Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@07:14:00 GMT

آب دادن به نوزاد تا قبل از چند ماهگی ممنوع است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۷۱۰۸

آب دادن به نوزاد تا قبل از چند ماهگی ممنوع است؟

به گزارش بهداشت نیوز، برخی اشتباه‌های بچه داری که از دوران قدیم رواج دارد، می‌تواند بر سلامت نوزاد اثر منفی بگذارد. کارشناسان به والدین توصیه می‌کنند، به نوزاد زیر شش ماه آب ندهند؛ سالم‌ترین خوراکی تا پایان شش ماهگی شیرمادر یا مخلوط شیر خشک و آب جوشیده است.

نوشیدن آب زیاد می‌تواند کالری‌های بدن نوزاد را که برای رشد به آن‌ها نیاز دارد، رقیق و از بدن دفع کند؛ به این ترتیب نوزاد دچار کاهش وزن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می شود این حالت باعث افزایش سطح بیلی روبین* ﴿Bilirubin﴾ خون می شود.

همچنین نوشیدن بیش از اندازه آب می‌تواند سبب بروز مسمومیت در نوزادان (از بدو تولد تا پایان شش ماهگی)، سوء تغذیه، تشنج و حتی مرگ آن‌ها شود.

محققان دانشگاه جان هاپکینز می گویند نباید تا قبل از شش ماهگی به کودک آب خورانده شود زیرا کلیه های او هنوز کارایی لازم را ندارد و احتمال دفع سدیم با آب اضافه وجود دارد.

کارشناسان دریافته اند تنها نوشیدن شیرمادر یا شیرخشک محلول در آب جوش می‌تواند سبب آب رسانی کامل به بدن نوزاد و تقویت قوای جسمی وی شود.

نوشیدن آب بیش از اندازه سبب تورم اعضای بدن به ویژه در مغز نوزاد می‌شود که بر اثر آن امکان تشنج، به کما رفتن و حتی مرگ مغزی وجود دارد. اندام‌های کوچک بدن نوزاد به شدت به کالری که از خوردن شیر مادر یا شیر خشک به دست می‌آید، نیاز دارد تا به رشد ادامه دهد، پژوهش‌ها نشان می‌دهد نوزادان هر ۲ تا ۴ ساعت یک بار به تغذیه با شیر نیاز دارند.

بررسی میزان رشد نوزاد، زدن واکسن‌های دوره ای، درمان بیماری‌های احتمالی و جلوگیری از سوء تغذیه یا چاقی نوزاد پس از تولد از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود.  نوزاد باید زیر نظر پزشک متخصص اطفال قرار داشته باشد تا رژیم غذایی مناسب او تعیین شود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد حدود ۸۸ درصد از شیر مادر از آب تشکیل شده است، به همین دلیل مادران نگران کم آبی بدن نوزاد به دلیل صرفا تغذیه شدن وی با شیر مادر نباشند.

شیر مادر، بهترین گزینه برای تغذیه نوزادان است و حداقل باید تا شش ماهگی ادامه داشته باشد، اما برخی از مادران دارای شیر کافی برای تغذیه نوزاد نیستند یا دارو‌هایی مصرف می‌کنند که می‌تواند به وسیله شیر وارد بدن نوزاد شود به همین دلیل باید از شیر خشک برای تغذیه نوزاد استفاده کنند. برای تغذیه نوزاد باشیر خشک، نوع و نام تجاری محصول باید مورد تایید پزشک متخصص اطفال قرار بگیرد، همچنین درصد ترکیب آب و شیر نیز باید به دقت رعایت شود و از همه مهم‌تر پاکیزگی و ضدعفونی کردن شیشه و سایر ملزومات مورد نیاز و جوشاندن آن‌ها در آب جوش قبل از تغذیه نوزاد است که مانع از ورود میکروب ها و باکتری‌های مرگبار به بدن نوزاد می‌شود.

هنگامی که کودک وارد ماه دوازدهم می شود، مصرف شیر مادر در روز کاهش می یابد و غذاهای کمکی به کودک داده می شود. بنابراین، با کاهش مصرف شیر، مصرف غذای متنوع و افزایش فعالیت، نیاز کودک به آب به طور طبیعی افزایش می یابد.

بهترین وسیله برای آب دادن:
- از یک فنجان دسته دار استفاده کنید.
- کودک خود را برای نگهداری فنجان آموزش دهید.
- سپس فنجان را به اندازه کافی شیب دهید تا آب به طور پیوسته جریان یابد.
- شما باید این کا را به طور مرتب انجام دهید تا زمانی که کودک بتواند فنجان را بدون کمک نگه دارد.
 

* بیلی روبین ﴿Bilirubin﴾: بیلی‌روبین یکی از رنگدانه های زردرنگ صفراوی است که از شکست و تجزیهٔ طبیعی هموگلوبین حاصل می‌شود و عامل رنگ زرد ادرار و رنگ قهوه‌ای مدفوع است.

منبع: الف

کلیدواژه: برای تغذیه نوزاد بدن نوزاد شیر مادر شش ماهگی شیر خشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۷۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم

زایمان سزارین به دلیل مشکلاتی که منشاء مادری یا جنینی دارند در زمان طبیعی آن ۳۹ هفته و دو روز انجام می‌شود ولی اگر نوزاد به بهانه تاریخ رند زودتر از موعد معمول یعنی در ۳۷ یا ۳۸ هفتگی به دنیا بیاید، نارس است و در بیشتر موارد در بخش‌های ویژه تحت مراقبت قرامی‌گیرد.

این نوزادان جانشان در خطر است و در صورت بستری در بخش‌های ویژه نوزادان علاوه بر دریافت دارو، احتمال ایجاد مشکلاتی در سیستم مغز و اعصاب و بیماری‌های تنفسی و خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها وچود داشته و فرآیند رشد این نوزادان هم دچار اختلال می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • لحظه دلهره‌آور و حساس نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر (فیلم)
  • لحظات حساس از نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم + فیلم
  • بهترین زمان برای تولد نوزاد (فیلم)
  • نجات جان نوزاد توسط اپراتور هلال‌ احمر + فیلم | نوزاد دو روزه نفس نمی‌کشید!
  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • تولد اولین نوزاد طرح نفس در کوهدشت
  • تولد ماهانه ۱۱۰ نوزاد در بیمارستان امام رضای کبودراهنگ
  • (ویدئو) از تولد تا یک ماهگی طوطی را ببینید
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!