Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه آمریکا در دوران دونالد ترامپ در گفت‌وگویی مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران قطعنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نقض کرده است!

به گزارش ایران اکونومیست، مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا در زمان دونالد ترامپ روز جمعه در گفت‌وگویی با العربیه گفت: ما با نظام ایران آشنایی داریم. آن‌ها خواهان نابودی اسرائیل و ایالات متحده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نباید بر سر این مذاکره کنیم که دریابیم چه میزان باید به ایران بدهیم تا برای یک لحظه، وعده‌ای گذرا درخصوص کاهش غنی‌سازی و سرعت برنامه‌های تسلیحاتی‌شان بدهند.

وی ادامه داد: ما می‌دانیم که آن‌ها (ایرانیان) درخصوص تاریخچه برنامه‌شان دروغ گفته‌اند. اینکه چرا با کسانی مذاکره می‌کنیم که درخصوص برنامه هسته‌ای‌شان دروغ گفته‌اند از درک من خارج است.

پمپئو در رابطه با تصویب قطعنامه ضدایرانی در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان کرد که این مسئله اقدامی "خوب" بوده است و باید "ماه‌ها پیش" اتخاد می‌شد. وی همچنین ادعا کرد که ایران از مدت‌ها پیش درحال نقض پیمان عدم اشاعه هسته‌ای بوده است.

وزیر خارجه پیشین آمریکا که خود از بانیان اصلی نقض توافق هسته‌ای توسط آمریکا بوده است، ادامه داد: این مسئله ارتباطی با برجام ندارد. این به پیمان عدم اشاعه هسته‌ای NPT مربوط است. ایران پذیرفته بود که از این توافق تبعیت کند و ایالات متحده نیز از آن خارج نشده است. آن‌ها از خروج از برجام به عنوان توجیه استفاده می‌کنند. پیمان عدم اشاعه هسته‌ای هنوز به درستی پابرجا است. ایرانیان درحال نقض قطعنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند.

مایک پمپئو در اظهارنظر در رابطه با احتمال نقشه جایگزین و اقدام نظامی احتمالی بایدن علیه ایران امتناع کرد. وی گفت: من در اینباره چندان چیزی نمی‌دانم. من رئیس سیا بودم و پس از آن وزیر خارجه شدم. بهتر است که من درخصوص مولفه‌های نظامی اظهارنظر نکنم.

پمپئو "دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را بسیار خطرناک" خواند و بیان کرد: ایالات متحده باید تمامی اقدامات لازم برای اطمینان حاصل کردن از عدم وقوع این رخداد را اتخاذ کند.

وزیر خارجه آمریکا در دونالد ترامپ در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افت درامدهای ایران گفت: تحریم‌ها تنها برای چندین ماه اجرایی بودند. ما تا دوسال پس از به روی کار آمدن دولت از برجام خارج نشدیم. ما تحریم‌های حداکثری را تقریبا در دومین سال اعمال کردیم. ما همچنین معافیت‌هایی را صادر کردیم؛ پس خود تحریم‌ها تنها برای 17 ماه اعمال شده بودند.

پمپئو درباره رویکرد دولت بایدن و آیا اینکه این دولت به نتایج دلخواه‌ها از تحریم‌ها در راستای محدود کردن ایران دست خواهد یافت، گفت: ما دولتی در آمریکا نداریم که برای یافتن پاسخ این سوال آماده باشد.

وزیر خارجه پیشین آمریکا در رابطه با ترور سردار سپهبد شهید سلیمانی در حمله تروریستی پهپادهای آمریکایی مدعی شد: به ما هشدار می‌دادند که اگر از برجام خارج شویم جنگ می‌شود. به ما هشدار می‌دادند که اگر سفارت‌مان را از تل‌آویو به اورشلیم تغییر دهیم، جنگ می‌شود. هشدار می‌دادند که اگر علیه ژنرال سلیمانی اقدام کنید، جنگ می‌شود. ما نه یکی، نه دوتا بلکه هر سه کار را انجام دادیم و جنگی پیش نیامد.

وی در ادامه ادعا کرد: این به آن دلیل بود که دولت آمریکا به طور واضح آماده دفاع از چیزهایی بود که برای مردم آمریکا مهم تلقی می‌شد. ژنرال سلیمانی در نقشه برای کشتن 500 آمریکایی دیگر دست داشت. ما فرصت جلوگیری از وقوع این نقشه را داشتیم و این کار را انجام دادیم.

این مقام ارشد پیشین آمریکایی که از عاملان اصلی جنایت ترور شهید سلیمانی محسوب می شود، در این رابطه که تصمیم‌گیری برای اقدام علیه سردار سلیمانی به چه میزان طول کشیده بود، گفت: ما برای مدتی بسیار طولانی جهت حفاظت از دارایی‌های‌مان در عراق و آمریکایی‌های داخل سوریه و تمام جهان کار می‌کردیم. ما اقدامات نیروی قدس را زیرنظر داشتیم. این پروژه‌ای بود که ما به طور مداوم در آن دخیل بودیم و فرصتی برای‌مان پیش آمد تا جلوی حمله‌ای آنی علیه دارایی‌ها و منابع آمریکایی و همچنین مردم آمریکا را بگیریم و رئیس‌جمهور تصمیم گرفت تا این کار را انجام دهیم.

پمپئو در جواب این پرسش که چگونه آن‌ها از تهدیدات ایرانیان علیه آمریکایی‌ها باخبر شدند، پاسخ داد: از طریق توئیتر! البته این شوخی بیجا بود. این واضح است که ایرانیان در سراسر جهان الگوی استفاده از تروریسم برای تحت تاثیر قرار دادن رهبران بعدی را دنبال می‌کنند. این تهدیدات مستقیم من را هدف قرار نمی‌دهند. هدف آن‌ها رهبران بعدی است تا به آن‌ها بگویند که نباید همانند مایک پمپئو فعالیت کنند. آن‌ها می‌گویند که باید خوب رفتار کنید، به ما آسان بگیرید، بگذارید که برنامه هسته‌ای‌مان را گسترش دهیم و ما نیز جان شما را تهدید نخواهیم کرد. این پیغامی است که آن‌ها به جهان مخابره می‌کنند. آن‌ها به تمامی رهبران جهانی می‌گویند که مراقب رفتارتان با ما باشید وگرنه میاییم و شما را می‌کشیم.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مایک پمپئو ، شهادت سردار سلیمانی ، شورای حکام آژانس ، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مایک پمپئو شهادت سردار سلیمانی شورای حکام آژانس آژانس بین المللی انرژی اتمی آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشین آمریکا وزیر خارجه مایک پمپئو تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۷۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت بلینکن در عربستان چیست؟

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا وارد عربستان شد تا با مقامات ۱۲ کشور عربی درباره تحولات غزه و شرایط موجود بین اسرائیل و حماس گفتگو کند. بلینکن و دیگر دستیاران ارشد بایدن تلاش می‌کنند راه حل سیاسی بلندمدتی برای مناقشه موجود در منطقه دنبال کنند.

به گزارش دنیای اقتصاد، بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفتگو کرد و در عین حال هشدار‌های خود را درباره حمله جدید اسرائیل به رفح در جنوب غزه تکرار کرد تا درباره چشم انداز یک توافق آتش بس احتمالی برای آزادی گروگان‌ها صحبت کند. این تماس برای هموار کردن راه برای آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، بود که تنها چند ساعت قبل از آن تماس، روز یکشنبه واشنگتن را برای سفر جدید خود به خاورمیانه با هدف کاهش شدت جنگ در غزه ترک کرد.

«پیتر بیکر» در گزارش ۲۸ آوریل در نیویورک تایمز نوشت، یک مقام دولت گفت که حدود سه چهارم تماس تقریبا یک ساعته بایدن با نتانیاهو بر آتش بس احتمالی و معامله گروگان‌ها متمرکز بود. مقامات آمریکایی گفته اند که اسرائیل طرح پیش نویس آمریکا را پذیرفته است و آن‌ها حماس را مقصر شکست در دستیابی به توافق می‌دانند. این مقام گفت، در طول این تماس، رئیس جمهور پذیرفت که مسوولیت پذیرفتن جدیدترین پیشنهاد بر عهده حماس است.

این دو همچنین درباره فیلم‌های مربوط به گروگان‌ها که هفته گذشته توسط حماس منتشر شد؛ از جمله فیلم‌هایی که دو گروگان را با تابعیت آمریکایی نشان می‌دهند، گفتگو کردند. مقامات آمریکایی درباره اینکه چرا حماس بیش از ۶ ماه پس از دستگیری گروگان‌ها این فیلم‌ها را منتشر می‌کند گیج شده اند، اگرچه ممکن است هدف افزایش فشار عمومی در اسرائیل بر نتانیاهو برای دادن امتیازات بیشتر برای دستیابی به توافق باشد.

تماس بایدن با نتانیاهو سه هفته پس از آن صورت گرفت که بایدن به نخست وزیر گفت در حمایت خود از جنگ اسرائیل تجدید نظر خواهد کرد، مگر اینکه برای تسهیل تحویل غذا و سایر تجهیزات به غزه و محدود کردن تلفات غیرنظامیان تلاش بیشتری انجام دهد. از آن زمان، کمک‌های بشردوستانه به غزه افزایش یافته است. در بیانیه‌ای پس از این تماس، کاخ سفید گفت که بایدن «موضع صریح خود» درباره هرگونه عملیات در رفح را تکرار و «مذاکرات جاری برای آزادی گروگان‌ها و آتش بس فوری در غزه» را با نخست وزیر بررسی کرد.

«ویویان نریم» و «زولان کانو یانگز» هم در گزارش دیگری در نیویورک تایمز نوشتند، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) وارد عربستان شد تا با مقامات ۱۲ کشور عربی درباره تحولات غزه و شرایط موجود بین اسرائیل و حماس گفتگو کند. او پس از عربستان سعودی راهی اردن و اسرائیل خواهد شد. یک مقام وزارت امور خارجه که نخواست نامش فاش شود، روز دوشنبه در عربستان سعودی گفت: بلینکن انتظار دارد در یک گروه با مقامات عرب و اروپایی دیدار کند تا درباره طرح‌هایی برای بازسازی غزه صحبت کند.

عربستان سعودی میزبان نشست سه روزه مجمع جهانی اقتصاد است و مقامات ارشد عرب از جمله همتایان دیپلماتیک بلینکن در این رویداد در ریاض حضور دارند. آن‌ها شامل وزرای ارشد قطر و مصر، دو میانجی عرب هستند. بلینکن و دیگر دستیاران ارشد بایدن تلاش می‌کنند تا راه حل سیاسی بلندمدتی را برای این مناقشه دنبال کنند. بایدن و نتانیاهو، در تماسی که برای هموار کردن مسیر سفر بلینکن بود، بعدازظهر یکشنبه به مدت نزدیک به یک ساعت تلفنی گفتگو کردند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید که پس از این تماس منتشر شد، این دو درباره «افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه» گفتگو کردند و بایدن هشدار خود را درباره حمله جدید به رفح در جنوب غزه تکرار کرد. او همچنین با نتانیاهو «مذاکرات در حال انجام برای تضمین آزادی گروگان‌ها و آتش بس فوری در غزه» را بررسی کرد.

دولت بایدن در بهترین سناریوی خود، به دنبال عادی سازی رابطه بین عربستان و شاید چند کشور عرب دیگر است. در مقابل، عربستان تسلیحات پیشرفته و تضمین‌های امنیتی، از جمله یک معاهده دفاعی متقابل، از ایالات متحده و تعهد به همکاری ایالات متحده در برنامه هسته‌ای غیرنظامی در این پادشاهی دریافت خواهد کرد.

مقامات آمریکایی و سعودی می‌گویند که اسرائیل به نوبه خود باید به یک مسیر مشخص برای تاسیس یک کشور فلسطینی با ضرب الاجل‌های مشخص متعهد شود. شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، روز یکشنبه گفت که مقامات سعودی امیدوارند در جریان سفر بلینکن به ریاض درباره گام‌های مشخص در جهت ایجاد یک کشور فلسطینی گفتگو کنند.

دیگر خبرها

  • ماموریت بلینکن در عربستان چیست؟
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق