Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، رحیم العبودی، از رهبران جریان الحکمه با رهبری عمار الحکیم که یکی از طرف‌های چارچوب هماهنگی شیعیان عراق است، اظهار کرد: الحکیم میانجیگری را برای منصرف کردن مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق برای کناره‌گیری از روند سیاسی آغاز کرد.

وی گفت: این میانجیگری از پنجشنبه شروع شده است. وی توضیح نداد که ارتباط مستقیمی میان دو طرف وجود دارد یا نه؛ اما به روابط خوب میان دو طرف اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

العبودی گفت: صدر طی دوره‌های گذشته برای جدا کردن الحکیم از چارچوب هماهنگی شیعیان برای مشارکت در دولت اکثریت تلاش کرد. برخی طرف‌های چارچوب هماهنگی شیعیان عراق میانجیگری الحکیم را تأیید می‌کنند.

وی درباره ماهیت میانجیگری یا راه‌های قانع کردن صدر به بازگشت چیزی نگفت؛ اما به دشوار بودن قانع کردن صدر به انصراف از تصمیمش اذعان کرد.

العبودی گفت:‌ در صورت شکست این میانجیگری چارچوب هماهنگی شیعیان عراق به عنوان تنها نماینده سیاسی شیعیان که مسئولیت تشکیل دولت را بر دوش دارد، بدون ایجاد ائتلاف‌های سیاسی جدید برای تشکیل دولت تلاش خواهد کرد.

مقتدی صدر چهارشنبه بعد از استعفای اعضای فراکسیونش از پارلمان، گفت: تصمیم گرفتم از روند  سیاسی کناره‌گیری کنم تا با سیاستمداران فاسد شریک نشوم.

همچنین نوری مالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون عراق دیدارهایی را با گروه‌های سیاسی مختلف از جمله فراکسیون عزم و رهبر اتحاد میهنی کردستان درباره تشکیل دولت برگزار کرد.

یک منبع ارشد در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق اعلام کرد: یکی از افرادی که بیشترین اشتیاق را برای تشکیل دولت جدید دارد مالکی است؛ اما برخی از این مسئله می‌ترسند و نگران عواقب آن هستند. آن‌ها نگران این هستند که صدر را تحریک کنند و او مردم را به خیابان بکشاند. برخی دیگر معتقدند که تشکیل دولت از سوی گروه‌هایی که در انتخابات پیروز نشده‌اند مشروعیت روند سیاسی در عرصه بین المللی را تضعیف و دودستگی شیعیان را تقویت می‌کند.

این منبع اعلام کرد: مخالفت صدر با میانجیگری الحکیم احتمالا گزینه سومی را پیش رو قرار می‌دهد و آن ابقای دولت مصطفی الکاظمی تا زمان مقدمه چینی برای انتخابات جدید است.

این منبع به اهمیت وجود همبستگی سیاسی میان گروه‌های سنی و کرد در این بحران اشاره کرد.

از سوی دیگر فتاح الشیخ، از سیاستمداران نزدیک به جریان صدر اعلام کرد: میانجیگری‌های مختلف درحال حاضر درباره صدر وجود دارد که برخی از این میانجیگری‌ها از سوی طرف‌های خارجی است.

وی گفت: اوضاع به دو سمت پیش می‌رود یا انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید یا ابقای دولت مصطفی الکاظمی و ادامه وضعیت کنونی. تشکیل دولت جدید محال نیست اما بسیار دشوار است.

احمد الشریفی، تحلیلگر سیاسی اعلام کرد: صدر بارها قبلا از روند سیاسی و انتخابات پارلمانی کناره‌گیری کرده بود؛ اما بعد از میانجیگری‌ها و مداخله‌ها از تصمیمش صرف نظر کرد؛ اما درحال حاضر کناره‌گیری صدر با قبلا کاملا متفاوت است و به نظر نمی‌رسد میانجیگری‌ها نتیجه‌ای داشته باشد.

الشریفی گفت: عرصه سیاسی عراق واضح نیست. روند سیاسی در مقابل چند سناریو طی مرحله آتی است از تظاهرات گرفته تا تحصن و حتی انحلال پارلمان.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سید عمار الحکیم چارچوب هماهنگی شیعیان عراق میانجیگری ها کناره گیری روند سیاسی تشکیل دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۵۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار سیاسی ۱۲ اردیبهشت؛دیدار معلمان با رهبر انقلاب/افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان

«دیدار رهبر انقلاب با جمعی از معلمان سراسر کشور»،‌ «همکاری ایران با همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی»و «افزایش حقوق مستمری بگیران» از موضوعات مهم خبری دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلّم، جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور، صبح امروز با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار  کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخشی از بیاناتشان در این دیدار، تکریم و تشکر از معلم را وظیفه فرد فرد ملت خواندند و با اشاره به اینکه آموزش‌وپرورش از لحاظ اهمیت و تأثیرگذاری با هیچ دستگاه دیگری قابل مقایسه نیست، افزودند: هویت‌سازی نسل نوجوان و جوان و ایجاد شوق و امید در او، تحول مستمر، توانمندسازی مادی و غیرمادی معلمین، حمایت از مراکز تربیت معلم، تقویت معاونت پرورشی و الگوسازی در جامعه معلمین، مهمترین سرفصل‌های کاری آموزش‌وپرورش است.

مقام معظم رهبری فرمودند: دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان باید از منطق و عقلانیت سیاست‌ها و رفتار نظام باخبر باشند و بدانند پشت شعارهای  «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیلِ» ملت چه منطقی نهفته است و چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست.

امروز همچنین تیم ملی والیبال دانش‌آموزی ایران که به تازگی قهرمان رقابت‌های ‌والیبال دانش‌آموزان جهان در صربستان شده است، با رهبر انقلاب اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.

 این تیم که با نام سردار شهید حاج محمدرضا زاهدی در این مسابقات شرکت کرده بود، موفق شد با هفت پیروزی متوالی، بر سکوی نخست دنیا بایستد.

در جلسه امروز شورای نگهبان هم آیت‌الله احمد جنتی ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره) ، تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان هم در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس ضمن تبریک روز معلم، نوشت: شورای نگهبان مفتخر است که نظارت بر انتخابات را با بهره گیری از مشارکت اقشار مختلف مردم، خصوصا فرهنگیان عزیز به انجام می رساند.

****

در جلسه امروز هیات دولت، رئیس جمهور با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه‌های انتخاباتی، بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در این مرحله از انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسه‌آفرینی آنان در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تاکید کرد.

در حاشیه همین جلسه، سخنگوی دولت با اعلام اینکه به پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار، افزایش حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی تصویب شد گفت: حقوق حداقل بگیران بازنشستگان حوزه تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت .

علی بهادری جهرمی توضیح داد: امروز به پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار، افزایش حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی تصویب شد و حقوق حداقل بگیران بازنشستگان حوزه تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت و یک بازنشسته دارای همسر و یک فرزند حداقل حقوق بالای ۱۰ میلیون تومان خواهد شد. برای سایر سطوح ۲۲ درصد به اضافه عدد ثابتی که معمول هر سال بود در هیات وزیران تصویب شد.

 وزیر کشور هم در جمع خبرنگاران حاضر در حیاط دولت، درباره مطرح شدن پرونده نیکا شاکرمی در رسانه های بیگانه، گفت: الان دانشجویان در دانشگاه های آمریکا و اروپا در حال حمایت از مردم فلسطین هستند. می خواهند توجهات را از این اعتراضات دور کنند. از سویی می‌خواهند عملیات وعده صادق را مخدوش کنند. آنها آمدند و یک سوژه بسیار مضحک که همه ابعاد آن روشن است را مطرح کردند که پاسخ آن هم داده شد و مشخص شد؛ دشمن و رسانه های آنها به گزارش های دروغ و دور از واقع متوسل شده اند تا عملیات روانی انجام دهند.

احمد وحیدی همچنین درخصوص تقسیم استان تهران به تهران شرقی و غربی نیز عنوان کرد: برنامه تقسیمات کشوری طبق نیازهای هر منطقه طراحی می‌شود و تقسیم استان تهران در دست بررسی است.

 نحوه همکاری  ایران با آژانسی بین المللی انرژی اتمی در خصوص بازرسان آژانس هم موضوع سوال خبرنگاران از رئیس سازمان انرژی اتمی بود.

محمد اسلامی در این باره تصریح کرد: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند. بازدید آنها در حال انجام است. استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایندهای همکاری با آژانس این موصوع را مکرر اثبات کرده و آنها هم به آن اذعان دارند.

وی با اشاره به اینکه هفته آینده اولین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای برگزار می‌شود، اظهار کرد: گروسی مدیرکل آژانس نیز به عنوان مهمان ویژه در این کنفرانس حضور خواهد داشت و سخنرانی می‌کند.

در گوشه دیگر حیاط دولت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره مصوبه دولت درباره ارایه خدمات رایگان به کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی توضیحاتی ارایه و اعلام کرد که این مصوبه به همه بیمارستان های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

بهرام عین اللهی با بیان اینکه هر حادثه یا  بیماری که در هفت سال اول زندگی رخ دهد، در بقیه عمر باقی می‌ماند و سلامت فرد را مختل می کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیات دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا داز این طریق سلامت آنها ایمن شود. این به همه بیمارستان های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

گزارش کامل ایسنا از گفت‌وگوهای خبرنگاران با اعضای هیات وزیران در حاشیه جلسه هیات دولت را نیز می توانید در این لینک دنبال کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده
  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • ایران؛ کثرت فرهنگی و وحدت سیاسی
  • بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»
  • اخبار سیاسی ۱۲ اردیبهشت؛دیدار معلمان با رهبر انقلاب/افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است