Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-05@03:33:00 GMT

سقوط رمزارزها؛ کاهش ۵۰ درصدی دارایی‌های السالوادور

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۷۵۳۶

سقوط رمزارزها؛ کاهش ۵۰ درصدی دارایی‌های السالوادور

ایتنا - السالوادور از ماه سپتامبر اولین کشور جهان شد که بیت‌کوین را جزو پول رایج خود اعلام کرد.
در پی سقوط اخیر بازار رمزارزها، ارزش ذخایر بیت‌کوینی السالوادور حالا ۵۰ درصد بهایی است که برای خرید آن پرداخت کرد.

به گفته آلخاندرو زلایا، وزیر دارایی این کشور، این خسارت که مجموعا بیش از ۵۰ میلیون دلار است، خطر مالی «بسیار کمی» را برای این کشور آمریکای مرکزی ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، السالوادور از ماه سپتامبر که اولین کشور جهان شد که بیت‌کوین را جزو پول رایج خود اعلام کرد، تاکنون ۱۰ سرمایه‌گذاری بیت‌کوینی انجام داده است که آخرین آن‌ ماه گذشته بود که ۵۰۰ بیت‌کوین با میانگین قیمت ۳۰ هزار و ۷۴۴ دلار خرید.

بدین ترتیب بر اساس محاسبات ایندیپندنت، کل ذخایر این کشور به دو هزار و ۳۰۱ بیت‌کوین رسید که السالوادور برای آن، مبلغ ۱۰۳ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۸۳۰ دلار پرداخت کرد و میانگین قیمت خرید آن ۴۵ هزار دلار بود.

با در نظر گرفتن ارزش امروز بیت‌کوین که ۲۲ هزار و ۴۰۰ دلار است، دارایی‌های السالوادور کمی بیش از ۵۰ میلیون دلار ارزش دارد.

زلایا در یک نشست خبری در روز دوشنبه، هنگامی که زیان [این کشور] به ۴۰ میلیون دلار نزدیک شده بود، تاثیر کاهش اخیر ارزش بیت‌کوین بر دارایی این کشور را کم‌اهمیت جلوه داد.

به گزارش رویترز، او گفت: «وقتی به من می‌گویند ضرر مالی السالوادور از بیت‌کوین بسیار زیاد است، تنها کاری که می‌توانم بکنم این است که لبخند بزنم.»

«خسارت مالی ما بسیار کم است. ۴۰ میلیون دلار حتی نیم درصد بودجه عمومی ملی ما هم نمی‌شود.»

صندوق بین‌المللی پول (آ‌ی‌ام‌اف) از تجربه استفاده از بیت‌کوین در السالوادور انتقاد کرد و در ماه ژانویه از این کشور خواست از پول رسمی در نظر گرفتن این رمزارز منصرف شود.

صندوق بین‌المللی پول «تاکید کرد استفاده از بیت‌کوین برای ثبات مالی، انسجام مالی و حمایت از مصرف‌کننده و همچنین بدهی‌های مالی احتمالی مرتبط، خطرات بزرگی دارد».

علی‌رغم این هشدارها، جمهوری آفریقای مرکزی (سی.ای.آر) در ماه آوریل رای داد تا دومین کشور در جهان باشد که بیت‌کوین را پول قانونی می‌‌کند.

نجیب بقیله، رئیس‌جمهوری السالوادور، به‌صراحت از این رمزارز پشتیبانی کرد و مدعی شد که «دوران (پول) بی‌پشتوانه به پایان رسیده است».

اکنون ارزش ذاتی بیت‌کوین در سراسر جهان کاملا نمایان است.

بیت‌کوین راهی برای مردم السالوادور فراهم می‌کند تا از هزینه بالای حواله شانه خالی کنند؛ هزینه‌ای که انتظار می‌رود در سه ماهه جاری از مرز نیم میلیارد دلار بگذرد.

این همچنین اتکا به دلار آمریکا را که تنها ارز رسمی دیگر در السالوادور است، کاهش می‌دهد.

رئیس‌جمهوری بقیله درصدد احداث یک شهر بیت‌کوینی در ساحل خلیج فونسکا در جنوب شرقی این کشور است و برق آن هم از آتش‌فشان کونچاگوا در همان نزدیکی تامین می‌شود.

انرژی زمین‌گرمایی این آتش‌فشان برای تامین برق استخراج بیت‌کوین هم صرف می‌شود که در عملیاتی مشابه آنچه در ایسلند رخ می‌دهد، واحدهای جدید این رمزارز را تولید می‌کند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: رمزارز ارز دیجیتال بیتکوین میلیون دلار بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۷۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳

به گزارش گمرک ایران، از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۷ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • مستندی جدید درباره ظهور و سقوط WCW ساخته خواهد شد؛ چه کسی WCW را کشت؟
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳