Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام جمال قدرتی در گفتگو با خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، اظهار داشت:  اگر عقلانیت را کنار گذاشته و  اعتماد به شیطان بزرگ داشته باشیم  و نتیجه این اعتماد را رسیدن به امکانات و رفع مشکلات اقتصادی درنظر بگیریم این اعتماد همچون سراب خواهد بود.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: خداوند متعال درآیه شریفه 39  سوره مبارکه نور فرماید که "أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً" مثل سراب انسان تشنه، زمین خشک را از دور شبیه آب می بیند وقتی که نزدیک می شود "لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا وَوَجَدَ اللَّهَ عِنْدَهُ" می بیند چیزی وجود ندارد دلگرمی وامیدبستن به شیاطین این است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجت الاسلام قدرتی گفت: ارتباط با دنیا جهت رسیدن به داشته های سایر کشورها در مسائل مختلف و بهره مندی سایر کشورها از داشته های ما لازمه دیپلماسی قوی و ارتباط و اعتماد به سایر کشورهاست، اما اعتماد به قدرت و  کشوری که قویا به دنبال از بین بردن اصل وجود شماست، کاری عبث و مخالف آموزه های دینی و منویات رهبرمعظم انقلاب است.

وی افزود: اگر ابتکار عمل داشته باشیم و به نیروی خدادادی خودمان ایمان داشته باشیم و با کشورهای همسو ارتباط داشته باشیم هم عزت خودمان را خواهیم داشت و هم رزق لایحتسب خداوندی نصیب کشور و ملت مان خواهد شد.

حجت الاسلام قدرتی نتیجه اعتماد به غربی ها را فروپاشی واقعی عنوان کرد و اظهار داشت: نتیجه اعتماد به غرب خصوصا شیطان بزرگ یقینا فروپاشی خواهد بود چون آنها فقط به فکر منافع خود هستند و ارتباط شان با سایر کشورها تا زمانی ادامه پیدا می کند که شیری برای دوشیدن داشته باشند و این مساله را به وضوح می توان در اعتماد کشورهایی مثل لیبی، تونس، مصر، رژیم بعث عراق، افغانستان، دولت اتحادجماهیرشوروی واوکراین دید.

وی دلخوش بودن به یاور بودن کشوری به مانند آمریکا را نتیجه بی بصیرتی دانست و تاکید کرد: اوکراین اولین و آخرین کشور نیست  که طعم بی یاور ماندن را می چشد و با طناب پوسیده ایالات متحده خودش را به قعر چاه انداخته است، آمریکا سردمدار بدعهدی و پیمان شکنی در دنیاست و  در بزنگاه اگر منفعتی شاملش نشود و یا تهدید یا ضرری متوجهش شود متحدان خودش را کنار می زند و تنها می گذارد و نمونه بارز امروزی اوکراین و افغانستان هستند که مصداق بارزی است که دولت آمریکا چگونه دولت متحد خود را به راحتی تنها می‌گذارد و دربزنگاه ها وقتی که شیری برای دوشیدن ندارند را تنها گذاشته و حمایت لازم از آنها به عمل نمی آورد.

این استاد حوزه علمیه وابستگی به دیگر قدرت ها و کشورهای جهان را عاملی برای از بین رفتن اعتماد به نفس ملی دانست و بیان کرد: اصل براین هست  که ما به داشته های خودمان اعتماد داشته باشیم و به خودمان اتکاء کنیم از جمله به وجود مردم مومن و انقلابی و جوانان کارآمد، ولی اگر این اعتماد به نفس از بین رفت و لازمه رفع تمام مشکلات در کشور را در گرو اعتماد به دیگران مدنظر داشته باشیم، جهت رفع مشکلات خودمان هیچ تلاشی نخواهیم کرد و درصورت عدم اجابت رفع مشکل موجب ازدست دادن اعتماد بنفس ملی خواهیم شد.

وی ادامه داد: ولی وقتی که به خودمان اعتماد کنیم و صادقانه وارد میدان شویم نصرت الهی شامل حالمان خواهدشد "فَلَمَّا رَأَى اللَّهُ صِدْقَنَا أَنْزَلَ بِعَدُوِّنَا الْكَبْتَ وَ أَنْزَلَ عَلَيْنَا النَّصْرَ "  نهج البلاغه خطبه 56

حجت الاسلام قدرتی ذلت را دیگر عامل دلبستگی و وابستگی به غربی ها و اروپایی دانست و گفت: نمی توان به ایالات متحده اعتماد کرد چون هر کسی را که به آن تکیه کند خوار و ذلیل می کند همه نیازها و حاجات در نزد خالق انسان و خالق هستی برآورده می شود و انسان اگر به این مقام برسد که خدا را برآورنده همه نیازها بداند، تنها نیاز خود را به درگاه او خواهد برد و فقط در برابر او ذلیل خواهد شد.

این استاد حوزوی تصریح کرد: موضوع ذلت و عزت به صورت متقابل و تاثیر گذار بر یکدیگر در فرهنگ اسلامی، اعم از قرآن و روایات بویژه در نهج البلاغه مورد توجه واقع شده است و این دو در معارف اسلامی تقریبا به صورت هم زمان یا به صورت نزدیک به هم بکار برده شده است، رهبران اسلامی نیز برای اجتناب دادن و پرهیز کردن از ذلت وهم برای اهتمام ورزیدن و ترغیب کردن نسبت به عزت و به وجود آوردن آن به این‌ نکته توجه فرموده و به آن اهمیت داده اند.

حجت الاسلام قدرتی بیان کرد: اعتماد به آمریکا علاوه بر خسارت و مصیبت هایی که به کشور و ملت وارد می کند حتی به خود دولت های وابسته و افراد اعتماد کننده هم رحم نمی کند.

وی ادامه داد: اتفاقات اخیر در اوکراین و افغانستان و برخوردهایی که شد نتیجه اعتماد به ایالات متحده است و این مسائل درس عبرتی برای کسانی است که معتقد هستند باید به آمریکا اعتماد کنند. 

حجت الاسلام قدرتی یادآور شد: در کودتای ۲۸ مرداد مصدق اعتقاد داشت برای مقابله با انگلیس در خصوص ملی کردن صنعت نفت می توان روی کمک آمریکا حساب کرد اما این خوش بینی نتیجه زیان باری برای کشور به همراه داشت و آمریکا منافع خود را در هماهنگی با انگلیس دید و با هماهنگی این دو قدرت، کودتایی علیه دولت مصدق انجام شد و مصدق سقوط کرد و بازهم رژیم پهلوی توانست مدتی تحت آمریکا حکومت کند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از ناکامی های امروز نتیجه اعتماد به آمریکا و غرب است، اضافه کرد: همانطوری که مقام معظم رهبری هم تاکید کردند هدف آمریکا از احیای برجام، نه خدمت به مردم ایران که بلکه زمینه سازی برای اعمال محدودیت های بیشتر است، آمریکا و هم پیمانان اروپایی شان درحالی دم از مذاکره و احیای برجام می زنند که حاضر به لغو دستور تحریم دارویی برای کشورمان نیستند و قطعنامه علیه ایران صادر می کنند.

حجت الاسلام قدرتی در پایان خاطرنشان کرد: طرفهای برجام حاضر به جبران ضررها و خسارت های وارده از قبل خروج یک طرفه آمریکا از برجام نشدند و بسیاری از ناکامی ها و شکست های امروز نتیجه اعتماد به شیطان بزرگ (آمریکا و غرب) است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: استاد حوزه علمیه برجام اعتماد به غرب حجت الاسلام قدرتی نتیجه اعتماد داشته باشیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۳۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی

یکی از مباحث مهم دینی که در آیات قرآن به آن تاکید بسیار شده، مشورت با دیگران و استفاده از نظرات و رهنمودهای افراد خردمند و آگاه است. احادیث بسیار زیادی از ائمه اطهار(ع) نیز درباره توجه به مشورت واهمیت و فایده آن به ما رسیده است؛ نخستین و مهمترین سود مشورت با دیگران در این روایات، مشارکت و استفاده از عقل و خرد دیگران و در نتیجه قرار گرفتن در مسیر نجات و خوشبختی است. به مناسبت نهم اردیبهشت، روز روانشناس و مشاور، درباره جایگاه مشاوره در دین اسلام با حجت الاسلام دکتر رضا مهکام، رئیس موسسه تخصصی یاوران سلامت روان و عضو هیات علمی گروه روانشناسی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی به گفتگو نشسته‌ایم.

اگر موافق باشید گفتگو را با بیان جایگاه و اهمیت مشاوره در دین مبین اسلام آغاز کنیم.

مشورت در اسلام جایگاه بسیار مهمی دارد.  در آیات بسیاری از قران به اهمیت مساله مشورت اشاره شده  شده و حتی یکی از سوره‌های این کتاب آسمانی، شوری نام دارد. برای نمونه خدا در آیه  38 سوره شوری می‌فرماید: «والذین استجابوا لربهم و اقاموا الصلاة و امرهم شوری بینهم و مما رزقناهم ینفقون». یعنی کسانی که امر خدا را اطاعت می‌کنند و نماز را به پا می‌دارند و بین خودشان مشورت می‌کنند و از آنچه روزیشان کردیم انفاق می‌کنند. در آیه 159 سوره آل عمران نیز خداوند به پیامبر(ص) دستور می‌فرماید: «و شاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی الله ان الله یحب المتوکلین». یعنی با مردم مشورت کن و پس از مشورت به هر نتیجه ای که رسیدی به خدا توکل به خدا کن.

در برخی از داستان‌های قران نیز به آثار و نتایج ارزشمند مشورت اشاره شده است؛ مثلا در داستان حضرت یوسف(ع)، وقتی عزیز مصر آن خواب خاص را می‌بیند، از اطرافیان خود مشورت می‌خواهد و در نهایت به سراغ حضرت یوسف(ع) می‌روند و آن حضرت، خواب را تفسیر می‌کند. در داستان حضرت سلیمان(ع) نیز وقتی از ملکه صبا دعوت می‌شود که پیش حضرت سلیمان(ع) برود، ملکه با بزرگان دربارش در این زمینه مشورت می‌کند.

احادیث بسیار زیادی از ائمه اطهار(ع) درباره توجه به مشورت واهمیت و فایده آن به ما رسیده است؛ نخستین سود مشورت در روایات، مشارکت واستفاده از عقل و خرد دیگران و در نتیجه قرار گرفتن در مسیر نجات است. طبیعی است که وقتی با چند نفر مشورت می‌کنیم این مشورت باعث می‌شود از دانش و تجربه و فکر آنها استفاده کنیم، تصمیمات بهتری بگیریم، سلامت روانمان بهتر حفظ شود و کارهایی که انجام می دهیم در مسیر سالم‌تری قرار گیرد. خداوند نیز در آیه 18 سوره زمر می‌فرماید: «الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه اولئک الذین هداهم الله و اولئک هم اولوالالباب»: کسانی که همه سخنان را گوش می‌کنند و بهترین رای را انتخاب می‌کنند، آنها را خدا هدایت کرده و صاحب خرد و دانش هستند. فایده دیگر مشاوره با دیگران، بنابر روایات، بحث هدایت است؛ یعنی خدا هدایت بنده را در ذهن دوستان و افراد عاقل و متخصص قرار داده و طبیعتا بهترین مسیرها را می‌توانیم در فضای مشورت پیدا کنیم. نکته دیگر اینکه بنابر روایات کسانی که مشورت نمی‌گیرند به هلاکت می‌افتند یعنی با ندانم‌کاری خودشان را ازچاله به چاه می‌اندازند و فشارهای زیادی را متحمل می‌شوند.  اگر بخواهیم عام تر نگاه کنیم، سلامت روان، خانواده سالم، ازدواج‌های سالم و در ادامه جامعه سالم در مسیر مشاوره گرفتن از افراد متخصص است؛ در واقع سالم و حتی دیندارانه زندگی کردن می‌تواند در گرو یک مشورت درست و به جا باشد.

در احادیث معصومین(ع) برای مشاور خوب چه ویژگی‌هایی بیان شده و در مقابل از مشورت با چه افرادی نهی شده است؟

در احادیث ویژگی‌های زیادی برای مشاور خوب و شایسته ذکر شده: نخستین ویژگی یک مشاور خوب در روایات معصومین(ع)، صاحب خرد و اندیشه بودن است؛ یعنی باید با کسی مشورت کنیم که از قوه تفکر و عقلانیت بالایی برخوردار باشد. طبیعی است که مشورت با فرد کم خرد نتیجه معکوس دارد و ما را از راه به در می‌کند.  دومین ویژگی مشاور خوب، داشتن تخصص است یعنی باید در هر زمینه‌ای، از افرادی که تخصص کافی دارند مشورت بگیریم. سومین ویژگی یک مشاور خوب، متدین بودن اوست. منظور از متدین بودن، مومن و مقید بودن به آداب دینی است؛ در روایات گفته شده که فرد خداترس چون در مشورت با دیگران خدا را در نظر می‌گیرد تلاش می‌کند بهترین و سالم‌ترین مشورت را به افراد بدهد ولی فردی که از خدا نترسد ممکن است در مشورت خیانت کند. حتی در متن روایت آمده: فرد خداترس و متدین، مسیر سالم را معرفی خواهد کرد. ویژگی دیگر یک مشاور خوب در روایات، حر بودن یا آزاده بودن یعنی در قید و بند دیگران نبودن است. مثلا اگر مشاور وامدار فردی باشد ممکن است در فضای مشورت دچار مشکل شود. ویژگی پنجم، مؤاخات و برادری است.در روایات به عبارت «صدّیقا مؤاخیا» اشاره شده. یعنی با کسی مشورت کن که دوست و برادرگونه باشد؛ یعنی در قبال تو احساس مسئولیت بکند و از کنارت بی اعتنا نگذرد و این دلسوزی را فرد در درون خود داشته باشد.

همچنین در روایات از مشورت با افراد دروغگو ، ترسو است. بخیل، حریص و  دمدمی ومتلون المزاج نهی شده است.

تفاوت مشاوره دینی با غیر دینی چیست و نسبت به آن چه مزایایی دارد؟

پرسش خوبی است؛ مشاورانی که تحصیلات آکادمیک دارند و از مباحث دینی بی اطلاعند، در راهنمایی افراد فقط از علم روانشناسی و مشاوره استفاده می‌کنند و بسیاری از جاها هم مباحثشان مفید و قابل استفاده است. اما طبیعتا افرادی که هم تخصص روانشناسی و هم دینی دارند، علاوه بر دانش روانشناسی از توصیه‌های دینی هم برخوردارند؛ اسلام دین کاملی است و در مورد سبک زندگی، فرزندپروری، خانواده‌داری، مدیریت استرس و بسیاری دیگر از مسائل توصیه های ارزشمندی دارد. مسلم است که این مباحث با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما هم عجین شده و با عمل به آنها زندگی‌ سالم‌تری خواهیم داشت.

زهرا دلپذیر

دیگر خبرها

  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند
  • تیراندازی در کارولینای آمریکا؛ / سه پلیس جان باختند
  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی