Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:44:44 GMT

سرطان روده بزرگ دومین سرطان شایع در زنان است

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۲۹۵۳

سرطان روده بزرگ دومین سرطان شایع در زنان است

دکتر لادن گشایشی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور میانگین سالانه ۱۱ هزار مورد سرطان روده بزرگ در کشور گزارش می‌شود که این سرطان در استانهای اصفهان، یزد، سمنان و خراسان رضوی شیوع بالاتری دارد.

وی ادامه داد: در همه جای دنیا  از جمله در ایران میزان سرطان با بروز زودرس زیر ۵۰ سال در حال افزایش است و عوامل متعددی مرتبط با آن ذکر شده است که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد با زمینه ژنتیکی و سندرم‌های ارثی سرطان روده مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه با تغییر سبک زندگی می‌توان از ۵۰ درصد موارد ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری کرد، گفت: سبک زندگی، مصرف زیاد گوشت قرمز و به ویژه گوشت فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس از سنین کودکی، چاقی و کم تحرکی، استفاده از مواد شیرین کننده مصنوعی و نگهدارنده، مصرف آنتی‌بیوتیک خودسرانه در افزایش بروز سرطان زودرس روده موثر است.

به گفته وی، از سوی دیگر مصرف سبزیجات، غلات کامل و فعالیت فیزیکی مناسب در کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش دارد.

وی با بیان اینکه عوامل محیطی و ژنتیکی نیز در ایجاد سرطان روده بزرگ نقش دارند، افزود: سرطان روده بزرگ در صورت عدم غربالگری مناسب و تشخیص زودهنگام معمولا در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود که در این شرایط از مرگ و میر بالایی برخوردار است.

دکتر گشایشی ادامه داد: اگر فردی دارای علائمی مانند دفع خون همراه مدفوع، کاهش وزن و درد شدید شکم همراه با تغییر اجابت مزاج و یا کم خونی است باید به پزشک مراجعه کند تا "کولونوسکوپی" انجام شود.

وی بیان کرد: اگر فرد هیچ علامتی ندارد و سابقه خانوادگی سرطان در پدر، مادر، خواهر و برادر وجود نداشته باشد، از سن ۴۵ سالگی باید غربالگری توسط چک خون مخفی در مدفوع به صورت سالانه و یا کولونوسکوپی انجام شود، اما در صورت وجود سابقه فامیلی به طور معمول از سنین پایین‌تر زودتر و فواصل کمتری این غربالگری ها انجام  می‌شود.

استادیار گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمان سرطان روده بزرگ بعد از تشخیص مرحله بیماری شامل شیمی‌درمانی، جراحی، رادیوتراپی و یا درمان‌های جدیدتر مانند ایمونوتراپی هست که نتایج بسیار خوبی در مطالعات اخیر داشته است.

برچسب‌ها مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرطان سرطان سینه سرطان روده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرطان مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرطان سرطان سینه سرطان روده سرطان روده بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۲۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود

جواد شاهین‌فر در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: ظهر شنبه و با حضور معاون درمان وزیر بهداشت آئین افتتاح طرح‌های بهداشتی، درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: این طرح‌ها شامل راه‌اندازی دستگاه سی تی اسکن پیشرفته و آم آرآی در بیمارستان امام حسن (ع) و… با حضور استاندار و مسئولان استانی خواهد بود.

کد خبر 6089442

دیگر خبرها

  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • بازگشایی مجدد بیمارستان صحرایی در شهرک دانش و سلامت