سطح ۴۷۰ هکتار با اعتبار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان انجام شده است.

انتهای پیام/۲۳۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: فرشید رحمانی منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس مقابله با بیابان در عرصه های منابع طبیعی هزار هکتار از اراضی شهرستان گنبدکاووس مقابله با بیابان منابع طبیعی پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار عزیزاله ملکی با اشاره به اینکه زمین‌خواری تعرض به منابع طبیعی و اراضی ملی بوده و جرم است، اظهار کرد: زمین‌خواران بدون در نظر گرفتن حق عامه مردم در بهره‌مندی از نعمت‌های خدادادی با هدف رسیدن به سودهای کلان اقدام به تصرف زمین و منابع طبیعی می‌کنند که برای مقابله با این مشکل، همکاری همه مردم و دستگاه‌ها الزامی است.

وی از دریافت خبر تصرف اراضی ملی توسط فردی سودجو در یکی از مناطق شهرستان تالش و آغاز تحقیقات پلیس در این زمینه خبر داد و گفت: مأموران انتظامی پس از انجام تحقیقات به همراه کارشناسان اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی به آدرس محل اعلامی اعزام شدند.

فرمانده انتظامی استان گیلان با بیان اینکه در بازدید از زمین مورد نظر مشخص شد، این فرد ۱۳ هزار متر مربع از اراضی ملی را به تصرف خود درآورده و به صورت غیرقانونی آن را به وسیله سیم‌خاردار و فنس محصور کرده است، افزود: در این خصوص متهم ۴۵ ساله پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

این مقام ارشد انتظامی با اعلام اینکه با حکم قضائی و به استناد قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، کلیه آثار تجاوز جمع‌آوری و رفع تصرف انجام شد، تصریح کرد: کارشناسان ارزش این اراضی را ۱۳۰ میلیارد ریال برآورد کردند.

سردار ملکی در پایان به رصد دقیق و اشرافیت بالای پلیس بر اقدامات غیرمجاز و مجرمانه متصرفان اراضی ملی اشاره کرد و بیان‌داشت: حفظ و حراست از منابع طبیعی و ملی از اولویت‌های مجموعه انتظامی است و مبارزه با زمین‌خواران و سودجویان به صورت مستمر در دستور کار پلیس قرار دارد.

کد خبر 6097354

دیگر خبرها

  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه