Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@11:18:12 GMT

۳ راه‌ عجیب و غریب دسترسی بیماران به نسخ الکترونیک خود!

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۳۲۷۱

۳ راه‌ عجیب و غریب دسترسی بیماران به نسخ الکترونیک خود!

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی رضایی در خصوص چالش‌های فعلی در زمینه نسخه نویسی الکترونیک، گفت: خوشبختانه قدم‌هایی در راه اصلاح برداشته شده است. نسخه نویسی الکترونیک از دی ماه ۱۴۰۰ در بخش‌های دولتی و خصوصی استقرار یافته است و به تدریج سامانه‌ها متناسب با مطالبات و خواسته‌های ارائه دهندگان و گیرندگان خدمت تغییرات و اصلاحات دارند و شاهد هستیم که هر روز بهتر از روز قبل خدمات انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته برخی چالش‌های مهم همچنان در دستور کار هستند و هنوز به نتیجه نهایی نرسیدند که از جمله‌ آنها می‌توان به عدم یکپارچه‌سازی سرویس‌های نسخه‌نویسی سازمان‌های بیمه‌گر اشاره کرد که خوشبختانه اخیرا وزارت بهداشت به موضوع ورود پیدا کرده است و طی چند هفته آینده ان‌شاءالله خبرهای خوبی در این زمینه بشنویم. وزارت بهداشت تصمیم‌های خوبی گرفته است که سرویس‌های سازمان‌های بیمه‌گر را یکسان کند و ارائه دهندگان خدمت با درگاه‌های متعدد سازمان‌های بیمه‌گر مواجه نباشند. ما در این زمینه با شرکت‌های بخش خصوصی و یا شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری می‌کنیم. شرکت‌هایی که بخش خصوصی آورده‌اند یکسان سازی سامانه‌ها را به نوعی پیاده کردند و یکجا خدمات بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی را ارائه می‌دهند.

رضایی ادامه داد: با این حال وزارت بهداشت به عنوان متولی بر اساس وظیفه خود در بودجه ۱۴۰۱ برای یکسان‌سازی سامانه‌های نسخه‌نویسی اقداماتی در دست انجام دارد.

لزوم اتصال جزیره‌های اطلاعاتی برای تکمیل پرونده الکترونیک سلامت

او به اهمیت تکمیل پرونده الکترونیک اشاره و بیان کرد: این موضوع هنوز کامل نشده است. ما به صورت جزیره‌ای اطلاعاتِ پرونده الکترونیک را داریم. به عنوان مثال در خدمات سطح یک چندین سامانه در سطح وزارت بهداشت در حال ثبت اطلاعات در نسخه الکترونیک هستند یا در بخش‌های بستری سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی یا HIS ها ثبت اطلاعات را انجام می‌دهند اما هیچ کدام از این‌ها به یکدیگر متصل نیستند و پرونده واحد الکترونیک بیماران در اختیار نیست که ارائه دهنده خدمت یا بیماران از آن بهره‌مند باشند. هنوز پرونده الکترونیک سلامت به طور کامل شکل نگرفته و این هم جزو تکالیفی است که در قانون بودجه ۱۴۰۱ به آن اشاره شده است و اخیرا هم وزیر بهداشت برای این برنامه ملی فردی را منصوب کرده است. ان‌شاءلله که امسال شاهد تحقق کامل پرونده الکترونیک باشیم تا حلقه خدمات الکترونیک در حوزه سلامت کامل شود.

وی به موضوع اصلاح سامانه‌ها و کاربر پسند شدن آنها اشاره کرد و گفت: این کار جزو مطالبات پزشکان محترم هم است. این اقدام هر روزه در حال انجام است، اما هنوز پاسخ کامل داده نشده است و به مرحله رضایت عمومی نرسیدیم، البته فراموش نکنید که این امر نیازمند زمان است.

مطالبه بیمه سلامت از بیمه‌های تکمیلی

او درباره روند ورود بیمه‌های تکمیلی به بررسی اسناد نسخ الکترونیک، اظهار کرد: به نسبت روزهای اول گام‌های خوبی برداشته شده است. در روزهای اول شاهد عدم هماهنگی زمانی بین بیمه‌های پایه و تکمیلی بودیم که با وجود اینکه نسخه‌نویسی الکترونیک در بیمه پایه انجام می‌شد اما بیمه‌های تکمیلی هنوز نسخه کاغذی از بیمار طلب می‌کردند. درحال حاضر دسترسی بیمه‌های تکمیلی به بیمه‌های پایه برقرار شده است و خوشبختانه آنقدر که مطلع هستیم بیمه‌هایی مانند آتیه ‌سازان دیگر از بیمار نسخه فیزیکی نمی‌خواهند. این بخش هم به تدریج تکمیل می‌شود. مطالبه ما این بوده است که خدمات بیمه پایه و تکمیلی همزمان ارائه شود و بیمه شده وجهی در مبدا دریافت خدمت، پرداخت نکند و به این ترتیب تعهدات بیمه پایه و تکمیلی توامان انجام شود و بیمار مجبور نباشد برای دریافت خسارت به بیمه‌های تکمیلی مراجعه کند اما هنوز این خواسته ما محقق نشده است.

بیمار چگونه نسخه الکترونیک خود را روئیت کند؟

او درباره چگونگی دسترسی بیماران به نسخ الکترونیک خود نیز بیان کرد: دسترسی به نسخه از ۳ طریق امکان پذیر است؛ اول آنکه خود بیمه شده می‌تواند به سامانه غیرحضوری خدمات شهروندی مراجعه کند و نسخه خود را ببیند و این در واقع یک نوع پرونده الکترونیک بیمار است که او می‌تواند هر سابقه درمانی خود را در آن مشاهده کند. راه دوم این است که پزشک نسخه بیمار را پرینت بگیرد و در اختیار بیمار قرار دهد و روش سوم هم این است که زمانی که نسخه‌پیچی در داروخانه انجام می‌شود، داروخانه نسخه بیمار را در اختیار او قرار دهد. با این حساب دو روش در اختیار ارائه دهنده خدمت است و یک روش هم در اختیار بیمار است.

منبع: الف

کلیدواژه: پرونده الکترونیک بیمه های تکمیلی وزارت بهداشت نسخه نویسی سامانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از فعالان اقتصادی واقعی حمایت می‌شود

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه تفکیک میان فعالان اقتصادی واقعی و غیر واقعی با حضورشان در سامانه الکترونیک شناسه یکتا امکانپذیر است، گفت: از فعالان اقتصادی واقعی در راستای تحقق شعار سال حمایت می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان، مهدی دوستی امروز، ۸ اردیبهشت در جلسه وبیناری با فرمانداران با محوریت حذف مجوزهای کاغذی و جایگزینی مجوز الکترونیکی شناسه یکتا اظهار کرد: در نظام بروکراتیک ارتباطات انسانی و کاغذ منشأ فساد هستند که با حذف آن‌ها و توسعه سامانه‌های الکترونیک گلایه مهم مردم از فساد نیز رفع می شود. 

وی با تأکید بر لزوم شفاف سازی در تمام ابعاد تجاری، مالی و تخصیص یارانه‌های دولتی، افزود: تاکید دارم نباید محدودیت‌ها باعث زیان فعالان واقعی حوزه بازار و اقتصادشود و یکی از موارد ساماندهی شناسایی ایشان از طریق درگاه‌های الکترونیک و شناسه یکتاست.

استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه هرمزگان اولین استان ایجاد کننده واحد مبارزه با پولشویی در کشور بوده، گفت: سال گذشته با جدیت شفاف‌سازی را آغاز کرده‌ایم در حوزه‌های مختلف، از انتقال پروانه‌های مالیاتی، کارت‌های بازرگانی و حساب‌های بانکی مجهول تا باز پس‌گیری چند صد قطعه زمین واگذار شده برای انجام فعالیت اقتصادی که هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده بودند و این مسیر را ادامه می‌دهیم. 

دوستی ضمن بررسی آخرین آمار ثبت نام صنوف مختلف در درگاه ملی مجوزها در تمام شهرستان‌های استان، اظهار داشت: فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی تکلیف دارند وقت بگذارند تا جایگزینی پروانه کسب الکترونیک بطور کامل انجام و تا فرصت ۲۵ اردیبهشت ماه همه اصناف شناسه یکتا دریافت کنند.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، افزود: باید میان فعالین اقتصادی واقعی و غیر واقعی تفکیک ایجاد شود و حمایت‌ها به‌ویژه در راستای تحقق شعار سال به فعالان واقعی اختصاص داده شود که این مسئله با ثبت نام صنوف در درگاه ملی مجوزها تسریع خواهد شد. 

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • اتفاق عجیب در صحن علنی مجلس /نمایندگان به جداول بودجه دسترسی ندارند!
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • از فعالان اقتصادی واقعی حمایت می‌شود
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر